![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 6
Dzień dobry.
Bardzo niespokojnie się zrobiło. Dostaliśmy alert o zachowaniu spokoju i poinformowaniu służb, jak ktoś natknie się na drona. Wojsko zestrzeliło drony nad Polską. Cztery lotniska zamknięte. Najbardziej zagrożonymi rejonami są województwo podlaskie, mazowieckie i lubelskie ------------------ ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Emmi cudne obrazki, moje ulubione ciasto, jeżeli już ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2025-09-10 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Te alerty to nawet do nas doszły.
Pogoda ładna, słońce mgłę pokonało, miło. Pla ek z jabłkami też lubię. W ogóle lubię ciasta ale swoje bo wiem co do nich wkładam Cukierniczych nie jem Kiedyś mama kupiła sernik bo miała gości, i chciała mi dać resztę ciasta ze slowami -masz bo ja tego nie będę jadła. 😆 To co dziś robimy oprócz pracy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Hej Lanolinko
![]() Co robimy? Mielone ![]() Emmi tak dokładnie gotuję barszcz, na wywarze mięsno-warzywnym, innego nie znam, koniecznie starkowane buraczki. ---------------- Lanolinko Ty widzę eksperymentujesz z różnych przepisów... U mnie tradycyjne obiady, Emek nie lubi nowości. Ja spróbuję wszystko, czasami coś tam oddzielnie dla siebie robię. ---------------- Utknęłam w chińskim sklepie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
O, ta jaka ładna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Cyferko czasem coś wymodze z jedzeniem a nie zawsze wyjdzie. Najczęściej w restauracji lubię brać dania których nie znam.
Mąż z gatunku wszystkojedzących, zatem zje co mu dam. Lenifo strasznie ciężkoi domyć włosy po tym rycynowy olejku, chyba już nie będę stosować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Cyferko, strasznie niespokojnie. Właśnie oglądamy konferencje prasowe w tej sprawie. Prezydent, szef BBN-u, a teraz Marszałek Sejmu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Lanolinko, jak się nie idzie do pracy i ma więcej czasu dla siebie to można eksperymentować.
Olejek rycynowy jest dobry, nie tylko na włosy, aleja nie mam kiedy. Idzie jesień, włosy mi też zaczęły wypadać, ale rosną nowe, to się nie martwię. Na wiosnę to samo się dzieje. Moja mama różniste miksturki na włosy robi, przeważnie z cebuli. I namawia mnie, rób, zobaczysz jakie piękne włosy będziesz miała... 30 lat jest już na emeryturze, ma inny czas niż ja ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Witaj Adusia. Jest niespokojnie, nic na to nie poradzimy. Najważniejsze, żeby nie panikować. W łódzkim znaleźli jakiegoś drona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Lanolinko. Ważny szampon , najlepiej polski z Barwy. Ja używam brzozowego, Czyli szampon bez żadnych dodatków . 3 krotne mycie głowy, czyli umyć spłukać , umyć spłukać i umyć spłukać. Śladu nawet nie ma po olejku. Ale jakbym 2 razy umyła to jest uczucie tłustości jakiejś.
Ja coraz więcej używam tego olejku. Nawet w tej chwili siedzę zapaćkana ale w okolicach kostek. Bo za dużo się ochodziłam po dłuższej przerwie i od rana odczuwałam taki dokuczliwy ból jak z tego, ten zakwaszenia... ![]() Ja używam co prawda nie systematycznie olejku rycynowego od bo ja wiem kiedy pierwszy raz..? No miałam dwadzieścia kilka lat. Nie na wszystko stosowałam, bo jestem z natury osobą bardzo ostrożną mimo robienia przeróżniastego rodzaju eksperymentów. No i nie wszystkie problemy zdrowotne mnie dotyczą. To jest różnie. Włosy to traktowałam często przez te ponad 40 lat z olejkiem onym. Często ale tez nie w sposób stały. Najdłużej to 3 miesiace raz w tygodniu. Dobre rezultaty dało też okładanie powiększonych węzłów chłonnych okolic szyja głowa i przy bólach barku. Ostatnio testuję okłady brzucha i kosmetycznie też na skórę. Na skórę twarzy trzeba uważać z ilością. Przy tych okładach należy uważac z zapewnieniem ciepła . Więc zawsze dodatkowo głowa owinieta ręcznikiem, albo okład ze złożonej pieluszki i staram się nie wychodzić na zewnątrz. Czy ja bym zachęcała innych do używania go kosmetycznie. No na razie nie wiem, chociaż spotkałam się z dobrymi opiniami a nawet bardzo dobrymi na ten temat. Eksperymentuję bo mam już tyle lat, że jest pole do eksperymentów ![]() Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2025-09-10 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
tak, w łódzkiem też. Nie jest to jakoś bardzo blisko (trochę ponad 100km) ale jednak to nasze strony. Sejm. Premier teraz przemawia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Lenifo, skoro dużo chodziłaś to od tego Cię boli noga samo przejdzie.
Cyferko, też mam sezonowe wypadanie i też dużo nowych. Potem mam takie różne długości na włosach Dziś mam wolne od treningu, ale pracuje zawsze tyle samo mnie schodzi z gotowaniem rzeczy nowych co o takich zwykłych. Wczoraj była taka jęczydupa na siłowni że gorzej niż ma porodówce. Wszyscy musieli słyszeć, że taaaakie ciężary podnosi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ojek rycynowy.
Moje włosy nie znoszą go. Kilka razy próbowałam. Nie ma takiego szamponu, który dałby radę go zmyć. Zresztą u mnie włosy nie nadają się do żadnego olejowania. Wiem co mówię i już nigdy nie będę próbowała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
O widzisz Ada, czyli Ty też masz. Mnie sie wydaje strasznie ciężki . Myślałam, że się przyzwyczaję ale nic z tego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Lanolinko, to ciekawie jest na tej siłowni
![]() Ile razy w tygodniu masz trening? ------------------ Pogoda u mnie nadal piękna, letnia. Słonko już grzeje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Co robimy dzisiaj?
Gotować nic nie będę. W lodówce cały zestaw zup. Rosół, pomidorówka, szczawiowa - zawekowane. Krupnik na biodrówce i barszcz biały na białej kiełbasie - w garnuszkach. W związku z czasem wolnym idziemy razem z moją B. w miasto. Szoping będzie. Haha... ![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-09-10 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Są takie szampony, że ja ja się źle czuję nawet jak myję glowę bez olejku. Temu skupiłam się na szamponach prostych w składzie. Na pewno każdy człowiek jest inny i sa różne uwarunkowania przy stosowaniu tego czy innego. Na pewno olejek rycynowy wydaje się być ciężki i gęsty i w ogóle beee.... Dlatego nie wcieram go w głowę a wklepuję. I pewnie gdybym nie opanowała mycia włosów po nim i nie widziała rezultatów w konkretnych sytuacjach pewne bym nie używała.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
4 treningi w tygodniu.
Ada Ty zaopatrzona na cały tydzień w jedzenie jesteś Ciekawe co kupisz. Lenifo, jak Tobie pasuje to smaruj tym olejkiem. Wiadomo że włosy są różne, i olejki nie dla wszystkich takie same. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lenifko,
sytuację z olejowaniem mam skonsultowaną z moją fryzjerką. Moje włosy są zbyt cienkie, zbyt delikatne i zbyt porowate na tego typu zabiegi. Odstąpiłam. Nie próbuję. Zresztą to nie tylko o olejowanie chodzi. Również prostowanie i laminowanie nie dla moich włosów. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Lanolinko, zupencje nie tylko na ten tydzień. One na dużo dłużej nam wystarczą. A ja, w związku z tym, mam dużo czasu wolnego i nie muszę tu być: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Lanolinko 4 treningi to sporo.
Na różnych przyrządach trenujesz? -------------- Lenifko jak Riki zniósł podróż do nowego miejsca? Jak mu tam jest? ------------ Adusia udanych zakupów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem cienkowłosa
![]() ![]() ![]() ![]() Cyferko jeszcze nie wiem jak zniósł, chociaż tak tutaj też jeździli i był przyzwyczajony do podróży. W każdym razie jeżeli chodzi o częśc spacerową to on teraz ma pełny wypas i przestrzenie wszelakiego typu. Edytowane przez lenifa Czas edycji: 2025-09-10 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Co kupimy? Sama nie wiem, nie mam jakichś sprecyzowanych potrzeb. Natomiast moja B. ma ochotę na nowe dresy. Ponoć w PEPCO jakieś śliczne są.
![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Lenifko, ja wcale nie odbieram Twoich słów jako namawianie nas. My również opowiadamy co nam służy, a co zupełnie przeciwnie. Tak jak mówisz, każdy człowiek jest inny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Ada, zawsze możesz kupić nową szminkę🙂
Cyferko mam rozpisane 4 treningi dwa na dół, dwa na górę , zmieniam je co ileś tam tygodni na nowe. Nie tylko ma przyrządach bo też używam wolne ciężary. Oglądacie może w tv taki program Bitwa o gości? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Nie oglądam tv
![]() ---------- Na poprawę skóry, włosów i zdrowia rozpoczęłam kurację sardynkową ![]() Żartuję, ale obiecuję sobie przynajmniej dwa razy w tygodniu jeść. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Lanolinko,
Bitwa o gości. Nie, nie znam. Powiedz, ciekawe to...?? ===== Cyferuś, dziękuję, niech będą udane. Idę szykować się... Pa! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Podam filmik odnosnie olejku rycynowego, polski filmik. Długi co ma plus i minus, plus bo więcej wiedzy minus, bo długi ale można sobie włączyć słuchanie np przy gotowaniu. Kobietka jest konkretna dość i pokazuje nie tylko plusy ale i minusy i na co trzeba uważać. Oraz jak bardzo jest złożony organizm ludzki i nic nie działa jak od siekiery. W sumie ją lubie. Ma też dużo innych filmików. Czasem ją słucham.
https://www.youtube.com/watch?v=PIp8NMC06Tw Takie nastawienie jest ludzkie, daj mi coś na coś i najlepiej w góra 5 minut. No to to się nie da. To tak nie działa. Nie da się tu iść na łatwiznę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Ada, to taki program gdzie osoby z branży hotelarskiej odwiedzają i oceniają nawzajem swoje usługi, tak w skrócie mówiąc
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cyferko a ja dawno sardynek nie jadłam Ale za to łykam kwasy omega. Jak nie zapomnę. Kupiłaś któryś z tych obrazków na kosze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Lanolinko, a to ten program, kiedyś oglądałam, podobał mi się.
----------- Naklejki mam na razie w koszyku, ale pomysł fajny. Nie mam możliwości schowania koszy i tak trochę stoją na wierzchu. Ładnie by wyglądało. Tam setki różnych, muszę bardziej się przyjrzeć. ----------------- Pogoda nadal piękna. Na słońcu upalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Spójrz na tą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Wróciłam. Zupełnie nic nie kupiłam. Nawet szminki nie było. Te których najchętniej używam (eveline - variete satin lipstic) zniknęły z drogeryjnych półek. Szkoda wielka, bo lubię.
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cyfereńko, naklejki na kosze są przeurocze...!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Tak sobie myślę, że ostatnio prawie wcale nie jadam ryb. A to ogromny błąd. Muszę sprawę głęboko przemyśleć. Szczególe zainspirowały mnie słowa Cyferki o sardynkach. One na skórę, włosy i paznokcie doskonale wpływają.
![]() Edytowane przez Adazina Czas edycji: 2025-09-10 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.