Amnestia dla maturzystów??? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-15, 20:38   #121
nutella.a
Raczkowanie

GG do nutella.a
Dot.: Amnestia dla maturzystów???

Cytat:
Napisane przez KATESIA
nie powiedzieli-tylko ja powiedziałam , no ale po przeczytaniu tego- to ja juz nic sie nie odzywam ....ciekawa jestem czy na tym sie skonczy....oby...
Czyli aż taka zła nie jestem... Chyba też się przymknę i teraz trochę poobserwuję!
Stary 2006-07-15, 20:40   #122
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Napisane przez nutella.a
Czyli aż taka zła nie jestem... Chyba też się przymknę i teraz trochę poobserwuję!
a co ? aferki szukasz?

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-15, 20:41   #123
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

a ja ide spac- jutro poczytam na spokojnie-miłej nocy wszystkim

16.10.2009-start

Stary 2006-07-15, 20:49   #124
Estella
Zakorzenienie

No to będzieli mieli super wykształcone społeczeństwo - prawie wszyscy ze średnim.
30% to jest żenująco mało - to nie jest nawet połowa, jak dotychczas...

To co się u nas wyrabia to żenada...

estella@o2.pl też poproszę o ten plik

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-15, 20:51   #125
studentka
Rozeznanie

GG do studentka
Smile Dot.: Amnestia dla maturzystów???

no nie wiem czy to taki dobry pomysł...dla tych którzy nie zdali może (dla tych którzy zdali niekoniecznie) i tak ale co to da??jeśli to"się powiedzie"to w przyszłosci nikt sie nie będzie uczył i nasz społeczeństwo będzie coraz to głupsze (ja dziękuje wystarczy że mamy "kompetentną" władzę
PAnie Romanie co pan jeszcze wymyśli????

p.s skoro ROMEK ogłosił amnestię dla maturzystów to moze by sie tak zastanowić nad amnestią dla studentów POZDRÓFKA
Stary 2006-07-15, 21:38   #126
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez jennuś
lexie nie zgadzam się z TObą że po co ktoś po cholerę brał 4 przedmiot skoro nikt mu nie kazał, ja zdaję maturę w tym roku, chcę iść na lingwistykę i potrzebne mi są 2 języki, a więc zdaje polski, ang jako obowiązkowy a francuski jako dodatkowy, i mnie by to wystarczyło, jednak nie mogę tak zrobić MUSZĘ wybrać jeszcze jeden przedmiot ktory nie jest językiem obcym, wybrałam WOS, ale jest mi on kompletnie do niczego nie potrzebny. Robiłam matury z tego roku, te co były na onecie, z ang. 95%, z franc. 85%, a z WOSu, nawet 30% nie miałam. Chodzi mi właśnie o takie sytuacje, a nie o kogoś kto naprawdę miał w d***e to wszystko. A poza tym na świecie nie było, nie ma i nigdy nie będzie sprawiedliwości, szczególnie w Polsce.
Cóż, mnie też były potrzebne dwa języki, a inny niż jezyk przedmiot musiałam zdawać. I zdawałam geografię, której przez całe liceum miałam bardzo - naprawdę bardzo - mało, a w klasie maturalnej nie miałam już wcale. I jakoś dałam sobie radę.

Ale nie miałam OBOWIĄZKU zdawania 4 przedmiotów. To był mój wybór, bo chciałam iść na takie a nie inne studia. Taka moja fanaberia, że chcę na kierunek, gdzie wymaga się 2 języków.

Ale, nie czując się na siłach, by zdać wszystkie 4 przedmioty, i to na jak najlepszym poziomie (dodam, ze nie zadowalało mnie50%, ani 60, ani 70, ani nawet 80% z podstawy) nie porywałabym się na to. I już.

Tak to jest, że mając wykształcenie średnie należy umieć coś więcej niż tylko języki i polski. Dla mnie to jasne.
Gdybym miała nieco więcej czasu, a mniej lekcji w klasie maturalnej, pewnie zdawałabym jeszcze jakiś piąty przedmiot... I w sumie żałuję, że tego nie zrobiłam, bo z perspektywy czasu myślę, że dałabym radę. Szkoda. Ale cóż, zawsze mogę się zapisać na kolejny przedmiot i niewykluczone, że właśnie tak zrobię.
Ciekawe czy wtedy też będzie jakaś amnestia

Również pozdrawiam

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2006-07-15 o 22:05
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-15, 21:41   #127
agus86
Zadomowienie

GG do agus86

Ojj aż mną wstrząsnęło jak to uszłyszałam Popieram wszystkie wizażanki, które nowa mature zdwały w zeszłym roku, nikt nam takiej szansy nie dał !! A myśle że nam się bardziej należałam niż temu rocznikowi, ponieważ jako pierwsi pisaliśmy takiego typu egzamin i mielismy mniejsze pojęcie o tej nowej maturze niz tegoroczni. A że komuś się "noga podwinęła" i nie zlaliczył podstawy ... cóż bywa, ale moim zdaniem, jak sama nazwa wskazuje to PODSTAWA umiejętności z danego przedmiotu i tyle to chyba powinno sie umieć!! Wybrałam matme jako dodatkowy przedmiot więc musiałam zaliczyć rozszerzenie i czy kogokolwiek obchodziło że z nerwów nie przespałam dosłownie całej nocy, rano zasypiałam na stojąco mimo 2 kaw i poprostu nie byłam w stanie myśleć na maturze tak byłam śpiąca?? Oczywiście że NIE!! Dzieki Bogu chyba zaliczyłam ledwo co to rozszerzenie ... a co by było gdybym nie zaliczyła?? Miałabym rok w plecy, bo na studia bym sie nie dostała, mimo iz matme bardzo lubie i byłam z niej świetnie przygotowana.
Edukacja zaraz poleci na łeb na szyje, bo jak tu juz inni pisali w przyszłości będzie mnie leczył lekarz, który nie ma zielonego pojęcia o biologii, nie zaliczył tylko jej na maturze,a ma rodziców lekarzy i jakos po znajomościach przeszedł przez studia I nie chce słuchać o "podwiniętych nogach" bo dla mnie to bzdura i najwyraźniej ktoś poprostu nie umiał tego a było to wymagane, bo rok temu jak to sie zdazyło to człowiek nie zdał i bye bye, do zobaczenia nastepnym razem. Więc jaki sens w ogóle ma teraz matura?? Niech od razu na arkuszu będzie pole do zaznaczenia, że ten przedmiot wybieram jako ten, którego ewentualnie nie moge zaliczyć Porażka dosłownie!!
Ehh, rozpisałm sie troche Ale ulżyło mi
agus86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-15, 22:14   #128
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez agus86
Ojj aż mną wstrząsnęło jak to uszłyszałam Popieram wszystkie wizażanki, które nowa mature zdwały w zeszłym roku, nikt nam takiej szansy nie dał !! A myśle że nam się bardziej należałam niż temu rocznikowi, ponieważ jako pierwsi pisaliśmy takiego typu egzamin i mielismy mniejsze pojęcie o tej nowej maturze niz tegoroczni.
Ja akurat uważam, żeże nikt, żaden rocznik, nie "zasługuje" na coś takiego jak amnestia. Nawet my, czyli pierwszy rocznik zdający nową maturę. Ja wręcz uważam, że nasza matura była zbyt łatwa. Nie wiem, do czego, do jakich szkół była "dostosowana", ale poziom trudności był niski.
I nie pojmuję podejścia w stulu "do polskiego nie bedę się uczyć, bo mi do niczego niepotrzebny". Mi też polski nie był "potrzebny" na żadnym z kierunków na które zdawałam. Ale, kirczę, to przecież jest nasz ojczysty język! I chciałam mieć jak najlepszy wynik, nawet jeśli nie miał mi się przydać na żadnym kierunku.
I zła jestem na siebie za swoje wyniki z polskiego, bo poszedł mi najsłabiej z tych przedmiotów które zdawałam... Nie, nie poszedł mi wcale bardzo źle. Ale nie tak, jak bym chciała.
Czasem cieżko mieć ambicję, potem takie rzeczy męczą i prześladują
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-15, 22:48   #129
hasmin
Raczkowanie

nie chce mi sie z wami kłócić, jeździjcie sobie dalej po mnie ( jest sobie na czym faze kęcić w końcu. to było do KATESIA i nutella.a) myślałam że mnie zozumiecie, ale wy tylko krytykujecie podobno wizaniki trzymaja sie razem dobre błahahhahaha
hasmin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-15, 23:24   #130
klaudiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justin Timberlake
ps. Mam fajną fotostory o naszym "rządzie", ale dużo w niej przekleństw, więc jak ktos chce to prześle na maila
klaudia_eop@wp.pl

..jesli możesz, to wyślij
klaudiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-15, 23:25   #131
Fifty50
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Amnestia dla maturzystów???

Cytat:
Napisane przez hasmin
nie chce mi sie z wami kłócić, jeździjcie sobie dalej po mnie ( jest sobie na czym faze kęcić w końcu. to było do KATESIA i nutella.a) myślałam że mnie zozumiecie, ale wy tylko krytykujecie podobno wizaniki trzymaja sie razem dobre błahahhahaha
A przepraszam co mamy robić Twoim zdaniem?? Klepać Was, którym świadectwa maturalne się NIE NALEŻĄ, którzy nie zdaliście, a jednak dostaniecie "papierek", po plecach i mówić "oby tak dalej farciarze"?? Jak można NIE krytykować EWIDENTNEGO objawu NIESPRAWIEDLIWOŚCI w systemie polskiego szkolnictwa? Wizażanki trzymają się razem? Nie wiem, wypowiadam się tylko w swoim imieniu, a moje zdanie brzmi: NIE będę ani tolerował, ani tym bardziej popierał pospolitego przestępstwa i zamachu na konstytucyjne prawo do nauki, które zostało WAM w tej chwili niesłusznie przyznane. Mam na myśli możliowość studiowania, bo maturę moglibyście poprawić za rok. Brak mi słów. Rozumiem Twoją radość, bo i ja bym się cieszył, jednak mam nadzieję, że zdajecie sobie sprawo, że na możliwość zdobycia wyszktałcenia wyższego NIE ZASŁUGUJECIE. Nie w tym roku.

Pytasz czy CIę rozumiemy? Rozumiemy Twoją radość, bo udało Ci się "ślizgnąć" dalej. Każdy na Twoi9m miejscu by się cieszył. A ja pytam Ciebie-czy Ty rozumiesz nas? Czy uważasz, że to świadectwo Ci się należy? Nie odpowiadaj mi. SPÓJRZ PROSTO W OCZY KOMUŚ Z ROCZNIKA '86, KOMUŚ KOMU ZABRAKŁO 1 ALBO 2 PROCENT, BY SIĘ DOSTAĆ NA WYMARZONE STUDIA, POWIEDZ MU PROSTO W TWARZ, ŻE TOBIE SIĘ WŁAŚNIE ONO NALEŻY...

Fifty50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-15, 23:34   #132
Luba
Zakorzenienie

Wiecie co, patrze i oczom nie wierze! To jest ponizajace dla wszystkich osob, ktore kiedykolwiek zdaly mature! Matura nie jest dla wszystkich. Matura jest dla elit! Intelektualnych. I tak jest na calym swiecie. A w Polsce tak bylo, bo juz nie jest. Teraz matura bedzie swistkiem niewartym staran.
Jak mozna cos takiego robic. To sie w glowie nie miesci.
Tylko sie zdenerwowalam na noc.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-15, 23:40   #133
Fifty50
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Amnestia dla maturzystów???

Żeby było jasne-nie robię sobie żadnych wycieczek personalnych ani nie chcę po kimś jeździć. Nie mam nic do tych 50tysięcy osób, które dziś zdały maturę. Każdy z nas skorzystałby z takiego przywileju i skakłby ze szczęścia. Wyrażam jedynie swoją opinię, a jest ona taka, że minister Giertych podjął dziś decyzję, po któej powinien zostać pozbawiony urzędu... Nie zdziwiłbym się, gdyby sporą częścią tych 50tysięcy byli nasi "ukochani" pOLACY wSZECHPOLSCY (pisownia właściwa). Pewnie Ci dali d*py na egzaminie i teraz rOMUŚ ratuje tyłki swoim ziomalom;P To także swoisty ukłon w stronę samoobrony-teraz wiemy, że mogą spokojnie zdawać maturę;P a ta głupia pani Renata B. się męczyła i uczciwie zakuwała do matury na normalnych zasadach;P Poczekałaby te parę lat, dostałąby papierek za twarz;P ojjj...nie, za twarz to mogła by dostać co najwyżej papierkiem;P

Fifty50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-15, 23:43   #134
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hasmin
Z całym szacunkiem - widzę (nie tylko) w tej wypowiedzi, że egzamin dojrzałości, rzeczywiście Ci nie poszedł.

Cytat:
Napisane przez Luba
Wiecie co, patrze i oczom nie wierze! To jest ponizajace dla wszystkich osob, ktore kiedykolwiek zdaly mature! Matura nie jest dla wszystkich. Matura jest dla elit! Intelektualnych. I tak jest na calym swiecie. A w Polsce tak bylo, bo juz nie jest. Teraz matura bedzie swistkiem niewartym staran.
Jak mozna cos takiego robic. To sie w glowie nie miesci.
Wszystko na ów temat
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 00:44   #135
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Zastanawiem się do czego jeszcze posunie się pan Roman G żeby przestano go mieszać z błotem. JAk widać z większości powyższych wypowiedzi tym razem podlizanie się mu nie wyszło. Ja także uważam że "amnestia" to chory pomysł, próba przekupstwa i podniesienia statystyk. Jak ktoś nie zdał matury to nie zdał, trzeba się było nauczyć. Jak może otrzymać świadectwo dojrzałości uczeń któty nie potrafi otrzymać 30% z podstawowego poziomu matury.
Najzwyczajniej w świecie mi wstyd za tą całą sytuację

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-16, 01:02   #136
Aeterna
Zakorzenienie

Nie wiem, czy chodzi jedynie o podlizywanie się, ale uważam, ze problemem jest przede wszystkim tych 80 tyś ludzi z którymi nie ma co zrobić.

Pracy dla nich nie ma, uczyć się nie mogą - co im zostaje - kolejna masowa emigracja, z ryzykiem niepowrotu, a obawiam się, że wkrótce i za to się wezmą i każą np. odpracowywać studia czy jakoś spłacać je - rząd może (nie daj Bóg) już długo nie pozwolić na to, aby ludzie sie kształcili i spływali.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 07:25   #137
mav
Zakorzenienie

GG do mav Wyślij wiadomość przez MSN do mav

nie cztałam wszystkich wypowiedzi jeszcze więc nie wiem co o tym myślicie ale moje zdanie jest takie i tu przepraszam wszystkich którzy nie mieli tyle szczęścia i oblali jeden przedmiot

więc nie zgdazam się z rzadną amnestią dlaczego ci którzy nie zdali mają być traktowani tak jak ja? zdałam a więc należy mi się większa szansa na studiach, prawda? nie moja wina że komuś się nie chciało uczyć jego problem. ma szanse za rok

Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc.....

mav jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 07:48   #138
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Napisane przez hasmin
Musze w tym miesjcu sie zatrzymac i serdecznie podziekowac- oczywiście poczułam sie doceniona, jak najbardziej- maslane literki przy moim loginie...hmmmm, dziekuje za szczególne miejsce.

Natomiast frapuje mnie inna mysl, bo mozliwe ze cos przeoczyłam (przeczytałam wszystkie swoje wypowiedzi w tym wątku) , w którym miejscu zaczełam sie z Toba kłocic i jęździc po Tobie? owszem nabijam sie ale z p.Giertycha, no i z niektórych maturzystów- zaznaczałam w swojej wypowiedzi ze to nie do Ciebie, wiec bardzo cie prosze przemysl najpierw a potem napisz....wtedy nawet matura lepiej pójdzie....

a jesli juz sie na nie pogniewałas- wiec nie mam nic do stracenia-wymówki typu- bo chodzę do takiej szkoły, bo nauczyciel mi sie zmiania, bo to bo tamto- to jest żenujące- matura to nie zwykła klasówka na której takie wytłumaczenie moze przejsc....oprócz tego jesli ktos jest dobrym uczniem i podwinie mu sie noga- to sory, nie oblewa egzaminu tylko zdaje z gorszym wynikiem....a jesli oblewa ...no cóz -połamanie nóg-i to ma byc potknięcie?? w takim momencie to trzeba sie wziaźć za naukę i poczekac na poprawke, a nie....ale cóz, jak pisąłam nie mamy na to wpływu.

STUDIA DLA MAS!!!!! NIEZALEZNIE OD PREDYSPOZYCJI ZOSTAŃ PROFESOREM- SKRÓT PROF. TAK ŁADNIE PRZY NAZWISKU WYGLADA...nieprawdaż?

16.10.2009-start

Stary 2006-07-16, 08:02   #139
Sophie86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KATESIA
STUDIA DLA MAS!!!!! NIEZALEZNIE OD PREDYSPOZYCJI ZOSTAŃ PROFESOREM- SKRÓT PROF. TAK ŁADNIE PRZY NAZWISKU WYGLADA...nieprawdaż?
Jeszcze za prof. powinno być "dr hab."

Once I wanted to be the greatest

Sophie86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-16, 08:26   #140
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Napisane przez Sophie86
Jeszcze za prof. powinno być "dr hab."

oj zapomniałam- a faktycznie przydałoby sie- oczywiscie pomijam tytuły uczelniane typu prof. nadzwyczajny....a tytuł dr (nie wiem jak to sie pisze bo niestety jeszcze nie dostałam-ale moze niedługo dostane wiec napisze jak słysze ) honoris itd..

16.10.2009-start

Stary 2006-07-16, 08:36   #141
hasmin
Raczkowanie

Na nikogo sie nie pogniewałam. Mówicie, że to niesprawiedliwe, nie zgodne z prawem itd. cóż zgadzam się z tym, ale powiedzcie mi czy życie jest sprawiedliwe? Każda z was wie jak wygląda życie w Polsce tu nie ma sprawiedliwości. Ja dostałam coś gratis (hehehe) i nie bede mówić że nie chce tego świstka papieru, bo niby czemu mam nie skorzystać. Zawsze uważałam że ja mam szczęście.
hasmin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 08:46   #142
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cytat:
Napisane przez hasmin
Na nikogo sie nie pogniewałam. Mówicie, że to niesprawiedliwe, nie zgodne z prawem itd. cóż zgadzam się z tym, ale powiedzcie mi czy życie jest sprawiedliwe? Każda z was wie jak wygląda życie w Polsce tu nie ma sprawiedliwości. Ja dostałam coś gratis (hehehe) i nie bede mówić że nie chce tego świstka papieru, bo niby czemu mam nie skorzystać. Zawsze uważałam że ja mam szczęście.
no to super ze sie cieszysz- w sumie mi przez to nic nie zabiora, ale tu chodzi o ogól- ze to jest bezprawne, a mamy pantwo prawa, które postepuje wg okreslonych zasad...no i nagle te zasady zostaja pominiete...nie wątpie ze sprawiło to radosc wielu maturzystom, ale skoro inni muszą na cos pracoweac, to dlaczego inni maja to dostawac za darmo? owszem nie ma sprawiedliwosci-niestety, takie mamy zycie, niezaleznie od dziedziny...dlatego czasem marze aby zasnac i obudzic sie gdzies daleko, gdoze za zasługi człowiek jest nagradzany i odwrotnie- za przewinienia-karany....
masz szczescie- i dobrze myslisz, nie zauwazyłam aby któras ci to zarzuciła, ale w naszej opinii, bz wzgledu na sympatie powinno byc sparwiedliwe traktowanie wwszystkich-nauczyłes sie- zdałes, nie nauczyłes- zdasz kiedy indziej...

16.10.2009-start

Stary 2006-07-16, 08:53   #143
mav
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hasmin
gdybym nie zdała a byłaby cholerna amnestia możesz mi wierzyć albo nie nie cieszyłabym się. byłabym upokorzona że ktoś dał w prezencie zdana mature . idiotyzm do kwadratu.
WŁAŚNIE DOSTAŁAŚ GRATIS. ale ty tylko zdałaś/dostałaś (jeżeli można tak powiedzieć ) my dostaniemy się na studia bo zdliśmy mature !!!

moja koleżnka miała 12% z polskiego :/ i ona też dostała coś gratis

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-16, 08:54   #144
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

zastanawia mnie jeszcze jedno- czy na papierku z tej "zaliczonej przez giertycha" maturze bedzie napisane ze zdane warunkowo- bo moim zdaniem tak byc powinno- a wtedy no cóz- chyba nie bedzie szczęsciem dostac taki papierek bo jednak uczelnie tez sie beda tym sugerowac (oczywiscie nie mówie o uczelniach które dla pieniazków przyjmuja byle kogo)

16.10.2009-start

Stary 2006-07-16, 09:20   #145
lilirose83
Przyczajenie

ktos tam wczesniej napisał, że nie uczył się tylko na angielski i niemiecki( bo te dwa pzredmiuoty są mu potrzebne) w związku z tym nie zdał WOSU. bo wos do niczego mu nie jest potrzebny i dlatego się do niego nie przykładał. I że dlatego powinna byc amnestia. Totalna głupota. Na studiach też będziecie mieli masę nieprzydatnych przedmiotów. i co? też nie bedziecie się ich uczyć, bo do niczego wam się one w żytciu nie przydadzą. Z takim podejściem, to ja nie wróże wam bogartej kariery zawodowej.
Stary 2006-07-16, 09:24   #146
Agoosia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Agoosia

Wiecie... tak sobie pomyślałam... co by było, gdybym matury nie zdała.
Nie zdała a nagle jednak zdała.

Byłabym w szoku. Pozytywnym?
Nie.

Pewnie przez chwilę czułabym ulgę. A potem byłoby mi głupio. Nieważne, czy miałabym "pecha" na maturze, czy olałabym wcześniej naukę.
Ja też lubię dostawać "coś" od życia. Ale gdybym się nagle dowiedziała, że łaskawy pan minister zaliczył mi jednak maturę ( ) wstecz... byłabym zła.
Wolałabym siedzieć cały rok nad książkami, przyłożyć się, pisać poprawkę za parę miesięcy i zdać maturę dzięki swojej pracy (trudno, że później). Zasłużyć na nią.

Nie umiałabym przejść do porządku dziennego nad tym, że dostałam maturę "bo tak", bo ktoś się nade mną lituje, bo noga mi się podwinęła. Bo nauczyciel nie był mnie w stanie nauczyć, bo szkoła źle przygotowywała.
Bądźmy dorośli.
Strasznie głupio bym się czuła, nawet gdybym się w *jakiś sposób* cieszyła
Agoosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 09:25   #147
lilirose83
Przyczajenie

Mi też po cholere był potrzebny jezyk polski ??? a musiałam to zdawać. ( stara matura) Przyłożyłam się. Chociaż z polskiego nigdy nie byłam orłem. I dostałam 5.0 Wystarczy tylko trochę chcieć. Ja rozumiem że nie ma co porównywać starej i nowej matury. Ale na miłośc boską , zeby uzyskac te marne 30 % to przecież nic nie trzeba się uczyć. Wiem bo przejrzałam podstawowy poziom z biologi, i bez problemu uzbierałabym te 30% , chociaż z biologią nie miałam do czynienia już od 4 lat.
Stary 2006-07-16, 09:49   #148
awia
Zakorzenienie

własnie slyszalam, ze decyzja ministra nie miala statusu prawnego - w kazdym razie takich decyzji Giertych NIE MOZE podejmowac sam
i jest mozliwe, ze reszta rady ministrow nie zatwerdzi czegos takiego.

talkze niech sie owi "szczesciarze" za wczesnie nie nie ciesza
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-16, 09:55   #149
mav
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awia
własnie slyszalam, ze decyzja ministra nie miala statusu prawnego - w kazdym razie takich decyzji Giertych NIE MOZE podejmowac sam
i jest mozliwe, ze reszta rady ministrow nie zatwerdzi czegos takiego.

talkze niech sie owi "szczesciarze" za wczesnie nie nie ciesza
i mam nadzieje że nie zatwierdzi bo to by była porażka

Stary 2006-07-16, 10:00   #150
nutella.a
Raczkowanie

GG do nutella.a

Cytat:
Napisane przez hasmin
Wiesz, wydaje mi się, że nigdzie cię nie obraziłam, ciągle mówiłam ogólnikowo a nie po nazwisku (nicku) więc nie rozumiem twoich zarzutów!

A swoją drogą to, że jestem wizażanką nie obliguje mnie do klepania wszystkich po ramieniu. To forum, tak mi się przynajmniej wydaje, służy do wyrażania własnej opinii, a to właśnie robię.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości