![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nowy pomysł Romka-szkoła z mudnurkami
"Mundurki szkolne-Polska"
Gdyby nie spudnice to w tej masie ludzi trudno by było rozpoznac kto jest jakiej płci ![]() Nie, nie prosze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo moja koleżanka, o której pisałam ze swoimi koleżankami przebierały się własnie w takiej zwyczajnej szatni. Rozumiem, że nie w każdej szkole jest taka możliwość. I wtedy, jeśli mundurki zostałyby wprowadzone, to moim zdaniem należałoby również zapewnić takie miejsce do przebierania. I po kłopocie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
cd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
cd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
cd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakoś nie wierzę w to by w szkole Magusa uczniowie przebierali się na korytarzu ![]()
![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
W trakcie studiów na laborkach miałam, podobnie jak wszyscy inni, obowiązek chodzenia w fartuchu - zwykłym, białym. Na ostatnim semestrze to codziennie przez kilkanaście godzin chodziłam w takim fartuchu. Obowiązek noszenia takiego stroju mają studenci, doktoranci, doktorzy i profesorowie. Wszyscy studenci przeżyli noszenie fartuchów, w lecie jak były upały też nikt się nie ugotował.
![]() Widziałam studentki, które za każdym razem jak wychodziły z sali laboratoryjnej na przerwę zdejmowały fartuch. Moje lenistwo było silniejsze i nawet na obiad szłam w fartuchu, podobnie jak moje koleżanki i wielu pracowników wydziału. Fartuch każdy musiał sobie sam zakupić - mimo to wszyscy przeżyli.
"Wielu ludzi twierdzi, że sny są czarno-białe, ale ja śnię w kolorze." Richard P. Feynman "Jest coś niedobrego z ludźmi: nie uczą się przez zrozumienie, tylko jakoś inacze, pewnie na pamięć. Ich wiedza jest taka krucha!" Richard P. Feynman |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
jaka reszte dnia?grzeczne dzieci po szkole wedruja do domu odrabiac lekcje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
the magus, odczuwam, że na siłę starasz się znaleźć jakieś "nie" za mundurkami. Według mnie nie potrzebujesz całej torby z ciuchami, po prostu idąc na dodatkowe zajęcia zdejmiesz sweter z tarczą, najwyżej zmienisz bluzkę i tyle.
BTW, jestem bardzo ciekawa, kiedy ty się uczysz, skoro od godziny 7 do 20 jesteś poza domem. I jeszcze znajdujesz czas na Internet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
ja? na siłę? ależ skąd
![]() teraz mam wakacje, więc chyba nie jest dziwną sprawą, że znajduje czas na internet. nie wiem, czy czytałaś moje wcześniejsze wypowiedzi, ale wyraźnie tam zaznaczyłam, że mogę nosić mundurek. ale taki, który można zdjąć po szkole i mieć spokój. ot, takie coś do narzucenia na czas lekcji. poza tym wydaje mi się, że mundurki w żaden sposób nie rozwiążą problemu biedy i dyskryminacji, bo i tak wiadomo kto jest biedny, a kto nie. czytając o kolejnych pomysłach pana romana mam wrażenie, że całkowicie brak mu pomysłu na zmianę oświaty na lepsze. zresztą nie jestem jedną osobą, która mówi temu pomysłowi 'nie', tylko najczęściej się udzielającą. pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Quietly wiele jest szkół w ktorych siedzi się praktycznie od rana do wieczora - ja np. ide do szkoły na 8:00 rano i kończe lekcje o 16:30 więc spędzam w niej cały dzień a tez prawie codziennie mam zajęcia pozalekcyjne wiec wracam do domu o 20:00 a i tak mieszkam w centrum miasta i nie musze nigdzie dojeżdżać bo niektore koleżanki z klasy jada do szkoły nawet 1,5 godz. Poza tym na internet zawsze znajdzie sie czas jak ktoś jest uzalezniony tak jak ja to prawie codziennie spędzi w necie przynajmniej pół godziny no i zawsze są weekendy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiejsza młodzież nie ogranicza się do codziennej rutyny szkoła-dom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Jestem ZA, choć szkołę mam już za sobą. Uważam, że do szkoły nie trzeba mieć ciuchów od D&G i innych dyktatorów.
![]() ![]() OFF TOP: DZiewczyny z Częstochowy! Nie działa Wam ta strona, -->> Spotkanie Wizażanek z Częstochowy http://www.wizaz.pl/forum/f46/wiazaz...7/#post2175673 a chciałam poczytać ![]()
![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozatym szkoła to instytucja, taka sama jak inne, tu obowiązywać powinnien strój neutralny.
![]() |
![]() |
#140 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
the magus, dobrze wiem, że teraz są wakacje, dlatego pozowliłam sobie prześledzić historię twoich postów i niektóre z nich są w godzinach, w któych rzekomo siedzisz w szkole. Ale już nie będę się czepiać, bo to taki duży offtop.
EOT Z MOJEJ STRONY. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
![]() Jak Romek wprowadzi nakaz noszenia mundurków to się pobawie w Bin Ladena ![]() !!!!!! Ale Romuś tego nie zrobi, bo chce żeby młodzież go polubiła ![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawa jestem, ile jest tu wypowiedzi od uczennic na tak, żeby wprowadzili mundurki... bo jak narazie same odpowiedzi na 'tak' widzę od osób które już ukończyły szkołę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Jestem za mundurkami. Szkola to szkola (wszyscy powinni byc rowni) a nie dyskoteka czy rewia mody bo w dzisiejszych czasach to szkola przypomina nic innego tylko to. A jak uczen jest biedniejszy i gorzej ubrany to sie na niego wszyscy gapia spod oka, obgaduja i wytykaja palcami. Zdazalo sie ze nawet nauczyciele (a glownie mlode wypicowane lalunie swiezo po studiach) traktowali gorzej uczniow biednych rodzicow. To przykre!
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja także nie jestem już uczniem ale kiedy obserwuję uczennice z brzuchami na wierzchu, w szpilkach, pazurach tak długich że zimą nie mogą nosić rękawiczek, to myślę sobie że chyba gdzieś zgubiła się granica dobrego smaku i szacunku do szkoły jako miejsca, gdzie podstawowym celem jest zdobywanie wiedzy czy przyjaźni a podział na lepiej i gorzej ubranych nie jest w tym przypadku pomocny. Taki strój wręcz krzyczy o braku szacunku do nauczycieli i innych, poniekąd do samego siebie także. Co więcej - na podkreślenie zasługuje argument, że bez trudu będzie można na terenie szkoły "wyłapać" obcą osobę stanowiącą potencjalne zagrożenie dla innych uczniów. Może skończą się bijatyki i wyłudzanie pieniędzy przez "obcych".
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
argument, że mundurek to dodatkowy wydatek jest nietrafiony. przecież i tak dziecko trzeba w coś ubrać do szkoły. wiec czemu nie w mundurek? tym sposobem rodzice nie bedą musieli kupować aż tylu ubrań "popołudniowych" i w efekcie wyjdzie taniej.
ps. nie sądzę, żeby piekny roman wycofał się ze swego pomysłu. głupsze pomysły miał i się nie wycofywał mimo głośnych protestów. uczniowie i tak maja za co go lubić np. amnestia dla maturzystów, a głosować w większości nie bedą oni tylko ich rodzice, wiec to im się romuś chce przypodobać.
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
A ja jednak sądze, że argument o dodatkowym wydatku jest jak najbardziej trafiony. Zdaję sobie sprawe z tego, że dziecko trzeba do szkoły jakos ubrać i jest to kosztowne więc zastapienie "cywilnej" odziezy mundurkami z pozoru wydaje się doskonałym rozwiązaniem nie przynoszącym ubytku w budżecie domwym ale przecież po szkole dziecko także prowadzi jakies życie - mam na myśli zajęcia pozalekcyjne, spotkania ze znajomymi czy nawet wyjscia do klubów w weekendy tak więc i tak trzeba będzie kupować mu normalne ubrania własciwie w takiej samej ilości co gdyby mundurkow nie było.
Zaznaczam, że swoimi wypowiedziami w tym temacie nie próbuje na siłe nazucić Wam swojego zdania czy kłucic się o cos co własciwie chyba nawet nie jest pewne, to narazie chyba tylko pomysł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a wracajac do mundurków, rzeczywiscie na razie jest to tylko pomysł ale znając romana jak już na cos wpadł to koniec - umarł w butach. nikt go nie przekona, a zresztą on i tak nie by ustąpił będąc pod wrażeniem swojego geniuszu. ![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
odrazu się przyznam, że całogo wątku nie przeczytałam
![]() Ja jestem za mundurkami. W UK wszystkie dzieci , chodzą w mundurkach, w zależności od szkoły inny kolor, i jest ok. Mysle, że dzięki takim mundurkom, nie było by podziału, biedny - bogaty, itp. W USA za mundurki płacą rodzicę, z tym, że najbiedniejsi dostają pieniądze na nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.