|
|
#121 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Perspektywy życia w Polsce...
Makaron ryż i ziemniaki na milion sposobów - to wybacz, ale też wymagają dodatków (które kosztują).
|
|
|
|
|
#122 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31029806]Makaron ryż i ziemniaki na milion sposobów - to wybacz, ale też wymagają dodatków (które kosztują).[/QUOTE]
Ziemniaki można ugotować dodatkiem może być sól i pieprz, do ryżu bądź makaronu dodatkiem może być mrożonka. Jak ktoś finansowo jest zmuszony do takiego życia to uwierz, że można te produkty przygotować na przysłowiowe milion sposobów, tanim kosztem. |
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
miewalam 200zl na jedzenie w pl i pomimo zakupow w tanich dyskontach-starczalo mi na 2 tygodnie.
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w to nie wierzę, patrząc na ceny produktów nie ma szans żeby się wyżywić i najeść za 100zł miesięcznie. Najeść = nie głodować
|
|
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie wierzę w te 100zł. Będąc na studiach miałam z tż ok 200-300zł na dwie osoby/mies i nasz jadłospis składał się głównie z ziemniaków, ryżu z warzywami (cebula, marchew) i spagetti (najtańszy makaron+koncentrat pomidorowy, cebula). Pod koniec miesiąca często jedliśmy chleb z margaryną i cebulą bądź musztardą. A i tak mieliśmy dostawy jedzenia z domu. A to było 8-9 lat temu, więc ceny poszybowały w górę.
|
|
|
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
Zapominacie, że jedzenie to nie tylko obiady. Nie wierzę w jedzenie ryżu, makaronu i ziemniaków 3 razy dziennie. A mrożonka też kosztuje, 3zł trzeba dać
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
Możecie nie wierzyć ale jednak niektórzy tak żyją i jedzą jeśli nie ma innego wyjścia. W efekcie ważą 40 kilko np jak w moim przypadku ale jeszcze zyje i jem za te 130 zl/miesiecznie
|
|
|
#128 |
|
Konto usunięte
|
I za te 130zł miesięcznie na jedzenie gotujesz tak, jak na blogu? No ja cię proszę, nie traktuj nas jak kretynki.
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;31032344]I za te 130zł miesięcznie na jedzenie gotujesz tak, jak na blogu? No ja cię proszę, nie traktuj nas jak kretynki.[/QUOTE] dokładnie... żałosne...
Nawet jeśli ktoś chodzi do baru mlecznego, gdzie talerz zupy kosztuje 2,50zł to za 30 dni za same "obiady" wychodzi 75zł, a gdzie reszta czyli śniadanie i kolacja. Nie przesadzajcie. Za 100zł miesięcznie to się głoduje, a nie żyje. |
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
A ja tak się tylko zastanawiam, czy te żywienie się za 100 -130 zł to jest wasz świadomy wybór czy konieczność...
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
Jedzenie na blogu jest z wakacji. W wakacje mieszkalam w domu u mamy. Za 130 zł nie gotuje wcale raz w miesiącu jakiś kurczak ewentualnie i to nie jest wybór tylko "los" mnie zmusił do takiego odżywiania
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Nie los, ale sama się zmuszasz
![]() Skoro studiujesz dziennie i jeszcze zaocznie coś robisz no to sorry, ale ja na Twoim miejscu bym sobie znalazła pracę dorywczą na te wolne od szkoły weekendy albo cokolwiek dorywczego na tygodniu żeby żyć i funkcjonować na jakimś normalnym poziomie, a nie głodzić się. Dziwne, że masz w ogóle siłę na studiowanie, uczenie się itp. skoro na pewno nie dostarczasz organizmowi odpowiedniej ilości witamin, minerałów itp. |
|
|
|
|
#133 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteś cudotwórczynią, żeby przeżyc za 130 zł miesięcznie. Oczywiście nie jestes chora? (anoreksja?)
|
|
|
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
Ale zauważcie, że mimo naszych próśb, dziewczyny żyjące za 100zł miesięcznie nie podają żadnych konkretnych jadłospisów! Czyżby ktoś chciał jedynie grać "bohatera"?
PS. wolałabym zaoszczędzić za opłatach za internet i przeznaczyć te środki na jedzenie
My.. "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.." Edytowane przez dr_ka Czas edycji: 2011-12-13 o 14:50 |
|
|
|
|
#135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Na necie nie musze "oszczędzać" mieszkam w akademiku w którym net jest w cenie czy go chce czy nie to za niego płace. Jeśli gotuje zupę to starcza na kilka dni. Jem ok 3 posiłków dziennie z tym bywa róznie. Praktycznie cały dzień jestem na uczelni, wracam popoludniu/ wieczorem , zdarza się że nic nie jem do tej pory jeśli już to np bułkę z pomidorem, wieczor tez bułkę np z serkiem topionym, pije dużo herbat więc ogólnie czuje się pełna, kolacja np. pączek z biedronki. Czasem jem "gorące kubki", woreczek ryżu z cukrem lub makaron z cukrem. Wiem że nie spożywam dziennej dawki kcal takiej jak powinnam i moje BMI jest niskie, ale mimo to mam się dobrze. dziś np rano zjadłam bułkę z pomidorem a potem bułkę z pomidorem i ogórkiem. "Poluję" na promocje jedzeniowe i np jednego ogórka nie jem na raz. Dajmy na to 2 bułki 1,20 , ogórek szklarniowy 1,60 ( jem go dwa dni) wiec 70 gr/ dzień + np. mały pasztecik 1,50 + pomidor 0,70zł ogólnie jem za to 4 zł dziennie i żyje
Nie rozumiem dlaczego niektórzy tego nie rozumieją. Wiem ze nie odzywiam się tak jak należy i że jestem "niedożywiona"
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz może i czujesz się dobrze, ale co będzie za jakiś czas |
|
|
|
|
|
#138 |
|
Wtajemniczenie
|
Twoi rodzice wiedzą jak się odżywiasz? Przecież taki tryb życia woła o pomstę do nieba...Waga 40 kg wskazuje na zaburzenia odżywiania. A los zawsze można zmienić prosząc rodziców o pomoc lub pójść do pracy. Jedząc codzien tylko dwie bułki i ogórka narażasz siebie na komplikacje zdrowotne w przyszłości. Pomijając kupę kasy jaką wydasz na leczenie, możesz sobie nadszarpnąć zdrowie! przemyśl to
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
Konto usunięte
|
Na ten makaron i resztę też trzeba mieć kasę.
40kg to jest anoreksja, a nie samo niedożywienie. |
|
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Ja wydaje 100 zł, ale na weekendy jezdze do domu(nie kazdy). Z domu pzrywoze tylko jajka. jem codziennie dwie bulki(45 gr jedna) wiec to jest 90 gr. do tego jem ogórka/pomidora- ale jednago na dwa/trzy dni. Do tego czasem jajko a czasem przeceniony jogurt (90 gr). Pije herbate albo wode z kranu. jedna mrozonka i jeden woreczek ryzu starcza mi na 4 obiady. zyję.
|
|
#142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie osobiście, jeśli nie zjem całego woreczka ryżu naraz to nie jestem najedzona. Jak dajesz radę? |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Rozeznanie
|
Napisałaś, że
Czytając posta z Twoim codziennym menu nie jestem w stanie tego pojąć. Ja w te pędy leciałabym szukać dorywczej pracy. Studia dzienne nie są żadną wymówką (patrz: mój przykład). No na prawdę, niepojęte jak można tak świadomie niszczyć swoje zdrowie..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
Haha, otóż to:
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV Moje U: Ś: bułka grahamka na pół. Jedna polowa z twrozkiem i bananem, polane lyzeczka miodu, druga z maslem, sałata lodową, pomidorem, mozarella i to polane pesto, herbata jaśminowa orzechy nerkowca, kiwi 2Ś: Talerz rożnych sałatek: z marchewki i slonecznika, z ziemniakow i koperku, z ciecierzycy kaszy jaglanej i papryki itd itd. sok pomarańczowy O: Mała papryka nadziewana ryżem i soczewica czerwona, groszkiem, cebula, polana sosem pomidorowym, kilka pieczonych ziemniakow i jajko sadzone jabłko K: 3 kromki chleba zytniego z pasztetem domowym z soczewicy i ciecierzycy z rodzynkami ![]() Mam pytanie vespertine_ : Po co tak ściemniać?? Chcąc kogoś oszukać musisz wziąć pod uwagę to, że rozmówca może być bardziej bystry niż Ty
|
|
#146 |
|
Konto usunięte
|
Nie wierzę w to co czytam. Jak można życ na skraju ubóstwa, głodować i nie widzieć w tym nic złego.
Ja bym sie odrazu rzuciła na jakąs prace, poszła na zaoczne i miała te 400 zł więcej na jedzenie. Co z tego ze teraz oszczędzacie, za pare/parenaście lat wydacie fortunę na lekarzy. Wegetacja a nie zycie. I tak naprawdę na własne życzenie. MASAKRA. Edit: haha, a jednak Co wy gadacie, takie menu jest wlasnie na 100 zł miesięcznie.
Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2011-12-13 o 18:33 |
|
|
|
|
#147 |
|
Konto usunięte
|
Wolałabym zjeść normalny obiad niż pachnieć Hugo Bossem.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- edit: raczej tutaj ściemnia, skoro wypisuje w wątkach o perfumach
|
|
|
|
|
|
#149 |
|
Konto usunięte
|
No to ja się pytam, co komu z takiego ściemniania? Niepojęte... Ktoś chce się poczuć lepiej pisząc, że głoduje, czy jak
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym nie dala rady codzień, przez caly miesiac wcinas bulki. uszami by mi wyszlo. lubie jesc, to jedna z niewielu przyjemnosci na obecna chwile. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:11.