Kosmetyki Faberlic! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-05, 18:30   #121
Ducky Duck
Raczkowanie

Dot.: Już prawie jestem Konsultantką :)

Cytat:
Napisane przez agusia_85 Pokaż wiadomość

Mam też automatyczną perłową kredkę do powiek, kolorek "róża turecka" to ciemny brąz
LOL

Widzę, że nie tylko ja jestem czuła na sprawę sugestywnych nazw kolorówki
Stary 2007-06-05, 18:54   #122
Fenris
Czekam na Ragnarok

Żałuję, że już mi zafakturowali zamówienie (zero braków), bo chcę tą truskawkę!!! Na szczęście drugie zamówienie będę składała jakoś w połowie czerwca (bo katalogi tak późno będą), więc ją pewnie wezmę (była w Avonie kiedyś moja ukochana odżywcza szminka nabłyszczająca o zapachu i smaku truskawki, ale wycofali) oraz próbkę Ramyaty, bo o niej też się naczytałam Kisiel, wanilia, no cuda poprostu. Szkoda, że nie ma jej w katalogu.

A jutro dostanę swoją paczuszkę i opiszę co i jak.

PS. Używam od kilku dni wzmacniającego żelu liftingującego do biustu i jest to dość miły produkt. Postać żelu, błyskawicznie się wchłania, do zapachu już się przyzwyczaiłam (ziołowo-kwiatowy?), nie powoduje wyprysków, nie podrażnia. Zauważyłam, że dobrze wygładza (gładko, miło ). I narazie tyle. Napewno jest lepszy od Avonowego, którego zmęczyć nie mogłam (zero wchłaniania), a ten z chęcią wsmarowuję 2 razy dziennie. Napewno kupię drugi raz, chyba, że lepszy jest ten do szyi, biustu i dekoltu?

Czy możecie mi polecić coś antycellulitowego/wyszczuplającego, ale bez efektu zimna? Narazie zamówiłam kriożel, ale nienawidzę uczucia zimna Termokoncentrat grzeje czy nic nie robi? I ten krem do masażu mnie jeszcze interesuje.
I czy macie opinie o farbie do włosów? Interesuje mnie czarna.

Już dzisiaj paczuszka Pewnie znowu przywiozą ok. 20:00. Szkoda, że tak późno. W Avonie zawsze odbieram w Centrum Obsługi Klienta, a tutaj muszę się stresować cały dzień

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2007-06-05 o 23:35 Powód: PS.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-06, 12:31   #123
Ducky Duck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Czy możecie mi polecić coś antycellulitowego/wyszczuplającego, ale bez efektu zimna? Narazie zamówiłam kriożel, ale nienawidzę uczucia zimna Termokoncentrat grzeje czy nic nie robi? I ten krem do masażu mnie jeszcze interesuje.
I czy macie opinie o farbie do włosów? Interesuje mnie czarna.
Krem do masażu jest dobry - skóra po nim jest taka równa, gładka, wygląda wyraźnie lepiej. Warto w niego zainwestować. Szkoda tylko, że opakowanie takie małe i sam krem mało wydajny.
Stary 2007-06-06, 16:28   #124
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Ducky Duck Pokaż wiadomość
Krem do masażu jest dobry - skóra po nim jest taka równa, gładka, wygląda wyraźnie lepiej. Warto w niego zainwestować. Szkoda tylko, że opakowanie takie małe i sam krem mało wydajny.
Nawet jeśli mało wydajny, to tani Napewno sobie niedługo kupię.
Czekam na paczkę. Jeszcze 3h...
Stary 2007-06-06, 21:51   #125
Ducky Duck
Raczkowanie

To już mój trzeci dzień z kremem SK-2 i przyznam: jest naprawdę dobry. Lekki, ładnie pachnący krem, w sam raz na lato. Przede wszystkim zdziwiło mnie w nim działanie matujące - matuje lepiej niż FM4, Q3 (choć o tym powinnam nawet nie wspominać, bo tutaj matowania właściwie nie było), lepiej niż Garniery, Nivee i inne rzeczy, których dotąd używałam. Do tego dobrze nawilża, nie podrażnia (nie ma efektu szczypania, który czasami występuje w przypadku kremów), ogólnie bardzo delikatny produkt. Miło mi się go stosuje, więc po tych 3 dniach polecam a jak się rozwinie moja współpraca z SK-2, napiszę coś więcej.
Stary 2007-06-07, 09:12   #126
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
To już mój trzeci dzień z kremem SK-2 i przyznam: jest naprawdę dobry.[...]
A koi skórę? Czy da radę reakcji alergicznej?

Dostałam swoją paczkę dopiero teraz, bo wczoraj były problemy (o 0:30 miałam dostać, bo było dużo paczek do rozwiezienia, ale i tak się kurier nie zjawił).

Antycellulitowy kriożel - postać zielonego żelu, chłodzenia nie czuję (na szczęście). Zapach jak w produktach antycellulitowych (mentol).

Krem przeciw odciskom i odgniotom - dość długo trzeba to trzymać, bo 20-30 minut na stopach, zapach ładny i przyjemny, konsystencja kremowa.

Serum na cebulki - ciekawe opakowanie, stosuje się codziennie lub 1-2 razy w tygodniu, tylko na skórę głowy, nie spłukuje się. Jeszcze nie wąchałam Wypróbuję.

Szampon-żel do ciała 8 Element - ładnie pachnie, ma dobrą konsystencję, ogólnie wydaje się być ciekawym produktem dla mężczyzn.

Pianka do golenia 8 Element - opakowanie jest porządne, dobre na prezent. Pianka jest genialna! Prześlicznie pachnie (tak męsko, ale delikatnie) i jest jak delikatna chmurka Taka mięciutka i milutka. Atomizer świetny. Konsystencja boska Nie spływa z ciała. Naprawdę przyzwoita pianka.

Balsam po goleniu 8 Element - ładnie pachnie, konsystencja kremowa, ale rzadka, szybko się wchłania. Można używać na całą twarz jako krem nawilżający (przy cerze suchej, łuszczącej się, wrażliwej). To bardzo dobrze się składa

Wzmacniająca odżywka do paznokci - taka miniaturkowa, kolor różowy, śmierdzi paskudnie (jak inne lakiery zresztą). Nie dla mnie, więc nie wypróbuję.

Próbki zapachów Donna Felice i Znak Subtelności opiszę później. Teraz nie mam ochoty niczego wąchać, oprócz wody mineralnej

PS. Opis zapachów
Donna Felice - wyjątkowo ładny zapach jak na firmę tego typu (Faberlic, Avon, Oriflame...). Dokładnie taki jak opisany - drzewno-cytrusowy. Czuć w nim pomarańczowe owoce, piżmo (tak mi się wydaje). Świeży, owocowy. Naprawdę ładny.
Znak Subtelności - bardzo intensywny, jak dla mnie powinien to być męski zapach... (sprawdzałam, napewno mam Subtelności, a nie Silnej Woli). Pachnie jak bardzo mocna wersja męskiego Midnight Avonu. Ziołowy, ostry. Nie podoba mi się.
Dopisek: po kilku godzinach zmieniam opinię o Znaku Subtelności. Wciąż czuć go na nadgarstku, stał się dużo delikatniejszy, całkiem przyjemny, choć dalej pachnie "męsko" i ziołowo. W sumie taki męsko-kobiecy. Na początku nie do zniesienia, więc jeżeli ktoś nie lubi czekać aż się rozwinie/wywietrzeje, to raczej zapachu nie polubi.

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2007-06-07 o 12:40 Powód: PS. & edycja pianka + dopisek
Stary 2007-06-07, 13:15   #127
Ducky Duck
Raczkowanie

Cytat:

Pianka do golenia 8 Element - opakowanie jest porządne, dobre na prezent. Pianka jest genialna! Prześlicznie pachnie (tak męsko, ale delikatnie) i jest jak delikatna chmurka Taka mięciutka i milutka. Atomizer świetny. Konsystencja boska Nie spływa z ciała. Naprawdę przyzwoita pianka.
Krem SK-2 ma działanie lekko kojące, ujednolica koloryt skóry przez to, że lekko niweluje zaczerwienienia. Czy da radę reakcji alergicznej? Tu szczerze powiem, że nie mam pojęcia.

Tę piankę do golenia zamówiłam dla taty. Raz postanowiłam ją wypróbować i byłam zdziwiona, bo to chyba najbardziej gęsta pianka, z jaką kiedykolwiek się spotkałam. Bardzo fajna. Z resztą, właścicielowi też się podoba ;]
Stary 2007-06-07, 20:24   #128
Fenris
Czekam na Ragnarok

Zastanawiałam się czy może sobie nie wziąć takiej pianki... Ale nie. Wolę waniliowego Gillette w żelu

Wypróbowałam dzisiaj kriożel. Jednak chłodzi, ale po czasie i delikatnie (a nie tak drastycznie jak Eveline). Takie delikatne mi się podoba. Najlepiej nakładać tego żelu mało, bo trochę się lepi. Będzie raczej niewydajny. Ogólnie już go polubiłam.

A ten krem SK-2 wezmę prawie napewno przy nst zamówieniu I czaję się też na maskę.
Stary 2007-06-07, 21:21   #129
Ducky Duck
Raczkowanie

Cytat:
A ten krem SK-2 wezmę prawie napewno przy nst zamówieniu I czaję się też na maskę.
Maskę z serii SK ma moja koleżanka, za jakiś czas zapytam ją, jak wrażenia.

Z nowego katalogu ciekawią mnie te żele pod prysznic, takie ciekawe połączenia mają ... W ogóle katalog na następny miesiąc jest bardzo ładny - okładka sprawia bardzo dobre wrażenie. Szkoda tylko, że nie ma w promocji kilku produktów, które chciałam nabyć.
Stary 2007-06-07, 22:24   #130
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Maskę z serii SK ma moja koleżanka, za jakiś czas zapytam ją, jak wrażenia.

Z nowego katalogu ciekawią mnie te żele pod prysznic, takie ciekawe połączenia mają ... W ogóle katalog na następny miesiąc jest bardzo ładny - okładka sprawia bardzo dobre wrażenie. Szkoda tylko, że nie ma w promocji kilku produktów, które chciałam nabyć.
Mam dokładnie takie samo zdanie. Już wcześniej o tym pisałam. Ładny katalog i fajne nowości.
Stary 2007-06-08, 10:07   #131
maat7
Raczkowanie

Smile Dot.: Porady dla pocyatkujacej

Cytat:

Serum na cebulki - ciekawe opakowanie, stosuje się codziennie lub 1-2 razy w tygodniu, tylko na skórę głowy, nie spłukuje się. Jeszcze nie wąchałam Wypróbuję.

PS. Opis zapachów
Donna Felice - wyjątkowo ładny zapach jak na firmę tego typu (Faberlic, Avon, Oriflame...). Dokładnie taki jak opisany - drzewno-cytrusowy. Czuć w nim pomarańczowe owoce, piżmo (tak mi się wydaje). Świeży, owocowy. Naprawdę ładny.
Znak Subtelności - bardzo intensywny, jak dla mnie powinien to być męski zapach... (sprawdzałam, napewno mam Subtelności, a nie Silnej Woli). Pachnie jak bardzo mocna wersja męskiego Midnight Avonu. Ziołowy, ostry. Nie podoba mi się.
Dopisek: po kilku godzinach zmieniam opinię o Znaku Subtelności. Wciąż czuć go na nadgarstku, stał się dużo delikatniejszy, całkiem przyjemny, choć dalej pachnie "męsko" i ziołowo. W sumie taki męsko-kobiecy. Na początku nie do zniesienia, więc jeżeli ktoś nie lubi czekać aż się rozwinie/wywietrzeje, to raczej zapachu nie polubi.

Fenris - za opisy zapachów wielkie dzięki bo właśnie nad nimi się zastanawiałam, ale skoro znak subtelności idzie bardziej w męskie akcenty to sobie daruję, albo też próbkę zamówię .
A na recenzję serum na cebulki czekam z olbrzymią ciekawością - sama nad tym produktem się zastanawiam .
Poza tym zachorowało mi się na ten fajny long weekend, straciłam węch i możliwość wychodzenia z domu, więc moje pierwsze zamówienie i rejestracja muszą poczekać do poniedziałku jak dobrze pójdzie

A teraz mam prośbę - wymienię Wam produkty, które chciałabym kupić i jeśli znacie któreś z nich i wiecie że to niewypały to proszę o ostrzeżenie
- tonik do demakijażu oczu F8
- krem do rąk RSO1
- biotonic C3
- tonik Q2
i zapachowo chyba skuszę się na Donna Felice po opisie Fenris i Aora - jaka ona jest?? Dotychczas lubiłam zapachy orientalne i zmysłowe, od niedawna coraz chętniej "ubieram" się w odświeżające zapachy kwiatów i wodne lekkie i subtelniejsze odcienie zapachowe. To chyba efekt lata i zmieniajcego sie gustu. Prosze o porady zapachowe
maat7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-08, 11:08   #132
Fenris
Czekam na Ragnarok

Dot.: Porady dla pocyatkujacej

maat7 - na lato polecam Primaverę.

Serum na cebulki było dla babci ale też miałam używać. Nie spłukuje się go. Niestety babci włosy były po nim trochę tłuste, więc sobie podaruję próby. Jeżeli nawet kiedyś kupię, to będę używała na noc, bo codziennie rano myję włosy.
Stary 2007-06-08, 13:59   #133
maat7
Raczkowanie

Question Dot.: Mam pytanie - jak zwykle

Cytat:
maat7 - na lato polecam Primaverę.

Serum na cebulki było dla babci ale też miałam używać. Nie spłukuje się go. Niestety babci włosy były po nim trochę tłuste, więc sobie podaruję próby. Jeżeli nawet kiedyś kupię, to będę używała na noc, bo codziennie rano myję włosy.
Tłuste A może aplikacja była zbyt hojna? Ale też się nie odważę bo moje włosy przetłuszczają się u nasady błyskawicznie a końcówki mam suche i sianowate, więc dziękuję za wspomagacze tego typu.
Primaverę zapisuję sobie już na listę zakupową

Mam jeszcze 1 pytanie - jak to jest z katalogami. Już wyjaśniam o co mi dokładnie chodzi: kupuję wyłącznie na swoje potrzeby i wystarczy mi tylko 1 katalog, tak więc mam go sobie z każdym zamówieniem zamówić, czy też jest on automatycznie do mnie wysyłany? Gdzieś tu na formum zauważyłam wzmiankę, że katalog jest wysyłany jak nic się nie zamówi ??? Właściwie to wystarczyłoby przecież zciągnięcie sobie katalogu ze strony firmowej Faberlic - czy wersja drukowana a internetowa czymś się różnią??? Poza tym każde następne zamówienie chciałabym składać już logując się w internecie - czy tam jest więcej ofert? No bo przeglądając sobie cennik nie widziałam nigdzie próbek wód toaletowych i perfumowanych - skąd Wy bierzecie ich kody?
Stary 2007-06-08, 14:44   #134
Fenris
Czekam na Ragnarok

Dot.: Mam pytanie - jak zwykle

maat7 - zawsze jeden katalog dokładają gratis do zamówienia, ponoć również przysyłają jak się nic nie zamówi. Niczym się nie różni od tego z Internetu.
W Internecie jest obszerniejszy cennik, zawiera również próbki.
Przy pierwszym logowaniu przez Internet trzeba zadzwonić i spytać o swoje hasło.

Dopisek: mam już opinię o piance do golenia 8 Element. "Genialna" Bardzo dobrze się trzyma na twarzy i bardzo ułatwia golenie, nawet przy "tępej" maszynce jest się idealnie ogolonym. Pozatym bardzo ładnie pachnie. Mój narzeczony będzie tylko ją teraz zamawiał.

Edytowane przez Fenris
Czas edycji: 2007-06-11 o 11:09 Powód: dopisek
Stary 2007-06-12, 12:38   #135
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

no to może rzeczywiście odświeżymy ten wątek.
Co do kosmetyków. Stanowczo odradzam tonik do demakijazu oczu. Strasznie mnie piecze i podrażnia skórę wokół oczu.
Cudowny jets natomiast żel pod prysznic DESER JAGODOWY...to jest cudo, jeszcze za tą śmieszną cenę - 5,90. Mam zamówienie na 10 tych żeli

czy ktoś wie co jest prezentem niespodzianką?
mrowkamrowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-12, 12:52   #136
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4
Dot.: Kosmetyki Faberlic!

A czy sa jakieś dobre nie podrażaniające kremy czy zele pod oczy. Siostra ma since przed oczami od zmeczenia i pracy przy kompie non stop, jest trzydziestolatka i szukam dal niej czegos naprawde dobrego. Co polecacie?

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-12, 12:54   #137
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez mrowkamrowka Pokaż wiadomość
Cudowny jets natomiast żel pod prysznic DESER JAGODOWY...to jest cudo, jeszcze za tą śmieszną cenę - 5,90.
I tym jednym krótkim zdaniem przekonałaś mnie, że muszę mieć Deser Jagodowy

Cytat:
Napisane przez Petitka4 Pokaż wiadomość
A czy sa jakieś dobre nie podrażaniające kremy czy zele pod oczy. Siostra ma since przed oczami od zmeczenia i pracy przy kompie non stop, jest trzydziestolatka i szukam dal niej czegos naprawde dobrego. Co polecacie?
Z tego co wyczytałam, to dobre jest LU-5 - serum likwidujące cienie i obrzęki pod oczami oraz F-6 - rewitalizujący krem po oczy. Radziłabym raczej to pierwsze, jest w całkiem dobrej cenie teraz.

Te wody kolońskie są unisex czy męskie?
Stary 2007-06-12, 14:19   #138
maat7
Raczkowanie

Cytat:
no to może rzeczywiście odświeżymy ten wątek.
Co do kosmetyków. Stanowczo odradzam tonik do demakijazu oczu. Strasznie mnie piecze i podrażnia skórę wokół oczu.
Cudowny jets natomiast żel pod prysznic DESER JAGODOWY...to jest cudo, jeszcze za tą śmieszną cenę - 5,90. Mam zamówienie na 10 tych żeli

czy ktoś wie co jest prezentem niespodzianką?
Właśnie dziś dostałam paczuszkę (podałam adres do pracy i jest i czeka, aż skończę pracę porwę ją do domu i wszystko dokładnie sobie oglądnę - moja wytrzymałość przechodzi bardzo ciężką próbę, bo paczka trafiła w me szpony z samego rana, ale cóż )
Co do tonkiku do demakijażu - za późno, zamówiłam. Ale zobaczę jak ja na niego zareaguję bo oczy mam szalenie wrażliwe i na dodatek noszę szkła kontaktowe, więc dobrze będzie porównać nasze odczucia
Żelu jagodowego nie wzięłam, ale skusiłam się na białą herbatę (mój TŻ będzie mógł mi śmiało podbierać i nie psioczyć, że nazbyt damsko pachnie ).
Oczywiście wszystkie kosmetyki przetestuję i na forum zaopiniuję szczerze do bólu.
A co do niespodzianki - jeśli wysyłają ją każdemu, to na pewno czai się w kartoniku, ale jeśli uzależniona jest od punktów, obrotów, długości przynależności, to nie robię sobie nadziei, bo jej tam nie będzie

No i rozpakowałam i na szybko pierwsze wrażenia - ładnie wszystko opakowane (i wręcz zabezpieczone), kolorowo i bogato, dostałam zestaw dla nowej konsultantki: krem A9 (czy ktoś coś na jego temat może mi powiedzieć?????) + sztyft zimowy.
Kupiłam:
- krem do rąk RSO-1 - ślicznie pachnie, ale zapach błyskawicznie się ulatnia, wchłania się doskonale, zero suchej skóry, doskonale sprawdzi się w pracy,
- żel biała herbata - pachnie owocowo :O trudno mój facet będzie musiał znieść to godnie i poczekać na ... nowe zamówionko
- tonik do oczu opiszę jak przetestuję "naocznie"
A teraz zapaszki:
- Aora - przypomina mi słodki rozlany szampan, takie lekko musujące wino, ale im dłużej na skórze tym bardziej łagodnieje i się ulatnia, zaś od spodu rozkwitają białe kwiaty jaśmin i róża. Sama nie wiem, muszę w nim pochodzić żeby powiedzieć kategoryczne tak lub nie.
- woda Feerique Sensuelle - polubimy się nie ma co wyczuwam słodkość czekolady (choć to nie ta werjsa) zmieszanej ze smażonymi pomarańczami, trochę w aromacie ciast świątecznych pieczonych na Boże Narodzenie, początek duszącu, ale już po chwili pięknie przylepia się do skóry i zyskuje głębię, którj nie potrafię zdefiniować choć wwąchuję się w nią z lubością
w próbkach wzięłam jeszcze Primaverę - zdecydowanie wyczuwam w niej konwalie i białe kwiaty, lekka, subtelna, przejrzysta - chyba szybciutko się ulotni. Natomiast Donna Felice - jak mi Bóg miły będzie moja Słodycz cytrusów i pomarańczy miesza się z drzewno-korzennym lekko męskim odcieniem tworząc elegancką i szalenie klasyczną kompozycję. Choć bardziej mi przystaje do zimnych pór roku jako rozweselacz, to latem też będzie pięknie "ubierała" w czyste i pełne relaksu akordy świeżości. Kurczę no nie umiem opisywać zapachów, ale się poprawię i wyrobię - obiecuję.
Ciekawa jestem ich trwałości, ale o tym za kilka dni

Edytowane przez maat7
Czas edycji: 2007-06-12 o 16:26 Powód: Uzupełnienie:
Stary 2007-06-12, 18:09   #139
Fenris
Czekam na Ragnarok

maat7 - bardzo interesuje mnie O'Feerique Sensuelle - czy możesz coś jeszcze o niej napisać? Pierniczek?

Ten darmowy krem A9 jest opisany na KWC, ma dobrą opinię. Lekki, dobry na zimę i pod podkład.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-12, 20:11   #140
maat7
Raczkowanie

Cytat:
maat7 - bardzo interesuje mnie O'Feerique Sensuelle - czy możesz coś jeszcze o niej napisać? Pierniczek?

Ten darmowy krem A9 jest opisany na KWC, ma dobrą opinię. Lekki, dobry na zimę i pod podkład.
Fenris - daj mi czas. Jutro się skąpię w nim i pochodzę analizując subtelności i trwałość zapachową. Teraz czuję w miejscu, które delikatnie skropiłam zapach słodkości w postaci mlecznej czekolady, ale przed sądem ostatecznym wstrzymam się do jutra Odezwę się po południu lub wieczorkiem z pełną relacją na temat wersji Sensuelee. Natomiast strasznie mi się nie podoba ta "ozdoba" czyli pióreczka białe połączone złotym łańcuszkiem, zupełnie nie w moim stylu i guście.
Stary 2007-06-12, 20:35   #141
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez maat7 Pokaż wiadomość
Fenris - daj mi czas. Jutro się skąpię w nim i pochodzę analizując subtelności i trwałość zapachową. Teraz czuję w miejscu, które delikatnie skropiłam zapach słodkości w postaci mlecznej czekolady, ale przed sądem ostatecznym wstrzymam się do jutra Odezwę się po południu lub wieczorkiem z pełną relacją na temat wersji Sensuelee. Natomiast strasznie mi się nie podoba ta "ozdoba" czyli pióreczka białe połączone złotym łańcuszkiem, zupełnie nie w moim stylu i guście.
Czekolada
Piórka i tego typu ozdoby również nie są dla mnie.
Czekam na obszerniejszą recenzję tej EDP Choć wolałabym pierniczka, a nie czekoladę
Stary 2007-06-13, 08:22   #142
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

widzę, że watek się rozwija
Co do produktu niespodzianki-dodawali jak się zamówiło za 150zł, więc powinnaś miec to coś w paczce.
Moja powinna byc dzisiaj lub jutro

Co do kremów pod oczy- też słyszałam, że lu5 jest dobry.

Mam pytanie...po co są nam te punkty?????
Stary 2007-06-13, 09:06   #143
maat7
Raczkowanie

Cytat:
Czekolada
Piórka i tego typu ozdoby również nie są dla mnie.
Czekam na obszerniejszą recenzję tej EDP Choć wolałabym pierniczka, a nie czekoladę
Trochę czasu upłynęło od pierwszej aplikacji zapachu i nadal go na sobie czuję, ale bardzo delikatnie, jako uzupełnienie mnie, a nie osobny byt Generalnie rozwija się nawet ciekawie, tzn. na początku czuję czekoladę i mleczno-czekoladowe delicje, których tak często sobie odmawiam. Potem zapach przełamuje się kwaśnością, takie zapiekane z cynamonem i cukrem kwaśne ... nie do końca jabłko, ale coś w tym kierunku. A co do pierniczka Fenris to faktycznie można moją czekoladowość przyrównać do świeżo otwartego opakowania pierniczków ... ale tych w czekoladzie - oj ta czekolada mnie nie opuszcza i będę musiała wszamać grzeszne kalorie Generalnie zapach jest bardzo aromatyczny, ciepły, wręcz korzenny. Mój Mężczyzna określił go jako "arabski i orientalny", co jest największym komplementem i nie kojarzy mu się to z indyjskimi dusznymi kadzidełkami, ale z przepełnionymi różnymi przyprawami i aromatycznymi proszkami bazarem w gorącym i rozpalonym słońcu (chyba czas dla niego na wakacje ). Zobaczymy jak będzie wyglądała zapachowość pod koniec dnia - dam znać.
Stary 2007-06-13, 11:43   #144
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
widzę, że watek się rozwija
Co do produktu niespodzianki-dodawali jak się zamówiło za 150zł, więc powinnaś miec to coś w paczce.
Moja powinna byc dzisiaj lub jutro

Co do kremów pod oczy- też słyszałam, że lu5 jest dobry.

Mam pytanie...po co są nam te punkty?????
Ja ostatnio miałam tak, że za uzbierane 16pkt dostanę prezent od Dyrektorki - prefumy. Pewnie po to są punkty.
A co do zamówienia na 150zł w czerwcu - czy chodzi o jednorazowe, czy być kilka i jak będzie powyżej 150zł w całym miesiącu to dostanę prezent?

Cytat:
Napisane przez maat7 Pokaż wiadomość
[...] Generalnie rozwija się nawet ciekawie, tzn. na początku czuję czekoladę i mleczno-czekoladowe delicje, których tak często sobie odmawiam. [...]
Pierniczek, czekolada i "korzenność" - super. Ale ten cynamon... Nie znoszę indyjskich kadzideł, ani arabskiego przepychu, więc niestety muszę mieć próbkę. Wydaje się być dobry dla mnie, ale żeby się nie przejechać
Dziękuję za opis.
Stary 2007-06-13, 12:52   #145
Ducky Duck
Raczkowanie

Hmm ... sama miałam się skusić choćby na próbkę O'Feerique Sensuelle, ale wzięłam tradycyjną O'Feerique, z resztą już kiedyś o tym pisałam. Ta Primavera mnie ciekawi. Angelica przypadła mi do gustu bardzo, ciekawe czy i z tym zapachem z Les Floralises byłoby podobnie.

Mam pytanie: znacie jakiś dobry peeling z Faberlica? Mam ten żel-peeling Aroma Collection, ale on jest bardziej żelem, niż peelingiem

Zastanawia mnie ten z serii FM? Miał ktoś? Albo ten z serii A?
Stary 2007-06-13, 13:45   #146
Fenris
Czekam na Ragnarok

Ja jeszcze żadnych peelingów nie miałam.
Primavera jest dużo lżejsza od Angelicy (moim zdaniem ta jest mocna i drażniąca), trawiasto-kwiatowa, ładna. Żeby nie udusić otoczenia w lecie w sam raz.

Kusi mnie ta O'Feerique Sensuelle. Mam nadzieję, że będą próbki na początku lipca, tak jak były na początku (przez kilka dni) czerwca.
Stary 2007-06-13, 14:31   #147
maat7
Raczkowanie

Cytat:
Ja ostatnio miałam tak, że za uzbierane 16pkt dostanę prezent od Dyrektorki - prefumy. Pewnie po to są punkty.
A co do zamówienia na 150zł w czerwcu - czy chodzi o jednorazowe, czy być kilka i jak będzie powyżej 150zł w całym miesiącu to dostanę prezent?

Ja "niestety" wydałam mniej niż 150 zł (ale i tak zamówiłam sobie masę kosmetyków ), więc się na niespodziankę na pewno nie załapię

Pierniczek, czekolada i "korzenność" - super. Ale ten cynamon... Nie znoszę indyjskich kadzideł, ani arabskiego przepychu, więc niestety muszę mieć próbkę. Wydaje się być dobry dla mnie, ale żeby się nie przejechać
Dziękuję za opis.
Fenris - z kadzidełkiem nic ten zapach nie ma wspólnego, ani duszności ani w ogóle nic. Natomiast jest ciepło - orientalny to fakt i nie każdemu przypadnie do gustu. Dodatkowo stwierdzę, że bardzo ładnie i trwale trzyma się ciała Dla mnie ten zapach to czysta pokusa i bardzo mi przypadł do gustu. Poza tym buteleczka jest śliczniutka i poręczna torebkowo - nie ma się czego wstydzić. Ale faktycznie skoro te klimaty zapachowe Ciebie nie przekonują to lepiej skusić się na próbkę, żeby potem nie żałować.

Primavera jest dużo lżejsza od Angelicy (moim zdaniem ta jest mocna i drażniąca), trawiasto-kwiatowa, ładna. Żeby nie udusić otoczenia w lecie w sam raz.

Mi też Primavera kojarzy się z lekkością zakwieconego słonecznego krajobrazu - bardzo dyskretna i rześka, a jednocześnie kobieco-kwiatowa. Szkoda tylko że to 30-tki i wody toaletowe, ale chyba się skuszę - będę codziennie czymś innym pachnieć i już

Ducky Duck
Hmm ... sama miałam się skusić choćby na próbkę O'Feerique Sensuelle, ale wzięłam tradycyjną O'Feerique, z resztą już kiedyś o tym pisałam.

A jaka jest ta tradycyjna O'Feerique - orientalna, kwiatowa ??? Też tak się głowię czy sobie przy lipcowym zamówionku nie poszaleć. Bo to będzie szaleństwo jak nic tym bardziej, że szykuję się na Primaverę i Donna Felice, no i dorzucę jakiś tonik, żel itp., itd. Czasami tak sobie myślę, że człowiek = kobieta robi więcej zapasów kosmetycznych niż jest w stanie zużyć, ale ta moja tendencja do chomikowania zakupów nie raz mi się przydała przy nagłych i niespodziewanych, lub też całkowicie zapomnianych, imieninach lub urodzinach

UZUPEŁNIENIE - no i namieszałam, bo po raz pierwszy chciałam cytować różne wypowiedzi i to posklejać. Nie wyszło Jak będziecie miały trochę cierpliwości to mogę poprosić o "instrukcję użytkowania" bo sama nie dałam sobie w ogóle rady jak widać z powyższej plątaniny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-13, 15:04   #148
Ducky Duck
Raczkowanie

Tradycyjna O'Feerique jest słodka, delikatna, jakby mleczno-miodowa. Ładny zapach, ale jak dla mnie brakuje w nim jakiegoś owocu ... Dla wielbicielek takich zapachów jak Light Blue, czy Miracle będzie OK.

Donna Felice jest przepiękna i zamierzam kupić sobie całą buteleczkę w najbliższym czasie, bo ten zapach jest fantastycznie rześki.
Stary 2007-06-13, 15:26   #149
Fenris
Czekam na Ragnarok

maat7 - lubię zapachy ciepłe i orientalne, świeżych niezbyt, więc myślę, że przypadnie mi do gustu, ale wolę najpierw sprawdzić próbkę. Orientalna i niby ciepła jest The Parfum Jourdana i Lolita Lempicka EDP (strasznie zachwalane), a dla mnie to okropne perfidne kadzidło i mdli mnie na samą myśl Ale myślę, że czekoladka mi się spodoba. Szczególnie po tak ładnym opisie, jak Twój

Co do cytowania. Jeśli chcesz zacytować kilka postów, zaznaczasz przy nich "+" (między Cytuj a Odp) i przy ostatnim cytowanym poście klikasz Cytuj. Wtedy otwiera Ci się okienko ze wszystkimi cytowanymi postami.
Stary 2007-06-13, 16:58   #150
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

o kurcze. ja już mam napewno więcej nic 16 punktów, ale chyba nic od nikogo nie dostanę, bo nawet nie wiem kto jest moją dyrektorką

Co do zapachów. Możecie mi polecić jakiś ładny zapach (słyszałam, że w Faberlic jest jakiś taki konwaliowy) lub zapach z kategorii Hypnose-Lancome?

A może wie ktoś coś o zapachu Adiva. Jest teraz świetna promocja, ale nie wiem czy warto się skusić.

Aha. Wiem co jest tym kosmetykiem niespodzianką---płyn do kapieli dla dzieci :-D
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości