![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: novynette...
Kumulowanie się różnych czynników ryzyka powoduje, że zwiększa się prawdopodobieństwo wystąpienia schorzenia.
Zatem jeżeli bierze się tabletki antykoncepcyjne, pali papierosy, jest nadciśnienie i wiek raczej bliżej 40, to to ryzyko wzrasta. Co nie oznacza, że napewno coś złego suię stanie. I odwrotnie. Gdy czynników ryzyka jest mało, to też nie ma pewności, że mimo wszystko nie zdaży się jakieś powikłanie. Co do 2 części pytania, to jest oczywiste, że badanie powinno być dokładne!
#122 |
Raczkowanie
|
Czyli młode dziewczyny nie są tak na to narażone, chodź nie wyklucza się tego. Ale jest mniejsze prawdopodobieństwo.
A co do tego badania przy bólach na wysokości jajaników, to jakie badania powinny byc wykonane?! Chodzi mi o to czy potrzebne sa jakies prześwietlenia?!
#123 |
Zakorzenienie
|
Lekarz powinien wykonać badanie standardowe i zlecić usg,jeśli będzie taka potrzeba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
![]()
biore - bez przerwy- reguralnie tabletki antykoncepcyjne i tak od 4 lat , MERCILON. rewelacja nic się nie dzieje, aleee.... straciłam ochote na seks. Jak kiedyś potrafiłam kilka razy "dorwać" mojego mężczyznę, tak dziś raz , góra dwa razy w tygodniu. Dlaczego ??????????
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to przez tabletki antykoncepcyjne ?
często skutkiem ubocznym brania tabletek jest właśnie spadek libido, więc odpowiedź na pytanie z tematu brzmiec mogłaby:
tak, to może być sopwodowane zazywaniem tabletek ale nie jest to w 100% pewny powód |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
![]()
aaaha ... bo jak tak dalej pójdzie to zostane sama
![]() ![]() ![]()
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
ja rowniez mialam spadek libido z tym ze brałam novinette.powiedzialam o tym lekarzowi i zmienił mi pigułki na milvane po nich nabrałam znowu ochoty na sx.moze sprobuj zmienić pigułki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze po prostu masz kiepski okres teraz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Może tabletki trójfazowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
czasami tak bywa że niektóre kobirty traaą ochotę na seks a u innych ochota się wzmaga
asia26 |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Kiedy ja brałam Mercilon, mialam z kolei duza wieksze potrzeby seksualne. Ale to róznie bywa.Kazdy reaguje inaczej. Radze wybrac sie do ginekologa po zmiane tabletek. Może te nie sa dobrze dobrane i trzeba zwiekszyc bądź zminiejszyc ilośc hormonów. Pozdrawiam
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
![]()
dziękuje dziewczyny za rady, i na pewno skorzystam, bo raczej żadny mężczyzna nie chciałby mieć kobiety, która straciła ochote na seks. w poniedziałek wybieram się do ginekologa. teraz natomiast idę się poprzytulkać do TŻta
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
świetnie cie rozumiem. u mnie były podobne problemy.stracilam zupelnie ochote i co z tego ze byłam zabezpieczona jak nie chcialo mi sie?tabletki trojfazowe moze to rozwiaze twoj problem mi pomogla ta zmiana.dlatego lekarza zapytaj o takie własnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam podobny problem, odstawiłam tabletki i na pczatku ochota na seks podskoczyła w górę
![]() ![]()
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Z tabletkami jest bardzo róznie, jak brałam nowyniette miałam nieustanną ochotę na seks
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Ka.si, dopiero po czterech latach spadło u ciebie libido?
Pytam się, bo sama biorę od niedawna tabletki i na razie moje libido jest w normie ![]() ![]()
#138 |
Raczkowanie
|
Czy teraz jestem juz bezpieczna-prosze zerknijcie :))
Prosze o pomoc. Poprzedni miesiąc brałam tabletki dosc dziwnie tzn. przez 2
tyg Marvelon- przy którym wystapiły bardzo mocne krwawienia, potem przejście bez żadnej przerwy ma Mercilon- krwawienia ustapily- zostały wybrane do konca-wszystkie 21 tabletek. Nastepne opakowanie zaczęlam brac w pierwszy dzień krwawienia z odstawienia, to czy juz teraz jest się zabezpieczonym od poczatku tego opakowania? Prosze o potwierdzenie moich przypuszczeń. Mam nadzieje, że mnie zrozumialyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy teraz jestem juz bezpieczna-prosze zerknijcie :))
Cytat:
1 dnia krwawienia zwykle bierze sie pierwszą tabletke z pierwszego opakowania. no chyba ze to 2gie opakowanie marcilionu miało być potraktowane jako opakowanie "startowe" tj pierwsze. z ulotki wynika ze jezeli wezmie się 1 tabletke w pierwszy dzien miesiączki to jest się zabezpieczonym od 1 dnia zażywania, ale to twoje zażywanie było dość nietypowe... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Wiem, dlatego mialam tyle watpliwości i wolałam wziaść to drugie opakowanie pierwszego dnia krwawienia, żeby juz bylo wszystko na 100% pewne. Czyli jest wszystko oki?
To jest mój powrót do tabletek po porodzie. Lekarz zalecił mi je brac bez czekania na okres dlatego takie zamieszanie. Dziekuję |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
wydaje mi się ,że jesteś zabezpieczona ,bo tak na prawdę następuje to z pierwszą tabletka w pierwszym dniu miesiączki.
asia26 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
tak jestes juz zabezpieczona jak wezmiesz wczesniej tabletki niz 7 dni przerwy jestes zabezpieczona nie wolno wziasc 9 dnia i pozniej wtedy juz antykoncepcja jest zachwiana
#143 |
Rozeznanie
|
Wg mnie powinnaś poczekać, aż zaczniesz brać 2 opakowanie Mercilonu. Ale to tylko dla większego bezpieczeństwa
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja też biorę Mercilon,niby ma małą dawkę hormonu,ale moje libido spadło
![]() Fatalnie ![]() Równiez wybieram sie do ginekologa w celu zmiany...moze w koncu uda mi sie dobrac coś co wyzwoli libido... Tak jak miałam,ze tak powiem przebłyski przed braniem,tak po zażywaniu olśnienia odeszły... Jesli nowe anty nic nie dadzą może Vamea pomorze ![]()
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
ja tez biore mercillon i moje libido tez spadlo.troche jestem z tego powodu niezadowolona,ale biore 5 miesiac i mam nadzieje,ze sie cos zmieni.
a tak na marginesie dziewczyny.ostatnio musialam brac antybiotyk deoksycyline.stosowalam jednoczesnie tabletki,ale z tego co wiem,tego typu leki moga obnizac skutecznosc.Kilka razy kochalam sie ze swoim mezczyzna bez zabezpieczenia (mam na mysli dodatkowe zabezpieczenie).Jakie sa szanse,ze moze byc z tego dzidzius?
#146 |
Rozeznanie
|
A może tabletki Yasmine?! Dziewczyny sobie ją zachwalały jeśli chodzi o ochotę na seks
![]() Sama biorę Logest i przyznam że moje libido również spadło. Chyba się przeżuce na Yasmine ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
Ja biorę Yasmin - jestem dopiero po 1. opakowaniu i jak na rzie libodo bez zmian, jakies takie nijakie
![]() ![]()
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
moze ktos umialby mi odpowiedziec na pytanie zadane w poprzednim poscie?bylabym wdzieczna
![]()
#149 |
Rozeznanie
|
Przede wszystkim zajrzyj na ulotkę tabletek czy grupa do której należały Twpje antybotyki wchodzą w interakcje i na ulotkę antybiotyku czy wchodzi w interakcje a tabletkami anty. Wtedy szansa na dzidziusia jest. Ponadto objawem interakcji jest np. plamienie międzymiesiączkowe. Jeżeli Ci się zdarzyło to świadczy o interakcjach. Mam nadzieję, że coś pomogłam. Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
na ulotce mych tabletek akurat tego leku nie ma.ale nie wiem,czy wymienili wszystkie antybiotyki,bo jest napisane ,ze moze wchodzic w interakcje "np.z tym itd".
Co do plamienia miedzymiesiaczkowego,to juz takowe mialam wczesniej,bo jestem dopiero przy poczatkowych opakowaniach tabletek. Dzieki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.