Brak mi....Przyjaciólki :(:(:(:(Czy ktoś też tak ma?? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-01, 09:57   #121
lacrimaa
Raczkowanie

Dot.: Brak mi....Przyjaciólki:(:(:(: (Czy ktoś też tak ma??

Też mi brakuje przyjaciółki... tylko u mnie to troszkę inaczej wygląda. Od kilku miesięcy mieszkam z moim mężczyzną, przeprowadziłam się do niego po okropnej kłótni z moim ojcem. opuszczając dom rodzinny zostawiłam tam wszystko, mamę moją pierwszą przyjaciółkę i moją kochaną Anię. Dzieli nas teraz spora odległość i nie widujemy się, kontakty telefoniczne też są ograniczone. Ona pracuje całymi dniami ja całymi dniami przesiaduję w domu... Kocham Mojego M. ale pól dnia jestem całkiem sama bo on idzie do pracy. Jest jego brat, który z nami mieszka ale on jest zajęty swoimi sprawami... Jestem sama w obcym miejscu, wśród obcych ludzi... I ciągle się dołuję... I przez to jeszzce bardziej odczuwam brak mojej przyjaciółki...
lacrimaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 12:12   #122
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lacrimaa
Też mi brakuje przyjaciółki... tylko u mnie to troszkę inaczej wygląda. Od kilku miesięcy mieszkam z moim mężczyzną, przeprowadziłam się do niego po okropnej kłótni z moim ojcem. opuszczając dom rodzinny zostawiłam tam wszystko, mamę moją pierwszą przyjaciółkę i moją kochaną Anię. Dzieli nas teraz spora odległość i nie widujemy się, kontakty telefoniczne też są ograniczone. Ona pracuje całymi dniami ja całymi dniami przesiaduję w domu... Kocham Mojego M. ale pól dnia jestem całkiem sama bo on idzie do pracy. Jest jego brat, który z nami mieszka ale on jest zajęty swoimi sprawami... Jestem sama w obcym miejscu, wśród obcych ludzi... I ciągle się dołuję... I przez to jeszzce bardziej odczuwam brak mojej przyjaciółki...
Przynajmniej masz kogoś,kogo możesz nazwać przyjaciółką...
tripka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 12:17   #123
Cytrynka28
Przyczajenie

dziewczyny glowa do gory przynajmniej tutaj mozemy porozmawiac......jak przyjaciolki
Cytrynka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 12:20   #124
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka28
dziewczyny glowa do gory przynajmniej tutaj mozemy porozmawiac......jak przyjaciolki
DOkładnie-dobrze jest czasem tak się z tej "samotności" wyżalic...
Stary 2006-09-01, 12:24   #125
agnieszka k
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to agnieszka k

ja mialam super przyjaciólke, rozumiałyśmy sie znakomicie przez 10 lat i jak poszłysmy do innej szkoły to jej coś odbiło. Zminila sie o 180 stopni. widocznie nowe towazystwo tak na nia wpłynelo.

Essence mania trwa

agnieszka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 12:30   #126
tripka
Wtajemniczenie

Moje dwie koleżanki ze szkoły,z klasy były mi dość bliskie,często się widywałyśmy,świetnie się razem bawiłyśmy itd,odkąd mają swoich chłopaków,i odkąd skończyłyśmy szkołę strasznie się zmieniły..nigdzie nie mogą iść bez swoich chłopaków..poza tymz charakterów sie strasznie zmieniły,zachowują sie teraz jakby były za przeproszeniem starymi babami długo po ślubie a przecież są młode,kiedyś będą tego żałowały pewnie..
niestety,teraz już ich nie mogę nawet koleżankami nazwać-są to tylko moje znajome...
Stary 2006-09-01, 12:35   #127
2sloneczko5
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez katalinka17
Napiszcie kochane czy jest ktos taki jak ja?mam sporo kolezanek ale wlasciwie,nie mam takiej z ktora moglabym zaszalec,pojsc na disco,pozwierzac sie,posmiac,spedzac razem babskie wieczory,...brak mi tego!!Mam cudownego faceta...ale przeciez to zupelnie co innego,,,Ale dół....
Ja mam podobny problem. Większość moich koleżanek powychodziło za mąż i już nie mają dla mnie czasu albo inne siedzą ciągle ze swoimi chłopakami w domu i nigdzie nie chcą wychodzić. Mam fajnego rozrywkowego chłopaka, ale męczy mnie już ciągłe przebywanie tylko z nim. Jak idziemy gdzieś na piwko próbuję kogoś namówić na spotkanie i nic. Tragedia. Też czuję sie samotna. Żeby było mało tego to mój facet też tak ma. Co robić ???
2sloneczko5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 13:05   #128
lacrimaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tripka
Przynajmniej masz kogoś,kogo możesz nazwać przyjaciółką...
Ale co z tego, że jest ktoś kogo mogę nazwać przyjaciółką jak i tak jej w tej mojej smutnej codzienności nie ma...
lacrimaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 13:08   #129
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lacrimaa
Ale co z tego, że jest ktoś kogo mogę nazwać przyjaciółką jak i tak jej w tej mojej smutnej codzienności nie ma...
w sumie masz rację...uważam,że powinnać zrobić wszystko,żebyście nie utraciły tej przyjaźni,nie straciły kontaktu,może to nie jest teraz łatwe,skoro mieszkacie daleko od siebie,ale na pewno warto..
Stary 2006-09-01, 13:58   #130
śliweńka
Zakorzenienie

Ale tutaj nie możemy iść razem na zakupy ;(

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 14:05   #131
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez śliweńka
Ja mam drętwą koleżankę z którą nie mozna o niczym porozmawiać ani o chłopach ani o kosmetykach Później mój TŻ dziwi się że cały dzien spędzam na wizażu jak go nie ma a co mam robić nie mam przyjaciółki prawdziwej Żebym poszła z nią na zakupy i pogadała o ciuchach.
to podobnie jak u mnie, moj TŻ też się wscieka że tu non stop przesiaduje, ale z nim nie mogę o wszystkim pogadać
Do niedawna miałam koleżankę, z którą mogłam pogadać, razem pracujemy, ale od mojego ślubu nasze kontakty się urwały, nie wiem czemu, jakby była zazdrosna
Codziennie sie widzimy w pracy ale nie mamy o czym rozmawiać, próbuję zagadywać a ona jak mi odburknie to i tak jest dużo
Teraz siedzę sobie w pracy i coraz ryczę przed kompem, bo ta sytuacja mnie srasznie dołuje i nie moge sobie już z tym poradzić
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 15:11   #132
palema
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia
to podobnie jak u mnie, moj TŻ też się wscieka że tu non stop przesiaduje, ale z nim nie mogę o wszystkim pogadać
Do niedawna miałam koleżankę, z którą mogłam pogadać, razem pracujemy, ale od mojego ślubu nasze kontakty się urwały, nie wiem czemu, jakby była zazdrosna
Codziennie sie widzimy w pracy ale nie mamy o czym rozmawiać, próbuję zagadywać a ona jak mi odburknie to i tak jest dużo
Teraz siedzę sobie w pracy i coraz ryczę przed kompem, bo ta sytuacja mnie srasznie dołuje i nie moge sobie już z tym poradzić
przykre, że tak Cię traktuje, ale nie martw się! nie ona jedna na świecie istnieje, może niedługo będzie żałować, że tak Cię potraktowała

...you will learn how to not quit
when things get hard in your life...

l o o k i n g f o r a n i n s p i r a t i o n
palema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 15:22   #133
śliweńka
Zakorzenienie

zamist piosenki gdzie Ci mężczyźni to ułoże piosenkę gdzie te przyjaciółki

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2006-09-01, 17:43   #134
dżastinka23
Raczkowanie

nie wiedziałam że tyle osób cierpi na brak przyjaciółki ja także...jakoś mam pecha... w liceum miałam żeńską klasę ale to co tam się działo to paranoja wielka konkurencja zawiść zero materiału na przyjaciólke... do dziś znam jedną dzieczynę z klasy...żeby wyskoczyć na piwo od czasu do czasu to ok, ale nic więcej...jakoś po prostu z tego na siłę nie da sie nic zrobić... w sumei chciałam dalej opisywać inne koleżąnki ale nie ma sesnu...po prostu nie mam przyjaciólki która by wpadła do mnie czy aj do niej ot tak, z która da się i pogadać i wyskoczyć gdzieś i pomilczeć razem i pozwierzać sie...takiej od serca... wiecie o co chodzi... mam tlyko takei od pogadania od czasu do czasu i do pojscia na imprzee...dobre i to ale... buuu
dżastinka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-01, 17:54   #135
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

dżastinka23 - doskonale cię rozumiem, też chodziłam do baskiej klasy. U mnie było bardzo podobnie, zero jakiegokolwiek zgrania, kilka grupek rywalizujących miedzy sobą nie wiadomo o co Tak mało zgrana do tego stopnia, że w ciągu 4 laty byłyśmy tylko na jednej wycieczce ( a wiadomo, że takie wypady zbliżają ludzi). Panny widocznie tego nie potrzebowały.
Do dziś nie mam kontaktu z ądną dziewczyną, czasem jak spotykam na mieście to udają że nie widzą albo że nie rozpoznają. Paranoja
Stary 2006-09-01, 17:58   #136
śliweńka
Zakorzenienie

Moje kontakty z liceum nie są tez rewelacyjne a teraz na studiach w grupie same baby i rywalizacja:/

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2006-09-01, 18:10   #137
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

wszędzie te beby, w szkole, na studiach nawet w pracy i z żadną nie moge się zaprzyjaznić,a jak się już zaprzyjaznie to ktoś mnie skrzywdzi i nie wspominam tego mile może to ze mną jest coś nie tak Przyznam że od jakiegoś czasu lepiej dogaduję się z facetami, nawet jeden kumpel nazwał mnie swoją przyjaciółką, co spowodowało, że jego żona mnie nienawidzi. Tak już chyba musi być z tymi przyjazniami i z damskimi i męskimi
Stary 2006-09-01, 23:14   #138
dżastinka23
Raczkowanie

moje życie poza szkołą w czaie liceum to tylko ze znajomymi spoza liceum... no i dlaetgo wiem jak u innych to wygląało a zwłaszca et wycieczki o których mówicie...u mnie tak samno była tlyko jedna i co? milion grupek po 2-3-4 osoby;/ u nikogo kogo znam tak nei było... żaluje ze n zmeiniłam szkoły zwłaszcza ze moglam razem z koleżąnka to moj największy błąd... wtredy napewno wiele rzerzcyt wygladało by inaczej wiadomo ini ludzie itd mzoe nie pisałabym w tym temacie
oglądałąm akurat przed chwila film ostrożnei z dziewczynami... za***isty(taka komedyjka) ale własnie tam były przyjaciólki... ech... może ejszce bedzie nam dane poznac taką
dżastinka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-02, 02:57   #139
gwiazdkaa
Raczkowanie

Ja mam 4 przyjaciolki a czasem wydaje mi sie ze nie mam zadnej
gwiazdkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-02, 08:27   #140
esolinka
Zadomowienie

Ja od 4 lat mam/miałam bardzo bliskie koleżanki, szczególnie jedną traktowałam jak przyjaciółke, ale ostatnio wyszła taka głupia sytuacja, że się oddaliłyśmy. DB moja przyjaciółka wyjechała do babci w sumie nie widziałyśmy sie 2 tygodnie miała przyjechać w piątek i przyjechała. U mnie wtedy były koleżanki z klasy i poszłyśmy sie przejść i zobaczyła nas MB moja druga koleżanka za którą tak bardzo nie przepadam (jesteśmy pokłócone) Pare godzin później spotkałam DB i MB na spacerze, fakt, ze byłam z innymi koleżankami, ale one nawet po mnie nie przyszły! Jak powiedziałm CZEŚĆ to z łachą mi odpowiedziały. Chyba była wielka obraza, ale mam to gdzieś. Z 2 dni potem DB wysłała mi takiego gupkowatego esa (zawsze sobie takie pisałyśmy, jakto dobre koleżanki) więc ja jej odpisałam, a ona mi napisała "sorry to nie miało być do Ciebie" strasznie głupio się wtety poczułam! Wiem, ze ona zrobiła to specjalnie, często tak robiłą, zeby pokazać mi, ze ma innych znajomych i wcale nie musi liczyć tylko na mnie! To ja pokazałam jej to samo! I już od tygodnia jak jest w domu w ogóle po mnie nie przychodzi, a dodam, ze wcześniej widywałyśmy się codziennie. Któregoś dnia chyba chciały przyjśc po mnie po mnie, ale ja wtety wychodziłąm z domu i z fałszywym uśmiechem powiedziałam CZEŚĆ. Wczoraj wysłała mi smsa, że robi ognisko i jak chce to moge przyjść. Wiem, ze bardzo by chciała żebym przyszła i pokazała jej jak bardzo mi jej brakuje (ona tak myśli), ale nie zrobie tego! Nie przyjde na to głupie ognisko. Tego esa napisała w taki głupi sposób, tak jakby z litością bo jej się wydaje, ze jest lepsza ode mnie, a tak wcale nie jest! Zawsze ze sobą rywalizowałyśmy, fakt, ze może ona jest troszke ładniejsza, ale przecież nie wydaje mi się żebym była maszkarą! Już nie mam do niej sił i szczerze mówiąc to się ciesze, ze już to wszystko sie skończyło. Zaczyna się rok szkolny więc spotkam koleżanki z klasy i będzie ok. Ona też jest wściekła o to, ze podczas jej nieobecności zorganizowałam sobie czas i spotykałam się z innymi znajomymi, myślała, zę cały czas będe siedziała w domu i tęskniła za nia, a tu nie ma tak!
Troche się opisałam, ale musiałam to napisać bo dziwnie się z tym czuje. Wcześniej miałyśmy bardzo dobry kontakt, a teraz tak nagle gwałtownie wszystko się zepsuło.

Cytat:
Napisane przez Taosi
Ehhh ja też nie mam przyjaciółki...strasznie przezyłam roztsanie z "przyjaciółką", bo ona dla mnie nią była...ale nie wiem czy odwrotnie...
przyjaźniłyśmy się 11 lat, ona była dla mnie jak siostra, ale....znalazła sobie chłopaka i zapomniała o mnie. Przestała się do mnie odzywać, nawet cześć sobie nie mówimy...oddała mi wszystkie prezenty które jej kupiłam...teraz w sierpniu minęły dwa lata, jak się do siebie nie odzywamy, a mieszkamy obok siebie :/ a mnie to cały czas tak boli nie mam się komu wyżalić, z kim się pośmiać, pójść na zakupy...i w ogóle
Miałam tak samo od kiedy pamiętam kolegowałam się z moim sąsiadem moge napisać, ze się przyjaźniliśmy. Mogłam mu wszystko powiedzieć, traktowałam go jak brata, seri bardzo dobrze się rozumieliśmy, ale od 2,5 roku już się nie przyjażnimy. Nie rozmawiamy ze sobą nawet nie mówimy sobie cześć. Wcześniej dziwnie się z tym czułąm, ale już się do tego przyzwyczaiłam. Po przyjaźni z nim spotkałam te @ dziewczyny i teraz pewnie też będzie koniec. Więc pytam kto następny????? Czy w życiu nie znajde prawdziwego przyjaciela. A najlepsze w tym wszystkim jest to , ze z tym poprzednim przyjacielem posprzeczałam się o głupoty. Często tak było, ale po paru dniach zawsze się godziliśmy, a tu mineło już tyle czasu i nic.

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2006-10-24 o 21:45 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja EDYCJI/MULTICYTOWANIA proszę z nich korzytać.
esolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-02, 09:20   #141
_Natalee_
Zadomowienie

Do niedawna tez byłam w takiej sytuacji.Teraz sie troche zmieniło,mam dwie,jedna tu ze mną w polsce,a druga w norwegii.Ale kiedy ich nie było,czułam się okropnie.Uważam,że kobiecie potrzebna jest druga kbieta do wygadanie sie przed nią,wypłakania i pojscia na imprezepozdrawiam i trzymam kciuki za was
_Natalee_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-02, 14:24   #142
stasiaczka
Raczkowanie

GG do stasiaczka

Ciezko z tymi babami... Narazie przebywam w towarzystwie przyjaciol (facetow) w sumie jednego. Bo jakos sie tak dziwnie sklada ze od zawsze byl i jest. A przyjaciolka, nic na sile, sie znajdzie to bede sczesliwa, nie - trudno ;] Zadowole sie przyjacielem :P
stasiaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-02, 20:10   #143
gosiaska
Zadomowienie

Ja się czuję samotna mimo tłumu .. Rodzice mnei nie rozumieją, przyjaciółka z ktora przyjaznie sie od jakichs 15 lat teraz jakby tez przestaje mnie rozumiec. wszystko sie wali. .. nie ma z kim wyjść z kim pogadac bo wszyscy gdzieś zagonieni i nie mają czasu dla drugiego czlowieka... Co za chora cywilizacja. a pośrod tego my spragnieni uczucia ludzie, ktorzy na wlasne zyczenie rozsiewaja jedna z najwiekszych w cywilizacji chorób duszy- samotność...
Misja Wiedeń

Romantycznie:
Chuck&Blair, Blair&Chuck
have to be together
gosiaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-02, 21:07   #144
_Natalee_
Zadomowienie

Też kiedys miałam przyjaciela chłopaka,a teraz jesteśmy juz 10 miesięcy razemale nie sądze,że meżczyzni to zli przyjaciele,potrafia byc szczerzy i naprawde mozna na nich polegac
_Natalee_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-02, 21:21   #145
blueania
Zakorzenienie

ja tez mam przyjaciela na ktorym moge polegac, w sumie jest we mnie zakochany,sam daje do wyraznie do zrozumienia i jest kolega mojego ex...ale to naprawde wartosciowy czlowiek i czuje,ze mnie nie zawiedzie
blueania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-03, 12:19   #146
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

ja też dzisiaj obudzialam sie z taką świadomością że brak mi tej jednej najlepszej przyjaciolki jeszcze parę lat temu bylo nas sporo- takie babskie grono, ale duża część osób się zmienila... wyjechala... przyjaciolka z liceum siedzi w Irlandii, a ja dzisiaj obudzilam się w takim paskudnym nastroju ale mam dola... TŻ to przecież nie to samo co taka kumpela
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-03, 12:50   #147
Taosi
Raczkowanie

GG do Taosi

kurde tak nam wszystkim brakuje przyjaciółki...to pomyślcie jakimi byśmy razem były przyjaciółkami

studentka Technolgii Żywności i Żywienia Człowieka

za dwa miesiące praca inżynierska i egzamin inżynierski
Taosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-03, 13:07   #148
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

takie wielkie grono szkoda tylko że rozrzucone po calej Polsce
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-03, 13:10   #149
tripka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Taosi
kurde tak nam wszystkim brakuje przyjaciółki...to pomyślcie jakimi byśmy razem były przyjaciółkami
dokładnie,tym bardziej,że widać,jak wszystkie tu doceniamy przyjaźń..
Stary 2006-09-03, 13:25   #150
sylwia622
Rozeznanie

Dolaczam sie do Was.
Moje grono znajomych odwrocilo sie ode mnie kiedy poznalam TZ, wszystkie koleżanki uznaly że jeżeli znalazlam sobie faceta to ich juz nie porzebuje bo nie spedzam z nimi tyle czasu co kiedys. Później wzielam ślub, urodzil sie synek i teraz siedze sama w domu calymi dniami bo mąż pracuje a ja musze zajac sie Urwisem No coz brakuje mi troche tych czasow kiedy mialam sie do kogo odezwac i z kim poplotkowac. Tak jak same mowilyscie TZ to nie to samo, chociaz wiem że zawsze moge na Nim polegac.
Smutno mi samej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości