Dziennik posiłków - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-09, 14:30   #121
pchelkamonia
Przyczajenie

Dot.: Dziennik posiłków

Cytat:
Napisane przez medik Pokaż wiadomość
Może proponuję dla osób które chcą cały czas coś podjadać poprostu napić się czegoś najlepiej wody mineralnej która jest bardzo zdrowa dla organizmu
świetna rada ja od stycznia zrzuciłam 6kg ale chodzę na siłownie 5 razy w tygodniu i do tego trzymam diete ale zrobioną przez dietetyka zaczynam mieć widoczne mieśnie brzucha tak naprwde miałam taką tylko nadwagę ale pokochałam to co ćwiczę i nie potrafię już bez tego żyć więc życzę Wam wszystkim tego samego
pchelkamonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 12:57   #122
ratatujka
Przyczajenie

Podjadanie jest moja zmora, wypróbuje tą metodę zobaczymy jak długo uda mi się ją stosować
ratatujka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-17, 11:42   #123
asiulkaa
Zakorzenienie

Ja bym raczej na podjadanie przygotowała sobie marchewkę czy inne warzywa, bo woda szybko przeleci. Zjadanie większej ilość małych posiłków jest znacznie bardziej korzystne niż jedzenie 3 większych posiłków i zapijanie głodu wodą między posiłkami.
Stary 2013-07-15, 11:20   #124
iza251
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewakowal8 Pokaż wiadomość
Ja też się przyłączam! U mnie jest takie problem, że cały dzień spoko się odżywiam śniadanie, II śniadanie, obiadek, ale dramat się zaczyna jak przychodzę do domu z pracy wtedy podjadaniu nie ma końca:/ Co chwilę muszę coś jeść. Znacie na to jakieś sposoby? Staram się dużo pić i podjadać owoce ale i tak zaraz sięgam po inne rzeczy:/
Ja mam podobnie,ładnie pięknie śniadanko,lekki obiadek ale jak nadchodzi wieczór to mam ochotę sama się sprać,teraz w lecie jeżdżę na rowerze,ale jak wracam to od razu bym coś jadła to zjadam jajko czy pomidora
Stary 2013-07-27, 22:56   #125
muminkowa_pani
Raczkowanie

Dziewczęta, ja tak trochę z innej mańki ale nie wiem gdzie umieścić tego posta jak nie tu więc:

Co pić przed/w trakcie/po treningu żeby nie mieć zakwasów? Albo.. żeby nie mieć aż takich zakwasów?
Stary 2013-07-31, 20:37   #126
mia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminkowa_pani Pokaż wiadomość
Dziewczęta, ja tak trochę z innej mańki ale nie wiem gdzie umieścić tego posta jak nie tu więc:

Co pić przed/w trakcie/po treningu żeby nie mieć zakwasów? Albo.. żeby nie mieć aż takich zakwasów?
Ja bym proponowaa dobrze się rozgrzać, rozciągnąć przed i po ćwiczeniach.

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
mia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 09:41   #127
KoralowaLady
Przyczajenie

Słyszałam że pomaga prysznic po ćwiczeniach na przemiennie w gorącej i zimnej wodzie warto spróbować
KoralowaLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-16, 19:58   #128
Mesis
Raczkowanie

link nie jest aktywny...
Mesis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-19, 10:10   #129
mojawizja
Przyczajenie

Znajomy polecił mi dietetyczne posiłki zawarte na tej stronce http://fitnessblog.com.pl/ darmowy ebook zawarty na tej stronie kusi mnie do tego by kupić całą książkę naprawde ciekawe dietetyczne przepisy
Stary 2013-08-22, 14:39   #130
skopaholicLady
Raczkowanie

Ja ostatnio na youtube oglądam porady azjatyckich blogerek, podobnie jak ja większość z nich ma 158 cm ale w przeciwieństwie do mnie ich waga oscyluje w 42 kg a moja najczęściej w 52, teraz jest to 49 , docelowo chciała bym 46,5 wtedy moje bmi jeszcze nadal jest zdrowe bo 18. Warto pooglądać i spisać ich dietetyczne porady, dziewczyny nie mają problemów z cellulitem czy z cerą albo z zaparciami. Ja żeby pozbyć się cellulitu musiałam brać całą wiosnę i prawie całe lato detocell i ćwiczyć, dopiero od ponad miesiąca detocellu nie biorę ale teraz bez wspomagaczy dietę trzyma mi się trudniej.
Dowiedziałam się iż po 1 trzeba pić rano szklankę wody sporą przed posiłkiem, pić zieloną herbatę, purerch (czy jakoś tak) gotować lekkie zupy warzywne i jeść przed obiadem, jeść tylko z małych miseczek i talerzyków, w każdym posiłku musi się znajdować dużo warzyw od śniadania aż po kolację, pić wodę przed każdym posiłkiem i najadać się w 8/10. To bardzo proste zasady ale pomagają utrzymać dietę.
skopaholicLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-04, 13:55   #131
BEfreeee
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez skopaholicLady Pokaż wiadomość
Ja ostatnio na youtube oglądam porady azjatyckich blogerek, podobnie jak ja większość z nich ma 158 cm ale w przeciwieństwie do mnie ich waga oscyluje w 42 kg a moja najczęściej w 52, teraz jest to 49 , docelowo chciała bym 46,5 wtedy moje bmi jeszcze nadal jest zdrowe bo 18. Warto pooglądać i spisać ich dietetyczne porady, dziewczyny nie mają problemów z cellulitem czy z cerą albo z zaparciami. Ja żeby pozbyć się cellulitu musiałam brać całą wiosnę i prawie całe lato detocell i ćwiczyć, dopiero od ponad miesiąca detocellu nie biorę ale teraz bez wspomagaczy dietę trzyma mi się trudniej.
Dowiedziałam się iż po 1 trzeba pić rano szklankę wody sporą przed posiłkiem, pić zieloną herbatę, purerch (czy jakoś tak) gotować lekkie zupy warzywne i jeść przed obiadem, jeść tylko z małych miseczek i talerzyków, w każdym posiłku musi się znajdować dużo warzyw od śniadania aż po kolację, pić wodę przed każdym posiłkiem i najadać się w 8/10. To bardzo proste zasady ale pomagają utrzymać dietę.
A czy po zaprzestaniu brania tego detocell nie wrócił Ci celulit?
BEfreeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-04, 22:43   #132
kisiej25
Tajka

>>pomyliłam wątek<<

Edytowane przez kisiej25
Czas edycji: 2013-09-04 o 22:45
kisiej25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-11, 13:50   #133
SlodkaSu
Przyczajenie

Hej ,
Na wstępie dziewczyny Never Give Up !

Moją przygodę z odchudzaniem zaczęłam nie dawno , a wszytko się zaczełko kiedy chciałam się spodobac pewnemu męszczyźnie . I przeszedłem przez naprawdę najróżniejsze diety :P

-Ta gdzie w ciągu dnia jesz przez określony czas a potem tylko pijesz wodę .

-dietę białkową

- i inne typu ograniczam jedzenie

I jaki jest morał moje kochane panie , należy znaleźć mężczyznę który będzie nas kochał za że jesteśmy . I teraz nie ma żadnej diety , są tylko zdrowe posiłki . Zazwyczaj serwowane przez mojego mężczyznę . Wspólne zainteresowania sprawiają że kilogramy same lecą ( basen , spacery , rower i inne) . Każdej sugeruję taki serwis odchudzający jaki ja mam i powodzenia w odchudzaniu .

Pozdrawiam

Stary 2013-09-27, 08:05   #134
justify4
Przyczajenie

Na zakwasy najlepsza ciepła kąpiel / sauna / masaż
a poza tym, to uwielbiam zakwasy!
justify4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-07, 15:24   #135
heraklita
Przyczajenie

Szkoda, tak bardzo chciałabym mieć czas do tych dzienników, bardzo mi sie spodobała książka Chodakowskiej, ale mam zazwyczaj tak zalatany dzień, że i tak mam tylko czas na jeden dobry obiad a resztę dnia podjadam owoce w domu jakieś szybki mus w blenderze na wieczór, bo przecież jeszcze na ćwiczenia trzeba mieć czas, a uczę sie i jeszcze pracuje więc i na nauke trzeba go też znaleźć. Nie narzekam, bo wyglądam naprawdę nieźle, ale zazdroszczę Wam dziewczyny też bym tak chciała!
heraklita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 15:22   #136
anneczkaka
Przyczajenie

A ja korzystam z telefonu, jest kilka fajnych aplikacji nawet, które mają dziennik treningów i filmiki instruktażowe. Tu znajdziecie kilka http://www.glamki.pl/life/gadzety/ap...n,31_7736.html
anneczkaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-13, 13:51   #137
ONEIZOLA96
Przyczajenie

Ja sama sobie poradzę
ONEIZOLA96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-15, 11:42   #138
kamilla289209
Przyczajenie

fajny link

_________________________ ______

usługi elektryczne wrocław

usługi elektryczne wrocław

Edytowane przez kamilla289209
Czas edycji: 2013-12-01 o 11:05
kamilla289209 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-04, 08:12   #139
dryda
Rozeznanie

Zapanowanie nad dietą to jest w ogóle najtrudniejsza rzecz moim zdaniem - naprawde nie ma łatwo, żeby się tak porządnie sprężyć i nie podjeść...
dryda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-08, 12:45   #140
biala_orchidea
Przyczajenie

Nie ma lekko. Ja próbowałam kiedyś sama coś takiego prowadzić w formie papierowej, ale średnio mi to wyszło. Po trzech dniach motywacja upadła.
Ale dziennik posiłków jest super. Od razu widać kiedy, co i jak dobrze (lub niestety- źle) jemy.
Stary 2013-11-09, 13:51   #141
fusiacola
Wtajemniczenie

używam

Edytowane przez fusiacola
Czas edycji: 2013-11-16 o 16:05
fusiacola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-13, 13:07   #142
dadario
Przyczajenie

Przetestowałem dziennik Jedyne czego mi brakuje to wartości IG jednak pamiętam że jest to darmowe narzędzie więc ogólna ocena na +
dadario jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-22, 11:54   #143
Orillo
Raczkowanie

Pamiętaj, że IG to nie jedyny czynnik jakim powinniśmy się kierować w przypadku dobierania źródeł węglowodanów w diecie.
Orillo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 11:50   #144
Karola2614
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anneczkaka Pokaż wiadomość
A ja korzystam z telefonu, jest kilka fajnych aplikacji nawet, które mają dziennik treningów i filmiki instruktażowe. Tu znajdziecie kilka http://www.glamki.pl/life/gadzety/ap...n,31_7736.html
słuchaj, a jakieś aplikacje na Iphone'a? Któraś ma? ostatnio szukałam, bo chcę miec taki dziennik ćwiczeń i posiłków, ale przejrzałam chyba ze sto propozycji i nie znalazłam niczego, co by mi odpowioadłąo i było stricte dziennikiem. raczej to aplikacje instruktażowe ze zbiorem ćwiczeń albo mierzące czas i intensywność wysiłku itp.
Karola2614 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 13:15   #145
asiulkaa
Zakorzenienie

Karola2614 spróbuj Noom Weight Loos. Ja wprawdzie na androidzie miałam ale widzę że na jabuszko też mają. Jest to połączenie dziennika posiłków z programem to liczenia spalonych kalorii.
Program ma pewne wady. Jedzenie jest dzielone na katerorie jakościowe (zielone, żółte i czerwone) ale ten podział dosyć dziwny obsesyjne nastawiony na niskotłuszczowość, a mam wrażenie mniej na wartości odżywcze więc trochę sobie modyfikowałam wpisy samodzielnie oceniając do jakiej grupy jedzenie przydzielić. Drugim mankamentem jest to że chyba autorzy programu zakładają że ludzie będą zakłamywać ilość spożywanych kalorii, bo chudłam znacznie szybciej niż to wynikało z planu jedząc i ćwicząc dokładnie tyle ile było założone. Jednak mimo jego wad gdy się odchudzam to jednak chętnie do niego sięgam.
Stary 2013-11-29, 08:47   #146
Karola2614
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
Karola2614 spróbuj Noom Weight Loos. Ja wprawdzie na androidzie miałam ale widzę że na jabuszko też mają. Jest to połączenie dziennika posiłków z programem to liczenia spalonych kalorii.
Program ma pewne wady. Jedzenie jest dzielone na katerorie jakościowe (zielone, żółte i czerwone) ale ten podział dosyć dziwny obsesyjne nastawiony na niskotłuszczowość, a mam wrażenie mniej na wartości odżywcze więc trochę sobie modyfikowałam wpisy samodzielnie oceniając do jakiej grupy jedzenie przydzielić. Drugim mankamentem jest to że chyba autorzy programu zakładają że ludzie będą zakłamywać ilość spożywanych kalorii, bo chudłam znacznie szybciej niż to wynikało z planu jedząc i ćwicząc dokładnie tyle ile było założone. Jednak mimo jego wad gdy się odchudzam to jednak chętnie do niego sięgam.
ok, dzieki sprawdzę to dziś. przede wszystkim zależy mi na gromadzeniu danych do. treningu - jakie ćwiczenia, ile kalorii spaliłam itp.
Stary 2013-11-29, 09:54   #147
asiulkaa
Zakorzenienie

A to do tego bardzo ładnie się nadaje, zresztą ja zaczynałam od "Cardio Trenera" bo chciałam programu który będzie wyliczał kalorie z jazdy na rowerze i robił mapki przejechanej trasy. Potem wiadomo w ramach reklamy program zaproponował rozszerzenie do programu Noom.
Program ma obecnie krokomierz, w sumie fajna sprawa, tyle że cały dzień musisz latać z telefonem przy sobie.
Stary 2013-11-29, 13:19   #148
Karola2614
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
A to do tego bardzo ładnie się nadaje, zresztą ja zaczynałam od "Cardio Trenera" bo chciałam programu który będzie wyliczał kalorie z jazdy na rowerze i robił mapki przejechanej trasy. Potem wiadomo w ramach reklamy program zaproponował rozszerzenie do programu Noom.
Program ma obecnie krokomierz, w sumie fajna sprawa, tyle że cały dzień musisz latać z telefonem przy sobie.
jesli chodzi o takie "mierze" to miałam już kilka, jakiś runkeeper, pedometer i pare innych, ale nie są do końca super - albo coś się nagle wyłączyło, albo ja niechcący dotknęłam ekranu i przestał liczyć te kroki (robiłam często spacery na 5-8 km) i miałam przez to zmieniony wynik. teraz na spacerach odpalam apke Nike'a, w sumie jest najdokładniejsza i nieskomplikowana, więc zmotywowało mnie to do poszukania czegoś podobnego na trening.
Stary 2013-11-29, 13:33   #149
asiulkaa
Zakorzenienie

Tu nie załączasz czy wyłączasz licznika tylko on tak jakby w tle pracuje, jeżeli rano wejdziesz do aplikacji, klikniesz na zadanie z krokomierzem do wykonania to on już sobie liczy mimo że aplikacja nie jest otwarta (choć nie wiem jak to jest na jabuszkach, na ile aplikacja może pracować w tle).
Stary 2013-12-02, 07:59   #150
Karola2614
Raczkowanie

hm w jabłuszkach czasem jest z tym problem, poza tym chyba musiałabym ładować je dw arazy dziennie dziekuję za pomoc
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości