|
|
#121 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Emo - potrzebne inspiracje.
Nasuwa mi się pare wniosków czytajac wasze wypowiedzi
![]() Dlaczego niektórzy z was starają sobie przypisac wyłączne prawo do tego stylu !? NA zasadzie: Ja słucham emo od lat, moge sie tak ubierac. Ty od wczoraj sie tym interesujesz, NIE MOŻESZ Czy wy nie wiecie naprawde co to jes MODA ? I czy naprawde wam się wydaje, ze nigdy jej nie ulegacie ?! Taka osoba musiałaby chyba mieszkac w jakims lesie, nie widziec nic. Od mody nie da sie odciac. Cytat:
No chyba tak, bo ja nie wiem co to emo, i mam gdzies ten rodzaj muzyki, bo nie lubie takeij muzyki i juz ... A kupiłam BO MI SIĘ PO PROSTU PODOBA, i pasuje do mojego nie-emo-stylu Cytat:
A ty NIGDY nikogo nie naśladujesz ? JEsteś na forum moda, pzregladasz za pewne jak ubieraja sie inne wizaznak, widzisz jak pojawiaja sie nowe trendy w modzie. Ty jestes zupełnie nastawiona ANTY do mody, tak? Ja pojawia sie pasek w talii, ty go nie nosisz na pzrekor !? Jak pojawiaja sie rurku, ty nosisz dzwnoy?! JAk pojawiaja sie balerini, ty nosisz czuby !? To sa tylko pzreyklady, bo nie wiem jaki masz styl. Ale nie wierze, ze nie nasladujesz niczego, nikogho ... Dlaczego np. Nasladowanie Kate Moss jest spoko, nasladowanie juz nie !? Dlaczego aby naśladować moss nie musze znac jej biografii, a aby nasloadowac styl emo, muysze DOKLADNIE wiedziec co to jest !? Pzreciez to bez sensu
|
||
|
|
|
|
#122 |
|
BAN stały
|
A tutaj można sobie podystkutować na temat czy zwykly człowiek, nie-emowiec
![]() Ma prawo zakupic sobie trampki w szachownice, czy subtelna opaske z kokardką: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=169069 |
|
|
|
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ja jestem dziewczyną!
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
szczerze jakby tak ubrana dziolcha http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1169297594
pojawila sie na koncercie punk rockowym kilka lat temu to zostalaby pewnie obsmiana i nazwana pozerka albo tandeciara, teraz to inna bajka...
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam nic do tego, że ktoś ma trampki w szachownice, opaske z kokardką itp. Sama nie jestem Emo, ubieram sie różnie, łącze style, dodatki. To całe nasze negatywne nastawienie dotyczy osób PODAJĄCYCH SIE ZA EMO a nie wiedzących co to oznacza, tylko tak sie ubierających. prawo do ubieranie sie według własnego stylu ma każdy. jeden jest prawdziwy, jeden jest pozerem, który ubiera sie w określone rzeczy tylko dlatego że ubiór podpatrzył w kolorowym magazynie i wcale tak ubrany nie czuje sie sobą. Robi to tylko, bo uważa, że jest na to moda to tak sie ubierze. Ja ubieram rurki, balerinki bo mnie sie to podoba i jest taka moda. Wątpie, że przekonałabym sie do rurek gdyby nie to, że w mało którym sklepie można dostać inne spodnie. Nie ubieram pasków w tali bo tak nie czuje sie komfortowo. Podążam za modą, ale nie do przesady. Atak klonów na ulicach mnie wkurza. Robie sie wściekła kiedy ubiore sie w wybrany zestaw do szkoły a następnego dnia tak samo ubrane przychodzą 2 kolejne osoby. Można podpatrywać pewne rzeczy i nie ma w tym nic złego. I jeszcze raz twierdze, że nikt tu nie przypisuje tylko i wyłącznie sobie prawa do danego ubioru. Podsumowując: ktoś kto jest ubrany w stylu Emo, a niekoniecznie jest Emo jest ok. ale ktoś kto jest ubrany w stylu Emo, nie jest nim, ale rozgłasza, że jest EMO to wtedy coś z nim nie tak. Wypowiedź troche haotyczna ale poprzednie 3 godziny spędziłam przy książkach i czuje sie jeszcze odrobine zakręcona EDIT: doczytałam wypowiedź Mańci którą przytoczyłaś w innym wątku i rzeczywiście te słowa mogłaś zinterpretować tak jak to zrobiłaś. Ja sie z nimi nie zgadzam, ale to jej zdanie i trzeba je uszanować, a nie przypisywać do większości.
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#129 |
|
BAN stały
|
Sprostowanie:
Też nie lubię gdyś MÓWI, że jest kimś, kim nie jest, bo wyudaje mu sie ze wystarczy sie pzrebrac, aby zmienic osobowość ./.. nie w tym rzecz ... Ja uważam, że dla wiekszosci ludzi UBRANIE - jest UBRANIEM, niczym wiecej, dobra zabawa, mieszaniem stylów ... A po co te komenatzre odnośnie nie-emowców, ze pewie naoglądali sie TH i dlatego tak się ubierają.... Mnóstwo tego w sklepach ... Nie tzreba oglądac TV, ani czytac tego forum, zeby tak sie nosic |
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba nie były komentarze moje autorstwa, ale ja i tak na sam widok tych zespołów mam odruch wymiotny. Dla mnie to jeden wielki kicz, nierozumiem jak taki zespół moze być akceptowany, no ale każdy w końcu lubi co innego. A to chyba normalne, że ludzi EMO wkurza to, że ich styl bycia kojarzony jest z 'takimi' zespołami.
|
|
#131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
mam pytanie
wie któraś z was co zrobić z włosami (uczesanie) i oczami (makijaz)aby były takie jak tych dziewczyn na fotkach które załączyłyście.. prosiłabym krok po kroku![]()
|
|
|
|
|
#134 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
Włosy to musisz po prostu ściąć odpowiednio z grzywką i chyba prostować, a co do makijażu to może wybierz konkretne zdjęie i zamieść na wątku kosmetyznym albo wizażystycznym.
Edytowane przez marycha0033 Czas edycji: 2007-01-21 o 22:33 |
|
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
:d
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
EMO moja miłość
u mnie zaczeło sie to niedawno,po prostu weszłam na stronke o emo i już tak pokochałam ten styl
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Dodaje kilka z mojej kolekcjii
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
W PSie czesać włosy i malować oczy?
dziewczyny świetne fotki
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Kilka moich zdjęć
![]() Osobiście uważam, że tzw. styl emo który preferuje stał się ostatnio tak strasznie modny, że tak naprawde nie ma on już nic wspólnego z muzyką emocore. I tak naprawde mało która osoba ubierająca się w tym stylu słuchaj tej muzyki, a głównie o muzyke i ideologie chodzi. |
|
|
|
|
#143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki koszt?
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie bierz tego aż tak dosłownie...nie mówię, że nie jeżeli nie słuchasz tego typu muzyki to nie możesz czerpać z tej mody...jednak śmieszą mnie dziewczyny, które nawet nie wiedząc co to jest EMO ubierają się w tym stylu i uważają, że to już zrobi z nich emo-panienkę. Głównie chodziło mi o takie ślepe naśladowanie tego co akurat modne...za chwilę te dziewczynki wyrzucą wszystkie emo-ubrania i zaczną ubierać się zupełnie w innym stylu. Dla mnie sztuką jest łączenie elementów danego stylu i tworzenie własnego pozdrawiam Cię stellios
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
najbardziej podobaja mi sie ich wloski i umalowanw oczka
|
|
#149 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Rozumiem twoj poglad Nie rozumiem jednak dlaczgedo łączenie stylów jest ok? A zmienianie stylów już nie !? Wcale nie uważam, że to śmieszne, że ktoś (w dodatku mlody czlowiek, który dopiero szuka swojego stylu) ubiera sie kilka tyogdni jak emowcy, a pozniej robi zmiane o 180 stopni ... Co w tym zlego? Lub śmiesnego? Czy młody człowiek (zreszta nie tylko) nie ma prawa próbować różnych stylów, aż znajdzie ten w którym czuje się dobrze ?! I po co łączyć styl z jakaś dziwną ideologią czy rodzajem muzyki? Czyć moda nie jeste po to aby sie nią bawić? Sama w ciągu dnia mogę ubrać się kilku różnych stylach Do południa np. BARDZO elegancko, po południu mogę założy spodnie dresowe (Nie takie powyciągane, tylko jakieś fajne ... zeby nie było ) i wyjśc tak na miasto, a na wieczór założe bluzkę z ogromnym dekoltem do pępka ... i dopasowane spodni i tak pokaze sie na impreziePodobnie pzrez cały miesiac moge nosic panterkowe dodatki, bo akurat mi sie spodobaja, a pozniej pozbyc sie ich i zaczac nosic dodatki złote, czerwone czy tez w kropki ... |
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śmieszne to pewnie nie jest, ale może być wkurzające zwłaszcza dla osób, które "siedzą" w temacie, z resztą było tu już wspomniane. Tu nie chodzi o jakies łączenie na siłę. Od muzyki sie zaczyna.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

)