![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Differin - mam dosyć
Och miałam też 3 ogromne bolące krosty, z tych co to goją się około miesiąca. Ale tych kosmetyczka mi nie ruszała , powiedziała że dopiero jak dojrzeją to mam z nimi przyjść, ale w żadnym wypadku samemu nie wyciskać. No i goją się w dalszym ciągu...
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
A mój zwycięzca w konkursie na największego pryszcza wszech czasów osiąga własnie apogeum, kawałek twarzy aż mnie ciągnie, tak to diabelstwo boli. Dlatego siedzę w szlafroku przed komputerem i sypię złotymi myślami na forum o urodzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj znowu załamka. Z prawej strony rosną mi kolejne trzy sztuki, a w dodatku lewa strona, którą już tak się cieszyłam, znowu zaczyna mi wywalać. Bo były tam zaskórniki, które widzę, że pęcznieją i będą się zmieniały w ropne pryszcze. Jeśli każdy zaskórnik będzie w ten sposób dojrzewał, i to w tak długim okresie, to to leczenie potrwa jeszcze parę miesięcy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, tak sobie czytam te wszystkie posty o Differinie, i czytam, i te wszystkie zmagania , i te skargi
![]() ![]() - najpierw jaką mam cerę: tłustą, na trądzik zaskórnikowo - grudkowy leczę sie od 3 lat. W praktyce wygląda to tak, że mam zaskórniki, wielkie bolące ropne "wulkany" wyskakują mi w okolicach czoła, nosa i na brodzie, ale rzadko (raz na 2-3 miesiące). Ogólnie świcę się jak lapmpa chwilę po umyciu, a policzki mam takie normalne, - miałam dwie kuracje kwasami (dermatolog mi lunęła nimi po twarzy ![]() ![]() I nic. Słuchajcie nic, naprawdę. To znaczy może tak:nic mnie nie piecze, nic mi nie wyskakuje, po prostu jest idealnie. Differin zaczęłam stosować na tydzień po kuracji kwasami (czyli na tą skórkę cieniutką wrażliwą, łuszczącą się ) i ... chciałam z niego zrezygnować , bo nie widziałam żadnych efektów: ani mnie nie zapiekło, ani mnie nie oziębiło, ani NIC ![]() ![]() Dopiero Pani doktor mnie uświadomiła, że na działanie Differinu trzeba poczekać 9byłam przyzwyczajona do bardzo szybkiego działania kwasów i innych mazideł), a u mnie ma działać przeciwzapalnie. To czekałam ![]() No i tak go sobie stosowałam i stosuję rano i wieczorem, i bardzo się cieszę, że nie przestałam go stosować i tak: buźkę mam śliczną (już się nie przetłuszcza, zaskórników prawie nie mam (na czole mi troszkę zostało, ale juz jestem umówiona na likwidację z Panią Doktor), kratery wyskakują mi tylko przed okresem w liczbie 1 lub góra 2 (biorę Diane, ale cóż - to za mało ![]() I tak czytam Was dziewczyny, czytam i mi was strasznie żal , że tak Wam wyskakują różne rzeczy po Differinie ![]() Trzymam kciuki za Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Szugaj fajnie ze Ci nie wyskakuje nic, widzisz to sytuacja całkowicie indywidualna...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
ehh u mnie to samo....
![]() sie tym ze juz gorzej byc nie moze i ze moze byc juz tylko lepiej ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie do naszej specjalistki Emilii ![]() Jak już będą przymrozki i mrozy, to czym smarować twarz na dzień? W tej chwili używam Physiogel-kremu, mam poza tym Iwostin (intensywny o przedłużonym działaniu), ale to kremy nawilżające. Aha, na dzień smaruję żuchwę Duakiem. Co będzie dobre i ochronne, a nie gryzło się z Duakiem? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
I jeszcze jedno pytanie - może glupie.
Co z wysiłkiem fizycznym? Przez te kłopoty z twarzą przestałam cokolwiek robić, a pupa rośnie ![]() Po pierwsze, czy mogę uprawiać jakiś sport podczas kuracji antybiotykowej? Po drugie, czy intensywne pocenie nie zaszkodzi mojej zmasakrowanej buzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale naprawdę warto, dla efektu po ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
aha, Ple ple pamietaj ze cisnienie moze CI skoczycwiec ostroznie z Cwiczenami, ale mozna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
znaczy to jest działanie takie uboczne , ale ostrzegam Cie bo jak jestes nadcisnieniowcem to tetrecyklina moze dzialac podwyższajac cisnienie, czy wpływac na serce zmieniajac jego rytm, oczywscie to rzadko ale zebys wiedziala i uwazłała
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() No i postanowiłam, że muszę sama coś z tym zrobić. Chcę się skupić właśnie na zaskórnikach i grudkach. Właściwie moja jedyna przygoda z kwasami to parę próbek Effeclaru, który nie wywołał żadnych efektów typu pieczenie itp., więc nie wiem czy nie jest za słaby ![]() ![]() Pozdrawiam i powodzenia z tymi koszmarami |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Dzięki, Emilio!
![]() Peggy, dziwna trochę ta dermatolog, że cię odsyła do kosmetyczki. Może idź do innego lekarza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
ja tam bym jednak radzila zmienic lekarza i nie probowac samej dobierania lekow, ale przeciez inny <normalny> dermatolog moze ci wskazac cos co ci lepiej pomoze......
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Boże... Dzisiaj kolejny gigant w rozkwicie, a do tego zszedł mi jeden duży strup, a po nim dołek!! Super, wielki dzięki za takie lekarstwo, przez które będę miała blizny!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy problemach z tradzikiem oczysczanie nie jest wskazane, kazdy ma zaskorniki, a oczyszczac czasami to fajnie sie jest z tym ze jak piszesz powraca, tak. przed jakims wyjsciem jesli dobrze zrobione to ok,ale przy mocno zanieczyszcz skorze to wlasnie kwasy proponowalabym , a leczylas sie czyms jeszcze oprocz zinerytu? Cytat:
glyco a mogło by dac efekty ale proponowalabym oprocz kwasow AHA , kwasy BHA , te drugie dopiero maja mozliwosc przenikania przez łój zniem dermatologa, a moze chodzilo dermatologowi o oczyszczanie kawitacją, ultradziwiekami? moze wcale nie o manualne? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() "Coś" to trochę źle powiedziane, bo bardzo dużo tego było ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Dziękuję, Emilio... Mam nadzieję, że tak będzie. W piątek idę do dermatologa, zobaczymy, co mi powie. Ale przypuszczam, że nic nowego, sama widzę, że smarowanie Differinem powinno trwać dalej, skoro ciągle mi wywala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
tak to nei jest kwesita miesiaca czy 2 niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
I tak mam wrażenie, że mimo wszystko jest odrobinę lepiej. Albo znowu mam dwudniową przerwę między jednym a drugim wysypem. Już nie raz przeżywałam takie chwile euforii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
no a cwiczysz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Nie ćwiczę, bo z kolei teraz zaczyna mnie jakieś przeziębienie łapać.
Byłam dzisiaj u dermatolog, obejrzała mnie i chciała przepisać Izotek. Czyli jest źle. Chociaż minimalna poprawa jest, ale doktor powiedziała, że oczekiwała zdecydowanej poprawy, a takiej nie ma. Ale potem zastanowiła się i stwierdziła, że skoro biorę Diane od niecałych 2 m-cy, to da jeszcze szansę poprzedniemu leczeniu. Czyli Duac, Differin i tetracyklina. Jestem strasznie przygnębiona. I boję się tego Izoteku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.