![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Garnitur do ślubu
Pozwólcie, że przyłączę się do wątku. Właściwie to mam do Was pytanie.
![]() Czy będziecie towarzyszyć lub czy towarzyszyłeyście waszym TŻ w wyborze garnitura ślubnego? Wiadomo, że pewne elementy jego stroju jak kamizelka czy musznik ładnie się prezentują jeśli zgranę są z suknią, a przecież tylko my wiemy jak ona wygląda skoro ma być zachowana tradycja. ![]() Więc iść z nim czy nie? ![]() ![]() ![]()
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
A powiedzcie jeszcze Wiżanki Drogie czy garnitur kupuje się od razu i zabiera? Czy jest tak jak z suknią, że czeka się koło 4 miesięcy na odbiór?
![]()
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, a widzialyscie w jakiejkolwiek kolekcji taki kolor - ciemny brąz ale wpadający w fiolet OBERŻYNY (bakłażana)??? marzy nam się taki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
My kupilismy gajerek w kolorze ciemnego brazu , ktory opalizuje na czarno. Oczywiscie material jest matowy, ale w zalamaniach opalizuje na czarno. Moim zdaniem super efekt.
Do tego kamizelka i musznik w kolorze mojej sukni- czyli zdecydowane ecru.
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
znaleźliśmy dokładnie 2 modele, które nam się podobały.
JEDEN był rewelacyjny ale nie ma rozmiaru ![]() a czy ktoś widział taki krawat w jakiejś kolekcji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
moje typy
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
i jeszcze kilka, całkiem całkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
w ogole uwielbiam garnitury, w ktorych jest dodatek błyszczacego materiału. Tutaj na przykład wszystko poza kamizelką/koszulą też jest boskie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, czy w kazdym sklepie z garniturami jest mozliwosc przymierzenia koszuli? bo spotkalam sie z opinią, że koszuli sie nie mierzy, ale tak sobie mysle ze garnitur to wazna sprawa i konieczne jest obejrzenie calego kompletu przed zakupem.
Podejrzewam ze w markowych salonach to wręcz koniecznośc, ale w takich innych, mniejszych? pytam bo nie bylam jeszcze przy zakupie garnituru
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem raczej tak, no chyba, ze trafisz na niemila obslue!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
My chodzilismy, po róznych sklepach. W jednych można było mierzyć - w wiekszości, ale były i takie, że nie chciano z opakowania wyjąc. Takie omijajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Mój mąż większość koszul ma przeszywanych, i zawsze je mierzy. Większość koszul kupujemy w Sunset Suits, ale mimo że mój facet do najmniejszych nie należy, to rozmiar S zawsze jest na naiego za duży - albo rękawy za długie, albo kieszeń na brzuchu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
A gdzie w warszawie kupowali Wasi mężczyźni garnitury?? ktoś mi mówił ostatnio, że w centrum mody w Nadarzynie są ładne,ale nie wiem czy to prawda??
![]()
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki, piwerwsza proba zakupu garnituru nieudana!do mierzenia koszuli nawet nie doszlo, bo cale przedsiewziecie spalilo na panewce. Szukamy czarnego garnituru i w rozsadnej cenie, a są głównie w prążki, paski i paseczki !!!no i te okropne mankiety przy nogawkach spodni, trudno, natpne podejscie w czwartek,moze tym razem sie uda
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
ja równiez przyłączę się do wątku ponieważ mamy problem z garniturem właśnie. Kupiliśmy niedawno garnitur w Sunset Suits, krawcowa na miejscu skróciła i zwężyła spodnie, leży ładnie na sylwetce................. .. ale powisiał miesiąc w szafie i mimo zapewnień sprzedawczyni rękaw się zmiął i ogólnie widać, że ma tendencję do "gniecenia" się. Nie wiem co mamy teraz zrobić. Czy znacie jakieś metody na wyprostowanie materiału, czy można go jakoś np. odparować w pralni chemicznej. Już sama nie wiem..................... . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
no wlasnie ja tez ma problem z garniturem dla mojego PMa
chyba trzeba sie bedzie udac do Nadarzyna Cytat:
ja slyszlam tylko o tym ze Pan młody niz moze widziec Panny mlodej a nie odtwrotnie
Nasz dzień: 07/06/2008 w Krakowie ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650123.html Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-10-27 o 21:59 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przy okazji - czy waszym zdaniem kamizelka jest niezbędna do garnituru ślubnego? Co wtedy pod szyję? Krawat? Musznik?
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
sluchajcie,mamy garnitur, idealny!!!!czarny i bez mankietow przy spodniach,juz jak TŻ go przymierzył to wiedzialam ze to TEN,az mnie zatkalo,ale zdecydowalismy sie na delikatne poprawki (wlasciciel jest krawcem) i jestesmy bardzo zadowoleni,no i cena w porzadku: 450 zl
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Moda męska NewMen
![]()
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
kolekcja New Men cz.II
![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
Jak sobie przypomne nasze szukanie garnituru to mnie az ciarki przechodzą. Zwiedziliśmy wszystkie możliwe sklepy w dwóch dużych miastach. Na pierwszy ogień poszli znani producenci, ale albo nie było rozmiarów, albo brzydko się układały spodnie na moim mężu, albo cena była z kosmosu, albo fasony były śmieszne, nie nadające się na inne okacje poza ślubem.
Na drugi ogień poszły jakieś sklepy no-name. W większości wszystko na jedno kopyto. Nie żartuję, jeśli w przymierzalni byliśmy powyżej 30 razy. Kiedy w końcu zobaczyliśmy jeden garnitur, wiedzieliśmy że to ten. Ładnie skrojony, ciekawy materiał, który z daleka wyglądał na gładki, z bliska miał delikatny prążek, i raz był czarny, a raz grafitowy. A cena - 1/3 tego co byliśmy gotowi zapłacić.
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
No włąśnie dziewczyny. Ja już prawie wszystko mam, i teraz przyszła kolej ubierac mojego TŻ-ta. I wogóle nie mam pojecia jak to powinno się zgrywać wszystko. Moja suknia jest biała, nie mam żadnych kolorowych dodatków wiec poradzcie mi, chcielibyśmy ciemny garnitur, ale w jakim kolorze ma być kamizelka, czarnym czy białym?? nie mam pojecia. no i "to pod szyje" (cokolwiek to bedzie - chodzi mi o kolor).
szczerze to mam stracha przed tymi zakupami, zebyśmy tylko wybrali coś ładnego. bo boje sie ze jak mój uparciuch coś postanowi to czy bedzie mu bardzo ładnie czy tylko łądsnie to cięzko mu bedzie przetłumaczyć. prosze was o rady. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do koloru to ja też preferuję ciemnie ganitury. Kamizelkę i musznik kupuje się w komplecie więc powinny mieć taki sam wzór. Jeśli masz białą suknię bez dodatków to możecie podpasować pod np. biżuterię, bukiet itp. Nam podpasowała akurat kamizelką ciemno-srebrna-czarna w takie niby małe romby - pasowała idealnie do czarnego garnituru i mojej srebrnej biżuterii. Odradzam jasne kamizelki - strasznie zlewają się z koszulą co mi akurat się nie podoba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
No właśnie jak tu na kilku zdjęciach widać białą koszula i kamizelka - wygląda nieładnie. Zobaczymy co nam jeszcze w sklepach doradzą. w koncu oni sie na tym znają. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
A my z TZ wymyśliliśmy sobie frak angielski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
ze strony http://www.suknieagnes.pl/pl/agnes.html
Kolekcja newMen
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
Kolekcja newMen cd.
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Kolekcja WILVORST
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
Kolekcja WILVORST cd
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.