![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ange ou demon
Golgie, mam nadzieję, że je dobrze poopatulałaś ! Niestety temperatury poniżej zera działają destrukcyjnie na perfumy, nie mówiąc już o mrozach poniżej 10 stopni. W lodówkach owszem, niektórzy przechowują, ale temperatura wynosi kilka stopni - na pewno nikt ich nie wkłada do zamrażalnika
![]()
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
te, które się dało powsadzałam w firmowe kartoniki, niestety niektóre już ich nie miały.Część udało mi się owinąć folią bąbelkową.Powsadzałam je w płócienne torby na zakupy, a te z kolei wsadziłam do dużych worków na śmieci,zawiązałam supeł i voila
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Mam AoD i jestem nim zachwycona. długo się trzyma. poza tym uważam że jest mega zmysłowy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Niestety, mimo iż moja skóra świetnie trzyma wszystkie zapachy przez wiele godzin, nawet te najbardziej ulotne, to AoD znika ekspresowo. Ot, wczoraj psiknęłam sobie przed snem na nadgarstek 4 psiki, co by mi się słodko zasypiało ![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
no cóż-nie miałam wyjścia
![]() I zdam relację czy ucierpiały czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę... Na mnie trzyma się wszytko, tylko nie AoD - one znikają dosłownie po pół godziny. A tu nawet 1 psik BC, które rzekomo są nietrwałe, na mnie pachnie, i pachnie, i pachnie, przeżyje prysznic i dalej pachnie... Początkowo myślałam, że może kupiłam podróbkę, ale mam też mały gratisowy testerek z Douglasa i trwałość jest taka sama - czyli żadna.
Chyba, że to ja ich na sobie nie czuję? Ale to mało prawdopodobne, bo ja czuję na sobie 1-2 psiki każdych innych perfum, a te są wyjątkowo charakterystyczne i chyba nie da się ich w ogóle na sobie nie czuć. Tym bardziej, że tych psików jest 5-7, czyli dla mnie rekordowa ilość ![]()
Poszukuję do kolekcji flakoników perfum Etro i Thierry Mugler ![]() Edytowane przez Layila Czas edycji: 2010-01-29 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Parę lat temu, też zimą i też w okresie wzmożonego mrożenia, zostawiłam niemal całą swoją kolekcję na poddaszu (gdzie "rezyduję" wiosną i latem ![]() ![]() Wracając do AoD, nie mogę ich używać porą inną niż jesień, a już listopad to chyba w ogóle miesiąc ich narzodzin. Tak mocną są sprzężone z tą porą roku, tak jej bliźniacze, że czystym bluźnierstwem byłoby zapodać je w majowy dzionek ![]() Co do trwałości - to faktycznie niech nie obawia się ten co wietrzy w nich killera. Nie są silnie emanujące, często giną w dymowo-alkoholowych oparach. W najczystszej postaci zakwitną w posępny, szary, listopadowy dzień ![]()
Edytowane przez piroksena Czas edycji: 2010-01-30 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj na siłę powstrzymałam się natomiast od kupienia 30-tki łososiowego AoD (Le Secret). A to dlatego że perfum do wyrobienia nadmiar a w portfelu... brak nadmiaru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
pirokseno nadobna,wlałaś miód słodki w me serce, o dzięki Ci przenajwiększe
![]() Jeśli chodzi o AoD, to jak narazie używałam tylko próbki i w sumie nadal nie mam zdania,ale pewne jest to, że póki co ,nie jest moim muszmieciem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
na mojej skórze trzyma sie bardzo długo, czasem nawet po umyciu czuć go. a ubrania to pachną aż do wyprania.
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie kupowałaś swoją wodę? Mnie nie przychodzi na myśl inne wytłumaczenie jak tylko takie, że to może podróbka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem AoD nie są aż tak szaleńczo mocne i trwałe. Może dlatego że mają w sobie coś z kamforki (przynajmniej ja je tak odbieram) a wiadomo że kamfora ma to do siebie że lubi się po chwili schować.
Według moich obserwacji wynika, że najgorzej u AoD z trwałością w pomieszczeniach alkoholowo-dymnych, czyli generalnie w warunkach imprezowych. Psikam zazwyczaj 4-5 razy i uważam, że tyle jest akurat w sam raz.
![]() |
![]() |
#136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Poszukuję do kolekcji flakoników perfum Etro i Thierry Mugler ![]() Edytowane przez Layila Czas edycji: 2010-02-11 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wątpię, żeby limitowanka była podrobiona, na pewno masz oryginał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do 11 psików, to kiedyś nie mieściło mi się to w głowie - czytając wypowiedzi Dziewczyn dotycące natężenia aplikacji. No ale on nie pachnie! Psikam więc do oporu ![]()
Poszukuję do kolekcji flakoników perfum Etro i Thierry Mugler ![]() Edytowane przez Layila Czas edycji: 2010-02-11 o 22:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I tak samo dziwnym mi się zdaje, że dla facetów to jak lep na muszki ![]() Co do trwałości i emanacji, popytaj może rodzinę, znajomych czy coś na Tobie czują (po tych 11 psikach ![]() Ale jak pisałam wyżej, dla mnie AoD to też żaden road killer.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Plus dużo wanili na mnie wyłazi ![]() Ten zapach jest słodki, ale jednocześnie ma coś drażniącego, niepokojacego, czasem duszącego... ![]()
![]() |
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta pierwsza słodycz AoD jest bardzo podobna. Niby waniliowa, pudrowa, słodka, ale nie budyniowo-otulająca, tylko drapieżna, ostra. Podobny klimat wyczuwam w Hypnotic Poison, choć to taka już trochę dalsza kuzynka, bo w przeciwieństwie do AoD i Louve jest ciepła i bezpieczna. Ale też bardzo podoba się płci przeciwnej.
![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Myślę, że się nie zawiedziesz.
Dla mnie AoD jest mroczny, niebezpieczny i tak pociągający i uzależniający, że nie mogę bez niego żyć ![]() Co do stwierdzenia, że faceci na niego "lecą" to też prawda. Dla mnie ten zapach na półce "wynalazł" mój TŻ , mówiąc, ze to chciałby na mnie czuć ![]()
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Koniecznie daj znać, jak wrażenia
![]() Tak czy owak, arcydzieło, to to jakieś wybitne nie jest. Mnie osobiście jakoś specjalnie na kolana nie powalił, ale doceniam jego mhroooczny charakter i niewątpliwy urok. Myślę, że ten zapach trzeba oswoić - moje pierwsze testy, to totalne odrzucenie. Dwa lata później kolejne podejście, było trochę lepiej - ale przełamała mnie dopiero masa komplementów jakie za niego otrzymałam. No i jest - mój. Płomiennego uczucia nie ma, ale lubimy się.
Poszukuję do kolekcji flakoników perfum Etro i Thierry Mugler ![]() Edytowane przez Layila Czas edycji: 2010-02-14 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem zapach na blotterku, a zapach na skórze, to dwie różne bajki. A jak Twoje wrażenia?
Poszukuję do kolekcji flakoników perfum Etro i Thierry Mugler ![]() Edytowane przez Layila Czas edycji: 2010-02-14 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem szczerze, że w pierwszym momencie odczucie nie było zbyt pozytywne. Za słodko, za ciężko (nie, żeby w ogóle, po prostu osobiście nie przepadam za większą ilością słodyczy)... Z czasem jednak zdecydowanie lepiej. Minęło kilka godzin i szczerze mówiąc dopiero teraz nęci mnie ten zapach z blottera ![]() ![]() Mam nadzieję, że ten zapach nie okaże się zbyt...."dojrzały" dla mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.