Czy są obecne styczniowe Panny Młode?? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-30, 09:20   #121
tratata
Raczkowanie

GG do tratata
Dot.: Czy są obecne styczniowe Panny Młode??

to się nasze grono rozszerza
fajnie- wreszcie będzie można przeprowadzać konsultacje i rozwiewać wątpliwości

ja już najważniejsze sprawy mam załatwione...
narzeczony jest
sala jest , orkiestra jest, firma jedzonkowa jest, wódka jest ..
umowa z fotografem podpisana, suknia zamówiona, tylko jakoś nie możemy dotrzeć do księdza
i skrajne przerażenie jest jak sobie pomyślę ze będę musiała jakiegoś kożuszka- futerko znaleźć
ostatnio szukałam butków ślubnych...muszą być białe (ewentualnie srebrne) na max 3 cm obcasie, który najlepiej by było nie miał kształtu kaczki, i muszą być całe, bo mam zamiar obskoczyć w nich kościół
no a że mieszkam w całkiem maleńskiej metropolii to, houston, mamy problem
czekam na wasze relacje z przygotowań
tratata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 14:32   #122
principessina
Zakorzenienie

Hej tratata! No w koncu ktos napisal U nas restauracja zamowiona, tylko dokladnie musimy ustalic menu i zamowic alkohol, ale jest jeszcze duzo czasu Tort zamowiony, msza w kosciele tez, teraz szukamy skrzypka i jakiejs Pani ladnie spiewajacej Noclegi dla nas i dla gosci sa, sanie weselne zamowione (lub bryczka jesli nie bedzie sniegu, mam nadzieje jednak ze bedzie) Zespol mamy, teraz jestesmy w trakcie robienia zaproszen i zalatwiania dokumentow do kosciola, czego najbardziej sie obawiam, bo juz nas do biskupa wyslali mejscowi ksieza, bo nie maja o niczym pojecia...W pazdzierniku lece do PL na przymiarke sukni, bede musiala znalezc kozuszek lub cos w tym stylu no i podobnie jak Ty butki na niziutkim obcasiku, zakryte, najlepiej w kolorze bialym lub lekko srebrnym Jak bedziesz miala cos na oku to daj znac
Czy w kosciele masz zamiar byc w owym kozuszku, czy masz suknie z dlugim rekawem? Planujesz rekawiczki?
Wklejam fotke pelerynki, ktora m sie marzy, ale nie wiem czy to nie za duzo, bo mam suknie z dlugim trenem, chce miec rozpuszczone wlosy, ew. tylko czesc zwiazanych no i jeszcze welon do tego wszystkiego, wiec moze to przesada taka dluga pelerynka, bo bede wygladac jak Madonna jakas hehe
mozesz zalaczyc fotke swojej sukienusi?
pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pelerynka1.jpg (109,4 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pelerynka.jpg (84,7 KB, 32 załadowań)
Stary 2009-08-31, 13:55   #123
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

ja narazie mam plaszczyk i suknie plaszczyk juz do mnie idzie a suknia bedzie gdzies w polowie wrzesnia martwie sie troche o buciki ?? chyba kupie dwie pary jedna na slub i do przejscia z domu do samochodu i na plener , bo nie wiadomo w sumie jaka pogoda bedzie , a druga na zmiane na obiad weselny i pozniej sylwka

restauracje mam juz na oku pozostalo zrobic rezerwacje z pierwsza wplata i ustalic menu....u nas problem byl w tym , ze szukalam restauracji , ktora zgodzi sie , zeby zrobic obiad dla rodziny i najblizszych znajomych , a pozniej zostac u nich na sylwka , ale na szczescie sie udalo jakos po malych stresach , ze trzeba bedzie zrezygnowac z tego pomyslu

sproboje wkleic fotki plaszcza i sukni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg parisettesnow2006any3[1].jpg (36,2 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3904%5B2%5D[1].jpg (14,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przod.jpg (24,8 KB, 33 załadowań)
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 18:14   #124
tratata
Raczkowanie

GG do tratata

prześliczny ten płaszczyk idealnie pasowałby do mojej sukni.. ale as się boję spytać o jego cenę
a co do palerynki to musisz sobie faktycznie przemyśleć czy te wszystkie elementy będą ze sobą dobrze grały... ale jak zawsze, najwazniejesze zebyś Ty sie czuła wyjątkowo i była zadowolona z efektu końcowego
moja suknia jest bez rękawów, taki typowy kształt gorsetowy... jest bardzo prosta przez co elegancka do tego mam długi welon(!) a chciałam bez hihih ale jak mi kobietka w salonie przypieła- poczułam sie na prawde wyjątkowo jedno wiem na pewno - nie bede nim rzucac na oczepinach bo miały by wszystkie panny zbyt łatwe zadanie
podwiązki lepiej lataja i jak sie taką juz złapie - mozna poczuc satysfakcje (sama tego doświadczyłam przy na prawde dużej konkurencji)
a gdzie dziewczynki planujecie sesje zdjęciowa?
jakies zamknięte pomieszczenie, stylowy zamek czy może hardkorowo - na polku? czy jak ktoś woli - na dworze hihihi
pozdrawiam

Edytowane przez tratata
Czas edycji: 2009-08-31 o 18:15 Powód: pole- dwór;)
Stary 2009-08-31, 20:25   #125
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

Tratata dzieki marzyl mi sie taki plaszczyk i tylko cudem udalo mi sie go kupic z czego sie bardzo ciesze cena wcale nie powala z nog na szczescie hehe
wogole mialam farta z ubraniem slubnym , suknie kupilam nowa od babki z salonu co likwiduje kolekcje za 1700 zl. a normalnie kosztuje okolo 3400 !! warto szperac po necie mozna trafic na cos ciekawego poniewaz moja suknia sama w sobie jest dosc strojna jakos nie pasuje mi do niej welon raczej cos fajnego we wlosy i tyle no i nie wyobrazam siebie w plaszczu , sukni i welonie chyba za duzo tego , ale kazdy ma inny gust hehe

dziewczyny powklejajcie fotki swoich sukien , dodatkow , moze tez planowanych fryzurek i kwatow
Stary 2009-09-01, 12:12   #126
principessina
Zakorzenienie

asionek myslisz, ze ten plaszczyk nie bedzie "za waski" na suknie slubna? wydaje mi sie dosc obcisly...w kazdym badz razie jest piekny mozesz zdradzic w jaki sposob go zakupilas? czy kontaktujac mailowo firme setteparis czy jak?
Twoja suknia jest b.ladna Jakie dodatki do niej wymyslilas?
Sesje zdjeciowa planujemy w plenerze na Kasprowym widzac, ze slub bierzemy w Zakopanem, nastpenego dnia pojedziemy takze do Krakowa, wczesniej oczywiscie musimy zamowic bilety na wjazd na Kasprowy zeby nie stac w kolejce
tez zastanawiam sie czy nie zakupic dwoch par butow, tylko ze kozaczki niezbyt pasuja do sukni, moim zdaniem...
A moja suknia to model la sposa finesa, tylko ze przod bedzie zmieniony z prostego w serce, sama w sobie jest dosc strojna (czytaj swiecaca), wiec chce do niej skromny welon, rekawiczki
Nad fruzura sie zastanawiam, zalaczam fotke
A co z bukietem? bo w zime nie ma duzego wyboru kwiatow? Jaka kolorystyka?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (25,4 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2009-09-01 o 12:58
principessina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 14:31   #127
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

mysle , ze plaszczyk bedzie dobry widzialam zdjecie dziewczyny co miala go na swoim slubie , a kiecke miala szersza od mojej , bo moja tak naprawde szeroka nie jest
w pasie zwerzana i dopiero od bioder sie lekko rozszerza falbanami , ktore sa bardzo delikatne no i ja zostawiam ja taka bez zadnych usztywnien , kol itp. , chce taki efekt delikatnosci , zwiewnosci , zreszta widzialam kiedys ta suknie na kims na kole i wygladala beznadziejnie jak choinka
plaszczyk kupilam od dziewczyny z allegro , poniewaz nie ma za bardzo jak go kupic normalnie , ona sama sprowadzala go ze Szwecji ....
dodatki mysle , ze w kolorze tej szarfy czyli bedzie jakis granat moze troche srebrnego jeszcze nie wiem dokladnie mysle intensywnie hehe

wlasnie znalazlam twoja suknie piekna gdnybym brala "normalny "slub i robila wesele to wlasnie bralabym cos w tym stylu

Edytowane przez asionek31
Czas edycji: 2009-09-01 o 14:35
Stary 2009-09-01, 14:48   #128
principessina
Zakorzenienie

Czesc asionku poogladalam sobie ten Twoj plaszczyk w internecie, jest piekny, ale nie bedzie pasowal do mojej sukni gdyz jest z atlasu czy jakiegos slizgiego materialu, a moja suknia jest cala koronkowa jak firanka Mam dylemat co zarzucic na gore, moze zwykle futerko takie krotkie, jak myslisz?
Gdzie odbedzie sie Wasz slub i przyjecie?
aha mozesz mi napisac pod jakimi haslami w allegro szukalas narzutki/plaszczyka?

Czas edycji: 2009-09-01 o 14:53
Stary 2009-09-01, 16:11   #129
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

wiesz co plaszczyk znalazlam tylko i wylacznie dzieki pomocy wizazanek niestety ja szukajac nie znalazlam nic ciekawego same bolerka , ktore przeciez nie zawsze pasuja do wszystkiego.... nie wiem gdzie mieszkasz , ale moze warto z salony , z ktorego kupujesz suknie wypozyczyc plaszczy do sukni?? napewno taniej wyjdzie no i maja ladniejsze rzeczy od tych np. na allegro
chociaz jak widac mzna czasami trafic na cos super moze wpisz plaszcze slubne ??

slub biore w Warszawie skad pochodze najprawdopodobniej w Ogordach Foksal i tam tez zostaniemy na sylwestra

a wy??
Stary 2009-09-01, 18:29   #130
principessina
Zakorzenienie

Masz racje lepiej jak dobiore bolerko lub cos podobnego w salonie, ja swoja suknie zakupilam w salonie Madonna w Warszawie, tez jestem z Wawy ale slub bierzemy w Zakopanem do Wawy lece w pazdzierniku, a juz za dwa tygodnie bierzemy slub cywilny, a jeszcze nie mam zadnej kiecuszki!
z butami bedzie problem, bo jak w takich cizemkach do kosciola, chyba do posadzki przymarzne...zastanawiam sie jednak nad kozakami i gruba skarpeta masz co na oku?
masz pomysl na swoja fryzurke?
Stary 2009-09-01, 22:49   #131
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

no wlasnie nie mam jeszcze pomyslu na buty napewno musza pasowac wmiare do kiecki zeby dobrze wygladaly np. w plenerze szukam szukam , ale nie za duzo jeszcze jest kozaczkow na necie trzeba chyba poczekac troche ....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-02, 18:36   #132
tratata
Raczkowanie

GG do tratata

i pewnie dlatego jest tak mało ślubów w zimie bo Panie Młode nie mają co na siebie włożyć, a jak już znajda to jest to albo kiczowate, albo tragicznie drogie i tylko w sporadycznych przypadkach się udaje wszystko pięknie dopasować
oglądam te Wasze suknie i jestem zachwycona! prześliczne...
principessina mierzyłam ta suknie, wszystko było ok, pięknie leżała, ślicznie wszytko się układało - tylko miała jeden malutki feler, gryzła na szyciach, co doprowadzało mnie do obłędu, ale to może ja jetsem jakaś przeczulona mam nadzieje ze twoja nie zafunduje Ci takiej przyjemności
a co do butów, ja jednak mimo wszystko zaryzykuje przymarznięcie do marmurów w kościele najwyżej będę dawała znaki księdzu żeby już kończył hihih
na plener wybieramy się na stok narciarski, wiec i tak w kozaczkach bym nie dała rady buty narciarskie i trekingowe przecież idealnie pasują do sukni
mi się właśnie taka sesja marzy - na luzie, z humorem
principessinaale Ci zazdroszczę ze już za 2 tygodnie będziesz żonka gratuluje
asionek - ja nie mam nawet pomysłu co by fajnie mogło wyglądać do ojej sukni, nie wiem czego bym chciała, ale wiem na pewno czego nie chce
na pulpicie się piętrzą zdjęcia z ewentualnymi marzeniami do spełnienia, ale ciągle mam wrażenie ze to nie to

sale będziemy mieć biało- zielona, stąd takie bukiety, ale one są na razie dalekie od ideałów
a figurki na tort chyba nie muszę tłumaczyć coś mi się jednak zdaję że maleńka szansa żeby taka widniała na torcie dbam o serca babć a raczej dziadków
miłego wieczoru dziewczynki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bukier (1157).jpg (23,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 78914048_EbqmJ4UJ_DSC09902.jpg (44,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2 (2).jpg (14,5 KB, 37 załadowań)

Edytowane przez tratata
Czas edycji: 2009-09-02 o 18:42 Powód: literówki i takie tam ;-)
Stary 2009-09-02, 18:43   #133
tratata
Raczkowanie

GG do tratata

a tak w ogóle to ja zauważyłam że jakaś nawiedzona jestem z tymi minkami
Stary 2009-09-02, 19:01   #134
principessina
Zakorzenienie

tratatata ale sie usmialam z tej fgurki , jest super ale nie wiem czy mialabym na taka odwage my chyba zadnej nie bedziemy mieli, b chcemy tort w ksztalcie san, wiec byloby tego za duzo...
co do mojej sukni naprawde uwazasz, ze jest ladna, bo ostatnimi czasy naszly mnie dylematy, ze wyglada jak...firanka! juz nie moge sie doczekac az znowu ja przymierze, zeby rozwiac watpliwosci mnie nic nie drapalo a nie zalaczylas fotki swojej sukni!
co do butow tez tak myslalam, zeby pojsc w pantoflach no a na sesje to nawet kozaki nie pomoga jak bedzie snieg, wiec tylko ocieplane traperki
hmm nie wiem w koncu jakie okrycie zalozyc do mojej sukni, ale mysle ze jednak bedzie to jakies krotkie futerko, bo suknia jest b.strojna
macie jakis pomysl na moj bukiet? jestem dosc chuda (niestety, ale mam nadzieje przytyc chociaz 2 kg), mam wlosy do pasa, ciemny blond, jasna cere, wrecz b.jasna hehe
tratatata doradz mi welon skoro wiesz jak lezy moja suknia
ale sie rozpisalam, no ale narazie tylk we 3 jestesmy na tym forum

Czas edycji: 2009-09-02 o 19:04
Stary 2009-09-02, 21:21   #135
tratata
Raczkowanie

GG do tratata

principessina szczęściaro .. nawet nie wiesz jak Ci jest dobrze z Tą chudością. ja bym nie chciała przytyć do wesela, no chyba ze mi się tylko zaokrągli brzuszek , to ok
a co do welona... hm, faktycznie do takich bogatych koronkowych sukien ciężko nie przesadzić.. ja pewnie bym zrezygnowała z welony tylko wpięłabym kwiaty w fryzurkę, dopasowała bym do bukietu a bukiet do dekoracji patrzyłaś na zdjęcia podobnych sukien - co maja modelki na głowie? może to jest jakaś metoda żeby znaleźć coś odpowiedniego
ja na szczescie nie mam problemu z welonem , juz jest dopasowany do sukni ( ktorej zdjęcia zreszta nie mam na razie ) pierwszy jaki mialam na głowie w salonie, calkiem inny niż mi si epodobał, ale niesamowicie dodaje uroku sukni! nie wiem czy widziałaś welon obszyty krysztalkami swarovskiego? cos pieknego, miała kuzynka na weselu..tylko ze go lekko obciążały i nie był taki puszytsy, tylko blisko głowy , nawet lekko przypłaszczony.. coś za coś - za to przecudnie błyszczał w slońcu.
a propo okrycia wierzchniego - to u mnie pewnei bedzie futerko, krótkie - takie o tylko zeby cos na tych ramionach bylo jakbym nie miala sesji na stoku - to pewnie bym poszła w etoli i długich skórzanych rekawiczkach, no ale w etoli to zanim bysmy wyjechali na góre - to juz bym zamarznięta była

a jeszcze a propos dylematów - to przez pierwszy tydzień po zamówieniu musiałam się dopytywać siostry czy na pewno jest ładna, elegancka i czy nie wyglądam w niej jak kloc.. więc pewnie to jest normalne. teraz jestem przekonana ze jest idealna! Twoja jest cudna - na pewno będziesz przepiękna Panią Młoda i wzbudzisz zachwyt wśród gości
a duże bedziecie miec wesele? i czy wszytsko powierzacie ekipie czy macie tez jakies obowiązki związane z przygotowaniem?
kolorowych snów.
jestem Ula , tak chyba bedzie prościej

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

wpisałam na allegro la sposa, nie było twojego modelu, ale podobne.. jest mnóstwo zdjęć bez welonów, ale i kilka z! jest z hiszpańskim no i o dziwno wygląda uroczo! może to jest pomysł
http://allegro.pl/item724444643_sukn...dia_34_36.html
kolejna Pani Młoda z hiszpańskim
http://allegro.pl/item724867480_welo...sposa_bcm.html
jakby mi się coś jeszcze rzuciło - to będę pokazywać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-02, 22:53   #136
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

Ula kurcze ta figurka swietna gdzie mozna taka dostac ?? wogole gdzie sie kupuje takie rzeczy
co do butow to rzeczywiscie jak planujecie plenery w gorach to jakies cieple trapery tylko fajnie na luzie i wesolo
ja na miescie bede robic mam nadzieje , ze bedzie troche sniegu !! a jak nie to tez cos sie wymysli wazny fotograf z fantazja
macie juz jakis na oku?? ja jeszcze sie waham......
Stary 2009-09-03, 14:24   #137
principessina
Zakorzenienie

Milo mi ja jestem Ania
Welon przepiekny ten pierwszy, taki do polowy dlugosci, tylko sek w tym ze chyba nie pasuje taki dlugi jak juz bede miec futerko ale pasowalby do mojej sukni idealnie, bo ta co ma dziewczyna na zdjeciu to jest do mojej b.podobna
My wszystko sami zalatwiamy, nawet bez pomocy rodziny, bo takowej nie mamy, mi pomaga w PL przyjaciolka troche, a tak to pojechalismy raz w lipcu zalatwic wszystko, teraz lecimy w pazdzierniku i pozniej przed Sylwestrem zeby pozapinac wszystko na ostatni guzik, troche jest tego jezdzenia, no ale co tam Nasze przyjecie bedzie skromne, w sensie dla najblizszych przyjaciol, uzbieralo sie 50-60 osob, ze wzgledu na to ze beda to mlodzi ludzie, zrobimy takze kulig mysle, ze obcokrajowcy beda zachwyceni sceneria Zakopanego zimaszczegolnie ta czesc wloska
asionek zanazlam buciki nawet nawet, wklejam link:
http://www.oopss.pl/index.php?produc...559e06a1aee085

jaka fryzurke robicie sobie na Waszej glowce??

oh tratatata jak ja bym chciala przytyc choc 1kg, moje marzenie, suknia chyba ze mnie spadnie...wlosy musze miec rozpuszczone na 100% zeby nie bylo b.widac moich chudych ramion i kosci szyjnych

asionek my fotografa i kamerzyste mamy z Wloch, ale w Wawie bardzo fajnego moge Ci polecic, robil zdjecia na slubie mojej przyjaciolki i pozniej w plenerze, mozesz sobie obejrzec jego stronke:
http://www.snapstudio.eu/1www/wed/

Czas edycji: 2009-09-03 o 14:37
Stary 2009-09-03, 15:01   #138
tratata
Raczkowanie

GG do tratata

no to dla Nich będzie na pewno niezapomniane przeżycie! kulig w scenerii mega pięknej zimy... jeszcze im zapodajcie do tego kapele góralska to będą Wasze wesele opowiadać w rodzinnych podaniach
fajne takie wesele na 60 osób. wszystkich gości można ogarnąć, z każdym pogadać... hehe a u mnie na liście jest 263 osoby... przewidujemy tak ok 220 gości którzy się zdeklarują na przyjazd.. tak to jest mieć duuużą rodzinkę i to tylko najbliżsi wujkowie, ciocie ich dzieci , czyli najbliżsi kuzyni, znajomi męża, moi, nasi wspólni i grono z pracy.. żadnych dalekich krewnych, żadnych dobrych znajomych - tylko sami najlepsi... już kompletnie nie da się za bardzo z kogo zrezygnować, chyba ze kuzyni bez dzieciaków to wtedy odpada... 20 osób
tak czy siak ogrom jest ogromy
jutro jedziemy spotkać się z dekoratorką w poniedziałek też żeby wybrać bardziej ciekawa opcje wiem na pewno ze będzie biało zielono , może z elementami turkusu
w takich odcieniach też będą zaproszenia, które zrobi mi siostra
no i próbuję zmusić dziś od pół dnia męża żebyśmy pojechali do księdza załatwić w dosłownym tego słowa znaczeniu, wszystkie papierki związane ze ślubem... sumie to mogę go szantażować, że jak nie pojedziemy - to ja mogę chodzić na te wszystkie nauki jemu będzie bardziej zależało żeby mieć od reki hihihihi wiem wie, perfidna jestem
nie wiem czy patrzyłaś na katalog fryzur, jak coś to podaję linka.. tam jest mnóstwo i mam nadzieję ze jak już znajdę troszkę czasu - to sobie upoluje jakaś
http://ikf.com.pl/fryzury-slubne/
welon będę miała na pewno upięty na dole, tak jakby pod fryzurka. mam świetna fryzjerkę, która na pewno nie pozwoli mi z byle czym na głowie wystąpić
paznokcie zrobi ma koleżanka ( mam nadzieję ze jej szefowa tego nie czyta) ona mnie tez będzie malowała.
dziewczynki co myślicie na temat diademu?
ale takiego bardzo delikatnego - mniej więcej tego typu: ?
http://www.allegro.pl/item726423585_...a_srebrna.html
śmiać mi się chce , bo tyle miałam do powiedzenia na temat diademów, a teraz sama bym chciała
do tego jeszcze taką bransoletkę:
http://www.allegro.pl/item720812272_..._cyrkonia.html
suknie mam bardzo prosta ( i nie mam jej zdjęć) , ze srebrnymi koralikami, wiec taka wyraźna biżuteria myślę ze byłaby ok

butki są fajne, tylko ten obcas... ja mam na coś takiego alergie, ale coś mi się wydaje ze niestety innego kształtu się nie uda upolować
Stary 2009-09-03, 15:33   #139
principessina
Zakorzenienie

A co z tym obcasem nie tak, tzn. za niski? Ja to jak najnizszy, bo jestesmy z moim TZ tego samego wzrostu
Co do diademu Kochana Ulu to nie wiem, mam jakies mieszane uczucia, chyba ze jakis taki cienutki jak opaska to ok, za to bronsolecia pierwsza klasa, ja to jestem jak ta sroczka, wystarczy ze sie swieci
Ale masz wielka rodzine! Czasem tego zazdroszcze Oczywiscie w pozytywnym tego slowa znaczeniu U mnie z rodziny bedzie tylko moja ciocia i brat z zona, reszta to kolezanki, wiekszosc gosci z zagranicy, bo dosc dlugo mieszkam poza granicami, no i w Pl troche sie znajomosci pourywaly
Jak tylko bedziesz miala fotke swojej sukienusi to wklej koniecznie, ja zalaczylam wyzej jedna fryzurke, o ktorej myslalam, a masz pomysl na makijaz, czy zdajesz sie w zupelnosci na swoja kolezanke?
Jakie wybralas utwory do kosciola, macie spiewaczke?
Dokumenty do cywilengo mamy juz zalatwione, ida publkacje, do kosciola brakuje tylko mojego aktu chrztu, jak wrocimy pod koniec pazdziernika z PL to bedziemy podpisywac protokol a reszta zajmie sie juz tutejszy ksiadz tzn. wyslaniem naszych dokumentow do Polski, mam nadzieje, ze wszytsko bedzie ok, bo jednak ta cala biurokracja mnie troche stresuje
aaa to Wy macie nawet dekoratorke! my w kosciele nic nie dekorujemy ze wzgeldu na to, ze beda jeszcze ozdoby swiateczne
Ulu skad jestes?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-03, 16:01   #140
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

principessina no my tez za duzo osob nie bedziemy miec na slubie bo tylko z 30 za to najbizsza rodzina (prawie sami mlodzi ) i kilku znajomych , ze wzgledu na prace niestety wiekszosc nie moze przyjechac do PL ....ale moze jeszcze zrobimy cos tutaj na miejscu
buty calkiem nie w moim stylu , planuje jakies kozaczki moze z podobnego materialu co plaszczyk i na sporym obcasie buty na zmiane jeszcze nie wiem jakie .....link do zdjec obejrzalam kurcze te fotki sa niesamowite !! chyba pierwszy raz zachwycily mnie ciekawe jak sie cenia ?? moze wiesz ??

Tratata wow niezla rodzinke fajnie gorzej pewnie z kosztami
Stary 2009-09-03, 16:15   #141
tratata
Raczkowanie

GG do tratata

my kościoła tez nie, ale za to sale.. bo wiesz, robiąc takie wesele, to ciężka znaleźć było lokal który obsługiwałby taką liczbę gości. wiec zdecydowaliśmy się na sale weselną. akurat na 250 osób, jedna z największych w okolicy...
na szczęście została w tamtym roku odnowiona, więc wygląda elegancko
tylko troszkę brzydkie krzesła, no ale cóż, nie można mieć wszystkiego jakoś będziemy sobie musieli z nimi poradzić
jestem z wioski przyległej do Krosna, na Podkarpacie... bardzo przyjemne spokojne miejsce prawie Bieszczady, można już troszeczkę poczuć ten klimat
a sesje będziemy mieć tu i będę czekać nawet miesiąc żeby była piękna słoneczna pogoda
a jeśli chodzi o butki - to po prostu mi się ten kształt obcasa strasznie nie podoba <załamka> poza tym jest jak najbardziej ok
ja mam do dyspozycji 3 cm, więc tez zbyt wielkiego szału nie ma
mam nadzieje ze coś upolujemy- będziemy się wspierać w poszukiwaniach

żadna z sukni nie jest moja,a le każda z nich ma jakiś element podobieństwa...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11366_t_1232795723.jpg (45,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11366_t_1232795371.jpg (49,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11366_t_1232794843.jpg (30,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 33b1230464775.jpg (85,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikf.com.pl-fotka-272921.jpg (15,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikf.com.pl-fotka-269505.jpg (21,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ikf.com.pl-fotka-277914.jpg (23,6 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez tratata
Czas edycji: 2009-09-03 o 16:17 Powód: zapomniałam powiedzieć;)
Stary 2009-09-03, 17:47   #142
principessina
Zakorzenienie

aaa asionek pomylilo mi sie to tratatata chciala buciki na niskim obcasie tak jak ja
co do fotografa to byl niedorgi z tego co wiem, za sesje w plenerze placili 600zl! napisz do niego po jakies szczegolowe info
tratatata taka zime sobie wyobrazam na swoj slub, eh marzenie, no ale jak nie bedzie sniegu w Tatrach to chyba w calej PL nie bedzie, ciekawe jaka pogode starzy gorale na ten rok, jak bede to popytam hehe, tam u Ciebie musi byc pieknieeee jak ja kocham polskie gory, ten klimat, wyobraz sobie ze z moim TZ od 5 lat jezdzimy w polskie gory, a wszyscy znajomi pukaja sie w czolo i pytaja czemu nie we wloskie Alpy
a Ty to goralka prawie czy nie?
niestety jesli chodzi o nasza sesje to mam nadzieje, ze pogoda dopisze, bo po weselu bedziemy tylko 2 dni w Zakopanem, pozniej jedziemy jeszcze z tym naszym wloskim fotografem do Krakowa i wracamy do Wloch
suknie piekne skromne, ale piekne wlasnie mozesz jakies swiecace dodatki do niej miec
a jak tam Kochane z planowaniem Waszej podrozy poslubnej? moze w jakies cieple kraje, skoro slub w zimie

Czas edycji: 2009-09-03 o 17:54
Stary 2009-09-03, 17:56   #143
principessina
Zakorzenienie

A to kilka fotek z sesji slubnych w zimie, uwazam ze b.fajne
asionek mam nadzieje, ze snieg w Wawie dopisze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 81931943.jpg (67,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img9615.jpg (55,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg narty.jpg (94,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sanki.jpg (73,2 KB, 33 załadowań)
Stary 2009-09-03, 23:51   #144
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

Ula ja lubie wlasnie takie proste skromne a zarazem nabardziej eleganckie suknie ja wybralam troszke inna z tego wzgledu , ze zostajemy po obiedzie slubnym na sylwestra i chcialam cos innego
miejsce swietne na plener pozazdroscic !!

Ania dzwonilam juz za sam plener okolo 1200 do 1500 czyli nawet przyzwoicie zdjecia na stronce maja super wlasnie czegos takiego szukalam powiedz mi jeszcze moze wiesz jak znajoma wspomina wspolprace z tymi ludzmi?? szukam takiego fotografa co bedzie mial duzo inwencji tworczej jakby nam zabraklo no i zeby pomogl sie rozluznic na sesji ....bo obawiam sie zebym sie nie stresowala za bardzo
te zdjecia co wkleilas super !!

wogole dziewczyny nie boicie sie tej sesji w pleneze?? ja obawiam sie , ze nie rozluznie sie wystarczajaco i bedzie sztywno :/
Stary 2009-09-04, 09:50   #145
principessina
Zakorzenienie

asionek tak sie od dzis rana zastanawiam czy jednak ta moja suknia nie jest za bardzo przesadzona, skoro nasze wesele w sumie tez bedzie skromne ja to mam cos glowa nie tak, wieczne niezdecydowanie, do weselicha to lysa od myslenia zostane
co do fotografa to moja przyjaciolka byla b.zadowolona, on im zaproponowal gdzie mozna zrobic sesje, jesli chcesz moge Ci wyslac na maila pare ich fotek, moim zdaniem super, piekne kolory i w ogole moja psiapsiola super powychodzila, a jest raczej niesmiala, zreszta ktora z nas tak naprawde miala doczynienia z obiektywem a co dopiero pozowac nam ten wloski fotograf zaproponowal pare dni temu taka sesje probna, zeby zobaaczyc jak wychodzimy na zdjeciach, no i ja wiecznie zamykam oczy, a w ogole to jestem taki sztywniak, ze jesuuu
sluchajcie dziewczynki dzis mi sie snilo, ze w dniu slubu patrze a mam paznokcie nie pomalowane a juz bylo trzeba wychodzi do kosciola, jejku ale ja to przezywam juz 4 m-ce przed hehe
Stary 2009-09-04, 15:07   #146
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
asionek tak sie od dzis rana zastanawiam czy jednak ta moja suknia nie jest za bardzo przesadzona, skoro nasze wesele w sumie tez bedzie skromne ja to mam cos glowa nie tak, wieczne niezdecydowanie, do weselicha to lysa od myslenia zostane
co do fotografa to moja przyjaciolka byla b.zadowolona, on im zaproponowal gdzie mozna zrobic sesje, jesli chcesz moge Ci wyslac na maila pare ich fotek, moim zdaniem super, piekne kolory i w ogole moja psiapsiola super powychodzila, a jest raczej niesmiala, zreszta ktora z nas tak naprawde miala doczynienia z obiektywem a co dopiero pozowac nam ten wloski fotograf zaproponowal pare dni temu taka sesje probna, zeby zobaaczyc jak wychodzimy na zdjeciach, no i ja wiecznie zamykam oczy, a w ogole to jestem taki sztywniak, ze jesuuu
sluchajcie dziewczynki dzis mi sie snilo, ze w dniu slubu patrze a mam paznokcie nie pomalowane a juz bylo trzeba wychodzi do kosciola, jejku ale ja to przezywam juz 4 m-ce przed hehe
a bardzo chetnie obejrze fotki jak mozna moj adres asionek31@wp.pl

ja boje sie najbardziej przysiegi hehe zeby sie nie pomylic czy cos no i tej sesji , zalezy nam bardzo na niej w koncu to pamiatka najwieksza do konca zycia i tyle ludzi bedzie ja ogladac hehe
a tak to sie za bardzo nie stresuje , jeszcze do mnie nie dociera , ze biore slub pewnie w koncu zaczne sie strsowac na maksa oby jak najpozniej a moze i wcale
Stary 2009-09-04, 15:36   #147
tratata
Raczkowanie

GG do tratata

ja tez by chciała zobaczyć jeśli oczywiście można
aniol.eczek@buziaczek.pl
żadna z nas nie jest modelką zawodową ( no chyba ze się mylę) żeby do obiektywu podchodzić na luzie.. mnie kiedyś kolega zabrał na sesje, no i muszę powiedzieć - na szczęście pierwszy raz mam za sobą bo wcale tek bosko nie było później mieliśmy taką małą sesje z narzeczonym, ogólnie to z te zdjęcia z nim są duuuużo lepsze, bo on jest boski na rozładowanie stresu wiec na razie się nie martwię ta sesją, a i fotografa mamy bardzo przyjemnego więc powinno być ok
tu jest jeszcze link do zimowej sesji jaką udało mi się znaleźć pogoda na niej - marzenie każdej z nas
http://www.lysak.pl/blog/wpis/zimowy_plener/23
ciesze sie ze suknie przypadla do gustu, jak wiadomo to jest najwazniejsza dla nas kwestia, więc nic dziwnego ze powoduje tyle dylematów jak już mówiłam - bedzie dobrze- na pewno będziemy najpiekniejsze tego dnia
asionek - widziałam ze tez kochasz Teneryfę jak milo
Stary 2009-09-04, 15:40   #148
principessina
Zakorzenienie

hej fotki przesle jutro, bo musze plytke wygrzebac
co do przysiegi to przeciez za ksiedzem se powtarza...moj Tz w kazdym badz razie stara sie na pamiec, ale ma problemy z niektorymi wyrazami, np. nie opuszcze Cie az do smierdzi, zamiast smierci, no w koncu to takie podobne wyrazy hehe cos czuje, ze bedzie smiesznie
a ja dzis napisalam do TPN z zapytaniem czy moznaby zrobic sesje zdjeciowa nad Morskim Okiem i powiedzieli, ze jesli droga bedzie przejezdna to tak byloby super
Stary 2009-09-04, 23:33   #149
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

Cytat:
Napisane przez tratata Pokaż wiadomość
ja tez by chciała zobaczyć jeśli oczywiście można
aniol.eczek@buziaczek.pl
żadna z nas nie jest modelką zawodową ( no chyba ze się mylę) żeby do obiektywu podchodzić na luzie.. mnie kiedyś kolega zabrał na sesje, no i muszę powiedzieć - na szczęście pierwszy raz mam za sobą bo wcale tek bosko nie było później mieliśmy taką małą sesje z narzeczonym, ogólnie to z te zdjęcia z nim są duuuużo lepsze, bo on jest boski na rozładowanie stresu wiec na razie się nie martwię ta sesją, a i fotografa mamy bardzo przyjemnego więc powinno być ok
tu jest jeszcze link do zimowej sesji jaką udało mi się znaleźć pogoda na niej - marzenie każdej z nas
http://www.lysak.pl/blog/wpis/zimowy_plener/23
ciesze sie ze suknie przypadla do gustu, jak wiadomo to jest najwazniejsza dla nas kwestia, więc nic dziwnego ze powoduje tyle dylematów jak już mówiłam - bedzie dobrze- na pewno będziemy najpiekniejsze tego dnia
asionek - widziałam ze tez kochasz Teneryfę jak milo
no to przynajmniej macie juz za soba probe fajnie wiecie czego sie spodziewac ja nie bylam nigdy niestety i plener bedzie pierwszy , ale licze na to , ze dzieki dobremu fotografowi sie uda i bedzie super
a o co chodzi z ta Teneryfa?? hmmm chyba nie kumam hehe

Ania to nic mi sie nie spieszy jak znajdziesz i bedziesz miala czas to przeslesz
ja biore tylko cywilny wiec moj TZ musi miec tlumacza bieglego przy sobie wiec chyba sie nie pomysli hehe predzej ja
Stary 2009-09-05, 11:42   #150
principessina
Zakorzenienie

dziewczynki fotki juz do Was ida
tratatata ta sesja zimowa jest przepikna, mam nadzieje ze dopisze snieg i sloneczko ta dziewczyna ma taki kuse to futerko, ja nie wiem czy bym nie zamarzla
jak myslice jesli do futerka bede miec rekwiczki to jak je zdjac w kosciele, w sensie ze jak sa dlugie to trzeba futerko wpierw zdajac zeby moc sie pozbyc rekwicale to skomplikowane, o takich drobiazgach juz zaczelam rozmyslac heheh
a 4 pazdziernika lece do Wawki przymierzyc moja boska sukienusie

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości