|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pomysł Na TabLice KorkowA:)
Ja na swojej mam takie 3 duze sloneczniki (same glowki). Swietnie wyglada
|
|
|
|
|
#122 |
|
BAN stały
|
Ja bym na tablice korkową wieszała rzeczy kompletnie to tego nie przeznaczone . Zamiast karteczek z informacjami, można zamontować jakieś pierdułki służące jedynie ładnemu wyglądaniu.
|
|
|
|
|
#123 |
|
BAN stały
|
Dot.: pomysł na ścianę
Mi się bardzo podobają ściany pomalowane w kwadraty, kółka i inne figury geometryczne - takie nachodzące się na siebie
|
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
Oj ja to nie mam problemu z zawieszaniem rzeczy na moich tablicach.Wrecz brakuje mi miejsca na wszystko co chcialabym przyczepic <lol> Jedna tablice mam cała w zdjeciach,a na drugiej mam pocztówki,itp.a takze mnóstwo różnych cytatów przeważnie z ksiazek Coelho.Na styropianie pod parapetem mam tez poprzeczepiane plakaty ',oich chlopcow' czytaj reprezentacji siatki,a takze rózne info o meczach,turniejach,itd
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A u mnie na tablicy korkowej wiszą zdjęcia, pocztówki, jakieś drobiazgi w stylu kwiatków, serduszek. Przydałaby się większa tablica .
|
|
|
#126 |
|
Przyczajenie
|
pusta sciana nad kanapa, wieszanie zdjec
wiem ze temat dekoracji scian pojawil sie juz na forum, ale mam konkretny przypadek- glowie sie nad zaaranzowaniem powierzchni sciany nad kanapa narozna.
Idea jest aby pokoj byl urzadzony raczej w prostym stylu,dosc nowoczesnie. Sciany sa juz pomalowane, na jasny, wlasciwie prawie bialy kolor. Myslalam zeby moze na jednej scianie(tej z lewej) powiesic wystawke zdjec rodzinnych, ale tez nie mam pojecia jakie ramki, jakiej wielkosci, i jak rozmiescic.. brak koncepcji. mam nadzieje ze pomozecie mi zlapac jakas inspiracje baardzo wdzieczna bylabym za jakies zdjecia i pomysly. ps. dolaczam "probke mebli" i prowizoryczny schemat pokoju (haha)http://www.klose.com.pl/gfx/tmp/200_mebel_821.jpg Edytowane przez szelma Czas edycji: 2006-09-17 o 20:00 |
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pusta sciana nad kanapa, wieszanie zdjec
Jeśli chcesz, aby "galeria" wyglądała dość nowoczesnie to może skusisz się na przymocowanie relingu [albo kliku] a na nich wieszać będziesz w prostych ramach zdjęcia. Coś jak tu:
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Zajrzyj też tu:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=galeria
|
|
#129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o, ten pomysl podoba mi sie!
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ************************* ********************** |
|
|
|
|
|
#130 |
|
Przyczajenie
|
No sama bym na to nie wpadla.. moze akurat to bedzie ciekawe rozwiazanie..
|
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
zestaw do wycinania do decu. co o tym sądzicie?
Już od kilku tygodni czytam wasze wypowiedzi o metodzie serwetkowej i bardzo szybko się nią zaraziłam. Jestem na etapie zbierania farb, klejó itp. Zamówiłam już też serwetki i zastanawiam się [B]czy zwykłe nozyczki wystarczą do wycinania drobnych elementów[B]??? Bardzo podobająmi się roślinne motywy ale te są często takie delikatne że boję się że nie poradzę sobie z ich ładnym wycięciem. Znalazłam coś takiego: "ZESTAW DO DECOUPAGE’U składa się z nożyka z obrotowym ostrzem, podkładki do wycinania. pozwala z łatwością wycinać wypełnienia z motywów, jak również ułatwia wycinanie bardzo cienkich elementów, jak łodygi kwiatów i liście. Również bardzo przydatny do wycinania kątów ostrych." Czy któraś z was ma takie cudo? i czy zdaje to swoje zadanie??? Pomóżcie...
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: zestaw do wycinania do decu. co o tym sądzicie?
ja nie mam. Wycinam zwyklymi nozyczkami (hmm, w sumie to nozyczki do wlosow, ale kupione na targu, wiec jakie ich prawdziwe przeznaczenie to nie wiem
albo wyrywam motywy, szczegolnie te, ktore sa trudne do wyciencia. Tlo dobieram takie, zeby tlo motywy z serwetki zlewalo sie z tlem przedmiotu. ale moze jest jakas Wizazanka, ktora tego zestawu uzywa?
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ************************* ********************** |
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
No wogle tak patrze na to cudo i sie zastanawiam czy to mi tylko pracy nie utrudni. trzeba miec chyba wprawe sie tym poslugiwac. A tak pryz okayji czy zamawial ktos z was serwetki z http://decoupage.cudaniewidy.ehost.pl ?
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
tak :tak: ja
bardzo mily kontakt, przeogromny wybor, szybko do mnie dotarly. Czasem trzeba poczekac na odpowiedz, tak jak jest to zaznaczone we wstepie, bo to stronka prywatna, nie zadna komercyjna ![]() i z tego, co zauwazylam, nie jesetm jedyna osoba z wizazu, ktora korzystala z oferty tej stronki
|
|
|
|
#135 |
|
Przyczajenie
|
a jeszcze mam pytanie dotyczace obrazow.. Moze jakies propozycje? Bo tak jak przegladam gazety z dekoracja wnetrz to sa rozne pomysly.. chocby mozna powiesic jeden duzy obraz, albo znowu trzy w rzadku obok siebie, sa tez inne opcje zamiast malarstwa- np witraze, albo wklejone w ramke kompozyje z suszonych kwiaow.. No, przyznaje otwarcie, nie mam pojecia co z ta gola sciana zrobic, a tak chcialabym zzeby w pokoju byto w koncu przytulnie.. Tak wiec baardzo bylabym wdzieczna za inspirujace zdjecia w duzych ilosciach
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
moze jakies wlasnej robty hafty krzyzykowe?
jakby niepatrzec oryginalne obrazy czy obrazki
|
|
|
|
|
#137 |
|
Przyczajenie
|
No niestety na hafty nikt z rodzinki nie ma czasu na razie..
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
to niedobrze bo u mnie wisi pare a pare zalega bo nie mam w co je oprawiac
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
W pokrewnym temacie znalazłam zdjęcia odnośnie ścianki oto i one
![]() kajasia222 czekam nadal na zdjątko od ciebie
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
oj jeszcze jedno bo mi sie coś poplątało
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
A może tak: pomaluj ściane na jakiś fajny kolor (bordo?), narysuj na ścianie kontury drzewa i wypełnij je tynkiem dekoracyjnym. Zrób wyżłobienia, żeby przypominały kore. Drzewo pomaluj później na jakiś zbliżony odcień i zrób lekką złotą przecierke. Troche byłoby to pracochłonne, ale wydaje mi się że wyglądałoby to bardzo orginalnie.
Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
a jak sie robi przecierkę?
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Najlepsza jest złota farba akrylowa, taka w słoiczku. Weź np. małą ilość na szorstką gąbke i lekko ten tynk przetrzyj. Farba osadzi się na wystających częściach i da to efekt starej kory. Nie wiem czy Ci dobrze to opisałam.
Miałam zrobić tak u siebie w pokoju, ale niestety nie mam kiedy. Jeśli chodzi o drzewko to myślałam o takim bez liści, same gałęzie.
|
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
ja mam pomysl
tj widzialam program o odnowie mieszkan, wlasnie malowanie wzorow na scianie... i oni zrobili to tak ze z projektora puscili wzór (ktory mieli na slajdzie). wiecie o co chodzi? to wygodniejsze od trzymania brzóski
|
|
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam w pokoju zawsze białą ścianę w końcu kupiłam żółtą farbę i pół pokoju ni pomalowałam (z sufitem) na złączu dwóch kolorów namalowałam ołówkiem drzewo (połowka na każdy kolor) a potem "przeciwnymi" farbami tak, że na białej częścis ściany jest kawałek żółtego drzewa i na odwrót. Mam nadzieję, że rozumiecie o co chodzi, bo niestety nie mam zdjęć. Aha i ja mam 15 lat, więc skoro ja potrafię to wy tym bardziej
wyszło naprawdę świetne
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
Wreszcie odkopałam ten wątek ehh wybacz zapomnialam calkiem o tym zdjęciu już go wklejam
|
|
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
Ja w kuchni zrobiłam drzewo z gipsu, jest suuuuuuuuuper. Są specjalne farby które dają efekt przecierki(bez przecierania) nazywają się SanMarco i mienią się na perłowo.
|
|
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
a przepraszam, czy ktoś wie gdzie można znaleźć szablony??
|
|
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
Witaj A-sic!
Poszukaj szablonów w gazecie.pl, na forum piękne ozdoby-własnoręcznie. Tam podawane są linki. Np. http://www.lannaronca.it/Stencil.htm
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
zamiast tapety - ozdoba sciany :)
przeszukujac netka, natrafilam na ozodobne malowanie scian
![]() moze ktorejs z Was spodoba sie i przyda?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.

Ja bym na tablice korkową wieszała rzeczy kompletnie to tego nie przeznaczone
. Zamiast karteczek z informacjami, można zamontować jakieś pierdułki służące jedynie ładnemu wyglądaniu.