![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomysł Na TabLice KorkowA:)
Ja na swojej mam takie 3 duze sloneczniki (same glowki). Swietnie wyglada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
BAN stały
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
BAN stały
|
Dot.: pomysł na ścianę
Mi się bardzo podobają ściany pomalowane w kwadraty, kółka i inne figury geometryczne - takie nachodzące się na siebie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Oj ja to nie mam problemu z zawieszaniem rzeczy na moich tablicach.Wrecz brakuje mi miejsca na wszystko co chcialabym przyczepic <lol> Jedna tablice mam cała w zdjeciach,a na drugiej mam pocztówki,itp.a takze mnóstwo różnych cytatów przeważnie z ksiazek Coelho.Na styropianie pod parapetem mam tez poprzeczepiane plakaty ',oich chlopcow' czytaj reprezentacji siatki,a takze rózne info o meczach,turniejach,itd
![]()
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u mnie na tablicy korkowej wiszą zdjęcia, pocztówki, jakieś drobiazgi w stylu kwiatków, serduszek. Przydałaby się większa tablica ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
pusta sciana nad kanapa, wieszanie zdjec
wiem ze temat dekoracji scian pojawil sie juz na forum, ale mam konkretny przypadek- glowie sie nad zaaranzowaniem powierzchni sciany nad kanapa narozna.
Idea jest aby pokoj byl urzadzony raczej w prostym stylu,dosc nowoczesnie. Sciany sa juz pomalowane, na jasny, wlasciwie prawie bialy kolor. Myslalam zeby moze na jednej scianie(tej z lewej) powiesic wystawke zdjec rodzinnych, ale tez nie mam pojecia jakie ramki, jakiej wielkosci, i jak rozmiescic.. brak koncepcji. mam nadzieje ze pomozecie mi zlapac jakas inspiracje ![]() ps. dolaczam "probke mebli" ![]() http://www.klose.com.pl/gfx/tmp/200_mebel_821.jpg Edytowane przez szelma Czas edycji: 2006-09-17 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pusta sciana nad kanapa, wieszanie zdjec
Jeśli chcesz, aby "galeria" wyglądała dość nowoczesnie to może skusisz się na przymocowanie relingu [albo kliku] a na nich wieszać będziesz w prostych ramach zdjęcia. Coś jak tu:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Zajrzyj też tu:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=galeria
![]() |
#129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o, ten pomysl podoba mi sie!
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
No sama bym na to nie wpadla.. moze akurat to bedzie ciekawe rozwiazanie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
zestaw do wycinania do decu. co o tym sądzicie?
Już od kilku tygodni czytam wasze wypowiedzi o metodzie serwetkowej i bardzo szybko się nią zaraziłam. Jestem na etapie zbierania farb, klejó itp. Zamówiłam już też serwetki i zastanawiam się [B]czy zwykłe nozyczki wystarczą do wycinania drobnych elementów[B]??? Bardzo podobająmi się roślinne motywy ale te są często takie delikatne że boję się że nie poradzę sobie z ich ładnym wycięciem. Znalazłam coś takiego: "ZESTAW DO DECOUPAGE’U składa się z nożyka z obrotowym ostrzem, podkładki do wycinania. pozwala z łatwością wycinać wypełnienia z motywów, jak również ułatwia wycinanie bardzo cienkich elementów, jak łodygi kwiatów i liście. Również bardzo przydatny do wycinania kątów ostrych." Czy któraś z was ma takie cudo? i czy zdaje to swoje zadanie??? Pomóżcie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Dot.: zestaw do wycinania do decu. co o tym sądzicie?
ja nie mam. Wycinam zwyklymi nozyczkami (hmm, w sumie to nozyczki do wlosow, ale kupione na targu, wiec jakie ich prawdziwe przeznaczenie to nie wiem
![]() ale moze jest jakas Wizazanka, ktora tego zestawu uzywa?
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
No wogle tak patrze na to cudo i sie zastanawiam czy to mi tylko pracy nie utrudni. trzeba miec chyba wprawe sie tym poslugiwac. A tak pryz okayji czy zamawial ktos z was serwetki z http://decoupage.cudaniewidy.ehost.pl ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
tak :tak: ja
![]() ![]() i z tego, co zauwazylam, nie jesetm jedyna osoba z wizazu, ktora korzystala z oferty tej stronki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
a jeszcze mam pytanie dotyczace obrazow.. Moze jakies propozycje? Bo tak jak przegladam gazety z dekoracja wnetrz to sa rozne pomysly.. chocby mozna powiesic jeden duzy obraz, albo znowu trzy w rzadku obok siebie, sa tez inne opcje zamiast malarstwa- np witraze, albo wklejone w ramke kompozyje z suszonych kwiaow.. No, przyznaje otwarcie, nie mam pojecia co z ta gola sciana zrobic, a tak chcialabym zzeby w pokoju byto w koncu przytulnie.. Tak wiec baardzo bylabym wdzieczna za inspirujace zdjecia w duzych ilosciach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
moze jakies wlasnej robty hafty krzyzykowe?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
No niestety na hafty nikt z rodzinki nie ma czasu na razie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
to niedobrze bo u mnie wisi pare a pare zalega bo nie mam w co je oprawiac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
W pokrewnym temacie znalazłam zdjęcia odnośnie ścianki oto i one
![]() kajasia222 czekam nadal na zdjątko od ciebie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
oj jeszcze jedno bo mi sie coś poplątało
![]()
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
A może tak: pomaluj ściane na jakiś fajny kolor (bordo?), narysuj na ścianie kontury drzewa i wypełnij je tynkiem dekoracyjnym. Zrób wyżłobienia, żeby przypominały kore. Drzewo pomaluj później na jakiś zbliżony odcień i zrób lekką złotą przecierke. Troche byłoby to pracochłonne, ale wydaje mi się że wyglądałoby to bardzo orginalnie.
Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
a jak sie robi przecierkę?
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Najlepsza jest złota farba akrylowa, taka w słoiczku. Weź np. małą ilość na szorstką gąbke i lekko ten tynk przetrzyj. Farba osadzi się na wystających częściach i da to efekt starej kory. Nie wiem czy Ci dobrze to opisałam.
Miałam zrobić tak u siebie w pokoju, ale niestety nie mam kiedy. Jeśli chodzi o drzewko to myślałam o takim bez liści, same gałęzie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
ja mam pomysl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
Ja miałam w pokoju zawsze białą ścianę w końcu kupiłam żółtą farbę i pół pokoju ni pomalowałam (z sufitem) na złączu dwóch kolorów namalowałam ołówkiem drzewo (połowka na każdy kolor) a potem "przeciwnymi" farbami tak, że na białej częścis ściany jest kawałek żółtego drzewa i na odwrót. Mam nadzieję, że rozumiecie o co chodzi, bo niestety nie mam zdjęć. Aha i ja mam 15 lat, więc skoro ja potrafię to wy tym bardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Wreszcie odkopałam ten wątek ehh wybacz zapomnialam calkiem o tym zdjęciu już go wklejam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Ja w kuchni zrobiłam drzewo z gipsu, jest suuuuuuuuuper. Są specjalne farby które dają efekt przecierki(bez przecierania) nazywają się SanMarco i mienią się na perłowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
a przepraszam, czy ktoś wie gdzie można znaleźć szablony??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Witaj A-sic!
Poszukaj szablonów w gazecie.pl, na forum piękne ozdoby-własnoręcznie. Tam podawane są linki. Np. http://www.lannaronca.it/Stencil.htm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
zamiast tapety - ozdoba sciany :)
przeszukujac netka, natrafilam na ozodobne malowanie scian
![]() moze ktorejs z Was spodoba sie i przyda?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.