![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: sex grupowy
takie zabawy są dla ludzi którzy się wzajemnie znają..jakieś koleżeństwo... ale nie można być związanym tak emocjonalnie z kimś jak w związku.. a nawet przyjaźń głęboka nie wchodzi w grę.
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Zacznijmy od tego, że się nie zgodzę, może dlatego, że mój związek trwa już ponad 6 lat, przy czym od lat kilku również ze sobą mieszkamy, więc nie można powiedzieć, że się nie znamy. Napiszę więcej - kochamy się silniej niż na początku, a spotkania w większym gronie, mam tu na myśli trójkąty i czworokąty, w żaden sposób nam nie zaszkodziły, a tylko wzbogaciły nasze życie seksualne. Żeby zdecydować się na taki seks trzeba nie tylko kochać się, ale i bezgranicznie sobie ufać, do tego umieć cieszyć się z przyjemności partnera, umieć cieszyć się z tego, że sprawia przyjemność komuś innemu, niż my sami i jeszcze jedno: trzeba być pewnym siebie i własnej atrakcyjności, nie wspominając o tym, że konieczna jest umiejętność odróżnienia seksu z partnerem - mistycznego, pełnego uczucia i seksu, który ma na celu tylko hedonistyczne czerpanie fizycznej przyjemności z kimś, kogo już uczuciem miłości nie darzymy. Ludzie w większości nie potrafią oddzielić miłości od seksu, ponadto boją się utraty partnera, co jest powodowane często brakiem zaufania i niską samooceną i dlatego są na "nie" jeśli chodzi o seks w większym gronie. Ja to rozumiem doskonale i proszę tylko o jedno: jak ja nikogo nie zachęcam do uprawiania takiego seksu, bo to sprawa indywidualnych upodobań i pewnej dojrzałości, tak i proszę o brak wystawiania ocen parom, które się na to decydują, zwłaszcza, że to co komuś się nie podoba wcale nie musi być złe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
BAN stały
|
zalezy jaki to miałby byc seks grupowy i z kim ?
jakbym niemiał nikogo na stałe i chodziło o kombinacje "ja + 2 lub wiecej kolezanek które znam " to bym na to poszedł choc nie wiem czy bym dał rade "ja z kumplami + dziewczyna" raczej bym nie poszedl bo jestem strasznei zazdrosny "ja + plus jakas para która dobrze znam" zgodził bym sie ale chyba tylko raz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
Tak - dla eksperymentu, szaleństwa wakacyjnego, odskoczni od normalności. Wolałabym to wśród znajomych, nie wiem jak zareagowałabym widząc swojego faceta z inną, na pewno to spora próba dla związku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
grupowy ;/
ojj nie.. to nie dla mnie u mnie seks wypływa z miłości wiec to nie wchodzi w grę kocham tylko jednego i taka grupa to nic dobrego... istna orgia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
Kiedyś jak gadałem sobie ze znajomymi, to koleżanka powiedziała, ze ma taką fantazje spróbowania seksu grupowego. Kolega na to podniósł ręce do góry i pomachał palcami mówiąc co za problem, mało masz palców
![]() Mnie by zazdrość zżarła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Hmm, chodzi o dojrzałość do pewnej decyzji, a nie dojrzałość ogólnie. Seks grupowy z pewnością MUSI się wiązać z dojrzałością, żeby nie rozwalić związku w drzazgi. Co wcale nie oznacza, że jego brak jest brakiem dojrzałości.
Są ludzie monogamiczni, tacy, którzy sobie w zupełności wystarczają, ale także i poligamiczni. Zamiast się wzajemnie zdradzać dojrzewają do czegoś, co może ich połączyć jeszcze silniej, a skoro tego pragną - jaki w tym problem? Osoby zazdrosne nie są w stanie tego zrozumieć, tak jak i ja nie bardzo w tym momencie rozumiem, jak można być zazdrosnym, kiedy partner do kogoś sie przytula, z kimś się całuje. Kwestia innego spojrzenia na świat. Tylko nie wiem dlaczego tak wszyscy to potępiają, skoro nie mają o tym bladego pojęcia, jeśli seks grupowy kojarzy się Wam z orgią ![]() A i jeszcze strasznie mnie rozśmieszyło zdanie, że po takich doświadczeniach już 1 partner nie wystarcza ![]() Miłość? Tak, miłość moja i partnera, z którym razem przeżywamy coś pięknego, dzielimy się jakimś doznaniem. Miłość, która przekracza zazdrość. To, e dla niektórych z Was taki seks jest poza granicą rzeczy dopuszczalnych nie znaczy, że macie potępiać ludzi, którzy to robią, zwłaszcza, że większość z Was prawie nic o tym nie wie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Chciałbym abys powtórzyła to wszystko za 20 lat. Jestem ciekaw czy wasza miłość, o ile będzie wciąż trwać, będzie nadal taka silna.
Ja nigdy nie potepiałem nikogo za to, ale przenigdy nie wzialbym udziału w takich igraszkach będąc z moją TŻ. Jedna mogą, drudzy nie. Proponuje szanować nawzajem swoje poglądy. Moja TŻ jest tylko moja i ja jestem tylko jej. To jest piekne. Nie zniosłbym widoku TŻ całujacej sie choćby z jakims innym typem...a nie mowie juz o innych czynnosciach. Juz na sama mysl, ze ktos obcy moglby ja dotknac nachodzi mnie okropne uczucie i potrafi mi zepsuc nastroj na dluuugi czas. Jestem juz takim wiernym wilkiem ![]()
![]() |
#131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale wiem, że są pary ktore nie mają nic przeciwko, których takie coś nie oddala od siebie. To ich sprawa, ale ja uważam, że seks to nie jest zabawa. Dla mnie to oddanie ciała i duszy drugiej osobie. A ja duszy byle komu napewno nie oddam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zdecydowanie tez nie wyobrazam sobie zeby moj TZ dotykal inną (wrr!) a ja tez nie mam na innego ochoty, chce tylko mojego hehe ![]() Ale jak ktos to lubi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piszesz o nie potępianiu za to, ale jednak podważasz moje uczucie i sugerujesz, że za lat 20 może być z nim jakiś problem. Z Twoim też może być, nie wiem, czy nie większy, bo my nie rozstaniemy się z powodu seksu, ale Wy? Kto wie... czy za 20 lat Twoja TŻ nadal będzie Cię podniecać i czy nie stanie się miłość czystym przyzwyczajeniem. Z obu stron idą jakieś zagrożenia, nikt nie da nikomu gwarancji, że dana recepta na udany związek się spełni, życie wszystko weryfikuje. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2008-04-02 o 22:13 Powód: Post pod postem. Proszę używać Edycji lub Multicytowania. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
To jest zboczone
![]()
![]() |
#135 |
BAN stały
|
Astreea co do wykształcenia to mogę Cię zapewnić, że mi go nie brak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie uważam, że to och i ach. Wszystko zależy od partnera. Byli tacy, którymi mogłabym się dzielić bez mrugnięcia okiem, a byli też tacy, których nie chciałabym oddać nikomu innemu...
![]() |
![]() |
#137 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() I też nie uważam, że to och i ach. Raczej bleee |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
jestem egoistką i nie lubię się dzielić.
z mężem sobie nie wyobrażam. nawet jeśli byłabym wolna to -TO CO MOJE TO MOJE. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawiązywałam do wypowiedzi Astreei i mój post całkowicie pozbawiony był ataku w Twoją stronę. Jakbym miała być szczera - to bardziej Astreea mogła poczuć się urażona, gdyż mogła odczytać, że uprawiając seks grupowy = znudziła się partnerowi. Jakoś agresywnie nie wyskoczyła, w przeciwieństwie do Ciebie... Więc zaznaczę wyraźnie w jakim charkterze był mój wcześniejszy post taram tam tam: ![]() Na marginesie: lubię ludzi wojowniczych dla idei, ale nie wojowniczych dla zasady ![]()
![]() |
![]() |
#140 |
BAN stały
|
Mam taka fantazje , ale ale ... nie wiem czy bym dala rade wprowadzic ja w zycie . Chyba nie czuje takiej potrzeby ,uwazam ze (tradycjonalistka? ) sex to kobieta i mezczyzna= 2 ludzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za informacje co do ulubionych typów osobowości. Aktualnie nie szukam partnerki ![]() EOT Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2008-03-29 o 11:09 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy problemach w sferze intymnej może, co najwyżej, przyczynić się do rozpadu związku. Tak więc ta opcja jest dla ludzi pewnych siebie, dobrze znających swoje ciała, reakcje i przede wszystkim partnera. No i nie zapominajmy o odwadze, bo to sport ekstremalny ![]()
![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
W seksie grupowym najważniejsze jest.........żeby nie zostać pominiętym
![]()
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
wiecie co?zastanawiam się dlaczego każdy facet zakładający kontrowersyjne wątki wylatuje,a temat jest dalej gorący
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Słyszałam...dobre ![]() ![]() ![]() Astreea myślę, że całkowicie niepotrzebnie do seksu grupowego dorabiasz sobie jakąś pompatyczną teorie (że niby ludzie wykształceni, dojrzali, którzy nigdy się sobą nie znudzą?...trochę to naciągane) chwilami twoje wypowiedzi są nawet zabawne, przestaje się uśmiechać gdy uświadamiam sobie, że ty tak myślisz na poważnie... Co do tego, że to praktykujesz-nie mam nic przeciwko (na szczęście nie ja w tym uczestniczę więc luzik ![]() Tak sobie pomyślałam, że może było to wynikiem tego, że poczułaś się atakowana-więc jest to jakieś usprawiedliwienie.
White Lies - Bigger Than Us Edytowane przez yaminishi Czas edycji: 2008-04-02 o 22:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Interesujące heh
Edytowane przez Kikiki Czas edycji: 2008-04-18 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że potrzeba należności do elitarnej grupy ludzi bzykających się grupowo stała się twoją życiową ambicją. Napisałam wyraźnie, że nie obchodzi mnie co robisz z własnym życiem, śmieszyła mnie i śmieszy nadal twoja argumentacja!
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.