|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy da się przyspieszyć wzrost włosów??
Ile kosztuje ten seboradin i wax?
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
seboradin śmierdzia le można się przyzwyczaić(chociaż czuć go aż do kolejnego mycia)kosztuje ok 12 zł.za wax za pojemność 240g zapłaciłam 17zł. oczywiście to i to do nabycia w aptece
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak już pisałam stosuje dodatkowo szampon Garnier Neril i witaminy ze skrzypem polnym . Bez waxu to jest ok 1-1.5 cm, więc wracam do kuracji.
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio odkrylam latwy i tani sposób na szybszy porost wlosow (na ktorym z reszta mi bardzo zalezy, bo zapuszczam wlosy).Mianowicie mieszamy z szamponem kilka kropli olejku rycynowego i myjemy jak zawsze.Jak dla mnie to jest naprawde skuteczne, dlatego chcialam sie podzielic z Wami tym sposobem.Moze dla Was rowniez bedzie skuteczny.
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tani sposób na przyspieszenie porostu włosów
a jaki masz kolor włosów ?
i czy to przyciemnia włosy ? aha i jeszcze jedno... o ile szybciej rosną ci te włosy ?:P i ile to juz stosujesz ?
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
Jestem brunetka z blond pasemkami, uzywam od 2 miesiecy i nie zauwazylam przyciemnienia koloru, natomiast jedyne co zauwzylam to szybszy porost
Ja jestem zachwycona
|
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie można kupic ten olejek
??
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
W aptece, kosztuje max 3 zl.
|
|
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
OLEJEK RYCYNOWY ??? DZIĘKI
***** MUSZĘ KUPIĆ ale do zwykłego szamponu takiego jak zwykle stosujemy no nie
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba tez mamie powiem ze ma to cudo za 3 zł kupic hehe i wychoduje sobie wloski na 2 m
hehe nie no mam nadzieje ze na serio beda szybciej rosnąć bo jak nie to
|
|
|
|
#131 |
|
Raczkowanie
|
A powiedzcie mi czy te kilka kropel wlewacie do butelki czy bezpośrednio przed myciem włosów na rękę?? Ja myję włosy codziennie i ciekawe ile mi urosną
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=porost
Tutaj jest troszeczkę o różnych cudownych specyfikach
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
własnie etz chcialabym wiedziec ile trzeba lać na reke tego szamponu
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
tzn olejku*
|
|
|
|
#135 |
|
Raróg
|
Dla zainteresowanych - zamieściłam tą radę na forum dawno temu (mogę służyć linkami).
Chciałam, żeby włosy szybciej rosły, więc skoro na rzęsy dobry, to i włosom nie zaszkodzi. Robię to w następujący sposób: szampon zawsze mieszam z wodą - odpowiednią ilość szamponu wlewam do kubeczka (mam go specjalnie do tego celu), do tego kilka kropli olejku rycynowego, mieszam z wodą i myję włosy. Spłukuję i to wszystko ![]() Polecam! |
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
No to juz wam kolezanka wszystko powiedziala
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
I to naprawde pomaga ?? A po jakim czasie widac efekty ??
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Ja mniej wiecej po 1,5 miesiaca zauwzylam efekt( dzieki odrostom dokladnie
).Oczywiscie nie spodziewajcie sie ze nagle wyrosna wlosy po pas, ale z czasem efekt jest widoczny i szybszy niz bez olejku.Polecam |
|
|
|
#139 |
|
Raróg
|
Mi się zdawało, że już po paru dniach widzę efekt (ciut za krótko podcięłam grzywkę, a za parę dni było ok). No ale myję włoski codziennie
![]() Acha, i polecam Wam mieszanie szamponu z wodą w kubeczku. Oszczędza się na szamponie i w ogóle, podobno tak jest najlepiej robić
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Słuchajcie a po zastosowaniu tego olejku rycynowego na włosy to one dają sie domyć? Bo ja kiedyś próbowałam ale włosy były tłuste po umyciu
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Trzeba dokladnie splukac, nie spotkalam sie z efektem tlustosci.
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kupilam wlasnie ten olejek normalnie zaplacilam 2.05 zł patrze a to taka mala buteleczka i tego plynu do polowy myslalam ze tam...
hehe ale w sumie co tam 2 złote tylko ze zanim bedzie widać efekty to pewnie juz mi sie skonćzy ten olejek
|
|
|
|
#143 |
|
Raróg
|
Justyna - robiłaś maseczkę czy dodawałaś do szamponu? Jeśli do szamponu, to może przedobrzyłaś? Wystarczy naprawdę te kilka kropel. Ja spłukuję normalnie i nie myję już drugi raz samym szamponem, nic na włosach nie zostaje, a nawet wydaje mi się, że są dłużej świeże i bardziej gęste do następnego mycia
|
|
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupilam olejek 10 dni temu i dodawalam go do mycia, ale niestety szybciej mi sie przetluszczaly wlosy = pewnie niedokladnie mylam. Ja stosuje go codziennie na noc na rzęsy
juz są malutkie efekty:P Aha i mam rade ktora kiedys wyczytalam na wątkach o olejku - mianowicie najlepiej jest podgrzać jakoś olejek np. wsadzic buteleczke do goracej wody, czy na łyżeczce nad palnikiem. o wiele wygodniej sie go wtedy naklada. chyba zaczne go uzywac znowu na wloski ale to dopiero po powrocie bo jutro jade nad jeziorko (sesese ) 3majcie sie![]() PS ja mam ciemne wlosy, slyszalam ze olejek przyciemnia troche, ale nie wiem.
|
#145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#146 |
|
Wtajemniczenie
|
warto wypróbowac seboradin,nie jest drogi, coś koło 12 - 13 złotych, co z tego że nie pachnie zbyt fajnie? da sie wytrzymać
|
|
|
|
#147 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To było tak dawno że już prawie nie pamiętem. Kupiłam dzisiaj znowu ten olejek i zrobię tak jak mówiłyście z szamponem i wodą wymieszam. Może będzie lepiej |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
mycie wlosow z dodatkiem olejku czy czegokolwiek innego radczej niendaje rezultatow bo przeciez to zabieg myjacy, oczyszczajacy, owszem nakladanie olejku przed myciem moze w niektorych pzrypadkach wzmocnic wlosy, ale jezeli o pzryspieszenie wzrostu? z natura raczej seie wygrywa i nie da sie zminic jej biegu.... wlosy rozna pzrecietnie 1-1,5 cm na miesiac no mozeczasem 1.8 cm.... i niestety mimo wiary ze jest inaczej, nie ma takiej mozliwosci
|
|
|
|
#149 |
|
Raróg
|
Tylko pamiętaj - odrobinkę
Mi taka buteleczka olejku starcza na miesiąc przy codziennym myciu piór - może to będzie jakiś wyznacznik odpowiedniej ilości do jednego mycia ![]() Maseczki nie próbowałam robić, ale eksperymentowałam kiedyś z jajkami. Szybko dałam sobie spokój - ciężko się zmywało i czułam ten dziwny zapach na włosach, ble! Chociaż nie powiem, wyglądały super
|
|
|
|
#150 |
|
Raróg
|
Grażynko, dam sobie włosy uciąć (
), że widzę efekty i rosną szybciej. Muszę je częściej podcinać i zapuszczanie naturalnego koloru też minęło nie wiem kiedy i jak. Może to zależy od tego, jakie kto ma włosy itd. ![]() Rzęsy ładnie mi podrosły dzięki olejkowi, stąd pomysł z włosami, a że nie miałam czasu na maseczki...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

i czy to przyciemnia włosy ? aha i jeszcze jedno... o ile szybciej rosną ci te włosy ?:P i ile to juz stosujesz ?
***** MUSZĘ KUPIĆ

hehe ale w sumie co tam 2 złote tylko ze zanim bedzie widać efekty to pewnie juz mi sie skonćzy ten olejek
To było tak dawno że już prawie nie pamiętem. Kupiłam dzisiaj znowu ten olejek i zrobię tak jak mówiłyście z szamponem i wodą wymieszam. Może będzie lepiej