![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: czy zmywac makijaż po przyjściu do domu?
Ja tam jestem w makijażu do pory kiedy nie kłade sie spac.Dopiero wtedy gdy wszyscy już spią zmywam make-up:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: czy zmywac makijaż po przyjściu do domu?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
ja zmywam makijaz wieczorem a tez mam sucha i wrazliwa skore. myje ja hydro zelem firmy vipera, jest wydajny, dobrze nawilza skore i dobrze zmywa makijaz, po osuszeniu recznikiem przez dluzszy czas nie ma uczucia sciagniecia skory jak to jest u mnie po innych preparatach, byc moze jest to spowodowane tym, ze ten zel nie zawiera mydla
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego mialabys zmywac makijaz zaraz po przyjsciu do domu o tak wczesnej porze??? skad taki pomysl?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
![]()
A po co miałabyś zmywać makijaż po przyjsciu do domu??? Ja zawsze zmywam dopiero wieczorem, przed pójściem spać. Co prawda nie używam podkładu tylko korektora i pudru prasowanego, ale nawet gdybym go używała to i tak bym zmyła później. Ja oczy zmywam płynem do demakijażu oczu z Garniera, którego gorąco polecam, a twarz żelem z serii AA young.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Zmywam makijaż od razu po przyjściu do domu - zaraz po umyciu rąk
![]() Nie znoszę lata - a teraz muszę się blokerem smarować bo mam problemy na paszczy więc kiedy tylko przyjdę do domu z radością ściągam tę maskę ![]() Najpierw mleczkiem potem ściągam mleczko wacikiem i myję buzię żelem, potem tylko nawilżacz i maść, jak mi co tam wyskoczy. PZDR ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Żandarm na emeryturze
|
Ja zmywam zaraz po przyjściu do domu. Nie znoszę uczucia zalegającej tapety, a ogranicza się ona u mnie zwykle i tak tylko do podkładu kompaktowego i pomalowanych oczu. Zmywam płynem micelarnym i nakładam krem łagodzący.
![]() Jeśli tylko mogę, w ogóle się nie maluję (wychodząc na osiedlowe zakupy lub na spacer z psem najwyżej konturówka pod rzęsami i ewentualnie jakiś "matowacz" na bloker).
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
jestem zdania, że makijaż to jednak zawsze chemia i im krócej jest na twarzy tym lepiej. gdy przychodzę do domu wiem, że już nigdzie się nie wybieram, od razu zmywam makijaż i skóra oddycha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Rena Czas edycji: 2005-07-23 o 13:57 Powód: literowka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myje tylko raz, kolo wieczoru (zelem) - czasem wczesniej jak nigdzie juz mam nie wychodzic, czasem pozniej. rano tylko zmywam nocne kremy woda jak jestem pod prysznicem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za odpowiedzi, przepraszam że piszę dopiero teraz ale wakacja
![]() vanilla_sky ostatnio staram się robić tak jak ty, a mianowicie zmywam twarz żelem tylko wieczorem, natomiast rano wodą, ewentualnie płatkami owsianymi ![]() Rena, co do podkładu to aktualnie na wakacje wybrałam puder antybakteryjny, beztłuszczowy Eris, i nie używam go cały czas, więc kwestia podkładu nie jest problemem, chodzi tu bardziej o te wszystkie wydzieliny skóry twarzy i zanieczyszczenia z zewnątrz, które stanowią dla mnie problem chyba bardziej natury psychicznej ![]() ![]() ![]() Eleo765 co do twojej wypowiedzi to też się zgadzam, nie będę już się powtarzać ![]() Noor i d'ou vient le vent, jeśli nakładam pełen makijaż na twarz, to jednak przy wczesnym powrocie do domu też staram się go jednak zmyć ![]() Jeszcze raz dzięki za wypowiedzi ![]()
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
ja raczej zmywam makijaż po powrocie do domu i nakładam jakiś nawilżacz, bardziej komfortowo się wtedy czuję, no, chyba że planuję jeszcze gdzieś wyjść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
![]()
Czy jesli chce dobrze oczyscic swoja buzke rano/wieczorem to wystarczy ja tylko przemyc samym tonikiem czy wczesniej powinnam umyc buzie woda z mydelkiem?
![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sam tonik wystarczy
Ja oczyszczam twarz z makijażu mleczkiem poczym doczyszczam buźkę tonikiem. W ogóle nie używam wody (chyba że zmywam maseczkę
![]() MOja cera czuje się z tym dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Mi rano nigdy nie chce się myć twarzy wodą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
a mi wydaje sie ze mydla w ogole nie powinno sie uzywac do mycia buzi! a tonik raczej wystarczy
![]() ![]() ale podsumowujac wydaje mi sie ze sam tonik wystarczy PoZdRaWiaM! Villemka
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli robisz na codzień makijaż to musisz skórę wieczorem dokładnie oczyścić(a rano tonik usunie warstewkę sebum która powstała w ciągu nocy). Wiadomo- jest zasada: -mleczko, które oczyszcza skórę z makijażu i zanieczyszczeń -tonik, który odświeży skórę i przygotuje ją do przyjęcia kremów Moim zdaniem taki zestaw wystarczy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Mydło faktycznie nie jest polecane, bo to tradycyjne ma odczyn mocno zasadowy i zmienia nam pH skóry
![]() Co do Twojego pytania - rano jak najbardziej można twarzy przetrzeć tylko tonikiem - czesto tak robię (czasem używam zamiast toniku płynu micelarnego). Ale wieczorem sugeruję jednak użycie czegoś lepiej oczyszczającego - mleczka lub żelu właśnie. Sam tonik nie usunie ani makijażu ani zanieczyszczeń jakie nazbierały się na skórze przez cały dzień. I jednak nie warto zupełnie rezygnować z higieny skóry przy pomocy wody - zaobserwowano, że osoby, które oczyszczają skórę tylko mleczkiem/nie używaja wody, cierpią potem na różnego rodzaju dermatozy, pojawiają im się zmiany chorobowe na skórze. A zatem polecam rano tonik, wieczorem najpier zel do mycia twarzy (łagodny) a potem dopiero tonik ![]() Pozdrawiam!
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś próbowałam różnych żelów do mycia twarzy ale zawsze kończyło się to skrajnym wysuszeniem skóry i dlatego przestałam ich używać. Będę wdzięczna za informacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Madie, prawde mowiac mnie tez pani doktor o tym wspominala
![]() Ja myje buzie zelem dla alergikow i wrazliwej cery, potem przemywam mleczkiem z tej samej serii (ale ono jest takie hm...jak to okreslic, niemleczkowe, nie tluste ![]() ![]() Chyba kazdy ma jakies swoje metody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
cerze suchej- wystarczy rano tonik.
jeśłi skóra się przetłuszcza mocniej- pewnie będzie potrzebne mycie czymś łagodnym. co do rezygnacji z wody: dr Maria noszczyk-dermatolog, kosmetolog:"Zdecydowanie nie rezygnuj z wody. Owszem, możesz najpierw umyć twarz mleczkiem czy żelem do demakijażu, ale co najmniej raz dziennie zmyj ją delikatnie preparatem oczyszczajacym i wodą. Płyn do demakijażu nie gwarantuje bardzo dokładnego zmycia (cząsteczki brudu mogą zostać na powierzchni naskórka) i nie odświeży też skóry tak dobrze jak woda"- Cena urody str. 64 Ten sam lekarz pisał o zmienionej (nieprawidłowej) florze bakteryjnej skóry u osób, które zrezygnowały z wody. ale dokładnych namiarów nie mam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Są to dla mnie (a pewnie przed wszystkim dla anice
![]() POwiem szczerze że nie miałam pojęcia o tym. Ja mam cerę teraz taką nawet w miarę ładną. Wprawdzie w okresach gdy dopadał mnie trądzik używałam żelu i wody, ale tak to unikam go jak ognia. MOże spróbuję z tą przegotowaną wodą, albo mineralną... no ale mimo wszystko nie wiem czy się skuszę na tak częste używanie żelu (raz dziennie), szczególnie teraz w okresie trudnym dla skóry, która łatwo ulega przesuszeniu. Potem ciężko mi zlikwidować suche placki na policzkach i łuszczącą się skórę. Raz w tygodniu (czasem 2 razy) stosuję peeling oczyszczająco- złuszczający i wtedy zmywam go wodą. Myślałam że w ten sposób dobrze oczyszczam cerę. Kurcze, wychodzi na to że ja jakiś brudas jestem ![]() Knotie a co do tej wody termalnej, to po jej aplikacji zostawiasz ją na skórze do wyschnięcia??? Słyszałam ze w ten sposób skóra może się właśnie wysuszać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sprobuj Madie z ta przegotowana lub mineralka - moze akurat bedzie do dla Ciebie dobry sposob no i bedziesz miala pewnosc, ze cere masz swietnie oczyszczona ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Ja uzywam zelu do mycia twarzy, ale musze przyznac.. nieregularnie
![]() ![]()
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Madie Justy już wszystko ladnie zacytowała - ja też chcialam przytoczyć tę wypowiedź dr Noszczyk
![]()
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam takie jeszcze malutkie zapytanie, wynikające z mojej ciekawości bardziej oczywiście a nie z niezrozumienia pozytywnego wpływu wody na skórę. Chodzi mi o to że przecież ze toniki również są na wodzie i mają cenne substancje np.antybakteryjne, oczyszczające, odżywcze. Czy w takim razie to nie jest taka jakby woda?? Wiem że to może głupio zabrzmieć ![]() Czy mówiąc o znaczeniu jakie ma dla higieny używanie wody chodzi o wodę dokładnie czy tez właśnie może o żel, że to on właśnie ma kluczowe znaczenie w tej całej sprawie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
aha, no i jeszcze jedno.
Co jakiś czas na brodzie pojawiają mi się nalutkie wodniste krosteczki, które dają się zdrapać paznokciem bardzo łatwo, są płyciutko pod skórą. Nie występują skupiskowo tylko na całej brodzie pojedyńczo. Czy to może być jeden z objawów skórnych problemów związanych z nieużywaniem wody czy też nie musi tego znaczać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem zwolenniczką żeli, aczkolwiek mam okresy kiedy używam tylko mleczek ![]() Co do krostek, ktore masz na brodzie - naprawdę nie umiem powiedzieć, ale myślę, że mogą to być pierwsze drobne zanieczyszczenia, lekko przytkane pory.
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Ufff... czyli proceder, który uprawiam od jakiegoś czasu (używanie mleczka jak żelu po czym spłukiwanie wodą) nie jest niecny i nieuprawniony
![]() Strasznie trudno znaleźć żel bez "domestosa" w składzie ![]() Madie, na Twoim miejscu nie zdrapywałabym tych krosteczek. Parę lat temu coś takiego pokazywało mi się na czole, rozdrapałam i się paskudnie poroznosiło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.