Czy ktoś był na Kubie lub jest nia tak zafascynowany jak ja?! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-24, 07:15   #121
kkulczyk
Przyczajenie

Dot.: Re: Dot.: Czy ktoś był na Kubie lub jest nia tak zafascynowany jak ja?!

Zobacz pijanych angoli gdziekolwiek na świecie. Polacy oczywiście nie są święci.
kkulczyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-24, 07:16   #122
kkulczyk
Przyczajenie

Dot.: Czy ktoś był na Kubie lub jest nia tak zafascynowany jak ja?!

ok
wyslij prywatna wiadomość z numerem konta to prześlę kasę
kkulczyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 15:47   #123
Little_Shee
Zadomowienie

Czy ktoś z Was leciał może na Kubę na własną rękę? Wybieram się w przyszłym roku na trip z plecakiem po Ameryce Łacińskiej moim pierwszym przystankiem jest Kuba. Staram się znaleźć jakieś sensowne połączenie na Kubę, próbowałam z różnych krai/miast i nic. I nie wiem czy nie obędzie się bez skorzystania z pomocy biura podróży czego chciałam uniknąć...

I jeszcze jedno, czy ktoś wie jak jak wyglądają inne połączenia Kuby z kontynentem niż lotnicze.

moj emigrancki blog

my world
Little_Shee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 23:05   #124
lida82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Little_Shee Pokaż wiadomość
Czy ktoś z Was leciał może na Kubę na własną rękę? Wybieram się w przyszłym roku na trip z plecakiem po Ameryce Łacińskiej moim pierwszym przystankiem jest Kuba. Staram się znaleźć jakieś sensowne połączenie na Kubę, próbowałam z różnych krai/miast i nic. I nie wiem czy nie obędzie się bez skorzystania z pomocy biura podróży czego chciałam uniknąć...

I jeszcze jedno, czy ktoś wie jak jak wyglądają inne połączenia Kuby z kontynentem niż lotnicze.
tak samo planowalam jak TY wycieczke na kube ale polecialam z biorem a zwiedzalam na wlasna reke bo przeloty normalne na kube sa drogie a czartery biur podrozy zawsze tanie
polecam jeszcze raz www.gazeta.pl jest tam swietne forum poswiecone kubie
i wiele potrzebnych Ci informacji
pozdrawiam
lida82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 23:06   #125
lida82
Rozeznanie

sprawdz przeloty z Belgii jak sama sprawdzalam byly nawet przystempne cenykilka miesiecy temu.
Stary 2008-11-29, 08:34   #126
Little_Shee
Zadomowienie

lida82z Belgii ponad 1000 euro w jedną strone na marzec. W takim razie widzę, że z biurem bardziej się opłaca, chociażby w jedną stronę, bo potem z Kuby chcę wziąć lot albo statek do Kolumbi, drogą naziemną do Brazylii i dopiero stamtąd do Polski. Szkoda, że bilety open są takie drogie

Najgorsze jest to, że próbowałam sobie wyszukać trasę z różnych krajów na Kubę przez strony typu skyscanner czy bookbuddy i nic mi nie wykakuje. Znacie może jakieś porządniejsze wyszukiwarki?

moj emigrancki blog

my world
Little_Shee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 23:42   #127
lida82
Rozeznanie

www.travelzoo.co.uk
z nimi bylam pare razy w roznych krajach i w kazdym tygodniu maja 10super ofert mega tanich
pozdrawiam
Stary 2009-01-28, 12:22   #128
beafrance
Zadomowienie

czesc wszystkim
Mam pytanko i prosbe do Lida82. Za dwa tygodnie lece do Varadero!!! Tez tak jak ty sledze fora i czytam wszystko co mozna na ten temat
Wczasy kupilam w firs choice 2 tyg all incl za 780 funtow/osoba. Dostalam juz ksiazeczke z voucherami a kilka dni potem invoice. Czy "karta in" dostalas osobno?
zastanawiam sie jeszcze nad wykupem ubezpieczenia u nich.
Ktos zasugerowal mi ze lepiej osobno i z innej firmy -ponoc wyjdzie taniej.
I na koniec czy moglabys polecic jakies fajne knajpy w okolicy? w naszym hotelu ponoc jedzenie jest niezbyt wiec prawdopodobnie bedziemy zmuszeni czasem "dojadac" gdzie indziej.
Marzy nam sie knajpka z rybami, sea foodem .
pozdrawiam!
beafrance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-26, 21:34   #129
owca79
Raczkowanie

Witaj,
Byłam na Kubie w październiku...REWELACJA! !!!
Zwiedzilam prawie całą wyspe "z plecakiem" wiec moge z czystym sumieniem powidziec ze widzialam prawdziwa wyspe Ech, piekna Havana, salsa i mojito
Polecam...
Chętnie odpowiem na wszystkie pytania
owca79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-11, 18:11   #130
elanie
Przyczajenie

mam pytanie do tych co wylatywali na kube z uk. co z wiza? czy zalatwialo to biuro podrozy, jesli tak to jakie?, czy trzeba bylo sie wybrac do ambasady jesli tak to gdzie kiedy za ile itp.

bede wdzieczna za szybka odpowiedz
elanie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-28, 23:03   #131
Mantins
Przyczajenie

GG do Mantins
Smile Dot.: Czy ktoś był na Kubie lub jest nia tak zafascynowany jak ja?!

Witam serdecznie,nazywam sie Magda i jestem tutaj nowa weszlam tylko dlatego ze szukam osob ktore moglyby mi pomoc...Z Kuby przylecialam tydzien temu,bylam tam prywatnie w srodku pewnej rodziny ze strony mojej najserdeczniejszej przyjaciólki.Pragne wyjsc za mąż za pewnego kubanczyka,ale nie znam swoich praw na Kubie chce podkreslic ze mieszkam w Niemczech,chcialabym zeby ktos kto mieszkal tam lub zyje w zwiazku mieszanym z kubanczykiem uprzedzil mnie o pewnych sprawach zwiazanych ze slubem lub z mentalnoscia tych ludzi.Przyjaciolka od lat mieszka w Niemczech moim wybrankiem jest jej brat niestety nie znam na tyle hiszpanskiego by sama dopytac sie wszystkiego szczerze mowiac boje sie wszystkiego bo roznie w zyciu bywa milosc miloscia ale on chce slub wziasc na Kubie a ja nie znam tam swoich praw,szczerze mowiac poprostu sie obawiam,jesli ktos moglby choc troszke przyblizyc mi ich mentalnosci i moje prawa bylabym bardzo wdzieczna...Pozniej postaram sie wstawic kilka zdjec z Kuby,bylam nawet na chrzcinach jako matka chrzestna bez papierow ale przezycie jest,wszystko to opisze niech tylko ochlone bo wciaz nie moge zaponiec tego cudownego klimatu jaki tworza Ci biedni ludzie zakochalam sie we wszystkim tam co zobaczylam i przezylam
Mantins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 13:08   #132
madiaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mantins Pokaż wiadomość
Witam serdecznie,nazywam sie Magda i jestem tutaj nowa weszlam tylko dlatego ze szukam osob ktore moglyby mi pomoc...Z Kuby przylecialam tydzien temu,bylam tam prywatnie w srodku pewnej rodziny ze strony mojej najserdeczniejszej przyjaciólki.Pragne wyjsc za mąż za pewnego kubanczyka,ale nie znam swoich praw na Kubie chce podkreslic ze mieszkam w Niemczech,chcialabym zeby ktos kto mieszkal tam lub zyje w zwiazku mieszanym z kubanczykiem uprzedzil mnie o pewnych sprawach zwiazanych ze slubem lub z mentalnoscia tych ludzi.Przyjaciolka od lat mieszka w Niemczech moim wybrankiem jest jej brat niestety nie znam na tyle hiszpanskiego by sama dopytac sie wszystkiego szczerze mowiac boje sie wszystkiego bo roznie w zyciu bywa milosc miloscia ale on chce slub wziasc na Kubie a ja nie znam tam swoich praw,szczerze mowiac poprostu sie obawiam,jesli ktos moglby choc troszke przyblizyc mi ich mentalnosci i moje prawa bylabym bardzo wdzieczna...Pozniej postaram sie wstawic kilka zdjec z Kuby,bylam nawet na chrzcinach jako matka chrzestna bez papierow ale przezycie jest,wszystko to opisze niech tylko ochlone bo wciaz nie moge zaponiec tego cudownego klimatu jaki tworza Ci biedni ludzie zakochalam sie we wszystkim tam co zobaczylam i przezylam
Fajny wątek. Chociaż nigdy tam nie byłam i nie wiem czy kiedyś będe to Kuba mnie zachwyca.

Mantins, masz zamiar pozostać na Kubie? W tej sprawie Ci nie pomogę, ale przeraża mnie system polityczny w tym kraju.
madiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 16:19   #133
owca79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madiaa Pokaż wiadomość

Mantins, masz zamiar pozostać na Kubie? W tej sprawie Ci nie pomogę, ale przeraża mnie system polityczny w tym kraju.
To bardzo ważne pytanie...

Mantins
Obcokrajowiec ma wiecej praw na wyspie niz kubańczyk. Panowie także czesto zakochuja sie w europejkach bo to jedyna szansa żeby sie wyrwac z biedy. Mam nadzieje ze z Wami jest inaczej
Proponuje udac sie do ambasady kubańskie i zasięgnąć rady u źródła.
Stary 2009-04-01, 23:47   #134
lida82
Rozeznanie

oczywiscie, ze wizy nie musisz miec
dostaniesz z biura podr ale to nie jest typowa wiza tylko paszport musi miec waznosc dluzej niz 3 lata
jak bys leciala sama na dluzej niz 3 m-ce to wtedy potrzeban jest wiza z konsulatu
bez nerwow i udanego wyjazdu
wyspa jest cudowna...pelna magii
ach i apeluje nie wysmiewajcie sie w hotelach jak obsluga cos podjada ukradkiem na tej bajecznej wyspie mieszkanca wcale nie zyje sie bajecznie....komunizm...s a glodni a jedzenia nie mogo kupic w sklepie...i bardzo im przykro widzac jak gardza nimi turysci...moze odbieglam od tematu ale to wspaniali ludzie...
Stary 2009-04-02, 08:15   #135
owca79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lida82 Pokaż wiadomość
na tej bajecznej wyspie mieszkanca wcale nie zyje sie bajecznie....komunizm...s a glodni a jedzenia nie mogo kupic w sklepie...i bardzo im przykro widzac jak gardza nimi turysci...moze odbieglam od tematu ale to wspaniali ludzie...
Dlatego jak jedziecie na Kube to proponuje mieszkać u ludzi w tz Casa Particulares. Wtedy dajecie zarobic zwykłym mieszkańcom. Nalezy pamietac, że hotele sa państwowe i kasa wpływa do skarbonki Fidela!!!!!!!!!!
Ludzie sa bardzo mili a warunki w pokojach ktore wynajmuja sa rewelacyjne. Aby Kubanczyk mogl wynajmowac pokoje musi spełniac szereg wymagan. Każdy pokój ma np. własną łazienke
Podobnie jest z restauracjami. Sa państwowe natomiast od jakiegos czasu mozna jesc w prywatnych Palladorach.

Kuba jest piekna ale bardzo biedna.
Jak sie tam wybieracie to kupcie w markecie kredki i dlugopisy dla dzieci. Dla nas to żaden wydatek a dla maluchow to bardzo duzo radosci...
No i beda mialy czym pisac w szkole

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-02, 12:32   #136
madiaa
Raczkowanie

Dla turystow Kuba chyba nie jest straszna i niebezpieczna?

Piekne miejsce i szkoda, że taką władzę mają...
madiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 13:30   #137
owca79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madiaa Pokaż wiadomość
Dla turystow Kuba chyba nie jest straszna i niebezpieczna?

Piekne miejsce i szkoda, że taką władzę mają...
Byłam na Kubie na własną reke. Mialam tylko bilet na samolot i przewodnik w ręku. Byłam tam 3 tyg i zwiedziłam cała wyspe.
Jest tam bardzo bezpiecznie.
Oczywiście należy byc rozsądnym i do wyjazdu sie przygotowac.
To nie Hiszpania czy Anglia ale generalnie polecam...

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Co do komuny ...
Ciekawe doswiadczenie
Mozna sie przekonac na własnej skórze co nasi rodzice przechodzili...

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

I jeszcze jedno.
Nigdy nie mozna czuc sie zbyt pewnie. Jestem doswiadczonym podróżnikiem a jednak na Kubie mnie okradli.
Prawdopodobnie jak jechalam autobusem miejski i zasnełam (ech, zmeczenie)

Trzeba pamietac ze kubanczyk zarabia miesiecznie ok 10 $
My jestesmy dla nich bogaczami...

Trzeba byc rozsadnym i nie zapominac o srodkach ostrożnosci!
Stary 2009-11-19, 20:58   #138
sicily
Raczkowanie

Witam,

lecę na Kubę 8 grudnia, do Varadero, na pobytowe wakacje w hotelu. Oczywiście będziemy starali się zwiedzić jak najwięcej. Jadę z moim Mężczyzną i to będą nasze pierwsze wspólne wakacje.

W tej chwili zbieram jak najwięcej informacji o Kubie.

Może któraś z Wizażanek także wybiera się tam w najbliższym czasie?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=157276
sicily jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-30, 23:37   #139
mi.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owca79 Pokaż wiadomość
Dlatego jak jedziecie na Kube to proponuje mieszkać u ludzi w tz Casa Particulares. Wtedy dajecie zarobic zwykłym mieszkańcom. Nalezy pamietac, że hotele sa państwowe i kasa wpływa do skarbonki Fidela!!!!!!!!!!
Ludzie sa bardzo mili a warunki w pokojach ktore wynajmuja sa rewelacyjne. Aby Kubanczyk mogl wynajmowac pokoje musi spełniac szereg wymagan. Każdy pokój ma np. własną łazienke
Podobnie jest z restauracjami. Sa państwowe natomiast od jakiegos czasu mozna jesc w prywatnych Palladorach.

Kuba jest piekna ale bardzo biedna.
Jak sie tam wybieracie to kupcie w markecie kredki i dlugopisy dla dzieci. Dla nas to żaden wydatek a dla maluchow to bardzo duzo radosci...
No i beda mialy czym pisac w szkole
Owco, ile mniej więcej Cię taki wyjazd kosztował? pytam jako studentka niestety...zafascynowana światem

gdybyś się wybierała w podobną podróż w inne rejony, zabierz mnie proszę ze sobą!!!

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-03, 15:36   #140
sicily
Raczkowanie

Juz coraz bardziej nie mogę doczekać się mojego wyjazdu. Jestem na etapie pakowania... Zastanawiam się co tu jeszcze dołożyć do bagażu.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=157276
sicily jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-04, 16:28   #141
Serdelekk
Wtajemniczenie

Ja bylam na Kubie dwa lata temu w maju. Bylo wspaniale. Lecialam z angielskiego biura podrozy Thomas Cook za 850£ all inclusive 2tygodnie. Samolot mial opoznienie 6g, a przy tym 11h lotu. Meczarnia. Jak wysiada sie z samolotu to bucha mieszanina egzotycznych zapachow i to wilgotne powietrze otacza z kazdej strony i czlowiek czuje, ze jestw innym swiecie. Wyladowalismy na lotnisku Holguin, malutkie i kazdy oferuje pomoc z bagazami..oczywiscie za napiwek. To troche meczace, bo ogolnie rzecz biorac to na kazdym kroku ludzie wrecz dopominaja sie o napiwki WSZEDZIE. Czesami to az meczy. Zostawilam wiele napiwkow, bo czlowiek jest swiadomy jak ciezkie jest zycie na Kubie. Bywaja chwile, ze lzy naplywaja do oczu, ze smutku. Dlatego nie zal mi bylo na napiwki, bo nasza przewodniczka powiedziala nam, ze ludzie na Kubie miesiecznie zarabiaja tyle, ze moga za to kupic 10kg ryzu i paczke kawy. Straszne.
Hotel miescil sie w miejscowosci Guardalavaca( o ile dobrze pamietam tak to sie pisalo..wybaczcie to bylo dwa lata temu). Jest to kompleks kolorowych will.
Dotarlismy tam poznym wieczorem, bylo ciemno i malo co bylo widac..tylko czuc wszedzie ten zapach kwiatow i wody. Ledwo mozna odnalezc swoj pokoj. Padlam na lozko, w koncu po takiej podrozy nie ma sie co dziwic.Zasnelam. Obudzilam sie z lekkim bolem grdla..to sprawka klimatyzacji. Dzien dopiero wstawal, slonce leniwie wschodilo. Jak uprzytomnilam sobie gdzie jestem! To nie wytrzymalam sekundy dluzej w lozku..wyskoczylam przebralam kostium, ledwo umylam zeby..i otworzylam drzwi od tarasu..i uderzyl we mnie zar i ten widok wprost naprzeciwko mnie ..morze wszedzie morze i palmy z napecznialymi kokosami. Wszedzie pustki ludzie jeszcze spia, slonce wschodzi i przypieka juz skore..biegne...sama nie wiem dlaczego z tej ekscytacji.. w strone morze. To jak na wyciagniecie reki. Juz czuje miekki bialy piach pod stopami i urzeka mnie lazur wody! Nie dam rady sie zatrzymac. I wbiegam do cieplej wody. Mam ochote krzyczec ze szczescia..dopoki nie zauwazam dwoch ochroniarz w bialych koszulach gapiacych sie na mnie Tak wygladal moj pierwszy poranek w Raju! Niezapomniane wrazenie.
Moge jeszcze cos opowiedziec jak chcesz?

http://emigracjadoswiadczenia.blogspot.com/

http://ac46dikvuzbl8l0kvdzf07z6bw.ho...REEENERGYTESLA
Serdelekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 19:30   #142
kasienkakg
Zadomowienie

Zamierzam pojechac na Kubę z Thomasa Cooka. Bardzo chcialam jechac pod koniec wakacji (druga połowa wrzesnia), ale tyle naczytalam się tutaj o pogodzie, ze generalnie lepiej zimą lub wiosną wyjechać. Czy może się wypowiedzieć ktoś kto ma porównanie? Lub ktoś kto był w terminie, w którym ja chcę wyjechac. Czy gdy nie pada, to można przywieźć opaleniznę jak z EGiptu? A może jednak wilgotność powietrza jest za bardzo meczaca....
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-25, 16:21   #143
elanie
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Zamierzam pojechac na Kubę z Thomasa Cooka. Bardzo chcialam jechac pod koniec wakacji (druga połowa wrzesnia), ale tyle naczytalam się tutaj o pogodzie, ze generalnie lepiej zimą lub wiosną wyjechać. Czy może się wypowiedzieć ktoś kto ma porównanie? Lub ktoś kto był w terminie, w którym ja chcę wyjechac. Czy gdy nie pada, to można przywieźć opaleniznę jak z EGiptu? A może jednak wilgotność powietrza jest za bardzo meczaca....
First Choice jest tanszy. Ja jechalam z Tomasa Cooka i oni wykupili mi wycieczke w Firscie wiec od razu idz do First. Przeplacilam 200 funtow. Ja bylam w kwietniu i akurat tam bylo lato piekna pogoda, znajomi pojechali 2 tygodnie pozniej i mieli przez 2 tyg deszcz. Byli wsciekli. Sprawdz kiedy jest tam pora deszczowa i nie kupuj wycieczki w tym terminie. Inni znajomi byli we wrzesniu i pogoda byla fajna ale trafili na huragan. Co do klimatu to w kwietniu byl bardzo fajny. Bylo goraco ale bryza ochladzala powietrze i bylo w sam raz, nie za goraco.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez owca79 Pokaż wiadomość
Podobnie jest z restauracjami. Sa państwowe natomiast od jakiegos czasu mozna jesc w prywatnych Palladorach
Kubanczycy nie moga prywatnie wynajmowac pokoi. Wszystko jest kontrolowane przez rzad. Te pieniadze ktore im placisz ida do panstwa a wlasciciele domu dostaja od rzadu wyplate, wiec tak czy naczej idzie do ... Raula - Fidel nie rzadzi juz krajem.
Cytat:
I jeszcze jedno.
Nigdy nie mozna czuc sie zbyt pewnie. Jestem doswiadczonym podróżnikiem a jednak na Kubie mnie okradli.
Prawdopodobnie jak jechalam autobusem miejski i zasnełam (ech, zmeczenie)

!
my zmeczeni nie bylismy a tez nas obskubali, albo w kwaterze gdzie wynajmowalismy pokoj albo w autobusie, dlatego autobusami miejskimi jezdzic sie nei powinno

Edytowane przez elanie
Czas edycji: 2010-03-25 o 16:24
elanie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-16, 19:25   #144
mariposa rosa
Raczkowanie

w lutym wybieram się do Varadero. Wylatuję z Berlina Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda kontrola celna, czy różni się jakoś specjalnie. Jakich rzeczy nie mogę przywieźć/wywieźć na Kubę? Czy np. papierosy w bagażu rejestrowanym stanowią problem?
Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć.

"Kolejny łyk..i bar zaczyna wirować. To dobrze. Bary powinny wirować."
Sophie Kinsella
mariposa rosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 23:12   #145
lida82
Rozeznanie

ja bylam ostatni raz na Kubie w 2008roku
z przeworzonych rzeczy trzeba uwazac na laptopy, nawigacje i tym podobny sprzet maja prawo zabrac sprzet na lotnisku z obietnica ze zostanie zwrocony przy opuszczaniu kraju!! a najczesciej caly ten sprzet sie GUBI
aparaty itp nabezpieczniej w podrecznym

przy wylocie z kuby nie bylo limitow przewozonego plynu (varadero)
na lotnisku mozna kupic pare litrow rumu dla przyjaciol...
pozdrawiam goraco Kuba ma swoj niezapomniany klimat....
Stary 2011-07-04, 12:14   #146
sergiovanhelsing
Przyczajenie

Ja też mam po Kubie mieszane uczucia. Zresztą sami zobaczcie:
http://www.youtube.com/watch?v=sQlDOWj_P6Y
Nie wiem dlaczego you tube zrobił taka kompresję bo w orginale jest HD ale co tam.

Edytowane przez sergiovanhelsing
Czas edycji: 2011-07-04 o 12:16
sergiovanhelsing jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-09, 11:39   #147
INDIE2010
Przyczajenie

Bardzo zainteresował mnie Twój opis. Wybieram się z koleżanką w objazd po Kubie na własną rękę.Ile kosztuje wynajęcie auta do na 1 tydzień z Hawany.?

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Bardzo zainteresował mnie Twój opis. Wybieram się z koleżanką w objazd po Kubie na własną rękę.Ile kosztuje wynajęcie auta do na 1 tydzień z Hawany.?
INDIE2010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości