![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moje w decu raczkowanie
aburkowa albo Ty albo ja musimy iść do okulisty - ja, bo nie widze tu nic, o czym mówisz, a Ty, bo chyba masz halucynacje (może za długo nad lakierem siedziałaś?)
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
mi też, mi też, mi też....
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Koleżanki sympatyczne, słodzenie w tym wątku naprawdę nie jest obowiązkowe
![]() Przy okazji, jesli ktoś chce malować łatwo, równo i bezplamiście to zdecydowanie nie polecam farb Chromacryl. Na zdjęciu moze tego aż tak bardzo nie widać bo lakier odbija światło, ale to czerwone jaje całe w mazy i ciapki, mimo że z 5 razy malowane. Myślałam, że nad tym jajem jajo zniosę a tu nic z tym sie zrobic nie udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
no i znowu cudności!Nie narzekaj tylko rób dalej bo Ci świetnie idzie a jak Ci się coś nie podoba...zawsze chętni się znajdą..
![]() Ale,ale przepraszam,że cię nudzę ale muszę wyjaśniś swe watpliwosci zanim wezmę się za swoje jaja.Chodzi mi o te czarne oczywiście.Tzn,że Ty malowalaś jasne tło,potem motyw a potem czarnym naokoło motywu?!?(jakoś sobie tego nie wyobrażam-syzyfowa praca)Czy od razu czarnym?Ale tu serwetka odpada.Tylko papier.Nawet jeśli gruby to boję się,że będzie przebijać.Ty z czego masz motywy?A jeśli papier-ile razy lakierowałaś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
znowu czarne najładniejsze
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
sol, to nie czarne tylko ciemnogranatowe a dokładniej błękit pruski
![]() jambolaja- ciemne tło było domalowywane, motywy są i papierowe i serwetkowe (to granatowe, jedno czarne i czerwone) To domalowywanie nie jest takie straszne, tylko cieniutki pędzelek i troszke cierpliwości potrzebne, no i 2-3 powtórki. A ile razy lakierowane było nie pamietam, przy tych kapielach w lakierze nie aż tak dużo trzeba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
śliczne... granatowe jest cudowne i faktycznie nie widac mazów... nie wiem, czy wierzyć ci na słowo, czy może masz problemy ze wzrokiem
![]() ![]()
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Nieskromnie powiem, że mnie też zachwyca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Dzięki no to szykuję się do zamawiania.Dostalam dziś mail z drewlandii,że od poniedziałku w ich sklepie będą wreszcie te większe.Większe chyba łatwiej w łapce utrzymać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Kolejne sliczności
![]() ![]()
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
jambolaja, ja mam te ich "duże", duze to one nie są, ale jak juz jakiś motyw wymyslę i znajdę to robi się je całkiem wygodnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
cudowne jajeczka,szczególnie te ciemne
powiedz w jakim lakierze robisz im te kąpiele ,efekt wyszedł rewelacyjny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Lakier HartzLack połysk akrylowy
jambolaja, zamawiaj, rób i się chwal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Żeby nie było, że marudzę, te dwa czarnuchy mi się bardzo podobają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
aburkowa cudaaaaaaaaaaa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
oooooooooooooo........... .........!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
normalnie mnie zatkało i nie wiem co powiedzieć, bo chyba nie ma słów, które wyraziłyby mój zachwyt i uznanie ![]() p.s. mam ten sam lakier i nie sądziłam, że może mieć aż taki połysk.. ale może to wpływ "kąpieli lakierowych", że nie widać zadnej skazy na tych jajkach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
ryba, zdecydowanie sposób lakierowania ma tu znaczenie, przy normalnym niestety takiego efektu nie ma
Cieszę się, że Wam też się podobają, wreszcie coś z czego jestem naprawdę zadowolona (hihi nie ma jak skromność ![]() Mam jeszcze 3 ale na razie brak pomysłu na nie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
i znowu czarne poprostu śliczne...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Przepiękne. Ale teraz musisz mi coś zdradzić. Malujesz jaja na jasno, naklejasz motyw i dopiero jaja na czarno? A jak sobie radzisz z podmalowaniem tuż przy brzegach motywu? Mnie paskudnie wychodzi. Chyba, ze macie jakieś cudne sposoby a ja jestem zbyt ciemna by skojarzyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Dla mnie rewelacja !!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jwstem pod wielkim wrażeniem!!! Piękne!! Czym lakierujesz te jajka że się tak pięknie błyszczą i są takie gładkie?? edit: już doczytałam i wiem czym lakierujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
No i znowu będę się powtarzać, ŚLICZNE
![]()
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Funieczka, dokładnie tak robię a na podmalowanie nie mam żadnego magicznego sposobu tylko cieniutki pędzelek, chyba 3/0, miłe panie w plastyku poleciły mi takie fajne za 3 zeta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Ołołoł!Znowu cudności!!!!!!Ja muszę najpierw wykończyć to co zaczęte i jest bardziej pilne..A jest tego trochę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
Cudne, cudne i jeszcze raz cudne
![]() TŻ powiedział śliczne ![]() Mam pytanie odnośnie lakieru. Gdzie go kupiłaś i czy dobrze rozumiem że to wodny a nie poli? Edytowane przez Golden Czas edycji: 2007-02-11 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
To wreszcie wymeczona szkatułka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Golden, lakier kupiłam w Castoramie, akryl. Nie wiem, ale pewnie inne dadzą podobny efekt. Ten przy normalnym malowaniu jest trochę trudny, trzeba kłaść cieniuteńkie warstwy i nie dotykać pracy paluchami bo zaraz się "ślizga". takie oka jak na tłustym się robią. Wesrsja matowa na szczęście nie jest problemowa.
A tak swoją drogą to ciekawe, to jasne jajo mimo, że przecież przy zanurzaniu zostawała na nim gruba warstwa lakieru nie pożółkło, natomiast szkatułka owszem, chciałam sobie pracę przyspieszyć i na początku grubsze warstwy kładłam i zaczęło żółknąć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Śliczna ta szkatułka, bardzo ładne cieniowania
![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
super szkatułka, taka delikatna... mi też te cieniowania bardzo się podobają...paluchem czy gąbeczką...?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.