fotoepilacja - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-21, 15:13   #121
protina
Przyczajenie

Dot.: fotoepilacja

Witajcie kochane,

Przeczytałam wątek i cały czas się zastanawiam nad fotoepilacją...
Do tej pory kilka razy byłam na laserze i właśnie wypada mi termin kolejnej wizyty, ale zastanawiam się czy nie spróbowac foto.
Jeśli chodzi o skutecznośc lasera, to u mnie jest niska, ale jakaś jest
(mam ciemne grube włoski)
Korzystam z zabiegów na twarz, niestety geny robią swoje i mam bardzo duże problemy z owłosieniem...(warga, policzki, broda szyja...:/)
Zastanawiam się nad fotoepilacją z dwóch powodów:
-ból (muszę bardzo mocno zaciskac usta żeby łzy nie leciały:P)
Pani która mi wykonywała zabieg powiedziała, że mają mniej bolesne końcówki, ale na wszystkie inne części ciała oprócz twarzy...
-masakryczne stany zapalne (przez tydzień chodzę spuchnięta z baardzo dużymi stanami ropnymi)
znalazłam w moim mieście http://www.yasumi-epil.pl/

Chyba spróbowac zawsze warto, koszt mniejszy, a zawsze mogę wrócic do lasera?
protina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 00:54   #122
Szara_fleur
Przyczajenie

Ja bym na Twoim miejscu spróbowała. Może będzie równie efektywna a mniej bolesna
Szara_fleur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 07:40   #123
macdusia
Przyczajenie

GG do macdusia Send a message via Skype™ to macdusia

Witam,

Co prawda jestem świeżo po drugim zabiegu bikini w No Mas Vello, ale wydaje mi się, że ta metoda działa. Po pierwszym zabiegu włosów było ok 30% mniej, co dla mnie jest wielkim sukcesem. Napiszę za ok 3 tyg jaki bedzie efekt po drugim zabiegu. Pozdrawiam.
Stary 2011-07-13, 08:58   #124
Burbery
Zadomowienie

Dziewczyny! Moim zdaniem nie powinny się na temat efektów wypowiadać osoby po 1-3 zabiegach i to świeżo (ok 2 tyg.) po nich. Miałam 5 zabiegów IPL + RF i na początku piałam - zostało mi 90% włosków albo nawet żadnych, zero golenia, oh ah. Zabieg przerwałam na wakacje (z resztą nic mi nie odrastało wiec myślałam ze to koniec całego procesu. Minęło około 8 tygodni. WSZYSTKO ODROSŁO. 500 złotych innymi słowy poszło do kosza.
Burbery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 07:31   #125
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Burbery Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Moim zdaniem nie powinny się na temat efektów wypowiadać osoby po 1-3 zabiegach i to świeżo (ok 2 tyg.) po nich. Miałam 5 zabiegów IPL + RF i na początku piałam - zostało mi 90% włosków albo nawet żadnych, zero golenia, oh ah. Zabieg przerwałam na wakacje (z resztą nic mi nie odrastało wiec myślałam ze to koniec całego procesu. Minęło około 8 tygodni. WSZYSTKO ODROSŁO. 500 złotych innymi słowy poszło do kosza.
Hej, ja właśnie jestem po 3 wizytach na bikini i pachy - efekt super - ale nikt nie mówi jak długo... Brakuje tu takich wypowiedzi osób, które robiły zabieg powiedzmy rok temu.... Sama jestem ciekawa czy to działa.
A tak z drugiej strony laser diodowy daje 100% pewności??? Czy też może być różnie???? Może lepiej zaoszczędzić i zrobić to?
Aasikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-14, 12:55   #126
Burbery
Zadomowienie

Właśnie sęk w tym że niestety na forach się rozpisują głównie osoby w trakcie zabiegów i są zachwycone i polecają, mało jest tych po długiej przerwie. Czekam na pozytywną wypowiedź osoby kilka miesięcy po zakończeniu IPL - jak na razie nie znalazłam takich opinii. Mi po przerwie odrosło prawie wszystko i jestem pewna że za kilka miesięcy wróci absolutnie wszystko. na chwilę obecną żal mi nawet 4 dych na te zabiegi
Burbery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-15, 09:41   #127
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie sęk w tym że niestety na forach się rozpisują głównie osoby w trakcie zabiegów i są zachwycone i polecają, mało jest tych po długiej przerwie. Czekam na pozytywną wypowiedź osoby kilka miesięcy po zakończeniu IPL - jak na razie nie znalazłam takich opinii. Mi po przerwie odrosło prawie wszystko i jestem pewna że za kilka miesięcy wróci absolutnie wszystko. na chwilę obecną żal mi nawet 4 dych na te zabiegi
Masz rację też chyba odpuszczę, jestem po 3 zabiegach. nie wiem czy nie lepiej odłożyć kasę na laser...chociaż będzie pewność.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 10:54   #128
dedede
Anna Ha

Mi po zabiegach laserem aleksandrytowym - jakoś 4 zabiegi na pachy, tyle samo na bikini (z czego 2 brazylijskie, a 2 tylko boki - więc mam "przerzedzony trójkącik") - po 1,5 roku przerwy musiałam teraz zrobić zabieg dobijający, bo miejscami rosły pojedyncze włoski. Pod pachami może kilka-kilkanaście włosów na pachę, na bikini trochę więcej, ale nie ma mowy o porównywaniu tego do wcześniejszego zarostu. Zrobiłam sobie też pierwszy zabieg na łydki.
Zabieg dobijający zrobiłam w tym samym gabinecie i dostałam bardzo dużą zniżkę, jako że wszystkie robiłam też u nich.
Faktycznie laser jest parę razy droższy, ale naprawdę mega skuteczny - a w przypadku aleksandrytowego nie ma nawet oparzeń jak przy diodowym, bo ma krótszy impuls i jest bardziej precyzyjny. Polecam - ja chodzę do CTL we Wrocławiu. Jestem bardzo zadowolona!
dedede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-18, 17:30   #129
zuzaankaaa
Raczkowanie

witajcie.
czy fotoepilacja dziala na jasniejsze, "szatynkowe" wlosy? czy wszytskie zadowolone Panie maja raczej czarne wloski? jesli nie, to ktora metoda najlepiej usuwa takie wloski?

dzieki za odp

Edytowane przez zuzaankaaa
Czas edycji: 2011-07-18 o 20:54
zuzaankaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-23, 23:56   #130
Maverick_1979
Przyczajenie

Moje doświadczenie z depilacją:

5 lat temu laserem Light Sheer zrobiłam sobie bikini - 4 zabiegi - do dnia dzisiejszego nic nie odrosło

3 miesiące temu zakończyłam serię 6 zabiegów IPL w Nomasvello(pachy i łydki).... no i tu ogromne rozczarowanie, bo ponoć mam idealne warunki, czyli włos odpowiednio ciemny i odpowiedniej grubości, ale do rzeczy. Miesiąc spokoju, a teraz wszystko wygląda jak wyglądało. ZERO EFEKTU.

Tak więc, odkładam na Light Sheer czy coś podobnego.
Te 99 zł za strefę to pozorna oszczędność Za pieniądze, które wydałam na IPL miałabym już jakieś 2 zabiegi na łydki...
Maverick_1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-25, 18:22   #131
amman
BAN stały

mam ogromny dylemat zaczęłam pierwszy zabieg 2 miesiące temu teraz jestem po wakacjach i za tydzień mam termin na następna wizytę wielokrotnie słyszałam że na opaleniznę nie powinno się robić depilacji czy to prawda i czym może grozić jak się zdecyduję?
amman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-26, 09:58   #132
DOTELO
Przyczajenie

Witam,
korzystałam z fotodepilacji No+vello.Robiłam w lutym i marcu,po trzy zabiegi na pachy i bikini.Pierwsze wrażenie super,nic nie bolało,wypalone włoski się wykruszyły,odrastały nieliczne i to bardzo powoli.Myślałam że za 99 zł to strzał w dziesiątkę.Minęło już trochę czasu i żałuję tej depilacji.Wszystko wróciło i mam wrażenie,że odrastające włoski się wzmocniły.Jest ich więcej,są ciemniejsze i sztywniejsze.Teraz jest gorzej niż przed zabiegami
Czy dobrze wywnioskowałam,że zabieg laserem,pomimo ceny i bolesności jest bardziej skuteczny w perspektywie czasu??
DOTELO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-26, 18:31   #133
dedede
Anna Ha

Ja jestem już prawie 2 lata po zabiegach laserem aleksandrytowym (chyba po 4 zabiegi na każdą partię, jeśli dobrze pamiętam) i jedyne co rośnie, to jasny lub szary bardziej mech niż włosy Jeśli zdarzą się jakieś ciemniejsze włoski, to są pojedyncze.
Depilowałam laserem aleksandrytowym pachy i bikini (pełne), a teraz zrobiłam pierwszy zabieg na łydki - jestem bardzo zadowolona z efektów i nie myślę o zmianie lasera. Te IPL są tańsze, ale co mi po niższej cenie, skoro z aleksandrytowym mam przynajmniej 100% pewności, że on naprawdę usuwa trwale włosy.
Nie chcę was martwić, ale IPL najwyraźniej usuwa włosy - ale nie uszkadza ich cebulek. Dlatego włosy wam wypadają, ale potem odrastają ... a przecież ideą depilacji laserowej jest TRWAŁE pozbycie się owłosienia, a nie usunięcie go na miesiąc, dwa, trzy ... a potem wszystko odrasta? To jakaś masakra, współczuję wam.
Cennik usuwania laserem aleksandrytowym jest mniej atrakcyjny http://ctl.wroc.pl/depilacja-laserow...tml?t=113#tabs ale biorąc pod uwagę to, że po paru (4-5) zabiegach włosy nie odrastają wcale .. chyba jednak warto aha, i pachy są zazwyczaj gratis, jak się depiluje inną partię ciała. Mają też zniżkę dla studentów. Ja polecam z całego serca, warto!
Stary 2011-07-26, 19:13   #134
justyskak
Przyczajenie

Białystok??
Mam problem z wrastającymi włoskami na łydkach i w końcu zdecydowałam się na fotoepilacje. Wiem że już jakiś czas temu był ten temat ale może macie jakieś nowe opinie i doświadczenia co do Białostockich salonów.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
justyskak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-27, 17:44   #135
Maverick_1979
Przyczajenie

Zgadzam się pod każdym względem z DOTELO i dedede.

Fotoepilacji się nie opłaca robić, po paru miesiącach jest wszystko jak kiedyś, a może nawet włoski są mocniejsze i mocniej wrastają(chociaż może to być moje subiektywne, podyktowane rozczarowaniem, wrażenie).
Tylko laser aleksandrytowy lub Light Sheer. Więcej kosztuje, ale efekty są na lata.
W sumie jak policzyłam ile wydałam na łydki i pachy w nomasvello i za to miałabym 3 pełne zabiegi na łydki robione aleksandrytowym - zostałby jeden i gwarantowany efekt, a tak straciłam pieniądze...ech żeby można było je odzyskac, bo w sumie cała ta reklama to kłamstwo.
Maverick_1979 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 07:44   #136
Aasikk
Zadomowienie

Hej, ja też korzystałam z IPL + RF efekt super (po 3 zabiegi na pachy i bikini) ale co z tego skoro większość z was mówi, że to strata czasu i pieniędzy. Więc zrezygnowałam, odwołałam kolejne zabiegi i zbieram pieniążki na laser. Pani, która robiła mi zabiegi powiedziała, że włosy są idealne (ciemne, grube, itp). Który laser mi polecicie? Ten Aleksandrytowy czy ten Light Sheer? Zupełnie się na tym nie znam - na co mam zwracać uwagę???? A może macie jakieś godne polecenia salony w Piasecznie lub w W-wie????
Stary 2011-07-28, 10:45   #137
nowa_kacha
Raczkowanie

Ja też odradzam fotoepilację...dużo lepszy jest laser diodowy light sheer - mialam 3 zabiego robione w DER-MEDzie i usunęli mi wszyściutko...wiadomo- bezpośrednio po zabiegu czułam lekki dyskomfort, ale wystarczy stosować się do rat kosmetyczki/dermatologa i jakoś się przejdzie przez ten okres pozabiegowy
nowa_kacha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 15:26   #138
Szara_fleur
Przyczajenie

Jak szukałam informacji o depilacji laserem i fotoepilacji, to zdania były podzielone. Kobitki, które robiły depilację laserową też się uskarżały, że im włosy odrastają i były naprawdę rozczarowane, ponieważ kupę kasy w to włożyły. Z kolei czytałam opinie, że nawet po 2 latach niektórym osobom nie odrasta po fotoepilacji. Dlatego postanowiłam, że sama spróbuję i zobaczę jak jest naprawdę z tą fotoepilacją. Dodatkowo przed rozpoczęciem epilacji przeszłam się do mojej pani dermatolog i spytałam się jak to w końcu z tym jest. Lepsza fotoepilacja czy laser? Sama pani dr pracowała na IPL a teraz pracuje na laserze diodowym. Według jej obserwacji obydwa usuwają owłosienie i po obydwu mogą odrosnąć włoski. Co powoduje, że odrastają? A mianowicie hormony. Podobno jak ma się zachwianą gospodarkę hormonalną to tak się dzieje i nawet możemy o tym nie wiedzieć... Czyli laser również może być zawodny. Ale jeszcze jedną ważną rzecz mi powiedziała. Że lampy do sprzętu fotoepilacji kosztują kilka tysięcy złotych i często salony oszczędzają na nich, dłużej wykonując zabiegi i jeżeli to robią to też może być powód dlaczego włoski odrastają...
Stary 2011-07-28, 15:31   #139
dedede
Anna Ha

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Hej, ja też korzystałam z IPL + RF efekt super (po 3 zabiegi na pachy i bikini) ale co z tego skoro większość z was mówi, że to strata czasu i pieniędzy. Więc zrezygnowałam, odwołałam kolejne zabiegi i zbieram pieniążki na laser. Pani, która robiła mi zabiegi powiedziała, że włosy są idealne (ciemne, grube, itp). Który laser mi polecicie? Ten Aleksandrytowy czy ten Light Sheer? Zupełnie się na tym nie znam - na co mam zwracać uwagę???? A może macie jakieś godne polecenia salony w Piasecznie lub w W-wie????
Aleksandrytowy daje mniejsze podrażnienie skóry po zabiegu i sam zabieg jest mniej inwazyjny. Ja podjęłam decyzję, że będę usuwać aleksandrytowym (wcześniej rozmawiałam z wieloma ludźmi, z lekarzami i pacjentami, czytałam itd.), bo aleksandrytowy działa też na te jaśniejsze włosy - a wbrew temu co się wydaje, nawet przy pozornie ciemnych włosach, między nimi rosną też jaśniejsze.
Ja wydepilowałam już pachy i bikini aleksandrytowym, teraz też nim robię nogi - i nie żałuję tej decyzji
Włosy nie odrastają (jestem prawie 2 lata po, więc to nie relacja "neofitki zakochanej w gładkiej skórze"), nie zostają ŻADNE przebarwienia (po LightSheer widziałam u paru osób kropki w miejscach mieszków włosowych), sam zabieg jest umiarkowanie bolesny (parę razy jak miałam zły dzień i nie chciało mi się męczyć, to się znieczulałam maścią Emla i wtedy nic nie bolało), po samym zabiegu w miejscach włosków są tylko lekkie zaczerwienienia, takie kropeczki - na następny dzień schodzą. Osobiście polecam aleksandrytowy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 10:47   #140
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dedede Pokaż wiadomość
Aleksandrytowy daje mniejsze podrażnienie skóry po zabiegu i sam zabieg jest mniej inwazyjny. Ja podjęłam decyzję, że będę usuwać aleksandrytowym (wcześniej rozmawiałam z wieloma ludźmi, z lekarzami i pacjentami, czytałam itd.), bo aleksandrytowy działa też na te jaśniejsze włosy - a wbrew temu co się wydaje, nawet przy pozornie ciemnych włosach, między nimi rosną też jaśniejsze.
Ja wydepilowałam już pachy i bikini aleksandrytowym, teraz też nim robię nogi - i nie żałuję tej decyzji
Włosy nie odrastają (jestem prawie 2 lata po, więc to nie relacja "neofitki zakochanej w gładkiej skórze"), nie zostają ŻADNE przebarwienia (po LightSheer widziałam u paru osób kropki w miejscach mieszków włosowych), sam zabieg jest umiarkowanie bolesny (parę razy jak miałam zły dzień i nie chciało mi się męczyć, to się znieczulałam maścią Emla i wtedy nic nie bolało), po samym zabiegu w miejscach włosków są tylko lekkie zaczerwienienia, takie kropeczki - na następny dzień schodzą. Osobiście polecam aleksandrytowy.
hej, dzięki za informacje
wczoraj aż zaczęłam szukać jakiegoś gabinetu, który oferuje takie usługi. Niby jest tego dużo, ceny są też różne. jeszcze muszę o tym poczytać.
Boję się trochę, że Light Sheer może mnie poparzyć... nie wiem sama co robić, jestem w kropce
Stary 2011-07-29, 11:35   #141
nowa_kacha
Raczkowanie

Cytat:
hej, dzięki za informacje
wczoraj aż zaczęłam szukać jakiegoś gabinetu, który oferuje takie usługi. Niby jest tego dużo, ceny są też różne. jeszcze muszę o tym poczytać.
Boję się trochę, że Light Sheer może mnie poparzyć... nie wiem sama co robić, jestem w kropce
Nie kropkuj się Laser Cię nie poparzay, a zadba o to komsetyczka, któa bedzie wykonywałą zabieg. Konsultacja jest koneczna. Ja mialam zabieg laserem Light Sheer Duet - nowsze, ulepszona i naprawdę ezpolesna wersja ligsheer'a
nowa_kacha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-29, 16:02   #142
dedede
Anna Ha

Nie ma czegoś takiego jak "bezbolesna depilacja laserowa"
Dzięki nawiewowi zimnego powietrza (rura z silnym nadmuchem lodowatego powietrza) zabieg da się znieść, ale bezbolesny? jesteś pewna tego co piszesz?
Wypisują takie rzeczy na stronach internetowych salonów, ale znam masę osób, które się depilowały różnymi laserami (w tym LightSheer D o którym piszesz) i dla nikogo nie było to bezbolesne
Stary 2011-07-29, 16:23   #143
Szara_fleur
Przyczajenie

A czy można gdzieś kupić ten krem przeciwbólowy Emla? Bo z tego co wiem to on jest na receptę
Stary 2011-07-31, 11:57   #144
dedede
Anna Ha

W aptece, teoretycznie na receptę - ale jeśli pójdziesz do apteki, w której nie będzie żadnych klientów, powiesz farmaceucie, że będziesz mieć zabieg laserowy, boisz się bólu itd. ... sądzę, że dostaniesz bez większych problemów.
Mój kumpel jest farmaceutą, daje mi takie preparaty bez recepty - wiem od niego, że apteka nie rozlicza się nigdzie z recept na tego typu preparaty, więc to jedynie dobra wola sprzedawcy w aptece.
Radzę kupować dużą tubę (kosztuje parędziesiąt złotych) - mała zupełnie się nie opłaca.
Możesz też wziąć receptę od lekarza rodzinnego/internisty, powiedz prawdę: zabieg laserowy a ta maść działa znieczulająco. Jeśli lekarz nie będzie złośliwy, to da receptę.
Stary 2011-07-31, 12:10   #145
myosotiska
Przyczajenie

Cytat:

Ja podobnie jak koleżanka muszę zabrać głos, iż efektów fotoepilacji należy wypatrywać po dłuższej przerwie - ja miałam 4 zabiegi na bikini i nogi, efekty były jako takie w trakcie, ale teraz po 3 miesięcznej przerwie wszystko mi odrosło - brzydkie, czarne i grube!!!!
NIESTETY kupiłam kupon na grouponie i wydałam 1tys pln!
zostało mi 2 zabiegi po wakacjach, nie wiem czy w ogóle warto iść skoro nie działa!
bardzo bardzo żałuję,,,,:noniew iem:

Do szczęścia nie jest potrzebne wygodne życie, lecz zakochane serce. bł. Josemaria Escriva
myosotiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 18:17   #146
amman
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Szara_fleur Pokaż wiadomość
A czy można gdzieś kupić ten krem przeciwbólowy Emla? Bo z tego co wiem to on jest na receptę
raz udało mi się kupić krem emla bez recepty faktycznie nie było ludzi i farmaceutka nawet nie zapytała czy mam receptę,ostatnio miałam mniej szczęścia chociaż nie było nikogo w aptece to odeszłam z kwitkiem nie udało się chyba zależny na kogo trafimy.
amman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-01, 07:41   #147
Aasikk
Zadomowienie

ok, ok obiecuję już nie będę się kropkować hehe a więc biorę się za szukanie jakiegoś fajnego gabinetu na terenie W-wy. Może ktoś ma jakieś propozycję. chciałabym zrobić dwie partię ciała jednocześnie bikini i paszki - ale chyba najpierw muszę troszkę kaski odłożyć, bo jeszcze przede mną wakacje, więc może być ciężko...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 10:42   #148
dedede
Anna Ha

Cytat:
ok, ok obiecuję już nie będę się kropkować hehe a więc biorę się za szukanie jakiegoś fajnego gabinetu na terenie W-wy. Może ktoś ma jakieś propozycję. chciałabym zrobić dwie partię ciała jednocześnie bikini i paszki - ale chyba najpierw muszę troszkę kaski odłożyć, bo jeszcze przede mną wakacje, więc może być ciężko...
Zrób jesienią, jak zejdzie już opalenizna. Opalenizna stwarza ryzyko powstania trwałych przebarwień. Ja zawsze idę na zabieg jako córka młynarza, raz poszłam z leciutkim muśnięciem słońcem - i od razu, i mocniej bolało, i jakieś plamki powychodziły... Tak więc trzymajcie się rygorystycznie zaleceń "brak opalenizny".
Stary 2011-08-02, 08:18   #149
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dedede Pokaż wiadomość
Zrób jesienią, jak zejdzie już opalenizna. Opalenizna stwarza ryzyko powstania trwałych przebarwień. Ja zawsze idę na zabieg jako córka młynarza, raz poszłam z leciutkim muśnięciem słońcem - i od razu, i mocniej bolało, i jakieś plamki powychodziły... Tak więc trzymajcie się rygorystycznie zaleceń "brak opalenizny".
U mnie to nie problem bo w ogóle się nie opalam. Jeżeli potrzebuję być opalona to idę na opalanie natryskowe (coś takiego jak samoopalacz nakładany przez kosmetyczkę - po 7 dniach znika) a od czasu do czasu nakładam balsam brązujący i to wszystko.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

dziewczyny jeszcze jedno. Chyba mam "kretyńskie" pytanie ale zapytam... jedna z zasad aby zadziałał laser mówi o tym, iż trzeba mieć ciemne włosy... na linii białej mam włoski: kilka jest ciemnych a reszta jasna (tych ciemnych pozbywam się pęsetką), chciałabym pozbyć się ich na stałe. I teraz uwaga pytanie.... tak sobie pomyślałam, czy gdybym zafarbowała te włosy na ciemny kolor to wtedy laser je weźmie??? czy tu chodzi o to aby pigment (czy jak to się nazywa) w środku włosa był ciemny????? PS. Kto pyta nie błądzi heheh

Edytowane przez Aasikk
Czas edycji: 2011-08-02 o 08:20 Powód: literówka
Stary 2011-08-02, 08:36   #150
dedede
Anna Ha

Też mam taką "linię białą" - ostatnio mi pani robiąca zabieg ostrzelała tych parę włosków i na razie rosną tylko jasne.
Zafarbowanie włosów nic nie da, bo laser potrzebuje ciemnej cebulki a nie łodygi włosa - więc włos musi być ciemny z natury i to czasem nie wystarczy że ten widoczny jest ciemny, gdy cebulka przy okazji jest jasna.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości