|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: haftowane, dziergane i inne
Kami śliczny avat
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Kami kapelusik jest sliczny, modelka urocza
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
Już dawno chciałam ci to powiedzieć,że te kolczyki okropnie mi się podobają.Jeżeli masz do nich opis to ja ślicznie proszę.
Kapelusik też uroczy,a ta czerwień szczególnie wpadająca w oko i podkreślająca urodę ślicznej modelki.
|
|
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
Tygrysek
mamuta bewix sagap lukreti Dziękuję za wszystkie miłe słowa! Cieszę się że podoba się Adka w czapeczce ![]() Tygrysku -dla chłopca można z daszkiem czapeczke...albo cyklistówkę ![]() mamuta -a Twoja córcia, jak przypuszczam, tez niedługo zostanie obdarowana ![]() Sagap -polecam jeszcze raz, bo robi się szybko i przy innych szydełkowych robótkach to czysty relaks... (chociaż dla niektórych każda robótka to czysty relaks... lukreti -fajnie że się odezwałaś bo schemat jest prościutki, może jeszcze któraś z dziewczyn się pokusi. Kolczyki robiłam wg idei szala "boa" -chciałam sprawdzić jak będzie się skręcał taki cienki kordonek - i tak się skręcił .Robiłam różne próbki -tę na zdjęciu wg następującego schematu: 1 rząd -20 oczek łańcuszka 2 rząd -w każde oczko 3 słupki 3 rząd -w każde oczko 3 słupki Nie wiem jak "przepisowo" robi się boa, ja wybrałam taką opcję, ale na pewno można na różne sposoby dodawać oczka. Dziewczyny -może będzie Wam się chciało poeksperymentować z kolczykowym boa (ja muszę chwilowo odpocząć ![]() Jakby co to chwalcie się! buziaki
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
Kami fajnie ze podalas opis, a moze podasz go jeszcze w watku Bewix o bizuteri szydelkowej
Niech wszystko bedzie razem
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
sagap -taki też mam zamiar, tylko wciąż z doskoku jestem na Wizażu
![]() lecę nadrobić zaległości...
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
Super boa- moze spróbuję!!!!
|
|
|
|
|
#129 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny -jak tam BOA?
![]() u mnie kolejna czapeczka ![]() i kolczyki, które kiedyś zrobiłam przycinając odpowiednio...korale
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Kami
- już teraz wiem co robisz jak nie buszujesz po forum /kapelusiki dla córci, a może znowu coś xxxxxxx/kolczyki - super
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
Piekny kapelusik- talent masz!!!!!!!! A kolczyki też nieziemskie.
|
|
|
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
Kapelusik fantastyczny
bardzo,ale to bardzo mi sie podoba:Próbowałam zrobić te kolczyki boa,ale moje wcale nie wyszły takie fajne.Kami powiedz jakimi nićmi je zrobiłaś to spróbuję jeszcze raz. |
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Kapelusik jesr przesliczny, rewelacyjny moze napiszesz jak go zrobilas
![]() A kolczyki, super!
|
|
#134 |
|
Rozeznanie
|
Dziewuszki kochane -dziękuję Wam bardzo
Glinko droga -co jak co, ale xxxxx na razie mam dość ![]() Tygrysyku -taki to talent jak każdej z nas - trochę motywacji, żyłki hazardzisty (jakże przydatnej przy improwizacji ![]() ) i zamiłowania do NOWEGO ![]() lukreti -ja użyłam kordonka Ariadny opatrzonego dopiskiem 76 tex x 2 ( )Próbowałaś na najmniejszym szydełku? Ja robiłam kolczyk dość ciasno, po to, żeby był sztywny. A może zastosuj większy skręt ?(więcej oczek dodanych) Powodzenia, nie zrażaj się ![]() sagap... rozrysowanie schematu mnie przerasta... czapeczkę robiłam z głowy i wzór nie jest regularny -wszystko zależało od przymiarki na Adce. To jest czapeczka alogiczna i intuicyjna W uproszczeniu: placek ze słupków na czubku głowy ażurem kilka rzędów (dodawanie oczek) kilka rzędów słupkami (powstał pasek do udekorowania) znowu ażur -kilka rzedów rondo ze słupków -dodawane tak, aby się wywinęło. Ażur prościutki - na zasadzie szachownicy: 2(3) słupki , 2 (3) oczka łańcuszka /powt. , następny rząd - słupki w oczka łańcuszka, a łańcuszek nad słupkami itd. sagap -ależ mnie inspirujesz do gadulstwa ![]() to ja już zmykam. Hmmm... Na jutro mam wydziergać korale na prezent (o mamma mia... )
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Kami dziekuje za instrukcje
Gadulstwo w Twoim wykonaniu jest bardzo przyjemne i inspirujace wiec sie nie zrazaj i "nawijaj" dalej ![]() Powodzenia w szydelkowaniu korali, a tak apropo fajna maja nazwe "o mamma mia..." juz sie ich nie moge doczekac
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Kami dlaaaaaaaaczego nie
Ja xxxxxxxxxxx spróbuję po święach Wiem, że kapelusik szybciej
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
och Kami a moze czapeczka dla chłopca - hmm kapelusik póki co odpada
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
hmm albo mi sie zdaje albo ja pierwszy raz widzę Twoje korale Kami. Pewnie dlatego że ja tu wiecznie tylko na chwilkę. Świetne są. A ten kapelusik boski. Jak prosty to może dla chrześnicy zrobię....kiedyś
. hmmA na przycinanie korali to bym nie wpadła
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe i ładne kolczyki. |
|
|
|
|
#140 |
|
Rozeznanie
|
witajcie, dziękuję Wam kochane
hihi -Glinko, nie powiem, kto przymierzał się do Wiktora... bewix -czapeczka dla chlopca to jak dla dziewczyny tylko zamiast ronda daszek... tak sobie mysle. No i ciut większa prostota ![]() naisha -taki kapelusik to może 3 godziny dziergania (zależy jaka nitka). Zachęcam damurku - jestem bardzo ciekawa Twojej wersji no to wklejam korale "o mamma mia" (sagap -Tyś matką chrzestną , pierwsze robione cienkim kordonkiem, bardzo oszczędne. spodobały się
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Kami
A "Wiktor" czeka w kolejce - większa przerwa między świętami
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Kami tu matka chrzestna - wreszcie pierwsze chrzesniaki !!!
Korale "Mamma mia" jestescie wspaniale, cudowne, slodziutkie achhhhh
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
Kapelusik cudowny
(np. ja)Na pewno zrobię mojej Emilce czapulinkę, ale na razie jest za mała (7 msc.) na takie eleganckie nakrycia głowy, dla niej muszę wykombinować coś z uszkami, sznureczkami i mało dziurawe
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Super te korale Mamma mia.
3 godzinki - to dla mnie pewno ze 3 dni , ale ja cierpliwa jestem. A modelka często u nas jest na "przechowaniu" więc dobrze się składa.
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
damurku - jestem bardzo ciekawa Twojej wersji cierpliwości, już zrobiłam 2 czapeczki. Kapelusik też będzie. Korale świetne . Mam nadzieję, że będą następne. |
|
|
|
|
#146 |
|
Rozeznanie
|
w imieniu korali -dziękuję
![]() Glinko- czuję powiew przygody (już się cieszę )Sagap -na wszystko przychodzi czas... ![]() mamuta -bardzo inspirujący jest ten Twój trans, tylko się cieszyć ![]() naisha -ja też nie robię "od jednego posiedzenia" czapki. Ale w 2 wieczory można sie uwinąć, nawet w asyście "małego modela" damurku -wiem ze nie próżnujesz, i cierpliwam ) bo konczą się drewniane kulki...
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() przejrzałam cały wątek i jestem pod wrażeniem - śliczne prace!!! zwłaszcza zakręcone kolczyki mnie urzekły! a takiego samego kokopellego, jak Twój z 2giego bodajże postu wyhaftowałam mojemu TŻ na walentynki i chłop się bardzo ucieszył
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
witajcie dziewczyny
długo mnie nie było- przerzuciłam się na książki, co trochę powstrzymało moje szaleństwa internetowe...ale wczoraj poczułam ukłucie tęsknoty... za szydełkiem , i wydziergałam taki sobie skromny wisiorek, starannie ukrywając jego zawartość, czyli gigantyczną podkładkętych podkładek kupiłam kilka i pewnie bedzie c.d. a tymczasem czeka mnie nadrabianie wizazowych zaleglosci juz czuję że wątki tętnią Świętamibuziaki kalima -miło mi że odwiedziłaś mój wątek i cieszę się, że Ci się podobają prace. Ja do Kokopellego mam słabość - od razu mi się spodobał
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Kami
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Świetny wisior!!!! Hmm też robiłas z włóczki chyba spróbuje, to mniej machania szudełkiem ...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

bardzo,ale to bardzo mi sie podoba:
)