|  2006-02-08, 12:45 | #121 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

Dot.: pomysł na WALENTYNKI

Czy ktoś wie ile kosztuje zrobienie kalendarza ze zdjęciami?

| 
|     |   | 
|  2006-02-08, 14:22 | #122 | |
| Przyczajenie | 

Cytat: 
 Osobiście radziłabym zrobic samemu kazda stronkę kalendarza (skoro już mamy dostęp do kompa) i zaniosła do fotografa do wywołania, a potem do zbindowania (binduja wszedzie -no prawie- gdzie maja ksero). Fotograf za wywołanie weżmietyle ile za każde zdjęcie w okreslonym formacie, a format zalezy od ciebie. Ja jeśli chciałabyś taki kalendarz gdzie miesiace się zmieniaja a wasze zdjęcie jest stałe to mżna zamówic u fotografa za jakieś 15 - 20 zł | |
|     |   | 
|  2006-02-08, 16:00 | #123 | 
| Zadomowienie | 

czy mogłyby ktos napisac co jest na tych kostkach do gry sypialnianej? na kazdej sciance. Pomyslałam ze skoro juz ich nie mozna kupic to sama zrobie..ale nie wiem co dokladnie tam ma byc.. Bylabym bardzo wdzieczna   a moze jakies inne pomysly na gre dla dwojga macie? Edytowane przez Dorka__00 Czas edycji: 2006-02-08 o 21:36 | 
|     |   | 
|  2006-02-08, 23:25 | #124 | 
| Raczkowanie |  Dot.: pomysł na WALENTYNKI 

ja takie kostki to kupiłam rok temu chyba. były z dezodorantem Axe.jutro mogę zrobić zdjęcie.jesli oczywiście odbrze wyjdzie. a jeśli chodzi o kuponiki to zrobiłam.i owszem.nie mamz zdjęć takich całych gotowych tylko same szablony.a co na nich napisać?ja znalazłam to na wizazu.wpiszcie w wyszukiwarce,,księga zyczeń"(jesli dobrze pamiętam że znalazłam to akurat tutaj  ) ja mojemu TŻ robię poduszeczkę i kartkę.jutro porobię zdjęcia to się pochwalę chociaż poduszka nie skończona   
				__________________ Póki nie przyjdzie śmierć, która wszystko niszczy... życie jest piękne   | 
|     |   | 
|  2006-02-09, 10:00 | #125 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: z Chorzowa :] 
				 | 

ja się zastanawiam nad kajdankami, http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84881039 ale chyba juz troche za pozno na zamowienie bo pewnie do 14lutego nie dojdą wiec bede musiala poszukac gdzies w sklepach(sex shop)   Do tego moze jakas kolacja w restauracji ( bo gotowac nie umiem  ) a potem wieczorem bedzie mogl wyprobowac moj prezent     | 
|     |   | 
|  2006-02-09, 12:03 | #126 | |
| Wtajemniczenie | 

[quote=ula-po-prostu] Cytat: 
  smiesznie bylo   
				__________________ Jednej rzeczy wam brakuje-wszystkim bez wyjątku: odwagi. Nie mówię o jakimś popisyaniu się czymś przed kimś.Chodzi mi o odwagę przeżycia siebie aż do końca.Wszytko jedno gdzie: dożywtnie więzienie, klaztor, ferma wśród bushu czy wyokie stanwsko w jakimś ohydnym wielkim mieście Bogini Sportu  | |
|     |   | 
|  2006-02-09, 12:59 | #127 | 
| Raczkowanie | 

ja kupiłam kubeczek z kolekcji Misie ME TO YOU... one sa taaaaakie słodkie  ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) że az prawie zęby bolą ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) Uwielbiam te misie!!!! A poza tym znalazłam przepis na pysznie zapowiadające sie ciasteczka, więc poszaleję w kuchni... jeszcze tylko musze m\zmajstrowac jakies fajne pudełeczko na te ciacha   a jakby któraś z Was chciała ten mój kubeczkowy zakup zobaczyc to jest on tutaj ---> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=85604984 czyż nie jest uroczy?? !!           | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2006-02-09, 13:19 | #128 | 
				 | 

Fajny pomysł z płyt cd

| 
|     |   | 
|  2006-02-09, 14:58 | #129 | 
				 | 

Dzięki Ciania za informacje ,bardzo mi pomogłaś.Pozdrowionka   | 
|     |   | 
|  2006-02-09, 15:15 | #130 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

ja zrobilam pare rzeczy z masy solnej wiec  dla TŻ dam serduszko albo takiego smoka robionego (trzyma serce z moim imieniem),- ktory sie pojawi na stronce jak wyschnie (i oczywiscie do tego kupilam kartke, no i wiemy ze na 99% idziemy do kina) no i juz mozna powiedziec ze "walentynki mam z glowy" a to link do mojego nowego wątku  http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=97615 
				__________________ Nie wolno się zatrzymywać choćby nie wiem jak bardzo było nam źle.   | 
|     |   | 
|  2006-02-09, 15:48 | #131 | 
| Zadomowienie | 

dziekuje kasiacezek   bylabym wdzieczna, bo zrobilam juz takie male pudeleczko..ktore okleilam nadpalonymi zapalkami i na srodku wypalilam serduszko wyglada sympatycznie ale brakuje czegos w srodku - kostki bylyby idealne   | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2006-02-09, 16:06 | #132 | 
| Raczkowanie | 

będę mie prosbe do Was-kreatywne wizażanki    jak juz pisałam wyżej będę piec ciasteczka dla TŻ na walentynki. samo pieczenie to wręcz dla mnie przyjemnośc, problem tkwi gdzie indziej...  chciałabym te ciasteczka jakoś ładnie zapakowac... znalazłam taką dużą, metalową, prostokątną puszkę po czekoladkach, ale... jak ją przerobic na walentynkowa puszkę na walentynkowe serduszkowe ciacha? może ją czyms okleic? ale co będzie sie kliec do metalu...   | 
|     |   | 
|  2006-02-09, 16:11 | #133 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

santi, zobacz pod wątkami decoupage... to idealna metoda na takie puszki. kupisz zwyklą farbę akrylową, lakier akrylowy i serwtki - takich w sedruszka jest pełno teraz w sklepach (może to być tez jakiś papier pakunkowy czy coś takiego, nie potrzebujesz aż tak idealnej puszki...) metody poszukaj po wątkach, sa nawet proste kursy, a jak będziesz miała z czymś problem to pytaj. Ja zrobiląm taką puszkę naprawdę prostym nakladem sil i środkow    | 
|     |   | 
|  2006-02-09, 18:25 | #134 | 
| Raczkowanie | 

MARTUKO a jesli taka puszka jest chropowota tzn z wytłoczeniami to też można ja ozdobic ta netodą???

| 
|     |   | 
|  2006-02-09, 19:35 | #135 | 
| Wtajemniczenie | 

a podacie mi mnoze taki przepis na jakies pyszne ciasteczka   dla mojego TŻ? 
				__________________ Jednej rzeczy wam brakuje-wszystkim bez wyjątku: odwagi. Nie mówię o jakimś popisyaniu się czymś przed kimś.Chodzi mi o odwagę przeżycia siebie aż do końca.Wszytko jedno gdzie: dożywtnie więzienie, klaztor, ferma wśród bushu czy wyokie stanwsko w jakimś ohydnym wielkim mieście Bogini Sportu  | 
|     |   | 
|  2006-02-09, 20:38 | #136 | 
| Raczkowanie | 

Ja ja ja!!! ja podam!! tylko że to jest przepis mocno ztuningowany przeze mnie, a że problemy z precyzyjnym okreslaniem stanu rzeczywistego mam to podam Ci tylko składniki i sposób wyokonania, bez dokładnych proporcji     otóż potrzebne są: -masło 1 kostka (lub margarayna) ale masełko lepsze bo ciasteczka sa wtedy mmmm maślaneeee -żółtka 3-4 -cukier puder -cukier waniliowy 1 paczuszka -proszek do pieczenia 1 łyżeczka -mąka ile zabierze  tzn dodajesz do momentu aż masa będzie juz tylko lekko żadka, bo dodatki ja jeszcze zagęstnią a teraz to co najwazniejsze czyli to co sprawia, że ciasteczka są wypasione -orzechy włoskie (pociachtane) -gorzka czekolada (pociachtana) -płatki migdałowe -rodzynki -łupane nasionka slonecznika -inne tego typu rzeczy, które Wy i Wasi TŻ'owie lubią, ale powiem szczerze, że ta kombinacja jaka ja napisałam wydaje mi się odpowiednio wypasiona   wykonanie: masełko (najlepiej takie co leżało chwilę w temp pokojowej) do michy miksera + żółtka + cukier + proszek +cukier wan +mąka. jak to będzie połączone dodajesz pyszne dodatki i wtedy dalej miksujesz. z tej gęstej wypasionej masy prosto na blaszkę wysmarowana masełkiem i przykryta pergaminem formujesz łyżeczką takie małe coś - takie małe kupeczki najeżone dodatkami (albo serduszka) ale na prawde, nie za duże. I do pieca z tym na około 20-25 min, dopóki sie nie zarumienią smacznego   | 
|     |   | 
|  2006-02-09, 20:41 | #137 | 
| Raczkowanie | 

i teraz zastanawiam sie czy mnie nikt stąd nie wywali z tym przepisem, bo to chyba w dziale MOJE GOTOWANIE powinno byc...    ale to chyba można podciągnąc pod wątek "pomysł na walentynki" bo to w końcu walentynkowe ciasteczka dla TŻ jeżli nawaliłam umieszczając tutaj mojego posta to z góry przepraszam, ale chciałam dobrze...   | 
|     |   | 
|  2006-02-09, 21:09 | #138 | 
| Wtajemniczenie | 

hmmm ? dieki wielkie ale naprawde sa pyszniutkiew ?

__________________ Jednej rzeczy wam brakuje-wszystkim bez wyjątku: odwagi. Nie mówię o jakimś popisyaniu się czymś przed kimś.Chodzi mi o odwagę przeżycia siebie aż do końca.Wszytko jedno gdzie: dożywtnie więzienie, klaztor, ferma wśród bushu czy wyokie stanwsko w jakimś ohydnym wielkim mieście Bogini Sportu  | 
|     |   | 
|  2006-02-09, 21:31 | #139 | 
| Raczkowanie | 

Ja uważam że są   i mojemu TŻ'owi też kiedyś smakowały. Tylko że tym razem zamierzam zrobic je w kształcie serduszek   napisz mi kiedyś jak CI wyszły   | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2006-02-09, 22:52 | #140 | 
| Raczkowanie | 

a więc kostki.zdjęcia są fatalne.może dlatego tak słabo widać bo troszkę się rysunki pozdzierały  bynajmniej załączam fotki.jeśli będzie taka potrzeba to napiszę co jest narysowane na każdej ściance albo narysuje jakimś grubym flamjstrem na kartce i wtedy zrobię zdjęcia.   
				__________________ Póki nie przyjdzie śmierć, która wszystko niszczy... życie jest piękne   | 
|     |   | 
|  2006-02-09, 22:53 | #141 | 
| Raczkowanie | 

cd kostek

|     |   | 
|  2006-02-09, 23:07 | #142 | 
| Raczkowanie | 

to jest kartka dla mojego TŻ

|     |   | 
|  2006-02-09, 23:09 | #143 | 
| Raczkowanie | 

a to kawałek poduszki   
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2006-02-09, 23:12 | #144 | 
| Raczkowanie | 

kartka którą zrobiłam bratu dla jego dziewczyny

|     |   | 
|  2006-02-09, 23:14 | #145 | 
| Raczkowanie | 

a to takie inne karteczki   
|     |   | 
|  2006-02-09, 23:31 | #146 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

SANTI19  zależy jakie masz zdobienia na tej puszce, jeśli motyw do naklejenia dobierzesz tak,żeby się komponowalo to będzie ladnie... jeśli to jest jakiś taki szlaczek dookola, a w środku np jest miejsce to można nakleić motyw na tą płaską powierzchnię. Oczywiście wcześniej musisz pomalować całą puszkę dokładnie. Wypukły motyw możesz też spróbowac po pomalowaniu pozłocić albo jakims kolorem wyróżnić - jeśli przejedziesz po nim palcem pobrudzonym farbą powinien zostać kolor na wypuklych częściach. Tylko musisz to zrobić z wyczuciem   Trzeba zacząć od wyobrażenia sobie jak to będzie wyglądalo w jednym kolorze... A może opisz jak wygląda ta puszka albo po czym jest wtedy latwiej będzie podać pomysl   | 
|     |   | 
|  2006-02-09, 23:57 | #147 | 
| Zadomowienie | 

oh..dzieki za kostki..niestety nie wszystko widac..co jest na tej pierwszej na zoltym tle?    ja widze ze jest piorko, reka, jezyk, usta, exe  stopa, biust, ucho..   niestety wiecej nie moglam zobaczyc..     | 
|     |   | 
|  2006-02-10, 11:01 | #148 | 
| Raczkowanie | 

to ja potem narysuje n akratce i zrobie zdjecia    
|     |   | 
|  2006-02-10, 11:52 | #149 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2004-07 Lokalizacja: Katowice 
				 | 

a ja zamowilam puzzle z nasza fotka     sa na allegro calkiem nie drogie 25 zl + przesylka    
				__________________ Basiulka | 
|     |   | 
|  2006-02-10, 13:23 | #150 | 
| Wtajemniczenie | 

kurcze wiecie co nie wiem co robic   chyba skusze sie na te ciasteczka od ciebie santi19 a moze macie jeszcze jakies inne przepisy ? a zeby zrobic je w ksztalcie serduszek to musze miec foremke ? mialm taki pomysl by do jakiegos pudeleczka wlozyc te ciasteczka i dac je TŻ a do tego moze nie wiem biklety do kina ? tylko bardzo bym chcila isc na ja wam pokaze ale on nie lubi tego typu filmow... jak mysliscie kpic bilety? no albo koszulke z nadrukiem z przodu JSTEM SUPERFACETEM a z tylu na plecach ALE MAM JUZ SUPER KOBIETE  nie wiem nie wiem .... 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.