![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Te kilogramy są przerażające...
maatra - ja sie napatrzyłam przez 2 dni w szpitalu na babki po porodzie i nic mnie juz nie zdziwi... jedne wygladaly jakby ciagle mialy porod przed soba, a inne wrecz odwrotnie, jakby nigdy nie byly w ciazy i jeszcze smigaly po korytarzach jak w maratonie
![]() celka2000 - pociesze cie, ostatnie dni przed porodem sie juz nie tyje. Według mnie staniesz na ok. 15 kg. To wcale nie tak duzo! Zabawilam sie we wrozke ![]() Ja tez z lezka w oku patrzylam na swoje fotki sprzed roku, tam gdzie mialam talie, ale uwierz mi, szybko sie gubi wage po porodzie-pod warunkiem, ze bylas aktywna przed, a teraz sie duzo ruszasz-w miare sile oczywiscie (do wyboru lub łącznie: spacery, basen, gimnastyka dla ciezarowek), to miesnie to zapamietają, a i porod lzej przejdziesz! szperr - tez myslalam ze rozstepy to nieunikniony defekt w ciazy i po niej, ale sie myliłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tego wynika, ze nie wazne czy sie smarujesz i czym sie smarujesz.. jak ma sie do tego predyspozycje, to nic nie pomoze ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2007-09-12 o 15:54 Powód: orto.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
Ja tez sie smaruje fissanem ciekawe czy pomoze narazie na brzuchu i piersiach nie mam rozstepow zobaczymy jak to bedzie po....
Poszlabym na basen ale nie wiem czy to dobry pomysl skoro mam czeste zapalenie pochwy tam tyle bakterii choc z drugiej strony czlowiek sobie poplywa lepiej sie poczuje wiec cos za cos ![]()
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, u mnie 21 tydzień i 5,5 kg na plusie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
Ja przytyłam 8 kg (24 tydzień) i to chyba dużo. Nie czuję jednak tej wagi. Fakt, że jestem obolała i czuję jakbym miała 80 lat, ale nie widzę, żebym mocno przytyła poza brzuchem i biustem. Rozstępów nie mam. Brzuch smaruję Fissanem i do kąpieli wlewam oliwki, ale na prawej nodze pojawiły się dziwne ślady. Nie wiem czy to obrzęk czy rozstępy.
Dziewczyny ile ja jeszcze mogę przytyć do 40 tc?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Nie badz zla za ten wpis, nie jest to personalny atak na ciebie, ale apel do wszystkich dziewczyn: ochloncie!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
lea29-zgadzam sie z toba w 100%. Przeciez skoro sie jest w ciazy to raczej naturalne jest to ze sie tyje - to jest naturalna kolej rzeczy. Niezdrowo byloby wogole nie tyc bo to swiadczyloby o tym ze dziecko rozwija nieprawidlowo [ nie mowie tu o pierwszych miesiacach kiedy sie czasami wrecz chudnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;5265533]Nie uwazasz, ze troche przesadzasz???? Nie zrozum mnie zle, ale ogarnia mnie pusty smiech jak czytam takie wpisy. Co jest takiego przerazajacego w tym, ze w 5 MC przytylas 5 kilo??? Jest to waga wrecz idealna
![]() ![]() Nie badz zla za ten wpis, nie jest to personalny atak na ciebie, ale apel do wszystkich dziewczyn: ochloncie!!!!![/QUOTE] Lea29, chodzi o to, że wg mojego ginekologa powinnam przytyć 8-10 kg maksymalnie. I, wybacz, ale to lekarzowi właśnie wierzę, a obawiam się, co dalej ze mną będzie, skoro wg jego zaleceń do końca ciąży nie powinnam przybrać więcej niż 4,5 kg. Jeżeli ktoś jest chudzielcem przed ciążą może bez uszczerbku na zdrowiu przytyć nawet te 15-18 kg, ale osoby które mają wage prawidłową, lub nadwagę zdecydowanie mniej... Staram się utrzymywać zdrową, zbilansowaną dietę, unikam słodyczy, i chociaz niestety nie za wiele sie ruszam, to i tak w ogólnym rozrachunku uważam, że robię wszystko, by dostarczyć mojemu dziecku jak najwięcej składników odżywczych, nie obrastając przy tym w tłuszcz! Zresztą, mam w rodzinie przypadki cukrzycy, a zbyt duży przyrost wagi w ciąży może mnie na nią dodatkowo narazić. Pozostaję pod dobra opieką i aby tak dalej było, będę słuchała ginekologa. A poza tym, to ja tyję w jakiś dziwaczny sposób... Brzuszka ciągle nie widać, a urosły mi pupa i uda! Zupełnie nikt nie domyśla się, że jestem w ciąży, a po prostu wyglądam jakbym sobie zupełnie pofolgowała z jedzeniem... Jolu, mi na nogach popękały naczynka krwionośne i sa to takie "dziwne ślady" właśnie. Może Ciebie spotkało to samo? Pozdrawiam
![]() |
#130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie denerwuj sie przeze mnie, nie taki byl cel mojego postu, ale sama po sobie wiem, ze niemalze z cudem graniczy kontrolowanie wagi w ciazy. Ginekolog moze wiedziec swoje, ty tak samo, a organizm robi i tak co chce ![]() ![]() Ja np. do 27 TC wazylam 66kg, przytylam niecale 8 kg, i to nie w brzuchu, ale w nogach i udach sie to nagromadzilo, w pracy to mi nikt nie wierzyl, ze jestem w ciazy ![]() A potem ![]() ![]() ![]() Nie zmienilam przy tym trybu zycia, jadlam jak wczesniej, spacery, lekkie cwiczenia i skad te kilogramy, niewiem ![]() Dzis mam 37 TC i 27 kg na plusie i naprawde nie robie z tego dramatu, gdyz wiem, ze moja wina jest w 10% zlego odzywiania a reszta to juz hormony... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;5266181]Ale ja wlasnie napisalam, ze liczy sie kilogram na kazdy miesiac, czyli te 9-10 kg
![]() Nie denerwuj sie przeze mnie, nie taki byl cel mojego postu, ale sama po sobie wiem, ze niemalze z cudem graniczy kontrolowanie wagi w ciazy. Ginekolog moze wiedziec swoje, ty tak samo, a organizm robi i tak co chce ![]() ![]() Nie denerwuję, się, nie chciałam tylko wyjść na osobę, która zamiast myśleć o swoim dzieciątku, zamartwia się niedostatkami figury ![]() Zobaczymy, jak będzie się zachowywał mój organizm. W razie czego mam Tż-a który poświadczy przed lekarzem, że stosuję się do jego zaleceń ![]() A tak wogóle, to chyba większość z nas musi sobie ponarzekać od czsu do czasu, a i tak najważniejsze jest zdrowie dzieci ![]() ![]() ![]()
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
Czyli nie ma reguły na tycie w poszczególnych trymestrach. Ja na początku tez schudłam. Potem powoli przybierałam na wadze a teraz coraz szybciej. Jedyne co mam sobie do zarzucenia to zbyt mało ruchu, ale to się niedługo zmieni. Poza tym może i mam apetyt ale nie jem byle czego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
co do opinii ginekologa, na pierwszej wizycie powiedziala mi,ze po mojej budowie ciala widzi,ze maxsymalnie przytyje 10 kg,przytylam ok 25,ale ani przez chwile nie pomyslalabym ze cos jest nie tak z punktu medycznego. wszyscy mowia,ze nie widac tej 25. bylam bardzo aktywna w ciazy miedzy innymi przez prace jaka wykonuje, pomagalam sie ludziom ubierac,kapac,latalam po schodach jak szalona,bo ciagle cos chcieli co bylo na gorze/dole... nie ma reguly. przejmuje sie tylko tym,ze ciezko mi sie poruszac,mam zadyszke,poce sie !!! ;/ :P
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...1,2965675.html
Do poczytania troche mądrości.. tylko ze wszystkie wytyczne to trzeba brac z przymruzeniem oka, bo kazda kobieta jest inna i nie mozna generalizowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a z tymi kg to martwic sie bedziemy po ciazy przynajmniej tak sobie tlumacze ![]() Ja nie przytylam bardzo duzo ale czuje sie jak osoba nie dokonca pelnosprawna normalne ciezej mi jest sie podniesc z krzesla itp glowa do gory byle do porodu ![]()
![]() |
![]() |
#136 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Fakt, ze czlowiek czuje sie jak monstrum, trudno wykonywac normalne, codzienne czynnosci, do tego zadyszka, nadmierne pocenie sie, bole kregoslupa ![]() ![]() Hehehe, ciekawe czy po ciazy bede taka madra, pamietacie o moich 27kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
lea wtedy zalozymy watek jak sie ich pozbyc hehehe a najlepsze pomysly i najbardziej skuteczny nagrodzimy
![]()
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;5276753]
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jestem za!
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
juz sie nie moge doczekac jak sie bedziemy chwalic ktora ile schudla
![]() ![]()
![]() |
#141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Bardzo mi się ten pomysł podoba, mniam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, uprzejmie donosze, ze moja waga ciagle rosnie, wczoraj sie wazylam i UWAGA 92 kg
![]() ![]() ![]() Czyli 34 na plusie ![]() Nie wydaje mi sie, zeby na tym forum ktos mnie pobil, wiem, jest to niechlubny rekord, ale co mam zrobic ![]() Ciekawe ile z tego zejdzie mi po samym porodzie ![]() Nie martwcie sie, dam znac ![]() Edytowane przez 6d4d53ed507eeb0815dd3e883934f7df1af843d7 Czas edycji: 2007-09-24 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;5371429]Dziewczyny, uprzejmie donosze, ze moja waga ciagle rosnie, wczoraj sie wazylam i UWAGA 92 kg
![]() ![]() ![]() Czyli 34 na plusie ![]() Nie wydaje mi sie, zeby na tym forum ktos mnie pobil, wiem, jest to niechlubny rekord, ale co mam zrobic ![]() Ciekawe ile z tego zejdzie mi po samym porodzie ![]() Nie martwcie sie, dam znac ![]() U mnie po porodzie zleciało całe 9kg, resztę muszę wypracować, ale mam nadzieję, że Olka ze mnie je wyciągnie z mlekiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;5371429]Dziewczyny, uprzejmie donosze, ze moja waga ciagle rosnie, wczoraj sie wazylam i UWAGA 92 kg
![]() ![]() ![]() Czyli 34 na plusie ![]() Nie wydaje mi sie, zeby na tym forum ktos mnie pobil, wiem, jest to niechlubny rekord, ale co mam zrobic ![]() Ciekawe ile z tego zejdzie mi po samym porodzie ![]() Nie martwcie sie, dam znac ![]() Obstawiam ze i ja tyle moge miec na plusie przy koncu ciazy... ja jestem obecnie w 26 tygodniu, niecałym, brakuje 3 dni... a jestem juz niestety 20kg na plusie... ale nie narzekam, ciesze sie z brzunia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
11 DNI PO PORODZIE,schudlam juz 14kg,jeszcze 10 i bede usatysfakcjonowana, bo nie licze na to,ze wroce do wagi 51kg...moje piersi waza z 4kg extra :P
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
maatra - gratulacje
![]() Mam nadzieje, ze db zrozumialam, tzn. ze urodzilas 11 dni temu??? Ja tez w ciagu 1. tygodnia po porodzie zgubilam sporo, bo 10 kg. Teraz mam ciagle 5 na plusie, bo karmie piersia. Nie jest zle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
A ja na poczatku ciazy bylam przerazona naglym przyrostem wagi
![]() ![]() ![]()
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
bubbel: 11 kg
![]() ![]() Jutro jedziemy kupic wage, wiec sie zobaczy co i ile ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
U mnie w 24 tygodniu już 7,5 kg na +. Ale jak czytam, że dziewczyny tak szybko tracą kg po porodzie, to mi się lepiej robi
![]()
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Jestem dokladnie 2 tygodnie po porodzie, z wagi ciazowej zostalo mi 2 kg, karmie piersia
![]() ![]() ![]() Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.