![]() |
#121 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
![]()
My mamy swój dzień za miesiąc, tj. 28 czerwca w samo poludnie
![]() Już nie mogę się doczekać... Mamy już dograne prawie wszystko, najważniejsze że mam sukienkę bo wybór był strrrrasznie trudny... Jeśli chodzi o mużykę to bierzemy 4-osobowy zespół - za 2.500 tysiąca, więc nie jest to jakiś straszny wydatek, zwłaszcza że grają bardzo fajnie... Sesję foto będziemy mieć w plenerze, w Ogrodzie Botanicznym, w tygodniu - po ślubie... Mam nadzieję, że dopisze i pogoda i goście i atmosfera... |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
Mam nadzieję, że dopisze i pogoda i goście i atmosfera...
Będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
No Moj slub zbliza sie wielkimi krokami.jestem juz tam poddenerwowana tym wszystkim.chciałabym zeby wszystko było w pozadku i nic nam nie popsoło tego szczegolnego dnia i tego tez Wam zycze dziewczyny
#125 |
Raczkowanie
|
Szczęsliwa, wszystko będzie dobrze ;-)
U nas wszystko poszło dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
katka84 podpytalas kolezanke o ten hotel Tyniecki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
Hotel Tyniecki? mój szwagier tam pracował na kuchni...
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie, wybacz, ale dopiero się otrząsam z wrażeń ślubnych ;-) zaraz wyślę jej smsa |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Już wiem. Płacą 160zł za osobę, w tym mają 4 ciepłe posiłki, hotel nie bierze korkowego. Koleżanka jest dość wybredna więc sala powinna być ładna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Lain ja miałam ślub w Tyńcu i wesele w hotelu Tynieckim.
byliśmy zadowoleni najogólniej mówiąc. co do ilości osób to my mieliśmy ok. 80 i było to na jednej sali, ale robią do 150 i wtedy na dwóch salach. wystrój stołów bardzo ładny, obsługa ok, jedzenie też wszyscy chwalili. co do ślubu w Tyńcu ja miałam ślub w październiku i jak dzwoniłam we wrześniu rok wcześniej to już 1 godzina była zajęta. nie wiem co mogę napisać, jak coś to pytaj...
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
ooo super
![]() ja mysle dopiero o wakacjach 2010 roku, wiec jeszcze nie rezerwuje, ale mam troszke pytan ![]() ![]() -czy za slub w Tyncu placi sie jakos wiecej niz za slub w zwyklym kosciele parafialnym? -czy natrafilas na jakies problemy z zlatawianiem tam slubu? -czy pod sam kosciol mozna podjechac samochodem? (bylam tam ostatnio i wjazd byl zastawiony, dlatego tak sie zastanawiam ![]() -jak wyglada sprawa z dekoracja kosciola? mozna sobie go w ogole dekorowac? -polecasz jakiegos konkretnego ksiedza, ktory ladnie poprowadzilby taki slub? -czy w hotelu Tynieckim sala do tanczenia i ta w ktorej siedza goscie to jedna sala czy jest to jakos osobno zalatwione? -czy w cenie jest wszystko oprocz alkoholu czy trzeba sobie samemu zalatwiac ciasta itp? -czy sa jakies rozne warianty menu za 160zl czy kazdy wariant to poprostu inna/wyzsza cena? -mozna dokonywac jakichs zmian w menu? robia z tym jakies problemy? -czy w cenie jest apartament dla nowozencow itp? ufff na razie tyle ![]() alez pytan mi sie klebi w glowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
no więc po kolei:
-za ślub co łaska i proboszcz nie chciał podać konkretnej kwoty -żadnych problemów, musieliśmy mieć licencję na pozwolenie na ślub w innej niż własna parafia, ale to chyba zawsze tak jest -pod sam kościół podjechaliśmy samochodem, goście samochody zostawiali na dole -dekoracja kościoła: jest Pani odpowiedzialna za to. już nie pamiętam ile jej się płaciło, ale ubierała kościół na wszystkie śluby jednakowo w danym dniu. ładnie wyszło nie powiem... -konkretnego księdza nie mogę polecić bo nie znam, nie pamiętam nawet jak się nazywał ten, który nam ślubu udzielał, ale fajne kazanie miał -jeżeli jest dużo gości to wtedy na jednej sali się siedzi i je a na drugiej gra i tańczy, ale one są bliziutko.my mieliśmy wszystko na 1 sali bo mało gości mieliśmy -w cenie w hotelu bylo menu + szampan, tort i ciasta we wlasnym zakresie tak jak i alkohol, napoje itp -menu w jednej cenie i kilka wariantów do wyboru -zmiany dozwolone, ale nie wiem na ile bo my skorzystaliśmy z ich propozycji -nie wiem czy każdemu dają apartament, my mieliśmy pokój bo apartamentem to bym tego nie nazwała, ale ładnie i czyściutko
#134 |
Zakorzenienie
|
wielkie dzieki za wszystkie informacje
![]() ![]() tak sie zastanawiam jak to jest z braniem papierka ze swojej parafii ze zgoda na slub w innym kosciele. ksieza wypytuja czemu nie chce sie brac slubu w rodzimej parafii? chetnie wydaja takie zgody? tak mi troche glupio bedzie powiedziec, ze nie chce slubu u siebie, bo kosciol przywodzi mi na mysl hangar czy tez samolot ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
u mnie z proboszczem byłby niemały problem z załatwieniem licencji, ale wcześniej po kolendzie chodził bardzo sympatyczny ksiądz i zagadałam do niego odnośnie tego tematu. zaprosił mnie do kancelarii na swój dyżur i bez problemu załatwiłam. dałam 20zł w kopercie i odrazu dostałam zaświadczenie o bierzmowaniu.
wiem, że nieraz jest tak, że w swojej parafii każą sobie słono płacić za licencję, ale to różnie bywa.
#136 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny .
Ja i mój tż planujemy slub na 2009 rok - narazie jestesmy na etapie szukania sali i co mnie przeraża ze wszytskie sale które mi sie podobaja sa zajete do konca 2009 roku ![]() W koncu wybralismy ale teraz czekamy bo Pan ma nam sparwdzic czy termin ktory nam podał jest napewno wolny ( ale tak do konca nie jestem przekonana co do tej sali) Bardzo chcialam tez miec wesele w witku ale tam sa wysokie koszta Aha jeszcze czekam na tel od pani z hotelu lech bo terminy sa zajete ale sa dwie pary ktore jeszcze nie wplacily zaliczki a termin im mija wiec zobaczymy. Ogólnie jestem z krakowa ale obecnie siedze w UK i przeraza mnie to wszystko. Martwie sie tez o suknie bo znalazłam w internecie dwa modele -- piekne !!! ale salonu w krk nie ma i nie wiem czy np te dwa modele gdzies w jakims salonie krakowskim dostane , żeby przymierzyć ( bo nawet nie wiem czy byloby mi w takiej sukni ładnie) no i jak znam zycie to pewnie bedzie trzeba ja uszyc od nowa bo ja drobna jestem. Jak juz bede miec zaklepana sale to pewnie pozadaje tu kilka pytan , może któras z was bedzie mogla mi udzielic kilku odp. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może zobacz sobie na oferte Tynieckiego, lub grubych ryb. Myśle że też jest tam fajnie ![]() Tak się wydaje, ale sale warto zarezerwowac duuużo wcześniej. A na kiedy ustaliliście date ślubu??? Co do sukien, ja mam już cały folder zapełniony w swoim komputerze hehe ![]() ![]() Będzie dobrze zobaczysz, moi znajomi brali ślub tak własnie na odległość i wszystko było wporządku, teraz dwie pary biora ślub w czerwcu ![]() Pozdrawiam cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Tzn w poniedziałek mam dzwonić do motelu jurajskiego bo Pan mi ma sprawdzić czy data 22 sierpnia jest faktycznie wolna ( wiec jesli cos to byłby ten termin)
Ewentualnie mam jeszcze dzwonic do lecha bo tam sa dwa terminy niby zajete maj i wrzesien ale te terminy byc moze sie zwolnia bo sa dwie pary ktore nie wplacily jeszcze zaliczki a niby juz im sie termin konczy do ktorego mieli wplacic ![]() Wiec zobaczymy Mnie tez sie podobał dworek emili ale nie ma juz miejsc ![]() jeszcze bede dzwonic do restauracji ślaskiej ale watpie by cos tam mieli. Ciekawa jestem jakie sa opinie na temat tego JUrajskiego Motelu . Myslałam tez o sheratonie ale tam pewnie bedzie znowu bardzo drogo ( ale chyba tez zadzwonie ) |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Wiesz - co do Pałacu Paszkówka byłam na weselu kolegi i to było najgorsze wesele na jakim kiedykolwiek byłam. Mam wiec uraz do tego miejsca. Goscie byli podzieleni na dwie sale a w trzeciej sie tanczyło . Jedzenia było bardzo bardzo mało , a kelnerzy nawet łaske robili w rozlewaniu alkocholu -- Tak wiec nigdy w zyciu bym tam swojego wesela nie zrobiła.
A co do Qubusa hmmm tzn ile kosztuje tam menu? Ja sie zastanawiam jeszcze nad ta sala santorini |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
ja już jestem po a chciała bym jeszcze raz było cudnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Gosia czekamy na zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Diorissimo z fotkami nie byłoby problemu gdybym nie miała remontu w mieszkaniu.
co prawda już końcówka, ale dopóki nie będę mieć mebli to wszystko trzymam w kartonach i nawet nie mam pojęcia w którym mogłyby być.
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że sala hotelowa będzie pięknie przystrojona. Całuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc to oprócz dekoracji stołów nic innego nie pamiętam, ale jak dla mnie było to wystarczająco jak najbardziej. Sala sama w sobie nas urzekła a że jesteśmy raczej minimalistami w kwestii dodatków itp to pięknie ubrane stoły wystarczyły w zupełności. zresztą ja jakoś tam nie widzę nic więcej bo kurcze niby co, balony tam jak dla mnie nie pasują i zupełnie nie w moim guście jeżeli chodzi o wesele...
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze mam tylko nadzieje ze ta sala nam sie spodoba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
kilka moich fotek dziewczyny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.