Widziałyście ? Co o tym sądzicie ? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-01-31, 16:07   #121
calkiem-spoko
BAN stały

Dot.: Widziałyście ? Co o tym sądzicie ?

deska123 do rozowych laleczek Barbi na wizazu tez sie doczepiamy. Bo tak naprawde do kazdego mozna sie przyczepic. I uwazam, ze to jest lepsze, bo mozna w ten sposob rozwiac wiele przesadow i wlasnych uprzedzen niz jakas pseudotolerancja na pokaz.
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-31, 16:11   #122
daigee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez całkiem-spoko
deska123 do rozowych laleczek Barbi na wizazu tez sie doczepiamy.
a może lepiej się nie "doczepiać" tylko "rozmawiać" ?

Cytat:
Bo tak naprawde do kazdego mozna sie przyczepic.
teoretycznie. bo przyczepiają się tylko Ci, którzy się czegoś obawiają albo Ci, którzy szukają w tym rozrywki.

Cytat:
I uwazam, ze to jest lepsze, bo mozna w ten sposob rozwiac wiele przesadow i wlasnych uprzedzen niz jakas pseudotolerancja na pokaz
komu i dlaczego chciałoby się w sieci kreować na tolerancyjnego i w dodatku na pokaz? dla zabawy?
Stary 2007-01-31, 16:17   #123
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez daigee Pokaż wiadomość
a może lepiej się nie "doczepiać" tylko "rozmawiać" ?

To tylko kwestia nazewnictwa.
Dla mnie kazda debata, nawet klotnia [oczywiście bez wyzwisk] jest lepsza niz zachowanie milczenia wobec szokujących nas zjawisk.
Stary 2007-01-31, 16:18   #124
ruda7816
Zakorzenienie

najlepiej sie doczepic ! bo ten ma slepia pomalowane,tamten wlosy w kolorze zielonym a tamta jak sloneczko wyglada z gebą z solares.
Wychodzi na to jacy sa ludzie, najlepiej to tak jak w Chinach ,wszyscy w szarych mundurkach i pasuje,nie?
Stary 2007-01-31, 16:20   #125
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez daigee Pokaż wiadomość
komu i dlaczego chciałoby się w sieci kreować na tolerancyjnego i w dodatku na pokaz? dla zabawy?
Kurde, edytujesz i nie nadazam

Nie mialam na mysli wylacznie zachowan ludzkich w sieci. W "normalnym" zyciu czasem wypada sie kreowac na tolerancyjnych.
A czesto nawet nie wiemy, czy jestesmy uprzedzeni. Miedzy innymi dlatego powstaly testy utajonych skojarzen

https://implicit.harvard.edu/implicit/poland/

Ale to juz taki offtop sie zrobil mi.
Stary 2007-01-31, 16:27   #126
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ruda7816 Pokaż wiadomość
najlepiej sie doczepic ! bo ten ma slepia pomalowane,tamten wlosy w kolorze zielonym a tamta jak sloneczko wyglada z gebą z solares.
Wychodzi na to jacy sa ludzie, najlepiej to tak jak w Chinach ,wszyscy w szarych mundurkach i pasuje,nie?
Ale po co od razu sie unosisz?
żyjemy wsrod ludzi, wiec to całkiem naturalne, ze jesteśmy ciągle oceniani i pod kontrolą.
Nawet tzw tolerancyjni tak czesto nie tolerują pogladow Romana Giertycha.
Wiec bede sie "doczepiac" lasek, ktore maja twarze spalone na Solares [swietne okreslenie tak w ogole] ciemniejsza skore od wlosow, ludzi ktorzy maja zielone wlosy [Wisniewskiego nie znoszę, jakikolwiek ma kolor teraz] czy kogos, kto ma tandetnie makijaz wykonany. Doczepiac - w sensie nie w twarz nawrzucac, ale swoje pomysle i moze refleksja sie z kolezanka podziele.
Bo i ja jestem krytykowana zapewne i oceniana. I do mnie sie "doczepiaja".
I wielka krzywda sie nikomu nie dzieje, bo zawsze we wszystkim trzeba umiar zachowac.
Taka juz chyba natura ludzka.
Stary 2007-01-31, 16:37   #127
deska123
Wtajemniczenie

Moim zdaniem, można o tym porozmawiać, ale delikatnie, a nie odrazu krytykować. Są gusta i guściki, więc to trzeba tolerować. To co tobie się nie podoba to komuś innemu może się to bardzo podobać. Jeśli jej ten styl nie przeszkadza, a widać, że jej się to podoba to dlaczego ma się tak nie ubierać, dlaczego ma nie mieć takiego piercingu i tatuaży? Dlatego, że Wam się to nie podoba? To jest w pewnym sensie śmieszne... Jeśli każdy by się przejmował kto jak wygląda i nie chciałby się wyróżniać to na naszym świecie chodziło by kilka miliradów ludzi szarych, nie wyróżniających się.

21.08.09 - zdane prawko.
deska123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-31, 16:43   #128
calkiem-spoko
BAN stały

Ale to juz nie chodzi o sam piercing i tatuaze.
Chodzi tez o okaleczanie swojego ciala, robienie sznyt itp. Bo to nie wydaje sie byc zdrowym.
Mialam kiedys kolege, ktory robil sobie takie rzeczy. Plus przypalanie ciala. Marzenie - aby ktos mu na plecach wyryl slowo K****A. I mial sporo problemow ze soba, nie moge uznac go za zdrowego psychicznie. Oczywiscie, nie mozna generalizowac.
Ale czemu ma sluzyc wyrycie sobie na brzuchu zyletka czy czyms w tym stylu jakiegos slowa? Czy Tobie Heartcore, wydaje sie to piekne czy chodzi o cos innego?

Aha. Sama kiedys tez zaeksperymentowalam (zainspirowana kolega) i zrobilam sobie 3 sznyty na rece. Nic nadzwyczajnego. Nie takie straszne jak sie wydaje. Zwykly przyplyw mojej glupoty. Oczywiscie moim zdaniem
BO PO CO TO ROBIC?
Stary 2007-01-31, 16:48   #129
daigee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calkiem-spoko Pokaż wiadomość
Ale po co od razu sie unosisz?
żyjemy wsrod ludzi, wiec to całkiem naturalne, ze jesteśmy ciągle oceniani i pod kontrolą.
Nawet tzw tolerancyjni tak czesto nie tolerują pogladow Romana Giertycha.
Nie tolerują i jednocześnie muszą żyć w kraju, w którym on jest u władzy.
Jego wybory mają wpływ na nas wszystkich w PL. Stąd często agresywne reakcje. Toleruję jego poglądy i szanuję go jako człowieka ale czasem mam ochotę zrobić mu ała za to, że wykreował maturę niezgodną z konstytucja, którą ja teraz muszę zdawać.

Cytat:
Napisane przez całkiem-spoko
Wiec bede sie "doczepiac" lasek, ktore maja twarze spalone na Solares [swietne okreslenie tak w ogole] ciemniejsza skore od wlosow, ludzi ktorzy maja zielone wlosy [Wisniewskiego nie znoszę, jakikolwiek ma kolor teraz] czy kogos, kto ma tandetnie makijaz wykonany.
a boli Cię to, że chodzą na solarę i mają kiepski makijaż? "doczepianie się" z braku rozrywki?

Cytat:
Doczepiac - w sensie nie w twarz nawrzucac, ale swoje pomysle i moze refleksja sie z kolezanka podziele.
o - to mi się podoba najbardziej...

Cytat:
Bo i ja jestem krytykowana zapewne i oceniana. I do mnie sie "doczepiaja".
I wielka krzywda sie nikomu nie dzieje, bo zawsze we wszystkim trzeba umiar zachowac.
Taka juz chyba natura ludzka.
nawet jeśli tak jest, to robiąc to samo stajesz się taka jak osoby, które obrażają Cię za Twoimi plecami.

"oko za oko, ząb za ząb" - i kto tu się cofa?
Stary 2007-01-31, 16:54   #130
calkiem-spoko
BAN stały

daigee, ale tu nie chodzi o jakies obrazanie. Po prostu - wyjde z kolezankami na impreze. Obczaimy gdzies jakies rozowo-fioletowo-jaskrawo-brokatowo pomalowane 14 letnie dziewczyny. A makijaz wkomponowany w pomaranczowe tlo solaryjnej opalenizny. I przez dwie minuty obgadamy te cala zawila tonacje kolorystyczna. Za kolejne dwie minuty o wszystkim zapomnimy.
Gdzie tu jakies obrazanie? Nikomu sie krzywda nie dzieje.
Bo ja mam caly czas na mysli takie banalne sytuacje. Nie jestem jakas blerwa, zeby chodzic i komus tylek obrabiac wrednie non stop.
Stary 2007-01-31, 18:40   #131
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Nie istnieje prawdziwa tolerancja, to może być tylko słolwow ale nie ma nawet jednej osoby na świecie tolerancyjnej!.
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-31, 20:27   #132
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
A jesli juz mamy wypisywac bzdury pt kogo bym sie bala ze mi zapier... komorke to raczej drecha niz kogos z tatuazami.

No i wlasnie sama wrzucasz 'dresow' do jednego worka.
Zobaczysz kogos w dresach i juz myslisz: 'zaraz mnie pobije, zawola kumpli, zgwalci i okradnie' i tak samo ktos napisal, ze bal by sie heartcore. Dla mnie na to samo wychodzi-generalizowanie. Bronicie jej a dlaczego a jak kogos juz mialabys sie bac to jest to wlasnie dres
Troche sie nie trzyma to co piszesz..
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;3576756]Nie istnieje prawdziwa tolerancja, to może być tylko słolwow ale nie ma nawet jednej osoby na świecie tolerancyjnej!.[/quote]
Dokladnie-i z tym sie zgadzam
Bo powiedzcie szczerze-zawsze bylyscie takie tolerancyjne jak piszecie, czy teraz takie jestescie, czy wszystkich szanujecie i nikogo nie obgadujecie? nie sadze...
Stary 2007-01-31, 22:38   #133
calkiem-spoko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blaque Pokaż wiadomość

Dokladnie-i z tym sie zgadzam
Bo powiedzcie szczerze-zawsze bylyscie takie tolerancyjne jak piszecie, czy teraz takie jestescie, czy wszystkich szanujecie i nikogo nie obgadujecie? nie sadze...
Dla mnie też tzw tolerancja to naciągana bzdura. Rodzimy sie i wychowujemy w danym środowisku, ktore uczy nas (lub nie) pewnych zachowan, nawykow, zwyczajow. Potem inne zachowania, czyli odmienne od tych, ktore nam wpojono, trudno zaakceptowac.
Czy tego chcemy, czy nie.
Stary 2007-01-31, 23:14   #134
elly2
Wtajemniczenie

I jeszcze jedno w sprawie tolerancji...
Duzo ludzi twierdzi, ze sa tolerancyjni, ale wiekszosc z nich toleruje to co obce i to co nie zagraza im bezposrednio. Bo jezeli przykładowo taka osoba wytatulowana, wykolczykowana ze sznytami i innymi bliznami, albo jeszcze inna osoba gloszaca zgoła odmienne poglady, mialaby np. uczyc czyjes dziecko w szkole itp. to watpie by ta tolerancja miala w dalszym ciagu to samo znaczenie.

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-01, 00:50   #135
heartcore
Przyczajenie

GG do heartcore Wyślij wiadomość przez MSN do heartcore

ja nie lubie slowa tolerancja, bo jest zbyt pompatyczne, a w pelni swojego znaczenia chyba nie istnieje. i nie lubie tego, ze ludzie oczekuja, wrecz wymagaja ode mnie tego bym tolerowala wszystko naokolo, tylko dlatego ze jestem jaka jestem. bo oni wielka laske mi robia ze mnie toleruja, wiec i ja musze. a to nie jest takie proste.
heartcore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-01, 13:31   #136
wąż
Raczkowanie

eee dyskusja robi się już jałowa.
Chciałabym się za to odnieść do problemu, który pojawił się tutaj przy okazji: tolerancyjny Zachód vs nietolerancyjna Polska. hmmm
Ciekawa jestem, czy ci/te, które tak krytykują swoich rodaków i piszą o polskim ciemnogrodzie chodziły w szkole na historię?? Bo z tego co pamiętam, gdy na Zachodzie dokonywały się przemiany w obyczajowości (które de facto zachodzą teraz w Polsce), to nasz mały kraj tkwił głęboko w komunizmie!!!
Rozumiem, że większość z podnoszących tu głos może po prostu nie pamiętać czasów PRL-u (ja też niewiele z tego okresu kojarze, a odnoszę wrażenie, że średnia wieku części wypowiadających się tu osób jest duuużo poniżej mojego wieku), radze więc zajrzeć do książek i porozmawiać z rodzicami.
Wydaje mi się zresztą, że nie o tolerancję (czy jej brak) tu chodzi, a raczej o oswojenie się z innością. Boimy się tego, czego nie znamy. Poznane przestaje być groźne.
amen

ps. podoba mi się to, co heartcore robi. Uważam też, że jest piękną kobietą

wąż jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-02, 13:31   #137
daigee
Zadomowienie

Jasne że możemy wdawać się w dyskusje, które będą miały charakter zadania dłuższej wypowiedzi pisemnej na rozszerzonej maturze z wosu...

I prawdą jest, że istnieje zarówno pozytywna jak i negatywna tolerancja.

"Tolerancja negatywna (nazywana również bierną lub formalną) polega na samym znoszeniu, na braku interwencji. Tolerancja pozytywna (czynna lub treściowa) polega na akceptacji lub popieraniu cudzej odmienności."
(Ilja Lazari-Pawłowska, "Trzy pojęcia tolerancji")
"Studia Filozoficzne", nr 8, 1984
- arkusz próbnej matury z WOSu 2006

Proszę - odróżniajmy jedno od drugiego, nie mieszajmy pojęć.

Dodam jeszcze, że do negatywnych motywów, którymi kieruje się człowiek praktykujący tolerancję należą:
- obojętność - brak zaangażowania, w to co drugi człowiek myśli i czyni
- patrzenie z góry - poczucie własnej przewagi i chęć utrzymania tej przewagi. Drugi człowiek traktowany jest jako beapelacyjnie gorszy i niegodny wysiłku, aby ingerując w jego sprawy, podjąć próbę wyprowadzenia go ze zła lub błędu
- pragnienie harmonijnego współżycia z ludźmi - brak ingerencji "dla świętego spokoju"

----------------------

Osobiście dostaję wysypki na dźwięk wyświechtanego słowa "tolerancja" odmienianego przez wszystkie możliwe przypadki. Wolę "wzajemny szacunek". I nawet to, że w pierwszej chwili, gdy zobaczę zdjęcie podziarganago i pokolczykowanego człowieka i pomyślę "Czemu on to sobie zrobił?" nie sprawi, że będę mu ubliżać. Zasłuży na to jedynie wówczas, gdy okaże się złym człowiekiem.
Stary 2007-02-02, 14:03   #138
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80

Cytat:
Napisane przez kami828 Pokaż wiadomość
Oszpecić ciało świadomie można sobie chlastając sie po rękach czy innych częsciach ciała żyletką bądź czymś podobnym,to trzeba leczyć ale nie robienie sobie tatuaży czy piercingu.Nie rozumiem Waszego oburzenia,owszem jak wczesniej wspomniałam nie musi sie to każdemu podobać ale po co odrazu teksty że z dziewczyną jest coś nie tak.Ja też mam tatuaż i pare kolczyków i to nie dlatego że chciałam poczuć ból ale dlatego że mi sie takie "ozdoby" podobają.A wogóle to co komu to przeszkadza?Robi Wam to jakąś krzywde?NIE więc bez sesnu wogóle sie bulwersujecie.Każdy robi to co lubi powtórze po raz kolejny i dopóki nie robi innym tym krzywdy to to jest ok.
Ależ ona dokładnie to robi, oszpeca się, chlasta się ,czym popadnie. To nie jest tylko piercing to jest świadome niszczenie swojego ciała. Nas nie bulwersują jej tatuaże ani kolczyki, bynajmniej nie mnie. Mnie bulwersuje ten rzekomy artyzm, polegający na zadawaniu sobie fizycznego bólu, cięciu się i fotografowaniu tego i wystawianiu na forum publiczne.

edit: Jeszcze dodam, żeby nie było, że moja wypowiedź ma rozdźwięk czysto negatywny. Nie mam nic przeciwko ludziom z tatuażami i piercingiem, wręcz przeciwnie, podoba mi się to. Sama się zastanawiam nad tatuażem, mam kolczyk tu i ówdzie. Przeraża mnie tylko lekkość samookaleczania się, jaka jest widoczna na tych zdjęciach...
Stary 2007-02-02, 21:56   #139
Candy Killer
Zakorzenienie

czytam ten watek i nie wierze w niektore wypowiedzi.
powiem szczerze...jak zobaczylam pierwszy raz PB Ali to tez bylam w lekkim szoku...sama lubie kolczyki i tatuaze generalnie interesuje mnie caly ten klimat i otoczka lacznie z podwieszaniem sie itd..sama tego nie robie jednak.
Po jakims czasie pogadalysmy kilka razy na gg i z pelna odpowiedzialnoscia stwierdzam ze nie ma odchylen psychicznych i ze jest to normalna osoba taka jak ja i masa innych ludzito ze wyglada "inaczej" co do polskiego wyobrazenia mlodego czlowieka nie znaczy ze ejst nienormalna i ma wychylenia psychiczne. Tam gdzie mieszka takie mody sie spotyka na codzien i nie zadziwia to tak jak u nas.
ja zawsze twierdzilam i bede twierdzic ze polska tolerancja jest gdzie s ho ho w tyle..i o tym moglam sie przekonac ostatnio na prostym przykladzie..kolezanka przyjechala ze szkocji...miala ladne zielone botki ,plaszczyk czapke tez zielona i ladnie wygladala,poszlysmy na zakupy i co ? ludzie palcami na nia pokazywali? bo co ..bo ubrana na kolorowo,bo nie wyglada jak szara masa
Smieszy mnie to wszystko ogolnie.
Jeden lubi kolczyki tatuaze i inne mody,a inny uwielbia co innego..po co od razu oceniac ludzi skoro sie z nimi ani slowa nie zamienilo?

Pzdr Ala;P

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-02, 22:35   #140
ruda7816
Zakorzenienie

Innośc jest roznorodna.
Botki i czapa zielona, to nie to co sznyty.
ale wlasnie to tkwi w innosci.
Wiekszosc ludzi chce byc inna od szarej masy.
Wyrozniac sie.
Nie znam Heart,ale podziwiam ją jak juz napisalam za percing i tatoo,lecz okaleczanie sie -czy to dla satysfakcji,czy dal ozdoby-bo wiadomo ze jest to tez jakas forma artystyczna-jest dla mnie zbyt ala,ze tak to nazwę.
Coz kazdy robi to co lubi .
Nie neguję dziewczyny, nie moje cialo ,nie moja dusza.
Stary 2007-02-02, 22:48   #141
pink69
Zakorzenienie

Nie podoba mi się to,co zobaczyłam na blogu,ale podziwiam.

Dziewczyna ma własny styl,nie wygląda jak połowa Polski,nie chodzi w tandetnych torbach ze Snoopim,blond włosach i różowych mini.

Każdy robi ze swoim życiem co chce.

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-17, 23:44   #142
kiniaczeq
Zakorzenienie

Stary 2007-11-17, 23:59   #143
atka83
BAN stały

O rany. Ta dziewczyna chyba lubi szokować ludzi,lubi zwracać na siebie uwage,bo co niby ten PB???I chyba ma jakieś problemy psychiczne.Masakra. :/
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-18, 00:06   #144
kiniaczeq
Zakorzenienie

no tak.. bo to przecież musi boleć, ja nie wiem ale to chyba problem natury psychicznej.
Stary 2007-12-12, 18:14   #145
Malaszjba
Raczkowanie

Mam 13 lat i toleruje, ze ktoś ma tatuaże czy kolczyki Sama w tym wieku zaczynam sie kolczykowac, bardzo mi sie to podoba i chce tego bardzo. To jest dla mnie jak uzależnienie Niestety w naszej ojczyżnie niewiele osób umie zaakceptować to, że ktoś ma inne hobby niż większość ludzi:|
Malaszjba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-12, 18:24   #146
annamaria89
Raczkowanie

Co sądze o tej dziewczynie .... Hmm jest jaka jest ...
Taki ma styl . Emo ?!
Watpie zeby kto kolwiek mogłby jej pomóc... Wkręciła sobie taki klimat i sie tego trzyma , ma swoj świat ...
Cóż takie życie , przykre ale widocznie wybrała takie cos ...
Sama mam kolczyki w jezyku i w pepku i naprawde bolało ... Podoba mi sie pircing i tatoo ... No ale kazdy ma swoj gust.
annamaria89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-12, 18:58   #147
Asi_ek
Wtajemniczenie

Dla mnie to bardzo dziwne..
Dziwie sie jej.. ale moze ona tak lubi
Jej wybor.. wydaje mi sie ze kiedys bedzie tego zalowac.
Po 12 godzinach nazwiesz go kłamcą?

Asi_ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-28, 17:05   #148
efektmotylka
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to efektmotylka

Ja tak torche nie na temat , mam pytanko do heartcore czy masz moze siostre w Krasniku pod Lublinem?

})i({
Idę wolno,ale nie cofam się nigdy
})i({

})i({
efektmotylka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-28, 17:35   #149
Muffi
Wtajemniczenie

To pytanie zadaj na jej pb, a nie tu :cofused:
Stary 2007-12-28, 19:21   #150
entropia
Rozeznanie

Co kto lubi... mnie osobiscie nie kreci kolczykowanie roznych czesci ciala. Mimo wszystko musze przyznac, ze styl ubierania jest ciekawy.
entropia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości