![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kielce
stadion to nie moje klimaty a zalew jest oklepany choc czasem mozna sie zaczaić na łabądka
![]() karczówka to chyba dobry pomysł, moze uda mi sie tam zaklepać termin w kosciele. pozrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
![]() Fajny plener mozna podobno zrobic w Parku Włoskim miedzy katedrą a muzeum ale trzeba uważać na moment zmiany kwiatków, najładniej jest podobno w czerwcu i we wrzesniu a najmniej kolorowo w sierpniu Linki: http://www.miasto.kielce.pl/spacer.p...1081-1001-1100 http://www.inwestycje.kielce.pl/ogro...m_narodowe.htm A co do studia Gama ja się strasznie usmiałam z ich zdjęć studyjnych, najfajniejsze moim zdaniem jest to z babką, która gra na skrzypcach i z Murzynem jako elementem dekoracyjnym (bo to raczej nie jest Pan Młody moim zdaniem) ![]() www.foto-gama.pl Edytowane przez frigiditas Czas edycji: 2006-10-25 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Rewelacja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
witam ponownie
![]() czy znacie może jakies dobre krawcowe w kielcach? a moze któraś z was ma zamiar lub już szyła suknię ślubną? chciałabym stworzyć cos swojego na wzór jakiegos modelu ale np. zmienić materiał lub dodatki. takiej krawcowej trzeba chyba szukac "pocztą pantoflową" bo idąc do pierwszej lepszej można źle trafić.... nie mam komlpletnie czasu porozgladać sie za materiałami w sklepach i sprawdzić ceny takich materiałów, ale sądzę, że na pewno bedzie taniej uszyc niż kupić. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Mela26 nie ma problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
![]() czy któraś z Was miała moze na weselu kamrzystę ze studia Ella? http://ellavideo.strefa.pl/ A może ktos widział jakiś ich film? Bo na stronie internetowej przykładowy filmik nie chodzi. I jeszcze mam takie pytanie: jakie są mniej więcej ceny za filmowanie w KIelcach? Bardzo będę wdzięczna za jakieś informacje. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Hej. ja mam wynajęte media- vision za filmowanie u nich płacę 900 zł + od nich mam też panią która będzie robić zdjęcia. a co do ellavideo. moi znajomi ich wynajęli i nawet byli zadowoleni z efektu, choć ja przyznaję szczerze nie widziałam jescze filmu. pozdrawiam wszystkie kieleckie panny młode.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
moja siostra cioteczna w tamtym roku miala wesele w kamracie i szczerze w sezonie zimowym i zimnym nie polecam. spora sala ze stolamii nie zauwazylam by ktos czekal na obsluge dlugo. posilki w jednym tempie nikt nie czekal. smaczne i dobrze podane. na drugi dzien juz z jedzeniem gorzej. po godzinie pustki i nie wszyscy dostali odgrzewane posilkii z dnia poprzedniego bo juz nie bylo. wedlina wysuszona takjakby nie widziala lodowki. sala do tanczenia jest mala i mysle ze liczba gosci 100 osob bedzie maksymalana dla tej sali. a i tak bedzie scisk. wiem ze mieli sie rozbudowywac i nie wiem jak im to idzie. w zime bedzie problem z osobami palacymi w lato super sprawa bo maja miejsce przed lokalem. na trawce stoja stoliki i na tarasie tez mozna usiasc.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
P_a_t21 -bardzo dziekuję, pan z Ellavideo zamówiony, Ty tez masz o ile pamietam wesele w hotelu Karczówka, widzę, że myslimy podobnie
![]() Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z Kielc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
nam również zaproponowanao ( w Ella) sesje w Oblegorku i wieczoerm jak sie zciemny to mamy sie jeszcze wybrac na Sienkiewicza aby popstrykac troche fotek z dlugim czasem naswietlania - naprawde fajny efekt
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny - dawno mnie wtym watku nie bylo
![]() My mamy zalatwione *sala - Leśny dwór * zaklepana godzina i data 14 lipca 17.00 w Katedrze * kamerzysta - znajomy taty, jest super - u wszystkich naszych znajomych kameruje i nie robi tandety później na filmach, * fotograf -jego żona, * zespół GRATIS, Czesać się na pewno będę w Ewanie, a suknie kupowac prawdopodobnie we Wrocławiu. Bukiet na placu targowym przy Seminaryjskiej- znajoma ma stoisko - cudeńka robi. Za to z opinii koleżanki nie polecam kwiaciarani slubnej na Żeromskiego - podobno niemiła kobieta - w ogóle sie nie interesowała sie suknia i dodatkami młodej, aby bukiet pasował wrecz ja zbyła, gdy ta przyniosła probki materiału itp. ( a suknai była w nietypowym kolorze , więc bylo to istone), no i drogo... Plener bedziemy robić po ślubie - chcemy gdzieś w Góry Świętokrzyskie sie wysmignąc w urokliwe miejsca ![]() Co do Karczówki - dziewczynki dowiedzcie się czy w końcu zamontowali klimatyzację - moi rodzice byli w tym roku tam na weselu i wytrzymali 3 godziny, bo tak było gorąco - także to ważna sprawa. Co do Kamratu to dojazd jest fatalny - szczególnie po ciemku. Ale ogólnie miejsce fajne.
#136 |
Zakorzenienie
|
tiara
![]() fajnie, że macie już wszystko pozałatwiane, czekam po ślubie na fotki Twojej fryzurki ![]() zapamiętam ta kwiaciarnię <--- kiedyś mam nadzieję mi się przyda, a zawsze mogę polecić ja znajomym ![]() ![]() ![]() i oczywiście gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Witam,
cztając o kwaiciarni pomyślałam sobie, że chyba sprobuje zrobić sobie bukiet... pomyslimy razem ze świadkową i moze cos nam wyjdzie... co wy na to? zdecydowalybyscie sie zrobic same? mnie skreca po prostu jak widze ceny 150zl za bukiet i uwazam ze akurat na tym moznaby zaoszczedzic. czasem do skromnej sukni pasuje nawet pojedynczy kwiat, moja znajoma miala jedna kalie. |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Jeśli masz tylko ochotę i znajdziesz czas(wierz mi, że będziesz go mało miała przed ślubem), to nie widzę problemu
![]() W sumie jedyne koszty jakie poniesiesz to cena kwiatów i ewentualnych dodatków, jest nawet wątek na wizażu dotyczący kwiatów... [forum Dekoracje/watek bukiety] |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
My mamy zarezerwowany Sobkow na 02.08.2008 i ogromnie sie ciesze. Chcielismy w przyszlym roku, ale juz w maju nie bylo terminow na przyszly rok, wiec poczekamy do 2008. Bardzo zalezalo nam na tym zamku, chcielismy tylko tam.
Wiecie moze gdzie ladnie i nie za drogo mozna zrobic tipsy w Kielcach ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=75569&page=4 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Moj mail
PuchatekM@gmail.com Jestem bardzo zainteresowana i z gory dziekuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
Jeszcze raz ogromnie dziekuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Nie ma za co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Kilka rad dla Kielczanek- ślub brałam w Leśnym Dworze i byłam b. zadowolona.
P. dyrektor tego hotelu jest prawdziwą profesjonalistką, zależy jej, żeby było dobrze, ma anielską cierpliwość. Fryzura w Euforii na Bodzentyńskiej, młoda dziewczyna, która naprawdę słucha! i stara się jak najwierniej odtworzyć fryzurę, o którą prosisz. Sama też doradzi. Kwiaty - kwiaciarnia Słoneczna, ale lepiej pokazać fotkę wybranego bukietu. Właścicielka przyjechała nawet do nas, by udekorować samochód. Zespół Gratis- jest OK. W zasadzie jedyną porażką był wybór Media-vision z Targowej. Słono sobie liczą za swoją pracę- film z "bajerami"+ 100 zdjęć 10x15 + 20 z puli tych stu w formacie 15x21 ok. 2500zł, jak chcesz jeszcze koło 350 fotek cena wzrasta do 3-4 tys. Ale na to się godzisz podpisując umowę. W trakcie tego podpisywania jesteś zachwycona na jakich profesjonalistów trafiłaś. A jacy życzliwi. Na końcu okazuje się, że nie masz wglądu w to co facet nagrał, ale to nieważne, bo nie o jego pracę mi chodzi...współpraca z nim to katastrofa-zakompleksiony złośliwy gbur, jakich mało. Robię specjalizację z psychiatrii, ale jeszcze nie zdiagnozowałam tego pana. O jego partnerce złego słowa nie napiszę, ale jego omijać będę z daleka. Edytowane przez Just married Czas edycji: 2006-12-17 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
OMG ile sobie życzą?Czy to nie przesada??
Dobrze, że jest taki wątek na którym możemy sie podzielić swoimi uwagami. Możemy w ten sposób ostrzec inne wizażanki i nie tylko przed takimi właśnie zdziertusami.Przykre jest tylko to że akurat Ciebie spotkało, ale nie martw sie i głowa do góry zawsze zdjęcia możesz wziąść od gości którzy byli na weselu. My od Videoavi oprócz albumu ze zdjęciami i fotobook'a dostaliśmy płytkę na której było ponad 400 zdjęć. Od gości łącznie dostaliśmy około 1500 zdjęć. Wiem dość sporo, jednak jak to bywa na weselu(zwłaszcza po 24) niektóre nie nadają się do pokazania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
faktycznie, dobrze, że jest taki wątek o kielcach, bo dużo cennych rad dajcie dziewczyny i mniej więcej wiadomo przed kim uciekać
![]() mam nadzieję, że mnie ten wątek też się przyda ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
To już nawet nie chodzi o pieniądze, tylko sposób, w jaki zostaliśmy potraktowani. Zero klasy. Dla mnie to taki osobisty prztyczek, bo zanim się na tym panu poznałam, poleciłam jego usługi koleżance, która też kilka tys. w Mediavision zostawiła.
Ale tak naprawdę tylko ten wybór się nam nie udał. Wszystko inne wyszło świetnie. Wierzcie, dziewczyny, w Kielcach można wyczarować ślub jak z bajki. I tego Wam życzę! Edytowane przez Just married Czas edycji: 2006-12-19 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Dzięki Just Married, cenne uwagi. Ja sie jeszcze nie zdecydowalam na fotografa ale coraz czesciej mysle żeby całkiem z takich usług zrezygnować... ceny mnie przerażają... sama fotografuję amatorsko juz ładnych pare lat, mam niezły sprzęt zresztą jak większość mojej rodziny i znajomych, więc chyba po prostu zrobimy sobie własną sesję
![]() Zdecydowalismy się na wynajem lepszej sali a nie jakiejś "remizy" więc, teraz chcemy oszczedzić na czym się da, zwlaszcza ze sami finansujemy impreze... - bedzie grał nam dj - cena mniejsza co najmniej o połowe od orkiestry, jedna osoba do stołu a nie 4 - suknię będę mieć szytą -ceny w salonach powalają,nie potrzebuję siedmiu warstw materiału i trenu na pół koscioła, rzecz gustu - a proste sukienki bez odkrytych pleców (takiej szukam) widziałam raptem dwie... niezły wybór nie ma co....panie w salonach mówią: "no ale panny młode zawsze chcą więcej odkryć, a pani nie? na kole lepiej lezy suknia a pani nie chce? to moze bolerko?" - nie wynajmujemy zadnego auta, pojedziemy autem znajomych lub kogoś z rodziny, mają całkiem ładne - nasza sala jest ładna, więc nie trzeba stroić - odpadają baloniki i inne girlandy (zresztą w zyciu bym tego nie powiesiła) -myślę o zrobieniu bukietu własnoręcznie, moze nawet bedzie to jeden kwiat, pasowałby do mojej skromnej sukienki -zaproszenia drukujemy sami, tylko koszt papieru dojdzie ale to niewiele - moze nawet makijaż zdziałam wspólnie ze swiadkową... na wizażu jest mnóstwo dobrych rad ![]() jedyne na czym nie oszczedze to fryzjer i paznokcie- tego bym sama nie zrobiła ![]() uff, rozpisałam sie, moze ktoś skorzysta z moich pomysłow albo dorzuci jakies jeszcze.pozdrawiam kielczanki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.