Gdzie wesele w Olsztynie? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-29, 11:16   #121
Serena van der Woodsen
Raczkowanie

Dot.: Gdzie wesele w Olsztynie?

Super dzięki za tak obszerne informacje!
Też zobaczymy salę przy najbliższym weselu i pewnie podejmiemy decyzję
Serena van der Woodsen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-29, 19:14   #122
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Serena van der Woodsen Pokaż wiadomość
Super dzięki za tak obszerne informacje!
Też zobaczymy salę przy najbliższym weselu i pewnie podejmiemy decyzję
Spoko nie ma sprawy.
Najbliższe wesele już niebawem tam. Mieliśmy jechać właśnie, ale niestety coś nam wypadło i pojedziemy na następne. Jak już wrócicie z oglądania to daj znać jak było. A jakbym mogła Cię prosić, czy mogłabyś zobaczyć jak wygląda przystrojenie stołów - o kwiaty mi chodzi oraz ustawienie stołów, ile osób mieści się przy jednym stole w rzędzie. Będę wdzięczna. Nawet jakieś fotki jakbyś pstryknęła byłoby super
Stary 2015-05-11, 16:06   #123
Serena van der Woodsen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sensualna Pokaż wiadomość
Spoko nie ma sprawy.
Najbliższe wesele już niebawem tam. Mieliśmy jechać właśnie, ale niestety coś nam wypadło i pojedziemy na następne. Jak już wrócicie z oglądania to daj znać jak było. A jakbym mogła Cię prosić, czy mogłabyś zobaczyć jak wygląda przystrojenie stołów - o kwiaty mi chodzi oraz ustawienie stołów, ile osób mieści się przy jednym stole w rzędzie. Będę wdzięczna. Nawet jakieś fotki jakbyś pstryknęła byłoby super
Wysłałam rodziców i rozejrzeli się nieco dokładniej, niż jak ja byłam osobiście
Stoły mają dwa różne ustawienia, w zależności od ilości gości. Ogólnie to jest stolik dla Młodych albo pod ściąną vis a vis parkietu, albo pod oknem. Od niego odchodzą stoły dla gości (2 lub 3).
Sala daje białe obrusy, bukiet na stół Młodych, mały kwiatek na stoły dla gości i serwetki (białe ze wzorkiem) oraz świeczniki. Podobno w przyszłym roku mają też dysponować pokrowcami na krzesła za 5 zł/szt. Przy stoliku w rzędzie jest po 12 krzesełek.
Stary 2015-05-17, 17:47   #124
sensualna
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedź, aczkolwiek wszystko to wiemy, takie podstawowe rzeczy to musieliśmy się dowiedzieć przed podpisaniem umowy. Świeczniki dają ale trzeba zapłacić za świece. My tych świeczników nie będziemy brać. A jak stół młodych jest pod ścianą na przeciwko sali tanecznej to odchodzą 4 stoły.
Stary 2015-05-26, 08:09   #125
migdaska
Raczkowanie

Drogie forumowiczki, szukam hotelu/ miejsca w Olsztynie gdzie mogłabym zarezerwować nocleg dla gości weselnych. Niestety ale przyjęcie weselne będzie odbywało się na sali, bez miejsc noclegowych. Najbliżej znajduje się hotel Best Western xxx Na stronie wygląda bardzo obiecująco, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na jego temat ? Nie chce robić rezerwacji w ciemno

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2015-08-06 o 11:27 Powód: linki w post
migdaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-04, 13:23   #126
Betty213
Raczkowanie

a musi być Olsztyn czy okolice? Gdzie dokładnie to wesele? Ja byłam kiedys w ośrodku wczasowym Gawra kolo Nidzicy. Tam mają niezłe pokoje i z tego co pamiętam co zajmują się tez organizowaniem imprez okolicznościowych.
Betty213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-06, 15:12   #127
aToFeler
Przyczajenie

JA bardzo dwie lokacje lubię w Olsztynie Przystań i Malta Cafe Chyba niższa cena w Przystani powinna być.
aToFeler jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-08, 15:52   #128
sensualna
Zadomowienie

Przystań jest droga, a Malta Cafe to w ogóle ma jakąś salę na wesela? To jest tylko zwykła restauracja na starówce.
Stary 2015-10-14, 13:03   #129
klodinek
Przyczajenie

Cytat:
Też się chciałam dowiedzieć czegoś na temat Wulpinku, ale niestety nikt nie odpowiedział. Osobiście pisałam do dziewczyny która miała tam wesele i była zadowolona. My mieliśmy dylemat między Wulpinkiem a Ziołową Doliną. Co prawda Ziołowa miała lepszą ofertę to jednak zauroczyła nas sala w Wulpinku i będziemy mieli właśnie tu wesele. Jedyne co nas potem zaczęło zastanawiać to czy na pewno zmieści się tam tyle osób ile właścicielka deklaruje. Będziemy mieli pewnie mniej bo raczej max 110, ale i tak zastanawiamy się jak pomieści tyle osób. W maju będziemy tam jechać aby zobaczyć salę, bo będzie akurat wesele.
My też robimy w Wulpinku w 2016 roku ;]
moja znajoma miała tam wesele jako jedna z pierwszych i byli baaardzo zadowoleni. Goście tak samo, a pomieścicie ludzi bo oni też mieli ok. 110 osób i dali radę
klodinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-14, 20:26   #130
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klodinek Pokaż wiadomość
moja znajoma miała tam wesele jako jedna z pierwszych i byli baaardzo zadowoleni. Goście tak samo, a pomieścicie ludzi bo oni też mieli ok. 110 osób i dali radę
110 to tak, bo byliśmy i liczyliśmy, ale 120 (max deklarowany przez właścicielkę) to już naszym zdaniem ścisk. A kiedy macie dokładnie wesele?
Stary 2015-10-16, 17:06   #131
klodinek
Przyczajenie

Pod koniec wrzesnia a Wy?
Stary 2015-10-16, 18:23   #132
sensualna
Zadomowienie

Początek lipca.
Stary 2015-12-06, 21:36   #133
winterwind
Przyczajenie

GG do winterwind
Wink Dot.: Gdzie wesele w Olsztynie?

Drogie Wizażanki!

Kilka sal weselnych chodzi mi po głowie:
*Krys-stan
*Park Cafe
*Trylinka
*Kryst-tad
*Korona Cafe
*Wulpink
*Pirat

Która by była najlepsza (najtańsza też ) dla małego maksymalnie 50cio osobowego wesela? A może jeszcze jakieś inne propozycje? Fajnie też by było jakby był dostępny nocleg dla gości.

Pozdrawiam
winterwind jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-07, 07:46   #134
klodinek
Przyczajenie

Daj koniecznie znac jak bylo
Stary 2015-12-12, 12:50   #135
coralli
Przyczajenie

Witam,
Odstąpię termin na wesele w "Pensjonacik Karmuszka" w Łopkajnach ( www.karmuszka.pl) koło Gietrzwałdu na 6 sierpnia 2016 r. Bardzo fajna sala i okolica. Niestety musimy zrezygnować z wesela tam, ponieważ rozrosła nam się lista gości i musimy poszukać czegoś większego :/ Zainteresowane osoby proszę o kontakt
coralli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-13, 11:16   #136
marta_bce
Przyczajenie

Właśnie wczoraj zrobiliśmy tam rezerwację na wrzesień
marta_bce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-14, 08:48   #137
coralli
Przyczajenie

Tam jest bardzo fajnie i bardzo żałujemy, że jest tam miejsce tylko na 140-150 osób:P My zamknęliśmy liste na 220 a rezerwowaliśmi w styczniu i nie planowaliśmy takiego dużego wesele, ale wyszło jak wyszło. A teraz szkoda nam zadatku, żeby przepadł
coralli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-21, 10:31   #138
pablopi
Przyczajenie

Czy ktoś coś wie na temat Agro raj w Jędrychówku koło morąga? Miał ktoś tam wesele potrzebuje opinii...
pablopi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-20, 16:46   #139
aya666
Przyczajenie

ODSTĄPIĘ TERMIN na wesele 4.06.16
W Hotelu Omega

Sala z łodziami pomieści 100-150 osób.

Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy

asepk@wp.eu
aya666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-02, 17:06   #140
Wiesia2000
Przyczajenie

Witam. My byliśmy z mężem i naszą pociechą u kuzynki na weselu w Star Dadaju w sierpniu. Miejsce klimatyczne taki majątek pruski utrzymany w klimacie, fajna sala -duża chatka nad samym jeziorem. Mogliśmy korzystać z basenu i sali zabaw , dla nas ważne bo mała nie dała nam pospać a poprawiny były na 10.00. Z Katedry w Olsztynie jechaliśmy ok 30 min ale była sporo bram w wiosce przed hotelem.Mamy nadzieję zrobić tam naszą rocznicę ślubu.
Pozdrawiam Wiesia z rodziną
Wiesia2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-23, 19:40   #141
malinkaaa1989
Przyczajenie

Smile Dot.: Gdzie wesele w Olsztynie?

Cytat:
Napisane przez klodinek Pokaż wiadomość
Spokojnie 110 osób się zmieści Byłam Gościem na weselu w Pensjonacie Wulpink, Gości było grubo ponad 100 i muszę przyznać, że organizacja pierwsza klasa! Mam na myśli obsługę, kelnerzy uśmiechnięci i pomocni, wymieniają często talerzyki itp. Jak się o coś poprosiło, to od razu się to dostawało (nawet igłę i nitkę ) Panna Młoda, moja koleżanka, również była bardzo zadowolona, bo z właścicielami można się dogadać w każdej kwestii. Opinii może i mało w internecie bo lokal jest nowy z tego co się orientuję, ale każdy Gość na weselu nie miał do niczego zastrzeżeń. Także polecam z czystym sumieniem
malinkaaa1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-23, 20:53   #142
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinkaaa1989 Pokaż wiadomość
Spokojnie 110 osób się zmieści Byłam Gościem na weselu w Pensjonacie Wulpink, Gości było grubo ponad 100 i muszę przyznać, że organizacja pierwsza klasa! Mam na myśli obsługę, kelnerzy uśmiechnięci i pomocni, wymieniają często talerzyki itp. Jak się o coś poprosiło, to od razu się to dostawało (nawet igłę i nitkę ) Panna Młoda, moja koleżanka, również była bardzo zadowolona, bo z właścicielami można się dogadać w każdej kwestii. Opinii może i mało w internecie bo lokal jest nowy z tego co się orientuję, ale każdy Gość na weselu nie miał do niczego zastrzeżeń. Także polecam z czystym sumieniem
110 to tak, bo liczyliśmy, ale 120 to już ścisk, na szczęście tak dużo nie będziemy mieć. Już zbieramy potwierdzenia to już mniej więcej wiemy. Ale mimo wszystko fajnie czytać mile rzeczy o swojej sali, do tej pory ne słyszałam żadnych złych
Stary 2016-02-24, 09:11   #143
Serena van der Woodsen
Raczkowanie

Cytat:
110 to tak, bo liczyliśmy, ale 120 to już ścisk, na szczęście tak dużo nie będziemy mieć. Już zbieramy potwierdzenia to już mniej więcej wiemy. Ale mimo wszystko fajnie czytać mile rzeczy o swojej sali, do tej pory ne słyszałam żadnych złych
Ja też się strasznie cieszę, jak słyszę dobre opinie o Wulpinku Podpytywałam tez kilku usługodawców, którzy Wulpink znajdą i też w samych superlatywach opowiadali. A właścicielka to super babeczka, która zrobi wszystko, żeby było jak chcesz i nie robi żadnych problemów - takie przynajmniej mamy zdanie podczas organizacji.
Wesele już za 4 miesiące, więc po na bank dam znać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-24, 12:32   #144
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Serena van der Woodsen Pokaż wiadomość
Ja też się strasznie cieszę, jak słyszę dobre opinie o Wulpinku Podpytywałam tez kilku usługodawców, którzy Wulpink znajdą i też w samych superlatywach opowiadali. A właścicielka to super babeczka, która zrobi wszystko, żeby było jak chcesz i nie robi żadnych problemów - takie przynajmniej mamy zdanie podczas organizacji.
Wesele już za 4 miesiące, więc po na bank dam znać
Co do właścicielki nie mam jakiegoś konkretnego zdania, miło się rozmawiało i tyle, zobaczymy jak będzie jak już pojedziemy ustalać szczegóły. A my też mamy za 4 miesiące dokładnie 2 lipca, a Wy?
Stary 2016-03-22, 11:54   #145
Ubcopl
Przyczajenie

Jak wygląda sprawa rozszerzenia menu poza tym dostępnym na ich stronie?
Miałyście okazję rozmawiać o jakichś dodatkowych daniach?
Czy są elastyczni?

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-10-18 o 18:43 Powód: Link.
Ubcopl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-20, 10:10   #146
uagadugu
Przyczajenie

Dziewczyny! Czy któraś z Was organizowała ostatnio wesele w Janczarach? Zauroczyło nas to miejsce i szukamy jakichś opinii na jego temat, niestety udało nam się znaleźć tylko jakieś z przed 8-10 lat i na dodatek nie są zbyt pochlebne... Pomożecie?
Stary 2016-05-20, 10:31   #147
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uagadugu Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Czy któraś z Was organizowała ostatnio wesele w Janczarach? Zauroczyło nas to miejsce i szukamy jakichś opinii na jego temat, niestety udało nam się znaleźć tylko jakieś z przed 8-10 lat i na dodatek nie są zbyt pochlebne... Pomożecie?
Jak szukaliśmy sali na nasze wesele, to między innymi oglądaliśmy ją. Pamiętam, że mieli dość obszerną ofertę, jednak dla nas zbyt sielski klimat, więc się nie zdecydowaliśmy. Znajomi mieli tam wesele w zeszłym roku (my na nim nie byliśmy), ale jak z nimi rozmawialiśmy to pamiętam, że nie poleciliby tego dja który u nich grał. Ten dj to jest polecany z tej sali, więc oni go wzięli, natomiast mówili, że do północy grał fajnie, zabawa była, a po zaczął grać jakieś smęty i goście mieli już mniej ochoty na zabawę. Chyba już mu się nie chciało, dlatego tak się zachowywał. Ogólnie to byli zadowoleni, ale szczegółów nie znam.
Stary 2016-05-23, 10:55   #148
uagadugu
Przyczajenie

Cytat:
Jak szukaliśmy sali na nasze wesele, to między innymi oglądaliśmy ją. Pamiętam, że mieli dość obszerną ofertę, jednak dla nas zbyt sielski klimat, więc się nie zdecydowaliśmy. Znajomi mieli tam wesele w zeszłym roku (my na nim nie byliśmy), ale jak z nimi rozmawialiśmy to pamiętam, że nie poleciliby tego dja który u nich grał. Ten dj to jest polecany z tej sali, więc oni go wzięli, natomiast mówili, że do północy grał fajnie, zabawa była, a po zaczął grać jakieś smęty i goście mieli już mniej ochoty na zabawę. Chyba już mu się nie chciało, dlatego tak się zachowywał. Ogólnie to byli zadowoleni, ale szczegółów nie znam.
Dzięki za odpowiedź. A coś na temat samej organizacji, współpracy z właścicielami, obsługą itd.?
Stary 2016-05-23, 17:26   #149
sensualna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uagadugu Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź. A coś na temat samej organizacji, współpracy z właścicielami, obsługą itd.?
Jak dobrze pamiętam, to obsługa zabierała talerzyki zbyt szybko, w sensie, że jeszcze coś było na talerzu, gość nie zdążył zjeść, bo np poszedł tańczyć, a jak wrócił to już talerzyk był wymieniony na nowy. To już taki szczegół, na który warto zwrócić uwagę, ale tak jak mówię, nie byliśmy gośćmi na weselu, więc nic więcej nie wiem.
Stary 2016-05-23, 20:52   #150
marta_bce
Przyczajenie

Cytat:
Jak dobrze pamiętam, to obsługa zabierała talerzyki zbyt szybko, w sensie, że jeszcze coś było na talerzu, gość nie zdążył zjeść, bo np poszedł tańczyć, a jak wrócił to już talerzyk był wymieniony na nowy. To już taki szczegół, na który warto zwrócić uwagę, ale tak jak mówię, nie byliśmy gośćmi na weselu, więc nic więcej nie wiem.
my również oglądaliśmy tą salę jednak zdecydowaliśmy, że w innych miejscach oferta cenowa jest lepsza. Sala naprawdę ładna. Z opinii znajomych, którzy byli tam na weselu we wrześniu zapamiętałam, że było wtedy dosyć chłodno i strasznie parowały szyby, też taki szczegół i to zapamiętałam. Poza tym ja obawiałam się o otaczające zapachy, jakby nie było kury, konie itp. Nie jestem nadwrażliwa ale próbowałam sobie to wyobrazić w trakcie upałów i nie ukrywam, że też mnie to odstraszyło. Wydaje mi się też, że nie dysponują zbyt dużą bazą noclegową a na tym nam bardzo zależało.
marta_bce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości