![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie ubezpieczacie autko?
Czemu odradzasz LINK4? Pytam bo sama zastanawiałam się nad tą firmą.
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Mam nieprzyjemne doświadczenie z tą firmą jako poszkodowana. Dwa lata temu miałam kolizję, która nastąpiłam nie z mojej winy. Facet miał wykupione ubezpieczenie w Link4. Najbardziej wkurzało mnie to, że wszystko trzeba było załatwiać przez telefon. Z jednej strony wydaje się to bardzo wygodne bo nie trzeba nigdzie biegać, stać w kolejkach itp. Jednak osobiście uważam, żę jak się stanie z kimś twarzą w twarz więcej można wynegocjować. Wracając do tej nieszczęsnej kolizji. Po złożeniu wniosku o zaszłej sytuacji nawet nie raczyli zadzwonić do nas, żeby poinformować nas jak dalej będzie przebiegać procedura zwrotu pieniędzy czy naprawy auta. O wszystko było trzeba się samemu dowiadywać. Kilka razy był wyznaczany termi przyjazdu Pana z firmy, który miał dokonać wyceny uszkodzeń pojazdu, który nawet nie raczył powiadomić nas, że danego dnia się jednak nie zjawi. Później było trzeba wydzwaniać do nich, aby się dowiedzieć na ile zostały wycenione straty. Ciągle tylko jak nie proszę zadzwonić jutro to za kilka dni. Szybciej udało nam się sprzedać rozbity samochód niż otrzymać odszkodowanie, które także nie było satysfakcjonujące.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm to faktycznie lepiej trzymac się od nich z daleka, nie jesteś pierwszą osobą od której słyszę takie opowieści na temat tej firmy. To przykre.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Moj TZ kupil miesiac temu "nowy" wozik, tak wiec mial dylemat, gdzie ubezpieczyc auto. Znajomy polecil mu, by skorzystal z uslug biura ubezpieczen. Tak tez zrobil. Wybral ubezpieczenie AC i OC. Bank, ktory udzielil TZ kredytu na samochod powiedzial, ze tydzien wczesniej byl koles, mniej wiecej w wieku TZ, czyli mial mniej jak 25 lat, tez auto bral nie tylko podobne auto ale i tylko na siebie i ubezpieczyciel wycenil mu sklade na ok 2500 zl (niestety nie wiem co to za agencja). TZ korzystajac z uslug tego biura zaplacil skladke ok 1800 zl, czyli prawie 1000 zl mniej nizli zaplacilby gdzie indziej. Umowe podpisal z Hestia.
![]()
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co myslicie o Axa, my dzisiaj tak z ciekawosci weszlismy z mężem po obejrzeniu reklamy... i wiecie co nam wyszlo z kalkulatora, ze skladka wynioslaby roczna 748zl a w cenie jest: OC Polska, Zielona Karta, NNW, Assistance Baza...i nawet raty sie tutaj oplacaja... bo przy 4 ratach jest tylko o 60zl wiecej... a jak sie orientowalismy w HDI Asekuracja, to w dwoch ratach wychodzi o ponad 200zl wiecej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
ja chyba jednak sie zdecyduje na te Link4 samochód juz nie jest nowy , nie zalezy mi na niczym byle tylko był opłacony i tyle. co myslicie?
moje ubranka na wymiane ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
ja myślę o AXA tam też stosunkowo tanio wychodzą ubezpieczenia, nawet bardzo, przynajmniej nam tak w yszlo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
co to jest ten axa? i jak tam dotzrec? dzwoni sie tam czy trza sie gdzies wybrac?
moje ubranka na wymiane ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187039 wejdz i zobacz i ksiązki ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186983 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
wejdź sobie na stronę AXA i poczytaj... ja wlasnie chcialam sie cos od kogos dowiedziec,ale tutaj ciezko o to... niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
odszkodowanie z OC sprawcy - pomocy!
Witajcie!
Czy któraś z Was zna się na ubezpieczeniach komunikacyjnych? Firma ubezpieczeniowa sprawcy wypadku wyceniła mi szkody (samochód do kasacji) w ten sposób, że stracę na tym sporo, a do tego jeszcze sama muszę użerać się ze sprzedażą wraku, który wycenili dość wysoko, a którego faktycznie nie da się sprzedać, bo złomowiska chcą żeby im jeszcze dopłacać ![]() ![]() ![]() ![]() Pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
jA MAM UBEZPIECZENIE W Alianz. Nie proponuje PZU- oszukują ile się da. A żeby wypłacili pieniądze i przyjechali to trzeba czekać w nieskończonośc! Ja od 16.09 czekalam na oględziny i doczekałam się tydzień później a następne półtorej tyg na wiadomość co się z wyceną dzieje, a teraz jeszcze zamiast wypłacic mi odszkodowanie z kalkulacji, zby naprawić auto to mi bezczelnie wypłacili kwotę z propozycji w wysokości 1400zł i kazali sprzedać auto!!
Właśnie podaję ich najpierw do biura konsumęta, a jak to nie pomoże to sąd!!!
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
PTU, bez zadnych wspołwlascicieli bo nie chciałabym komus narobic szkody, (mogłabym wziasc jedynie pod uwage wspołwłasciciela który ma prawko długo a w ogole nie jezdzi, ale nie wiem czy tylko za staz byłyby znizki ale tak czy siak nie mam takiej osoby)
trzeba sobie indywidualnie dobrac ubezpieczenie bo rozne firmy oferuja rozne opcje (znizki lub zwyzki od jakiegos wieku), do tego jesli mamy oc i stłuczke /wypadek nie z naszej winy to odszkodowanie wypłacane jest z polisy sprawcy wiec w tym wypadku nie ma znaczenia renoma naszej firmy ubezpieczeniowej itp co do Warty - to chyba maja drogie składki, skoro z nich wypłacaja dobre odszkodowania ![]() ![]() podobno mozna sobie wypracowac znizki nawet bez prawa jazdy - wystarczy stac sie 'włascicielem' przyczepki taty, starego motoru, skutera itp, zarejstrowac na siebie i płacic ubezpieczenie ok 20-30zł za rok a latka znizek leca - to dobry pomysł dla młodszego rodzenstwa, albo jak robimy prawko a autko kupimy pozniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Dot.: odszkodowanie z OC sprawcy - pomocy!
Mara, ja miałam dokładnie tak jak Ty, tylko u mnie to jeszcze mój chłopak, który prowadził auto miał rozwaloną nogę i mu zaniżyli odszkodowanie do jakiegoś strasznie niskiego poziomu.
Jest taki portal w internecie, na którym pomagają odzyskać odszkodowanie. To jest http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ tam trzeba do nich napisać maila, albo zadzwonić i Ci powiedzą co możesz zrobić. To się o tyle opłaca, że za to nie płacisz nic, jeżeli będą Ci mogli pomóc ludzie z tego portalu i tak samo o to, żeby prawnicy zobaczyli czy nie da się czegoś zrobić z Twoją sprawą. Jak będzie to coś prostego, to załatwisz sama. Dopiero jeżeli to jakiś z prawników, z którymi współpracują będzie dla Ciebie robił sprawę, to weźmie zapłatę ale jako procent od tego co wywalczy, ale to już się sama z taką osobą dogadasz. Oni mają tam chyba sporo ich, więc mają usługi różnych osób i w różnych cenach, tylko nie bierz firm prywaciarzy, którzy nie są prawnikami. U mnie jakaś Pani mecenas z Warszawy wywalczyła kilkanaście tysięcy więcej! Jeszcze mi powiedziała, żebym się zorientowała czy nie znam kogoś kto do trzech lat wstecz miał wypadek, bo to jeszcze dla takich osób można się starać coś więcej wywalczyć, albo np rodziny zmarłych itd. Najważniejsze to walcz o swoje, bo towarzystwa chyba lubią zaniżać odszkodowania, bo im się to opłaca |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Jeśli jesteś z Krakowa - napisz do mnie pw.
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Dot.: odszkodowanie z OC sprawcy - pomocy!
Ja bym Ci jeszcze radziła walczyć o odszkodowanie za szkody na osobie. Tio się tak nazywa, ludzie przeważnie tak się zajmują samochodem że zapominają o sobie. A osoby są ubezpieczone na parokrotnie wyższą kwotę niż samochód. Załatw jakieś zaświadczenie od lekarza, że to się tak czy siak odbiło na Twoim zdrowiu i niech dziady płaca!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Ja dostałam ostatnio eKonto ubezpieczeniowe.
Nie wiem czy znacie to coś, ale ja osobiście bardzo polecam. Wygląda jak konto bankowe online, tyle że zajmujesz się tam swoimi polisami, ubezpieczeniem i likwidowaniem szkód (odszkodowaniem). Taką ciekawostkę ma Ergo Hestia i z tego co czytałam ich ubezpieczenie nie należy do najdroższych. To już warto sprawdzić pod siebie. Ale! Jeśli ktoś chciałby zobaczyć eKonto i np. zgłosić jakąś 'stworzoną przez siebie' szkodę to piszcie - mam dostęp do tzw. konta testowego. Same wtedy zobaczycie jak łatwo zgłasza się szkodę i jak szybko ta szkoda jest załatwiana.
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
BAN stały
|
Ja porównuję stawki w różnych TU i najkorzystniejsze ceny dla mojego Opla na razie wychodzą mi w direktach. Dla przykładu w Link4 zaproponowano mi 629 złotych, a w PZU 965. Różnica jest więc znaczna. Sprawdzałam w Linku, bo usłyszałam od koleżanki, że mają tam promocję dla mieszkańców dużych miast. Korzystałyście już z niej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze sama się nie ubezpieczałam (autka) miesiąc temu zdałam prawko ![]()
![]() |
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
hm... ponawiam pytanie, gdzie najlepiej ubezpieczyc autko? mam colta z 96 roku, 24 lata i zadnych znizek... chcialabym pakiet AC i OC... róznie mi wyliczali, od tysiaca do 3... link chyba najtaniej. i maja fajna oferte, moge dopisac kogos ze znizka do polisy, doplacic 99 zl i nawet jesli bedzie jakas kolizja z mojej winy (tfu tfu) to ten ktos nie traci znizek
![]() hm... ale nie wiem co robic bo niby oferta super, ale z kazdej strony slysze "byle nie LINK4..." pomocy!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Czytałam kiedys w Auto Świecie artykuł na temat ubezpieczenia OC i AC.
Porównywane były różne firmy ubezpieczeniowe. Kryteria jakie były brane pod uwagę to np. spalenie samochodu (i tu niezmiernie istotne jest czy samochód został podpalony czy też zapłon nastąpił wewnątrz pojazdu), zalanie samochodu, amortyzacja częsci, utrata zniżek, kwota wypłaty odszkodowania, czynniki które przyczyniły sie do kolozji (jeżeli ubezpieczony spowodował kolozję czy wypadek z powodu przekroczenia prędkości lub będąc pod wpływem alkoholu czy narkotyków może nie dostać odszkodowania lub dostanie tylko część!). Z tego co pamiętam najgorzej wypadł Link4 i PZU. Najlepiej Axa, Warta i HDI. Czytajcie koniecznie regulamin i umowę od deski do deski! Ubezpieczyciele tylko liczą na naszą niewiedzę i naiwność ![]() Bo co nam po ubezpieczeniu samochodu od spalenia, skoro później okazuje się, że wypłata odszkodowania za spalenia auta uzalezniona jest od przyczyny i miejsca zapłonu. Edytowane przez batkab Czas edycji: 2009-08-04 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
jako, że pracuje w jednej z firm ubezpieczeniowych mogę co nie co powiedzieć.
Jeśli chodzi o OC to moim zdaniem najważniejsza jest tylko i wyłącznie cena, bo z tego ubezpieczenia Wy i tak nie korzystacie, tylko osoba, której coś zrobicie. Więc to nie wy będziecie się męczyć z jakąś ubezpieczalnią tylko poszkodowany. Natomiast jeśli chodzi o AC to warto wybrać ofertę dla siebie najkorzystniejszą, przystosowaną do potrzeb i stylu życia, czasami może warto dopłacić za coś lepszego ![]() pozdrawiam
![]() |
#146 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do ubezpieczenia szyby, sam pomysł jest dobry. Dowiedz się tylko po zajściu jakich okoliczności działa ubezpieczenie- czy ubezpieczenie obejmuje np. uszkodzenie szyby spowodowane odpryskiem po kamyczku, bo to chyba najczęstsza przyczyna uszkodzenia szyby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do AC to jednak nie polecałabym firm typu Direct, ponieważ jest później problem z likwidacją, nie wiesz gdzie się zgłosić, bo te firmy nie mają swoich placówek itp, najlepiej jednak poczytać opinie innych osób o danej firmie, jej działaniach itp. ![]()
![]() |
![]() |
#149 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Cena sugerowana 12 000 zł (dużo?)
Autko mi się podoba, bo ma bardzo miły, błękitny kolor, jest małe zgrabne i łatwo się nim jeździ (sprawdzałam ![]() Co do likwidacji szkód to w załączniku możecie zobaczyć jak krok po kroku likwiduje się takie sprawy w eKoncie o którym wspominałam. Etapów jest parę, zajmuje to ok 15-20 min i ma się z głowy całe zamieszanie związane z wypadkiem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.