![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bielizna ślubna
ja zdecyduje się prawdopodobnie na pończochy samonośne. Rajstop nie chcę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
podbijam wątek.
mam problem z wyborem bielizny ślubnej ponieważ mam suknie z bardzo głebokim dekoltem na plecach i nie wiem jaki stanik mogłabym pod nią założyć ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
to zalezy jak bardzo masz obniżony dekolt na plecach, ostatnio widziałam taki na sylikonowych ramiączkach
![]() chociaż wydaje mi się że to się rzuca w oczy, są też takie obniżone zapięcia jak ma : http://www.adampolbielizna.pl/biusto...owy-p-263.html , albo rozwiązanie takie że biustonosz bedzie wszyty w suknie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też miałam duży dekolt na plecach i nie miałam stanika, tylko miseczki wszyte do sukni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedzi, na szczęście od 3 miesięcy jestem już mężatką
![]()
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o stanik bez ramiączek moim typem jest Wonderbra Ultimate Strapless.
Polecam zwłaszcza dziewczynom z większym biustem - to jedyny strapless w którym komfortowo się czuję z moim 70GG. Mam wersję koronkową i nosi się idealnie - ma bardzo szeroki obwód który świetnie podtrzymuje i sztywne miski które sie nie łamią pod ciężarem biustu. Poza tym jest zaskakująco wygodny, latem chodzę w nim często cały dzień i nie ma problemu. I świetnie zbiera ![]() Ma bardzo niski mostek, o wiele niższy od bardotek - śmiało nadaje się do sukni z dużym dekoltem. Na ślub planuję kupić nową wersję kolorystyczną: P.S. Ja swój strapless kupiłam przez internet, ale podobno są już gdzieś dostępne w Polsce stracjonarnie ![]()
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
ja mam na szczęście biustonosz wszyty do sukienki więc nie będzie problemu z tym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Ja kupowałam na allegro, akurat sie trafił w moim rozmiarze
![]() Na ebayu jest też ich sporo.. W sklepach internetowych np tu: http://www.lace-lingerie.pl/commodity/13449# i ten wzór też mi sie podoba jako ślubny ![]() Cytat:
![]() Zwłaszcza w większym rozmiarze ciężar biustu musi być podtrzymywany na obwodzie stanika dla większego komfortu. Ale zastosuje na pewno patent z którego korzystam przy innych wyjściach i stanikach bezramiączek - podszyje brzeg misek do brzegu sukni, żeby nie martwić się że stanik bedzie sie wysuwał spod sukni (np. pod pachą).
22.08.2015 ![]() Edytowane przez tyna31 Czas edycji: 2014-10-16 o 17:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja miałam wszyte miseczki push up w suknię ślubną i wszystko trzymało sie super (mam miseczkę B), poza tym żaden biustonosz nie wchodził w grę ze względu na caluteńkie plecy z koronki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
tylko, że ja mam koronkowe plecy i nie chce tam żadnych sylikonów ani nic podobnego. Ściągnięty w dół stanik też mnie nie urządza więc nie widzę innej możliwości jak wszyć biustonosz w nią
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I jak u niego z rozmiarami? Bo widzę, że miseczki są do G, a ja noszę 65 albo 70H w zależności od firmy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozmiarowo wypada raczej dużomiskowo, a obwód jest bardzo ścisły. Myśle że spokojnie możesz spróbować 70G. Głebokość miski możesz też wyregulować wysokością obwodu - jak ustawisz go poziomo miski są głębsze i bardzo otwarte, przy zsunięciu obwodu niżej na plecy miski będą płytsze i zamknięte. Ja swój kupowałam w obwodzie 80, a w tym czasie nosiłam 75 w Effuniaku.
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Szukam namiarów na dobre salony z bielizną ślubną (Poznań). Mam dość duży biust i ciężko będzie mi znaleźć dobry stanik do sukni ślubnej. Co prawda będę miała koronkowe ramiączka i gorset w serduszko ale no wiadomo przez koronkę ramiączka od stanika byłoby widać więc muszę mieć taki co mi utrzyma moje skarby a nie powiem obawiam się czy taki bez ramiączek nie będzie mi się zsuwał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() z tego co widzę na ich stronach, to faktycznie w Poznaniu mają sklepy EDIT: niekoniecznie tak się nazywa salon, bo współpracują też z małymi sklepami. Klik - lista sklepów Dalia Klik2 - lista sklepów Samanta Z internetowych sklepów mogę polecić jeszcze Gorteks i Kingę, rozmiary też mają duże i ceny niższe, ale nie wiem czy chcesz kupować internetowo ![]() Edytowane przez 201711281030 Czas edycji: 2015-04-18 o 16:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
lubi eks swojego męża
|
Triumph to raczej nie ten adres
![]() Poza tym, jaki masz rozmiar? Szukasz megapodparcia? Czy tylko czegoś lekkiego? Na rynku modeli takich staników jest wiele, choćby pierwsze z brzegu Panache, Freya, Effuniak, Wonderbra... Można kupić przez internet, jeśli znasz rozmiar, ale na pewno w wielu sklepach też będą dostępne. Brastyle wypluwa np. "Domino" na ul. 1. Maja w Wiśle, Brafitkę w Bielsko-Białej, ale pewnie i w Ustroniu coś się znajdzie.
chase the rain! Edytowane przez Hanako Czas edycji: 2015-05-05 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
jak chce Ci się przejechać do Jastrzębia to zapraszam na ul. Zieloną, bardzo duży wybór biustonoszy, bardzo kompetentny pan obsługuje, marki takie jak Dalia, Samanta, Konrad, Kostar, itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Ja wczoraj byłam w Triumphie i szukałam białego stanika i się zastanawiałam czy z ramiączkami czy bez to pani mi powiedziała, że nawet nie mam co patrzeć na te bez ramiączek bo nie utrzyma mi się tak jak powinien i będę całe wesele się poprawiać i myśleć o tym. Znalazłam w sumie zwykły biały stanik z ramiączkami odpinanymi i w sobotę idę na przymiarkę i zobaczę jak to wygląda. Przy sukni ślubnej będę miała ramiączka koronkowe więc może nie będzie aż tak widać tych od stanika a jak tak to wezmę silikonowe najwyżej. Mam nadzieje, że nic nie będzie wystawać i ładnie leżeć a jak nie to kupię inny bo ten jeszcze nie był aż tak drogi a się na pewno nie zmarnuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to obwód w staniku ma utrzymywać biust, a nie ramiączka. Także dobrze dopasowany stanik bez ramiączek musi być wygodny. Poza tym rozmiarówka w Triumphie to jakiś żart ![]() DariaAmelia - przejdź się do braffiterki i ona powinna Ci doradzić i wybrać coś porządnego ![]() ja też muszę się przejść w końcu po braffiterkach (tylko jeszcze chcę schudnąć ze 2 kg i łudzę się, że jeszcze z biustu poleci :P), przymierzałam się do straplessa z wonderbra, ale jakoś tak boję się zamawiać stanik przez internet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zobaczymy jak będzie to wyglądało na sobotniej przymiarce, jeżeli marnie czeka mnie wycieczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Potrzebuję bielizny ślubnej, mam rozmiar 46 więc chodzi o większe rozmiary ![]() Gdzie znajdę sklepy w małopolsce, podkarpaciu? Zastanawiam się czy gorset byłby dobry? Pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nawet nie mogę mieć rajstop bo mam bardzo wycięte plecy. Obawiałabym się, że mi góra rajstop będzie wystawać. Pończochy pożyczyłam od siostry, bo wszystko nowe, a nic pożyczonego nie mam! A podobno od szczęśliwej mężatki najlepiej ![]() Niestety - siostra miała ślub 10 lat temu! (pończochy trzymała na pamiątkę chyba, albo z roztrzepania ![]() Poszarzały, ale koleżanka poradziła mi bym namoczyła je w perłach piorących. Użyłam Perlux, takich a la kapsułek (choć nie wierzyłam, że do prania ręcznego się nadadzą, bo niby sa tylko do automatów jak mówi reklama). Rozpuściłam jedną w misce, namoczyłam. Potem wyprałam i na szczęście są białe. Ufff. ![]() A stanik przy bardzo wyciętych plecach sukienki mam zwykły, cielisty bez ramiączek. Krawcowa przyszyła taki zaczep na dolnej krawędzi i po prostu go przeciągam na dół bez strachu, że coś mi wyskoczy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.