Bielizna ślubna - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-22, 11:00   #121
pati0090
Zakorzenienie

Dot.: Bielizna ślubna

ja zdecyduje się prawdopodobnie na pończochy samonośne. Rajstop nie chcę.

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-15, 16:02   #122
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

podbijam wątek.

mam problem z wyborem bielizny ślubnej ponieważ mam suknie z bardzo głebokim dekoltem na plecach i nie wiem jaki stanik mogłabym pod nią założyć czy któraś widziała coś takiego i mogłaby doradzić? byłam już zrobić rekonesans w kilku sklepach oraz szukałam na necie i jedyne co znalazłam to staniki z lekko obniżonym zapięciem z tyłu - ale to i tak za mało dla mnie czy pozostaje mi tylko kupić biustonosz samonośny?
Stary 2014-10-14, 18:24   #123
aspera1
Przyczajenie

to zalezy jak bardzo masz obniżony dekolt na plecach, ostatnio widziałam taki na sylikonowych ramiączkach
chociaż wydaje mi się że to się rzuca w oczy, są też takie obniżone zapięcia jak ma : http://www.adampolbielizna.pl/biusto...owy-p-263.html , albo rozwiązanie takie że biustonosz bedzie wszyty w suknie
aspera1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 18:27   #124
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
podbijam wątek.

mam problem z wyborem bielizny ślubnej ponieważ mam suknie z bardzo głebokim dekoltem na plecach i nie wiem jaki stanik mogłabym pod nią założyć czy któraś widziała coś takiego i mogłaby doradzić? byłam już zrobić rekonesans w kilku sklepach oraz szukałam na necie i jedyne co znalazłam to staniki z lekko obniżonym zapięciem z tyłu - ale to i tak za mało dla mnie czy pozostaje mi tylko kupić biustonosz samonośny?

Ja też miałam duży dekolt na plecach i nie miałam stanika, tylko miseczki wszyte do sukni
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 18:50   #125
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
Ja też miałam duży dekolt na plecach i nie miałam stanika, tylko miseczki wszyte do sukni
polecam takie rozwiązanie miałam tak samo
gabriell1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-14, 22:34   #126
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za odpowiedzi, na szczęście od 3 miesięcy jestem już mężatką
Stary 2014-10-15, 05:08   #127
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za odpowiedzi, na szczęście od 3 miesięcy jestem już mężatką
no to GRATULACJE !!!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-16, 08:12   #128
tyna31
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o stanik bez ramiączek moim typem jest Wonderbra Ultimate Strapless.
Polecam zwłaszcza dziewczynom z większym biustem - to jedyny strapless w którym komfortowo się czuję z moim 70GG.
Mam wersję koronkową i nosi się idealnie - ma bardzo szeroki obwód który świetnie podtrzymuje i sztywne miski które sie nie łamią pod ciężarem biustu.
Poza tym jest zaskakująco wygodny, latem chodzę w nim często cały dzień i nie ma problemu.
I świetnie zbiera

Ma bardzo niski mostek, o wiele niższy od bardotek - śmiało nadaje się do sukni z dużym dekoltem.
Na ślub planuję kupić nową wersję kolorystyczną:

P.S. Ja swój strapless kupiłam przez internet, ale podobno są już gdzieś dostępne w Polsce stracjonarnie
Stary 2014-10-16, 12:35   #129
pati0090
Zakorzenienie

ja mam na szczęście biustonosz wszyty do sukienki więc nie będzie problemu z tym

Stary 2014-10-16, 16:35   #130
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tyna31 Pokaż wiadomość

P.S. Ja swój strapless kupiłam przez internet, ale podobno są już gdzieś dostępne w Polsce stracjonarnie
super daj proszę namiary gdzie go kupić w internecie
Stary 2014-10-16, 17:14   #131
tyna31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabriell1982 Pokaż wiadomość
super daj proszę namiary gdzie go kupić w internecie
Ja kupowałam na allegro, akurat sie trafił w moim rozmiarze
Na ebayu jest też ich sporo..

W sklepach internetowych np tu: http://www.lace-lingerie.pl/commodity/13449# i ten wzór też mi sie podoba jako ślubny

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ja mam na szczęście biustonosz wszyty do sukienki więc nie będzie problemu z tym
Wg mnie stanik wszyty w sukienke nigdy nie bedzie podtrzymywał tak dobrze jak dobrze dobrany stanik Obwód stanika pracuje zupełnie inaczej niż suknia.
Zwłaszcza w większym rozmiarze ciężar biustu musi być podtrzymywany na obwodzie stanika dla większego komfortu.

Ale zastosuje na pewno patent z którego korzystam przy innych wyjściach i stanikach bezramiączek - podszyje brzeg misek do brzegu sukni, żeby nie martwić się że stanik bedzie sie wysuwał spod sukni (np. pod pachą).

Edytowane przez tyna31
Czas edycji: 2014-10-16 o 17:21
tyna31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-16, 19:18   #132
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupowałam na allegro, akurat sie trafił w moim rozmiarze
Na ebayu jest też ich sporo..

W sklepach internetowych np tu: http://www.lace-lingerie.pl/commodity/13449# i ten wzór też mi sie podoba jako ślubny

Wg mnie stanik wszyty w sukienke nigdy nie bedzie podtrzymywał tak dobrze jak dobrze dobrany stanik Obwód stanika pracuje zupełnie inaczej niż suknia.
Zwłaszcza w większym rozmiarze ciężar biustu musi być podtrzymywany na obwodzie stanika dla większego komfortu.
.
dzięki za info taki biustonosz na pewno mi się przyda i nie chodzi tu o ślub
ja miałam wszyte miseczki push up w suknię ślubną i wszystko trzymało sie super (mam miseczkę B), poza tym żaden biustonosz nie wchodził w grę ze względu na caluteńkie plecy z koronki
Stary 2014-10-17, 07:43   #133
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:

tylko, że ja mam koronkowe plecy i nie chce tam żadnych sylikonów ani nic podobnego. Ściągnięty w dół stanik też mnie nie urządza więc nie widzę innej możliwości jak wszyć biustonosz w nią

Stary 2014-10-17, 15:11   #134
gabriell1982
Zadomowienie

Cytat:
tylko, że ja mam koronkowe plecy i nie chce tam żadnych sylikonów ani nic podobnego. Ściągnięty w dół stanik też mnie nie urządza więc nie widzę innej możliwości jak wszyć biustonosz w nią
dokładnie tak jak u mnie
Stary 2014-10-26, 11:55   #135
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
Jeżeli chodzi o stanik bez ramiączek moim typem jest Wonderbra Ultimate Strapless.
Polecam zwłaszcza dziewczynom z większym biustem - to jedyny strapless w którym komfortowo się czuję z moim 70GG.
Mam wersję koronkową i nosi się idealnie - ma bardzo szeroki obwód który świetnie podtrzymuje i sztywne miski które sie nie łamią pod ciężarem biustu.
Poza tym jest zaskakująco wygodny, latem chodzę w nim często cały dzień i nie ma problemu.
I świetnie zbiera

Ma bardzo niski mostek, o wiele niższy od bardotek - śmiało nadaje się do sukni z dużym dekoltem.
Na ślub planuję kupić nową wersję kolorystyczną:

Czy ten stanik rzeczywiście dobrze podtrzymuje biust? Nie zsuwa się?
I jak u niego z rozmiarami? Bo widzę, że miseczki są do G, a ja noszę 65 albo 70H w zależności od firmy.
201711281030 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-26, 21:06   #136
tyna31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asica_ Pokaż wiadomość
Czy ten stanik rzeczywiście dobrze podtrzymuje biust? Nie zsuwa się?
I jak u niego z rozmiarami? Bo widzę, że miseczki są do G, a ja noszę 65 albo 70H w zależności od firmy.
Wg mnie podtrzymuje świetnie. Obwód jest bardzo szeroki, tył na silikonie a fragment obwodu pod miskami jest bardzo sztywny, to powoduje że powstaje taka "półka" podtrzymująca biust. Dobrze zbiera z boków, ale kształt jest naturalny - na mnie wygląda jak zwykły plunge.

Rozmiarowo wypada raczej dużomiskowo, a obwód jest bardzo ścisły. Myśle że spokojnie możesz spróbować 70G. Głebokość miski możesz też wyregulować wysokością obwodu - jak ustawisz go poziomo miski są głębsze i bardzo otwarte, przy zsunięciu obwodu niżej na plecy miski będą płytsze i zamknięte.
Ja swój kupowałam w obwodzie 80, a w tym czasie nosiłam 75 w Effuniaku.
Stary 2015-04-18, 13:50   #137
Daria_Amelia
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Szukam namiarów na dobre salony z bielizną ślubną (Poznań). Mam dość duży biust i ciężko będzie mi znaleźć dobry stanik do sukni ślubnej. Co prawda będę miała koronkowe ramiączka i gorset w serduszko ale no wiadomo przez koronkę ramiączka od stanika byłoby widać więc muszę mieć taki co mi utrzyma moje skarby a nie powiem obawiam się czy taki bez ramiączek nie będzie mi się zsuwał.
Daria_Amelia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-18, 16:02   #138
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Daria_Amelia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Szukam namiarów na dobre salony z bielizną ślubną (Poznań). Mam dość duży biust i ciężko będzie mi znaleźć dobry stanik do sukni ślubnej. Co prawda będę miała koronkowe ramiączka i gorset w serduszko ale no wiadomo przez koronkę ramiączka od stanika byłoby widać więc muszę mieć taki co mi utrzyma moje skarby a nie powiem obawiam się czy taki bez ramiączek nie będzie mi się zsuwał.
Sprecyzuj "dość duży biust" Ogólnie np. w Dalii, Samancie, Konradzie i Kostarze mają duże rozmiary, poszukaj czy u Ciebie w okolicy gdzieś nie sprzedają
Stary 2015-04-18, 16:15   #139
Daria_Amelia
Raczkowanie

Cytat:
Sprecyzuj "dość duży biust" Ogólnie np. w Dalii, Samancie, Konradzie i Kostarze mają duże rozmiary, poszukaj czy u Ciebie w okolicy gdzieś nie sprzedają
80G, z tych salonów co napisałaś żadnego nie kojarzę więc pewnie w moim mieście nie ma, ale w Poznaniu pewnie już tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-18, 16:19   #140
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
80G, z tych salonów co napisałaś żadnego nie kojarzę więc pewnie w moim mieście nie ma, ale w Poznaniu pewnie już tak
To z każdej z tych firm dostaniesz taki rozmiar, jakościowo też dobre
z tego co widzę na ich stronach, to faktycznie w Poznaniu mają sklepy

EDIT: niekoniecznie tak się nazywa salon, bo współpracują też z małymi sklepami.

Klik - lista sklepów Dalia
Klik2 - lista sklepów Samanta

Z internetowych sklepów mogę polecić jeszcze Gorteks i Kingę, rozmiary też mają duże i ceny niższe, ale nie wiem czy chcesz kupować internetowo

Edytowane przez 201711281030
Czas edycji: 2015-04-18 o 16:27
Stary 2015-04-18, 17:39   #141
Daria_Amelia
Raczkowanie

Cytat:
To z każdej z tych firm dostaniesz taki rozmiar, jakościowo też dobre
z tego co widzę na ich stronach, to faktycznie w Poznaniu mają sklepy

EDIT: niekoniecznie tak się nazywa salon, bo współpracują też z małymi sklepami.

Klik - lista sklepów Dalia
Klik2 - lista sklepów Samanta

Z internetowych sklepów mogę polecić jeszcze Gorteks i Kingę, rozmiary też mają duże i ceny niższe, ale nie wiem czy chcesz kupować internetowo
oj bałabym się, że zły zamówię bo wiadomo że jednak rozmiaró ka rozmiarówce nierówna
Stary 2015-05-04, 19:30   #142
koktajlowa7
Rozeznanie

Hej dziewczyny Polećcie jakiś dobry sklep z bielizną.. głównie poszukuję stanika typu bardotka bez ramiączek. Kompletnie nie umiem znaleźć nic co by było w miarę wygodne i chowało się pod suknią W triumphie nic nie znalazłam.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 17:19   #143
Hanako
lubi eks swojego męża

Triumph to raczej nie ten adres Rozglądałaś się na mieście? Nie ma żadnych sklepów z bielizną inną niż taka "marketowa" (atlantic, Triump, intimissimi)? Mogą nawet wyglądać megaobciachowo - zawsze warto wejść, często tam mają ciekawszy asortyment.
Poza tym, jaki masz rozmiar? Szukasz megapodparcia? Czy tylko czegoś lekkiego? Na rynku modeli takich staników jest wiele, choćby pierwsze z brzegu Panache, Freya, Effuniak, Wonderbra... Można kupić przez internet, jeśli znasz rozmiar, ale na pewno w wielu sklepach też będą dostępne. Brastyle wypluwa np. "Domino" na ul. 1. Maja w Wiśle, Brafitkę w Bielsko-Białej, ale pewnie i w Ustroniu coś się znajdzie.

Edytowane przez Hanako
Czas edycji: 2015-05-05 o 17:27
Hanako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-05, 17:22   #144
201711281030
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Polećcie jakiś dobry sklep z bielizną.. głównie poszukuję stanika typu bardotka bez ramiączek. Kompletnie nie umiem znaleźć nic co by było w miarę wygodne i chowało się pod suknią W triumphie nic nie znalazłam.
jak chce Ci się przejechać do Jastrzębia to zapraszam na ul. Zieloną, bardzo duży wybór biustonoszy, bardzo kompetentny pan obsługuje, marki takie jak Dalia, Samanta, Konrad, Kostar, itp.
Stary 2015-05-06, 22:28   #145
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hanako Pokaż wiadomość
Triumph to raczej nie ten adres Rozglądałaś się na mieście? Nie ma żadnych sklepów z bielizną inną niż taka "marketowa" (atlantic, Triump, intimissimi)? Mogą nawet wyglądać megaobciachowo - zawsze warto wejść, często tam mają ciekawszy asortyment.
Poza tym, jaki masz rozmiar? Szukasz megapodparcia? Czy tylko czegoś lekkiego? Na rynku modeli takich staników jest wiele, choćby pierwsze z brzegu Panache, Freya, Effuniak, Wonderbra... Można kupić przez internet, jeśli znasz rozmiar, ale na pewno w wielu sklepach też będą dostępne. Brastyle wypluwa np. "Domino" na ul. 1. Maja w Wiśle, Brafitkę w Bielsko-Białej, ale pewnie i w Ustroniu coś się znajdzie.
Nie mam dużego biustu, noszę 75D. Szukam czegoś co po prostu będzie lekkie i wygodne. Nawet nie wiedziałam, że w Wiśle coś jest Dzięki za rady Rozejrzę się. Myślałam, że może też z allegro zamówię, a w razie czego odeślę.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-07, 11:48   #146
Daria_Amelia
Raczkowanie

Ja wczoraj byłam w Triumphie i szukałam białego stanika i się zastanawiałam czy z ramiączkami czy bez to pani mi powiedziała, że nawet nie mam co patrzeć na te bez ramiączek bo nie utrzyma mi się tak jak powinien i będę całe wesele się poprawiać i myśleć o tym. Znalazłam w sumie zwykły biały stanik z ramiączkami odpinanymi i w sobotę idę na przymiarkę i zobaczę jak to wygląda. Przy sukni ślubnej będę miała ramiączka koronkowe więc może nie będzie aż tak widać tych od stanika a jak tak to wezmę silikonowe najwyżej. Mam nadzieje, że nic nie będzie wystawać i ładnie leżeć a jak nie to kupię inny bo ten jeszcze nie był aż tak drogi a się na pewno nie zmarnuje
Stary 2015-05-07, 13:53   #147
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
Ja wczoraj byłam w Triumphie i szukałam białego stanika i się zastanawiałam czy z ramiączkami czy bez to pani mi powiedziała, że nawet nie mam co patrzeć na te bez ramiączek bo nie utrzyma mi się tak jak powinien i będę całe wesele się poprawiać i myśleć o tym. Znalazłam w sumie zwykły biały stanik z ramiączkami odpinanymi i w sobotę idę na przymiarkę i zobaczę jak to wygląda. Przy sukni ślubnej będę miała ramiączka koronkowe więc może nie będzie aż tak widać tych od stanika a jak tak to wezmę silikonowe najwyżej. Mam nadzieje, że nic nie będzie wystawać i ładnie leżeć a jak nie to kupię inny bo ten jeszcze nie był aż tak drogi a się na pewno nie zmarnuje
pogrubione - i dlatego właśnie nie kupuję w Triumphie...
to obwód w staniku ma utrzymywać biust, a nie ramiączka. Także dobrze dopasowany stanik bez ramiączek musi być wygodny.
Poza tym rozmiarówka w Triumphie to jakiś żart
DariaAmelia - przejdź się do braffiterki i ona powinna Ci doradzić i wybrać coś porządnego
ja też muszę się przejść w końcu po braffiterkach (tylko jeszcze chcę schudnąć ze 2 kg i łudzę się, że jeszcze z biustu poleci :P), przymierzałam się do straplessa z wonderbra, ale jakoś tak boję się zamawiać stanik przez internet.
weronika9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-07, 17:10   #148
Daria_Amelia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weronika9999 Pokaż wiadomość
DariaAmelia - przejdź się do braffiterki i ona powinna Ci doradzić i wybrać coś porządnego
ja też muszę się przejść w końcu po braffiterkach (tylko jeszcze chcę schudnąć ze 2 kg i łudzę się, że jeszcze z biustu poleci :P), przymierzałam się do straplessa z wonderbra, ale jakoś tak boję się zamawiać stanik przez internet.
u mnie w mieście nie ma braffiterek musiałabym jechać do Poznania extra, a tam też się nie orientuje gdzie znajdę porządne salony.
Zobaczymy jak będzie to wyglądało na sobotniej przymiarce, jeżeli marnie czeka mnie wycieczka
Stary 2015-05-12, 20:42   #149
DontGiveUp1
Przyczajenie

Hej dziewczyny
Potrzebuję bielizny ślubnej, mam rozmiar 46 więc chodzi o większe rozmiary
Gdzie znajdę sklepy w małopolsce, podkarpaciu?
Zastanawiam się czy gorset byłby dobry?
Pomóżcie
DontGiveUp1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-12, 09:46   #150
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

Cytat:
ja zdecyduje się prawdopodobnie na pończochy samonośne. Rajstop nie chcę.

Ja nawet nie mogę mieć rajstop bo mam bardzo wycięte plecy. Obawiałabym się, że mi góra rajstop będzie wystawać.

Pończochy pożyczyłam od siostry, bo wszystko nowe, a nic pożyczonego nie mam! A podobno od szczęśliwej mężatki najlepiej
Niestety - siostra miała ślub 10 lat temu! (pończochy trzymała na pamiątkę chyba, albo z roztrzepania ).
Poszarzały, ale koleżanka poradziła mi bym namoczyła je w perłach piorących. Użyłam Perlux, takich a la kapsułek (choć nie wierzyłam, że do prania ręcznego się nadadzą, bo niby sa tylko do automatów jak mówi reklama). Rozpuściłam jedną w misce, namoczyłam. Potem wyprałam i na szczęście są białe. Ufff.

A stanik przy bardzo wyciętych plecach sukienki mam zwykły, cielisty bez ramiączek. Krawcowa przyszyła taki zaczep na dolnej krawędzi i po prostu go przeciągam na dół bez strachu, że coś mi wyskoczy

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości