![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007
Misia Twoja Julka sama słodycz
![]() Kasia wracaj szybko bo pusto u Nas bez Ciebie ![]() ![]() Kamila przystojniak z Twojego Filipka ![]() Moja Julka śpi zawsze w spiochach i w zależnosci od temperatury w body dodatkowo. Wczoraj byliśmy zarejestrowac Julke w Urzedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny nie sądziłam ze uda mi się tu wpaść a jednak a tu pusto :/ nowym mamusiom juz gratulowałam w poczekalni ale jeszcze raz pogratuluje tu
![]() my niestety od wczoraj dokarmiamy małą bebilonem HA na razie 90ml na dobę ale jak tak dalej będę miała tak mało pokarmu to niestety trzeba będzie dokarmiac wczesniej. mysle ze to przez ta jazde z brodawkami tak zaczęłam tracic pokarm bo na początku miałam go dużo a teraz ledwo Lena coś ciągnie. u nas dzis piękna pogoda a ja musze z małą w akademiku siedziec ![]() co do spania to spi w body i w spioszku i zawijam ją w rożek ale jak spi z nami to tylko jest przykryta nasza kołdrą. tyle ze u nas jest teraz koło 20 st. bo jak mielismy ustawione na 22 to ja wymiękałam z gorąca moja córcia tez juz urosła ale nadal śpioszki 56 jej wiszą! pół komody ciuszków czeka nietknietych bo tak naprawde tylko 5 ma takich co w nich się nie topi |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
BAN stały
|
ja jeszcze mam uderzenia gorąca po porodzie (hormony) i też jest mi okropnie gorąco, ale nie mogę się za bardzo robierać, ze względu na to, by nie przeziębić piersi. Ta temperatura mnie dobija.
Idelnie byłoby 19-20 stopni. Pokój wietrze chyba ze 2 razy dziennie. Jeśli chodzi o ciuszki Filip spokojnie urzęduje w 62. Ale niektóre 56 są jeszcze dobre. I chyba za dużo tych 56 kupiliśmy. Wogóle mam wrażenie, że te frottowe są jakieś mniejsze. Zakupiliśmy też karuzelę Fisherpice'a. Zwierzątka z deszczowego lasu, czy jakoś tak. Ma nawet odgłosy natury. Fajna. Zrobię może jutro zdjęcia - to zamieszczę. Nie wiem jak u was w szpitalach, ale dzisiaj przeglądałam co od nich dostałam i jest tam dosłownie dyplom za urodzenie syna, gratulacje itp. mnóstwo ulotek i próbek. Jakie ekstra są ksiązecki dla dzieci. Sponsoruje je Huhhies. A cały oddział dzieciaczkó był myty Balneum - też sponsor. Dobrze, że są takie inicjatywy. |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
BAN stały
|
załączam karuzelę
całuję Edytowane przez Kamilanet Czas edycji: 2007-09-06 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Ikola gratuluję Ci także na tym wątku. Czekamy na Ciebie i Twojego dzidziusia.
![]() Ja także dostałam prezenty ze szpitala- dużo próbek kosmetyków, ulotek, nawet wodę mineralną Żywca. U mnie sponsorem tego wszystkiego jest Oilatum i Huggis. Fajnie jest dostać taką "wyprawkę", można wypróbować pewne rzeczy, a nie kupować je w ciemno. Co do karuzeli, to ja mam taką samą, jak ma Kasia-z Canpolu z pluszakami. Ale gdybym teraz kupowała, to bym kupiła tą z Fisher Price, no ale teraz to mi się już nie opłaca. O widzę, żeKamila dała zdjęcie karuzeli- bardzo fajna i ma pałąk długi. Ja narazie nie mogę swojej powiesić, bo pluszaki dotykają noska Konradka ![]() Konradek jak narazie to nosi ubranka w rozmiarze 48/50- te są na niego idealne, 52 są troszkę przyduże. 56 nawet jeszcze nie próbowałam, bo się w nich utopi. A swoją drogą, to nie wiem jak oni oznaczają te rozmiary, bo synek, jak się urodził to miał 53 cm. A ubranka na niego dobre, to rozmiar 48/50 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Kobietki zgłaszam się do Was z pytaniem ponieważ Wy już porody macie za sobą i może się orientujecie jak to jest z tymi rozpuszczalnymi szwami??
Czy w każdym szpitalu mają takie, czy trzeba się o nie zapytać lekarza, poprosić go o nie, kiedy i czy to coś dodatkowo kosztuje? Z Waszych relacji porodowych wyczytywałam że najgorzej wspominacie zdejmowanie szwów, byłoby fajnie gdyby udało mi się tego uniknąć właśnie przez te rozpuszczalne szwy tylko nie wiem czy mogę o nie poprosić i kogo, bo na pewno nie wszystkim je zakładają. Czy to się jakoś wcześniej z położną ustala, czy z lekarzem - nie wiem. Będę wdzięczna za jakieś informacje. Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamuśki i dzieciaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
U mnie to było tak: podczas pierwszej i drugiej ciąży, chodziłam do lekarza prywatnie. Specjalnie wybrałam sobie takiego, który pracuje w szpitalu, gdzie rodziłam. Ale niestety miałam za każdym razem "pecha", bo dzieciaczki postanowiły przyjść na świat niespodziewanie. I za pierwszym razem mój gin był na konsylium, a za drugim razem na urlopie. Porody przyjmował lekarz dyżurujący i to on mnie szył. Jak szłam na ściągnięcie szwów już do mojego lekarza, to on powiedział mi taką rzecz: "gdyby pani rodziła ze mną, to byśmy nie musieli szwów ściągać, bo założyłbym rozpuszczalne". Więc rodzaj szwów pewnie zależy od tego u kogo rodzisz, czy to Twój lekarz, czy dyżurujący. Możliwe, że jak poprosisz wcześniej (być może są płatne) o szwy rozpuszczalne, to Ci je założą. Ale jak to jest z tym, to nie wiem. Ale Angie, nie bój sie tak bardzo tego zdejmowania szwów. Nie jest to coś przyjemnego, ale w porównaniu z bólem porodu to pikuś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
he he no to czarina pocieszylas angie
![]() ja ci angie niestety nie pomoge.u mnie cesarka byla.mialam i te szwy i te ![]() u nas nadal kupkowe problemy.wczoraj minal tydzien odlad nie ma kupy.a dzis dalam male 1\3 czopka i poszla kupa.rodzice mnie nastraszyli ze to juz za dlugo a tak to bym czekala pewnie na "naturalny rozwoj akcji" nie wiem co z nia jest.... wysypka na twarzyczce jakby mniejsza.ale jest.to chyba nic takiego. ale dzis sciemnilam...zamiast isc na spacerek z corcia to ja ja wystawilam na balkon a sama poprasowalam i posprzatalam. ten ciagly brak czasu mnie dobija.i jakos sobie go zorganizowac nie umiem.
#129 |
BAN stały
|
też miałam cesarkę - szfy rozpuszczalne (praktycznie miałam 2 porody). Każdemu takie u nas w szpitalu robią. Nawet jedna babka na sali była na nie uczulona i musiała zostać dodatkowo 2 dni na płukania i dezynfekcję pochwy itp. Miała aż gorączkę.
wreszcie byliśmy u pediatry. Fifi przez te 3 tygodnie przytył 1 kg. A ile urósł, nie wiem, nie napisali, nie wiem dlaczego. Mamy też zrobić usg bioderek, zakraplać wit d3. brak czasu - Mdziu, skąd ja to znam ucałujcie kruszynki |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
witam wieczorkiem
![]() my byliśmy dzis z Emilką na usg bioderek i na szczęscie nie ma nic za bardzo poważnego, ale doktor zalecil szerokie pieluchowanie i kontrolę pod koniec kwietnia. mam nadzieję, ze to cos pomoże i bedzie dobrze z jej bioderkami ![]() a z tym czasem, to faktycznie brak go ![]() na temat szwow, to ja mogę powiedzieć tyle, że miałam i te i te. rozpuszczalne bardziej w środku, a nierozpuszczalne na zewnątrz. zdejmowane miałam na 5 dobę, ale nie wszystkie, bo polożna środowiskowa, ktora to robila stwierdzila, ze jest troche za wczesnie i moga sie rozejsc, wiec resztę zdjęla na 7 dobę. niestety mialam takie szczescie, że nie chcialo mi sie to zrastac i bolalo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jesli chodzi o szwy rozpuszczalne te zewnętrzne, to nawet nie wiem, czy u mnie w szpitau takie sa, chyba nie ![]() dobrej nocy Wam życze i ucalujcie swoje Maluszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
BAN stały
|
hej
ale miałam noc Filip chyba sobie dzisiaj przestawił dzień z nocą. Wczoraj pięknie spał a w nocy pobudki co 2 godz. i jeszcze zdjęcie śpiocha Edytowane przez Kamilanet Czas edycji: 2007-09-06 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny straszne pustki tutaj, ale niedługo to się zmieni
![]() ![]() Czekamy: dysia77 11.03 Monika 16.03 lachkasia27.03 Już niedługo będzie tu tłoczno ![]() ![]() Kamila faktycznie klocuś z Twojego Filipka ![]() Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2007-03-16 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
no wlasnie esti mialam to sprawdzic ile jeszcze zostalo do rozdwojenia.super ze to zrobilas bo jakos tak u mnie z czasem krucho.cycki mi zaraz eksploduja.zauwazylam ze ostatnio mam duzo pokarmu.napelniaja sie szybciej i wiecej.to dobrze.juz z 2 tyg tak trwa.
musze sciagnac na jutro.wybieram sie wkoncu do szkoly...pierwszy raz od porodu.no nie liczac egzaminow zaraz po porodzie.ale mala wtedy tylko spala i jadla.nie bylo mnie tylko 2 godz.a jutro to juz wyzwanie.sciagne ile sie da.a jakby co to awaryjnie stoi mleko w szafce.jak ten rafal sobie poradzi????i tatunia-sama-bez mamy.nie bede mogla sie skupic na zajeciach.bede pewnie non stop myslala co u nich. rozwazamu kupno nowego kompa.tylko nie wiem czy nas stac... chcialam dzis zgrac filmik z kamery i zrobic foty i wam wrzucic ale sie okazalo ze tennasz dysk juz nie rady.rozlancza cos itp.pokombinuje jeszcze.jak zlom to zlom. bedac dzis na spacerku spotkalam kolezanke.tez z wozkiem ![]() ![]() ![]() ![]() koncze bo malpeczka juz cycka szuka po spacerze.i tak mi ladnie pospala.prawie 3 godz.jak na nia w dzien to sukces ![]()
#134 |
Zadomowienie
|
- MISIA186 jest córeczka
- garnuszki - jest synek - AgaGuernsey - jest córcia 1. kaska333 - termin porodu 05.02. jest synek 2. madziaMadzia - termin porodu 07.02. jest córcia 3. Kamilanet - termin porodu 09.02. jest synek 4. Olkao - termin porodu 14.02.jest córeczka 5. hera - termin porodu - 15.02. jest synek 6. esti1984 - termin porodu 15.02 – jest córcia 7. Synta - termin porodu 01.03. - będzie synek 7. Atiluj - termin porodu 28.02. będzie synek 8. Radość - termin porodu 02.03. 9. czarina - termin porodu 06.03 – jest synek 10. golabek - termin porodu 06.03. będzie córcia? 11. one shot - termin porodu 08.03. będzie córcia 12. dotkadotka - termin porodu 09.03. będzie synek 13. Ana2 - termin porodu 11.03. będzie synek 14. Wisniowysad - termin porodu 11.03. będzie synek 15. ikol_a - termin porodu 09.03. lub 14.03. będzie córcia 16. bassienka - termin porodu 09.03. - jest córcia 17. Angie144 - termin porodu 15.03.będzie córcia 18. Monika - termin porodu 16.03. 19. dariaf - 20. lachkasia - termin porodu 27.03. Narodziny: 19 stycznia godz. 17.10 - Madziamadzia - córcia Tatiana 3470, 55cm 20 stycznia godz. 0.10 - Hera211 - synek 2700, 50cm 03 lutego godz. …… - MISIA186 - córeczka 3200, 50cm 07 lutego godz. 17.50 - olkao – córeczka Magdalena 2850,52cm 07 lutegogodz. 3.50 - AgaGuernsey – córcia Wiktoria Anna,3200 53cm 07 lutego godz. 19.01 - Garnuszki - synek Olaf 3820, 53cm 08 lutego godz. 8.05 - kaska333 - synek Krystian 3950, 56cm 17 lutego godz. 11.52 - Esti1984 - córcia Julia 2560, 51cm 19 lutego godz. ….. – Kamilanet - synek Filip, 3800, 55cm 21 lutego godz. 3.00 - bassienka -córcia Emilia, 2800, 54cm 24 lutego godz.11.35 - Czarina - synek Konrad, 2760, 53cm 4 marzec godz ... - dysia - corcia Ada .... .... 6 marzec godz.16.35 - dotkadotka - synek Adam 3300,55cm 6 marzec godz ... - Synta - synek ... ... ...cm ... marzec godz ... - one shot - corcia Marcjanna ..., ...cm 10 marzec godz 15.05 - Atiluj, Hadzi - synek Michał 3650,57cm 11 marzec godz 0.40 - Golabek - synek Bartosz 3683,56cm 12 marzec godz 19.55 - Radosc - corcia ...3900,57cm 13 marzec godz 9.00 - Ikola - corcia... 3100,56cm 14 marzec godz 14.05 - Ana2 - synek Ismael 4120 14 marzec godz 16.50 Wisniowysad - synek ...3420,55cm 15 marzec godz ... Angie - corcia...,3200,53 cm mam nadzieje ze nikogo nie ominelam jakby co to poprawiac.moglam tez niedoczytac bo mala marudzi.niestety nie mialam juz czasu uzupelnic gornej czesci. alez z tej mojej corci dzis maruda....nie wytrzymam..... ![]()
![]() "...Jak dzieci są malutkie to rodzice z miłości chcą je zjeść...a jak dorosną to żałują, że tego nie zrobili..." ![]() ![]() ALBUMY TATIANY ![]() https://wizaz.pl/forum/album.php?u=104100 Edytowane przez madziaMADZIA Czas edycji: 2007-03-17 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Widzę, że mamuśki nie bardzo mają czas na „wizażowanie”. No cóż... nasze dzieciaki tyle czasu pochłaniają, że jak już jest chwilka to trzeba nadrabiać zaległości w praniu, prasowaniu, jedzeniu itp. Mój Krystianek teraz śpi, a miałam z nim iść na spacerek. Stwierdziłam, że jak już zasnął w domciu to ja odpocznę, a jak się obudzi to dam mu jedzonko i wtedy wyjdziemy.
Ja od kilku dni leczę twarz od poparzenia słoneczkiem. Mam poliki czerwone jak rak, pieką jak ch*****. Czarino ten Bebilon to bardzo dobre mleko, rzeczywiście wielu pediatrów je poleca. Faktycznie jedna partia była wycofana, ale Pepti 2. Niestety synuś tak posmakował butelkę, że nie chce mi ssać piersi. Walczę z nim, żeby ściągał, ale wyrywa cycka i płacze. Dobrze, że chociaż w nocy nie protestuje, bo praktycznie daję mu na śpiocha i jakoś ssie, nawet mu starcza sam cyc (szkoda, że tylko w nocy, ale to dobrze, bo nie muszę wstawać i mleka szykować). A karuzelka taka sobie, też wolałabym tą co ma Madzia i Kamila ale jakoś tak mi się spieszyło i kupiłam ją przez przypadek, bo akurat byłam w sklepie „dzieciaczkowym”. Trudno, dobrze, że dostał tą matę. Nie widziałam tej którą ma Simona, ale myślę, że to tego typu co Krystianek dostał. Jeśli tak (potem sprawdzę) to polecam! Olkao nie przejmuj się tym, że dokarmiasz. Nasze dzieci są w tym samym wieku (Ty urodziłaś dzień wcześniej) i ja już dokarmiam małego od 2 tygodnia, a od czwartego, czy nawet parę dni wcześniej to nie daję mu 90ml na dobę tylko na raz!!! To znaczy: 2 cyce i 60 lub 90. Twój problem z brodawkami na pewno się przyczynił do zmniejszenia ilości pokarmu. U mnie to samo, jak mi naderwał brodawkę i krew zaczęła lecieć to zaczęłam ściągać i dawałam z butelki, a z tego cycka tylko raz na dobę jak mi się podgoił. No i teraz jedną pierś mam mniejszą i mam tam tyle mleka co kot napłakał. Także nie przejmuj się kobietko, Czarina karmi tylko sztucznym i co? Przynajmniej ma komfort psychiczny. Lepiej chyba dokarmiać czy dawać całkiem sztuczne niż przechodzić katusze na myśl o karmieniu. Najważniejsze, żeby dziecko nie było głodne! Jak ja stracę pokarm to trudno, robiłam co mogłam... W ogóle to Wam nie pisałam co w szpitalu przeszłam, ale o tym napiszę jak pojadę do domu. Madziu muszę się pochwalić, że mój Krystianek też mi posłał pierwszy świadomy uśmiech wczoraj, zarąbiste uczucie. Wczoraj go wysypało na twarzy znowu, ale posmarowałam go i dziś już ma mniejsze krostki. Współczuję Ci problemu z kupkami Tati. Wczoraj Krystian nie mógł kupy zrobić i tak się biedny męczył, marudził cały dzień, a dzisiaj rano jak walnął to aż z Pampersa wyszło! A może ty jedz dużo gotowanej marchwi, co? Ja jem praktycznie codziennie bo bardzo lubię, a poza tym wiem, że pomaga. Tylko wczoraj mały nie robił kupki a tak to nie ma problemu. No i może przepajaj ją herbatką rumiankową, albo po prostu parz rumianek z glukozą. Bo po koperku to tylko się pierdzi i nie zauważyłam, żeby Krystian po nim kupę robił. Dobra jest herbatka rumiankowa Hipp od 1 tygodnia, choć zawsze lepszy i tańszy jest napar z rumianku posłodzony glukozą. Kamilko chyba nie miałam okazji powiedzieć Ci, że Filipek śliczny!!! Zaczęłam pisać rano a kończę teraz, no więc byłam na tym spacerku już dwa razy, teraz wykąpałam Krystiana i śpi. Kupiłam sobie dziś spodnie i bluzkę, bo już mi wstyd chodzić w ciążowych portkach. No i się załamałam!!! Spodnie rozmiar 42, a bluzka 40!!! ![]() ![]() Mam do Was pytanko. Czy Waszym maleństwom ropieją oczka? Krystianowi ciągle ropieje jedno oko i przemywanie solą fizjologiczną nic nie pomaga. esti ja mam nadzieję, że będzie tu tłoczno jak wszystkie się już rozdwoją. Akurat wrócę do domciu, chociaż nie wiem jak tam wytrzymam sama. Tutaj to rodzice no i znajomi a tam sama i nikogo znajomego, chyba że ktoś mnie odwiedzi na tej wichurze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Zdjęcie synka Any- Ismaela
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
Jak już piszemy o pierwszych uśmiechach to dzisiaj zobaczyłam pierwszy świadomy uśmiech do mamusi
![]() ![]() Kasiu Julka miała tylko w pierwszym tygodniu zaropiałe lekko oczka i sól fizjologiczna była rewelacyjna. Także innego sposobu nie mam. No tak już lada dzień będziemy tu wszystkie i wtedy wątek rozkręci się na dobre ![]() Madzia dzięki za poprawkę wagi Julki ![]() A synuś Any duuży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Moja Julka za minutę kończy miesiąc
![]() Jeszcze tutaj GRATULUJE DYSI ![]() Została lachkasia i Monika Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2007-03-17 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
BAN stały
|
Filipowi też ropiało oczko - bardzo dobra jest właśnie sól fizjologiczna lub kropelki do oczu. TE poleciły położne w szpitalu, ale niestety nie pamiętam nazwy.Pediatra powinien wiedzieć.
Dzisiaj rano Filip posłał mi chyba pierwszy uśmiech. Myślałam, że mi się zdawało, ale niedawno to powtórzył. Coś cudownego. Zaczął nawet dłużej skupiać wzrok na tej karuzeli jak gra. (mam chwilkę wytchnienia uffffffff). I tak pięknie zaczyna gugać. nie mogę wprost się napatrzeć i nasłuchać. Całkiem inne dziecko niż przed tygodniem. Całuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
gratulacje esti miesiaca.a wlasciwie to julci powinnam gratulowac.
a my walczymy z ciemieniuszka....
#141 |
Wtajemniczenie
|
Ja na pierwszy uśmiech Konradka jeszcze muszę poczekać. Ale teraz mam przeżycia związane z Alą. Od jakiegoś czasu przychodzi i się tak mocno do mnie przytula, obejmuje za szyję swoimi małymi łapkami, daje buzi. Mówię Wam, ale czad!!
![]() ![]() Konradkowi narazie nie ropieją oczka, ciemieniuchy też nie ma. Jak dotąd to jest niekłopotliwym dzieckiem- spokojny, tylko je i śpi. Acha- do tabelki podaje uzupełnienie: Konrad urodził się o godz. 11:35. Jeśli to nie problem, to przy okazji wpiszcie godzinę urodzenia.. Dzięki bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
wszystkim swiezo upieczonym mamusiom gratulacje
dzięki Kasiu za pocieszenie ja daje małej tak od 60 do 120 ml na dzień w zaleznosci od tego czy jeszcze chce czy nie i daję tak po 30 ml i patrzę na jej reakcje jak jeszcze płacze to robię jej dokładke a tak starcza mi jeszcze mojego mleka na resztę na szczęscie. Kamila ale Fifi juz urosł jak porównuje z moją córcią to rośnie ci jak na drożdżach ![]() wreszcie udało mi się zrobić fotke Lenki jak sie do mnie śmieje |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
ja tez prosze o dopisanie na naszej liście- Lenka miała 52 cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
olkao super ujęcia
![]() A my dzisiaj ważyliśmy Julke, chyba ładnie przybiera na wadze. W miesiąc: z wagi ur. 2560/ w dniu wyjscia ze szpitala waga spadła do 2470/ a teraz ma 3600 ![]() Tak sie ciesze jak z każdym dniem widzę jak pięknie sie rozwija ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
lenka fajoska.zabawna bardzo.taka smiechotka.az sie rav usmial z jej usmiechu
![]() tylko taka kruszynka z niej.albo ja jestem przyzwyczajona do zbyt pucatych polikow ![]() ![]() ![]() ![]() mialam zgrac ten filmik z kamery ale kurna komp nawala...ale juz niedlugo ![]() ![]() z julki tez bedzie niedlugo taki pulpet ![]()
#146 |
Wtajemniczenie
|
Ola, córeczka super!!
![]() ![]() Esti Jula super Ci rośnie, dużo przybiera. Na ostatnim zdjęciu, co wkleiłaś wygląda na dużą dziewczynkę. Dużo zdrówka dla niej. Dziewczyny, wiecie coś może o córeczce Maszki? Wyszła już ze szpitala? Konrad też rośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Olkao corcia sliczna!
Esti miedzy naszymi Julkami jest dwa tyg roznicy a moja tez przytyla kilogram ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
19 stycznia godz. 17.10 - Madziamadzia - córcia Tatiana 3470, 55cm
20 stycznia godz. 0.10 - Hera211 - synek 2700, 50cm 03 lutego godz. …… - MISIA186 - córeczka 3200, 50cm 07 lutego godz. 17.50 - olkao – córeczka Magdalena 2850 07 lutegogodz. 3.50 - AgaGuernsey – córciaWiktoria Anna,3200 53cm 07 lutego godz. 19.01 - Garnuszki - synek Olaf 3820, 53cm 08 lutego godz. 8.05 - kaska333 - synek Krystian 3950, 56cm 17 lutego godz. 11.52 - Esti1984 - córcia Julia 2560, 51cm 19 lutego godz. ….. – Kamilanet - synek Filip, 3800, 55cm 21 lutego godz. 3.00 - bassienka -córcia Emilia, 2800, 54cm 24 lutego godz. ….. - Czarina - synek Konrad, 2760, 53cm 4 marzec godz.... - dysia- corcia Ada , ...., .... 6 marzec godz.16.35 - dotkadotka - synek Adam 3300,55cm 6 marzec godz 10.10 - Synta - synek Piotruś 3350,55cm ... marzec godz ... - one shot - corcia Marcjanna ..., ...cm 10 marzec godz 15.05 - Atiluj, Hadzi - synek Michał 3650,57cm 11 marzec godz 0.40 - Golabek - synek Bartosz 3683,56cm 12 marzec godz 19.55 - Radosc - corcia ...3900,57cm 13 marzec godz 9.00 - Ikola - corcia Ula 3100,56cm 14 marzec godz 14.05 - Ana2 - synek Ismael 4120 14 marzec godz 16.50 Wisniowysad - synek ...3420,55cm 15 marzec godz ... Angie - corcia...,3200,53 cm juz sama nie wiem gdzie mam pisac wiesci od Angie.napisze tu i skopiuje na poczekalni chociaz tam juz w zasadzi enie powinno nikogo byc ![]() witamy serdecznie,mozliwe ze juz dzis nas puszcza do domku,nie mialam pokarmu i mala stracila prawie pol kilo, nie pozwolili mi jej dokarmiac.ale juz jest ok ![]() wrocilam dzis ze szkloy....malo mi cycusiow nie rozsadzilo!!!!koszmar.kar milam ja o 6.30 a wrocilam o 13.30.wiec bylo troche czasu zeby sie uzbieralo.wczoraj to samo bylo.wiec sie zerwalam z zajec.powinni przyznawac rente na czas karmienia ![]() ![]() ![]() w ogole dzis tati jest jakas grzeczna.tfu!tfu!i odpukac! rano jak ja nakarmilam o 6.30 to spala do 9. dostala 70ml mojego mleka sciagnietego, obsikala babcie,przebrala sie,pogadala z misiami i poszla dalej spac.ok 12 dostala sztuczne 70ml.i spi do tej pory ![]() ![]() cmokam
#149 | |
Zadomowienie
|
Witam na przewijalni, mam nadzieję że wkrótce do Was zawitam.
![]() Świetne zdjęcia waszych maluszków, są rozkoszne. ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze nie urodziłam, ale na zajęcia już teraz chodzę w kratkę. Nie wiem jak poradzę sobie z pisaniem pracy dyplomowej i zaliczeniem semestru no i z malutkim przy boku. Jak tobie udaje się to pogodzić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
olkao Twoja Lenka ma faktycznie zabójczy uśmiech
![]() ![]() nie wiem czy już się z tym spotkałyście, ale warto pooglądać sobie ![]() http://www.andrea-schroeder.com/AGGaleriee.html miłego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.