![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wax L`Biotica- polski odpowiednik Henna Treatment Wax?
Uuuu, prostownica, bardzo niedobrze
![]() ![]() ![]() Najlepiej byłoby z niej zrezygnować. Wiele wizażanek wypowiadało się, że już w kilka tygodni po jej odstawieniu wygląd włosów ulegał znacznej poprawie i to ona jest główną winowajczynią problemów. Regeneracja na niewiele się zda, jeśli nadal będziesz niszczyć włosy wysoką temperaturą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Uwierz, że najchętniej zrezygnowałabym z prostowania włosów, gdyby to tylko było możliwe. Jednak mają one taką denerwującą cechę, że nie są ani proste ani kręcone. Jeślibym nic z nimi nie robiła, to miałabym po bokach i przy końcach falująco - kręcone, a z tyłu takie nijakie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Cześć.Ja używałam i tego zagranicznego i naszego.Nasz mi bardziej pasuje.Pozdrawiam
![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny myślicie, że jak będę stosować wax częściej niż jest zalecane tzn. nie co 3 - 5 dni, to mogą pojawić się jakieś niepożądane efekty?
![]() Wróciłam od fryzjera, efekty są opłakane i potrzebuję czegoś co przyśpieszy mi porost włosów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie na próbę Wax w saszetce, ten do włosów słabych ze skłonnością do wypadania. Wiem, że po pierwszym użyciu trudno coś powiedzieć o działaniu, ale jestem ciekawa jak byłoby dalej. Gdyby rzeczywiście dobrze regenerował włoski i przeciwdziałał wypadaniu byłoby super. No i gdyby rosły po nim nowe włoski – wtedy to już pełnia szczęścia
![]() ![]() Mam tylko jeden problem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczyny , mam taki pytanie kupilam sobie polski wax , i zastosowalam go juz pare razy i wlosy sa ladniejsze w dotyku , bardziej lsniace , tylko z tego co czytam tutaj , polski wax przewaznie poprawia kondycje wlosow , a ja chcialabym zeby tez szybciej urosly .
I takie jest moje pytanie . Czy mozna uzywac na zmiane raz polskiego waxu a raz zagranicznego ( ktory , podobno przyspiesza porost wlosow ) ? . Ktoras z Was juz tak robila ?. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wystarczy popatrzeć na skład kosmetyków, żeby przekonać się, że nie ma tam nic, co mogłoby przyspieszyć porost włosów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
a ja tak czytalam i czytalam o tym waxie i postanowilam go kupic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Witajcie ! Piszę w tym wątku, bo to : polski WAX . Za Waszą "namową" kupiłam po raz pierwszy polski WAX. Ale pomyłkowo (moja wina, nie cztałam) nie L Biotica lecz :
Natural Classic Treatment WAX (co prawda produkcja: Richards i Appleby, ale importer PHU J. Bortkiewicz). A może ten WAX powinnam zaliczyć do tzw. "zagranicznych" ?! SLS na trzecim miejscu ! Użyłam po raz pierwsz. Efekt niespodziewany : podczas zmywania WAX-u w ręku garść włosów i bardzo swędząca skóra głowy. Czy to normalne, czy ten WAX do kosza na śmieci ?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
To jest własnie zagraniczny wax
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Oj, oj !!! Bardzo wrażliwą !!! WAX "zagraniczny" do kosza (do towarzystwa dla Placenta Kallos-a i szamponu Silk therapy Biosilk cleanse). Idę na poszukiwanie "polskiego" WAX-u.
Może efekt będzie lepszy. Napiszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Ja jak na razie mam za sobą tylko polski wax w saszetkach, nie kupiłam jeszcze całego opakowania, ale mam wrażenie, ze włosy są fajniejsze po tym polskim. Takie jakby pełne zycia
![]() Czemu placenta wylądowała w koszu?? Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2008-03-10 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy mnie stąd nie przeniosą ... Krótko : Placenta obciążyła (ojejku, jak bardzo !), przetłuściła (ojejku, jak mocno !), zabrała ostatnie resztki życia i poswędziała. Zapisano: produkt wykluczony na zawsze z listy zakupów. Mleczna - bez
zastrzeżeń. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Quenny, nie wyrzucaj !
Na Wizażu jest tzw. targowisko, gdzie niepasujące Tobie produkty możesz wymienić na inne kosmetyki (piszę o tym, bo widzę, że jesteś nowa i pewnie jeszcze nie bardzo się orientujesz). Więcej informacji tutaj ----> https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=10 , koniecznie zapoznaj się z regulaminem, bo to ważne, żeby nie było wpadki. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Quenny, ja jestem chętna na wymiane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za podpowiedz !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
|
jak się sprawuje u was Wax do włosów suchych i zniszczonych? Mam nadzieje, ze nadal jesteście zadowolone!
Właśnie sobie go zamówiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Ja również jestem z niego zadowolna. Poprawił trochę stan moich włosów. Za bardzo to się wykazać nie miał jak (kupiłam 1 saszetkę tej wersji), ale myśle, ze jak kupie pełnowymiarowe opakowanie to będzie super!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
hey dziewczyny
![]() słuchajcie, nigdzie nie mogę znaleźc czy Wax f-my L'biotica do włosów skłonnych do wypadania przyciemnia włosy?? zaw. henne, miód i aloes... wiem, ze ejst specjalny do włosów blond z cytryną... ale ja mam ten pierwszy i sie chciałam podpytac- bo przyciemniac nei chce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
|
Cytat:
Jeśli chodzi o zakup to polecam apteke internetowa https://www.ai.☠☠☠☠☠☠☠/program-doz w której możesz zamówić maseczke i odebrać ją w aptece w twoim mieście, bez żadnych dodatkowych kosztów (tzn, kosztów przysyłki) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki za odpowiedzi ![]() mam zaprzyjaźnioną aptekę to mi nieco taniej sprzedają ![]() ![]() no to super w takim razie.... to czemu wax tamten zagraniczny był polecany do ciemnych włsoów? może jakiś skąłdnik był inny dodany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
ja mam ten o zniszczonych bo nie moglam nigzie znalezc o blond. hmmmmm.....wyaje mi sie ze barziej lubilam ten zagraniczny mimo tego sls ktory mi akurat sluzyl. polski obciaza wlos a po amtym byly barziej puszyste i miesiste oraz barziej blyszczace. po 3 uzyciach zpstalo go niewiele na dnie i jest mega slabo wyajny w porownaniu tego zagranicznego . wlosy szybciej mi ssie przetluszczaja po polskim a po tamtym niby mnie glowa nie raz sweziala ale pozniej w tych miejscach gdy odgarnialam wlosy jakis tydzien pozniej widzialam nowe wlosy.czyli swedzenie oznaczalo u mnie ze mi rosna nowe wloski. moze i wlosy jako tako naprawia ale mam wrazenie ze jak pozniej przestaje go stosowac od nowa mam to samo z kudlami. po tamtym jaos efekt sie trzymal.
![]() |
#146 |
|
często panie w aptece mówiły, że jest on do ciemnych włosów, ponieważ dawniej były tylko dwa rodzaje waxu- wax w jasnym opakowaniu z rumiankem, do włosów jasnych, oraz wax w ciemnym opakowaniu z henną, mylnie uwazany że jest on do włosów ciemnych. Takiej informacji nie podaje jednak producent na opakowaniu oraz stronie internetowej, dodatków żadna wizazanka nie zauważyła przyciemniania włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() to moge bez obawy stosowac ![]() ![]() Cytat:
i neich ci służy, ja tez mam tego niedobitki to myślę, zże go zużyję- skąpstwo wychodzi z emnie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Czytałam wasze wypowiedzi i kupiłam polskiego wax'a do włosów suchych i zniszczonych w saszetce, sprawiłam sobie 2 saszetki i jedną już zużyłam. Ogólnie to moje włosy po wax'ie wydają mi się trochę grubsze, ładnie je wygładził i dobrze się układają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
W Euro Aptece/Aptece Polonez od 1 do 30 kwietnia w promocji jest Wax L'biotica: szampony i odżywki w cenie 12.50 zł oraz saszetki 1.85 zł
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.