![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: ściagnelam tipsy, co teraz?:(
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
ja tez zrobiłam to samo ,wkurzało mnie to ze cały czas mi jakis odpadał lub sie łamał,i wsadziłam palce do bardzo ciepłej wody i sama sobie oderwałam,paznokcie były paskudne ,miękkie i maiły wgłębienia po tipsie(moj brat powiedział ze wygladam jakbym miala grzyba hehe)>Sciełam je ,cześto scierałam wierzchnią warstwę ,maczałam w ciepłej oliwie malowałam odżywką i lakierem do frencha (dobrze maskuje) mineło juz 1,5 miesiąca ,nadal je krotko obcinam naszczęscie już wyglądają normalnie(z wyjątkiem małego wgłebienia po tipsie)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Moja mama nie miała tipsów tylko sztuczne paznokcie, wyglądały jak prawdziwe. Koleżanki w pracy zachwycały się nimi a moja mama zawsze odpowiadała, że je dużo skrzypu, to panie poleciały do apteki i wykupiły tabletki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
ja powiem tylko ze glupota nie ma granic jak widac na zalaczonych wyzej obrazkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
BAN stały
|
Cóż Guga...dosadne ale prawdziwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Ordnung muss sein!
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
Ależ wy jesteście mądre a jakie skromne .Naszczęscie moj świat nie kręci sie wokół tipsow > Nie dziwe się wam robienie tipsów to tanie i proste ,,hobby",Brawo oby tak dalej.Pozdr heh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
Na szczęście* prostuje bo zaraz uznacie to na świetny wątek do krytyki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
ja sobie wyobrażam jak to teraz musi wyglądać. jak tak w ogóle można?.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Sama nie wiem, to chyba głupota...po co kleić plastikowe szpony i niszczyć swoje paznokcie a później płaczą i narzekają...i jeszcze gubią na ulicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
oj uwierz mi ze nie takie tanie jedno z drozszych jakie mozna sobie wymyslic, popatrz na ceny szkolen i produktow bo chyba sie w tym nie orientujesz za bardzo no i pamietaj ze w tym zawodzie ciagle trzeba sie rozwijac i dokształcac aby nie zostac w tyle. Proste tez raczej nie skoro potrzebne fo tego specjalne szkolenia i ciagly trening, jak by to bylo proste to kazdy by mogl sobie kupic zestaw i smigac pazurki wedlug dolaczonej instrukcji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
cóż, człowiek uczy się na błedach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Oj rzeczywiscie jakie to jest cholernie tanie hobby.........
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Ordnung muss sein!
|
nasze ,,hobby'' jest po pierwsze zaje***cie proste i tanie, po drugie w wiekszosci przypadkow to nasz zawod.
dziewczyny zdzieraja same to,co moze usunac bezbolesnie kazda stylistka(no,troche przesadzilam-nie kazda),potem jest placz i zakladanie takiego watku. no to odpowiadamy na watku czego nie NALEZALO zrobic-ku przestrodze. a potem pojawia sie ktos kto ma o to pretensje! A nmoze przeczyta to ktos kto jest wlasnie przed zerwaniem sobie samemu paznokci i sie opamieta!? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
Po pierwsze to nie prosiłam was o radę tylko opisałam swoje doświadczenie na pocieszenia dla truskawy!!!Wydaje mi sie z ze ktoś kto zadaje na nim pytanie oczekuje pomocy a nie krytyki >Po co tu wogóle włazicie obrazac kogoś ,jak nie macie nic sensownego do powiedzenia to proszę zamknąc swoje szanowne buzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
wydaje mi sie ze ze to ty takze nie wiesz ile kosztują studia lingwistyczne i zawod tłumacza przysięgłego,skoro jestes w tym taka obeznana to powinas radzic a nie obrażać!na hamski komentarz odpowiedziałam tym samym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
BAN stały
|
Proponuję zatem wypowiadać się zgodnie z prawidłami ortografii.
Ah ah ah wspaniałych mamy lingwistów w tym kraju. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
widac tipsy ci mozg wyzarły ,żeby zauwazyc prowokacje heh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
A ja uważam, że mają wiele sensownego do powiedzenia na ten temat. Lepiej powiedzieć: "zrywaj tipsy, no trudno, coś poradzimy"? Albo "jak te tipsy strasznie niszczą paznokcie"?.
To co mówią dziewczyny, to też forma pomocy - nie tylko krytyki - może należy pomyśleć o skutkach przed pewnym postępowaniem? EDIT: Tipsy mózg wyżarły??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Mesio:
1. nie wypowiadaj się na temat, o którym nie masz bladego pojęcia - tylko pogarszasz swoją sytuację, pisząc takie bzdury; przyjmij zasadę - nie znam - nie wypowidam się 2. dziewczyny mają rację - co niby mają poradzić dziewczynie, która sama ściągnęla sobie paznokcie żelowe? tym bardziej, dlatego że potem powie innym,że żel jest zniszczył paznokcie, a tu guzik prawda - truskawa sama sobie zniszczyła paznokcie; mogła iść do stylistki i za 15-20 zł. ściągnąć beż żadnego uszczerbku paznokcie 3. jeśli bardzo oczekujesz od dziewczyn jakiś super porad dla truskawki to ja daję super-poradę: teraz trzeba poczekac aż panokcie odrosną, a żeby polepszyć ich stan to stosuj odżywki do paznokci ![]() 4. wypowiedzi dziewczyn moga pomóc innej osobe, która własnie zamierzała sama oderwać sobie paznokcie i być może szczęśliwym trafem zobaczyła ten wątek i już wie, że tego nie zrobi 5. Mesio - trochę kultury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
mam ten sam problem, bo jakis miesiac temu z nudow i glupoty ODERWALAM na sile pazury ;/ tragicznie wygladaly ale jest juz coraz lepiej.
zrobilam sobie pierwszy raz akryle i juz wiecej nie zrobie, bo wiem, ze moge miec ladne naturalne paznokcie ... kupilam odzywke inglota na szybszy wzrost paznokci (17zl 16ml) i musze przyznac, ze pomaga i nawte wydaje mi sie, ze nie mam takich zoltych :P i mysle nad kupnem kolejnej, ale odbudowujacej plytke paznokcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
no coz, nie widzialam tej ostatniej dyskusji...
jelsi chodzi o mnie, to ja nic nie neguje, to moja i tylko moja wina, ze sobie sama sciagnelam paznokcie ![]() Co do zawodu kosmetyczki, to jednak z tego co widzialam, placi sie za te skzoleni anie male pienidze, dostaje sie certyfikaty nawet w obcych jezykach, dorabia szkolenia etc, to nie jest takie hopsiup... i to co chcialam powiedziec na poczatku... PAZNOKCIE MOJE MAJA SIE CALKIEM DOBRZE ![]() ![]() kupilam odzywke sally hansen Diamond Strenght i jest super ![]() ![]() ![]() I nie zaluje, ze mialam tipsy, bo byly sliczne:P
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja paznokci po zdjęciu tipsów
Podnoszę wątek
![]() Kilka dni temu zdjęłam tipsy żelowe. Nosiłam je przez dwa lata. Dzięki temu,że miałam dobrze założone tipsy,odpowiednio pielęgnowane oraz delikatnie zdjęte moje pazonkcie mają się nieźle. Problemem jest sucha płytka i to, że są trochę bardziej miękkie niż "przed tipsami". Teraz chcę mieć śliczne i mocne naturalne paznokcie ![]() Mam pytanie: czy któraś z Was stosowała odzywkę Sally Hansen Nail Protex? Jest ponoć przeznaczona do pielęgnacji pazokcie po zdjęciu tipsów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja paznokci po zdjęciu tipsów
postanawiam odswierzyc
![]() przedchwila zdjelam tipsy:/ moje paznoksie to jedna wielka tragedia... a co do zarzutow o to ze dziewczyny same sobie sciagaja tipsy to powiem tyle ze nikt nmie jeszcze nie poinformowal ze tipsy trzeba sciagac u kosmetyczki jesli ktos robi je raz na ruski rok a nikt mu nie powie ze nie mozna samemu sciagac zelu to skad moze wiedziec.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Paznokcie po zdjęciu żelu ;)
Witam!
Mam 15 lat i zamiłowanie do paznokci ![]() ![]() Obecnie mam na naturalnej długiej płytce żel. I tu mam pytanie ![]() Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Paznokcie po zdjęciu żelu ;)
Nie, nie będziesz musiała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
Dziękuje za odpowiedź
![]() Bo wszędzie gdzie trafiałam na jakieś fora panie pisały że obcinały...I się zastanawiałam czy to konieczne ![]() _________________________ _________ Piszcie jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Jeśli pójdziesz do stylistki, która będzie znała się na tym co robi i poprawnie "ściągnie" Ci żel, to paznokcie będą w takim stanie, jak przed zażelowaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
jeśli są prawidłowo założone i zdjęte to nic im nie będzie i nie będzie konieczności obcinać. wszystko w rękach stylistki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.