![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: CouchSurfing
Wybacz ,ale po takim pytaniu to myślę ,że zostanie jej tylko ten hotel/dworzec.
Polecam znajomej zalogować się na couchsurfing i SAMEJ szukać hostów , ludzi których chciałaby poznać i spędzić z nimi trochę czasu . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
CS to nie darmowa noclegownia, ludzie!!!!!!
U mnie bedzie spał wkrótce Hiszpan i jestem z nim w stałym kontakcie od 2 miesiecy. Mailujemy, duzo rozmawiamy. Wiem, ze nie potraktuje mojego mieszkania tylko jako darmowej miejscowki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Ja mam takie pytanie: czy jeśli chcę skorzystać z noclegu przez CS to jestem w ten sposób jestem niejako zobowiązana przenocować kogoś u siebie?Pytam,bo niestety nie mam takiej możliwości w swoim mieszkaniu.Co innego jeśli chodzi o oprowadzanie,itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jutro o tej porze będę już z moją hostką spędzać czas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Założyłam już sobie konto tylko teraz mam problem z weryfikacją nie mając karty kredytowej,ehh..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie jedziesz? Przypomnisz? Ale nie musisz się weryfikować, ja do dzisiaj nie jestem zweryfikowana poprzez wpłacenie kasy na organizacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Tego ,że będziesz hostowała Hiszpana
![]() A lecę do Mediolanu . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie byłoby jakby ktos poręczył za Ciebie, tam jest taka ikonka brązowa. Ale żeby ktoś poręczył, to on też musi dostać od kogos i to chyba nie jedno, ale 3 albo 4 poreczenia, nie pamietam. Cytat:
W moim miescie reguesty są codziennie w ilosciach dużych, no ale wiadomo, duze miasto i bardzo popularne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostałam już 2 pozytywne odpowiedzi odnośnie spotkania na kawę i wspólnego zwiedzania Copenhagi w sierpniu.Super,bo mam możliwość tam jechać,ale samej trochę smutno byłoby tam się szwendać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Super, że będziesz miała z kim
![]() ![]() Wczoraj wlasnie tak rozmawiałam z obcokrajowcem na ten temat i doszlismy do dwoch wnioskow - turysci sa nam potrzebni, bysmy odkrywali coraz to lepsze miejsca z nimi (sami nie mamy czasu na codzienne wloczenie sie po miescie w odkrywaniu nowych knajpek itp), a my im po to, by pokazac to, co dla nich nieodkryte i czego nie ma w przewodnikach ![]() Edytowane przez pumas Czas edycji: 2011-07-17 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Witam,
drodzy nie gniewajcie sie , ze sie zle okreslilam/wypowiedzialam. Zupelniam nie mam doswiadzczenia z CS. Jestem tutaj nowa.. Moze pomozecie/doradzicie mi jak w inny sposob zapytam...Mam kolezanke holenderke, ktora zajmuje sie fotografia. Ona chce przyjechac do Krakowa/okolic aby pracowac nad swoim projektem "May I look inside?" Chodzi o fotografowanie ludzi i jej samej u kogos w domu...Nie szuka luksusu, raczej abstrakcji i goscinnosci. Za nozleg tez zaplaci. Czy ktos modlby mi doradzic w jaki sposob moge znalesc dla niej takie miejsce? Znacie kogos? pzdr,Ewa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Wystarczy przeciez wejsc na CS! Tam większosc ludzi jest wlasnie z Krakowa, na pewno znajdzie nie jedna chetna osobe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
ja w CS jestem od marca - genialna sprawa
![]() ![]() pierwsze doświadczenie - oprowadzałam po lublinie Francuza, który zawitał w te rejony w sprawach biznesowych i miał cały wolny dzień od tego czasu utrzymywaliśmy kontakt i za tydzień będzie u mnie nocował bo zorganizował sobie tripa po europie później ja nocowałam w Bolonii teraz wybieram się na szybki wypad do Gdańska żeby troche odpocząć od swojej rzeczywistości i też w ramach CS - dobrze poznać kogoś nowego, pobyć razem, pogadać a jeszcze lepiej utrzymać znajomość marzy mi się taki wypad gdzieś w super miejsce /Azja czy Ameryka /, spędzenie miesiąca z dala od swojej rzeczywistości i problemów poświęciłabym nawet na to swój kawałek urlopu, który zazwyczaj przeznaczam na snowboard / pumas Ty będziesz wiedziała jakie to poświęcenie ![]() tak myślę, że wrzucę na CS forum takie ogłoszenie czy ktoś nie byłby chętny i razem byśmy zobaczyli kawałeczek świata .... ![]() Edytowane przez fifiorek Czas edycji: 2011-07-20 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja się właśnie zapisałam i zamierzam w ten sposób na dobry początek zwiedzić Brukselę, gdzie właśnie się przeprowadziłam. Jeśli mi podejdzie, a czuję że tak, to chętnie sobie popodróżuję w ten sposób na dłuższych dystansach! ![]() ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Jestem już po wizycie mojego gościa. Było super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
A ja po surfowaniu we Włoszech . Było cudownie
![]() Wchodząc do jej domu usłyszałam : teraz mój dom to Twój dom , tu masz klucze. Jak będę w pracy zawsze możesz tu wrócić. Brak słów po prostu ![]() Teraz znalazłam tanie linie do Paryża , Londynu , Pizy i tania wycieczke do Luxemburga i tak się właśnie zastanawiam czy nie lecieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Baby a gdzie byłaś we Włoszech?
ja pod koniec sierpnia chce sie wyrwać do gdańska na szybki odpoczynek, posiedzieć na plaży i nie myśleć o niczym ... jest tu może ktoś z gdańska?? Edytowane przez fifiorek Czas edycji: 2011-07-23 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
W Mediolanie byłam . Tam plaży nie znajdziesz ,ale i tak polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Baby a z jakich linii znalazłaś tanie loty do Londynu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
próbuję zarejestrować się na couchsurfingu;. Nie rozumiem zbytnio kroku 2.. Mam im przelać pieniądze czy co zrobić?
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Ryanair z Krakowa. Ogólnie to polecam 'polubić' na facebooku stronkę fly4free . Przeważnie codziennie dodają jakieś promocje
![]() Nie , nie musisz nic płacić . Nie pamiętam bo się dawno rejstrowałam ,ale jakoś pominęłam ten krok , Ty też dasz radę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Dodaję zrzut ekranu z całej strony.
Jej tak strasznie się na to nakręciłam. Chciałabym tego spróbować z chłopakiem w te wakacje. ![]()
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
wiecie co z tym zrobić?
![]()
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
ja ostatnio dorwałam karte fly4free dzieki której nie płaci się opłaty administracyjnej przy zakupie biletów ryanaira
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hmm a nie da się po prostu zostawić to w spokoju ? ^^ kurcze nie pamiętam już co z tym zrobiłam |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Po prostu to zostaw,nic nie klikaj i normalnie korzystaj z portalu.Ja tak zrobiłam
![]() Cytat:
![]() Przydałaby mi się taka karta z Wizzaira,ale nie mam pojęcia jak ją dostać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Włąśnie, jak tego dokonać?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Chyba chodzi o kartę za 19zł "pod patronatem" fly4free, którą kupuje się na allegro, co jakiś czas jest jakaś ich pula
![]() http://www.fly4free.pl/promocje-kart...aczu-ryanaira/ Edytowane przez Charmain Czas edycji: 2011-07-23 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.