Wspomnienia z Dominikany - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-22, 13:32   #121
Sahira
Rozeznanie

Dot.: Wspomnienia z Dominikany

Chyba się udało, wiec wrzucam porcję zdjęć, 2 mniej optymistyczne, zrobione podczas sztormu, 1 z wycieczki pstryknięte z okna samochodu, są jeszcze 2 fotki plaży - wieczorem i w dzień i 1 zdjęcie ogrodu hotelowego. Wieczorem będzie więcej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2 2008 158.jpg (95,5 KB, 191 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2008 057.jpg (56,3 KB, 184 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2008 067.jpg (39,7 KB, 195 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2008 203.jpg (148,0 KB, 164 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2008 209.jpg (78,8 KB, 168 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2008 537.jpg (34,3 KB, 235 załadowań)
Sahira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 16:20   #122
dommiii_
Raczkowanie

Przecudnie, zazdroszczę
dommiii_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 18:24   #123
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

A ja za 5 dni bede tam!!!!!Nareszcie!!!!!!!! !!!!!!
sr.johanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-22, 18:49   #124
Sahira
Rozeznanie

Będę dodawać po 3 zdjęcia, bo co chwile mi coś przerywa połączenie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2008 265.jpg (76,7 KB, 127 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2008 594.jpg (54,2 KB, 144 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2008 604.jpg (35,7 KB, 140 załadowań)
Stary 2008-09-22, 19:11   #125
Sahira
Rozeznanie

I kolejne, głównie z plaży.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2 2008 156.jpg (63,7 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2008 289.jpg (70,3 KB, 114 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2008 330.jpg (117,4 KB, 112 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2008 352.jpg (110,0 KB, 98 załadowań)
Stary 2008-09-22, 19:22   #126
Sahira
Rozeznanie

no wreszcie to na razie wszystko, w ostatniej porcji jest zdjęcie jednego z hotelowych basenów. No i plaża, plaża, plaża, gdzie spędzaliśmy większość czasu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2008 471.jpg (69,4 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2008 520.jpg (121,9 KB, 182 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2008 528.jpg (113,7 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2008 537.jpg (34,3 KB, 93 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dominikana 2008 609.jpg (103,4 KB, 126 załadowań)
Stary 2008-09-22, 19:34   #127
dommiii_
Raczkowanie

Bosko, cudownie, a jeśli by to nie było tajemnicą mogę wiedzieć jak z kosztami ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-22, 20:01   #128
Sahira
Rozeznanie

Jechaliśmy z niemieckim biurem podróży, 16 -dniowa wycieczka kosztowała niecałe 11 000 z ubezpieczeniem ponadpodstawowym. Spotkaliśmy jednak osoby, które wyjeżdżały z polskim biurem i za 14 dni w tym samym hotelu zapłacili 5 tys. więcej Wiem, że można znaleźć lepsze oferty, ale wszystko zależy od terminu, hotelu. Widzę, że teraz jest trochę taniej, przynajmniej w TUI. Po cyklu sztormów wiele biur przeceniło wycieczki na Dominikanę.
Stary 2008-09-24, 05:55   #129
agnieszkakrk
Raczkowanie

Pięknie! już się nie mogę doczekac! A to jeszcze 3 tygodnie:/
agnieszkakrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-24, 15:21   #130
gola81
Przyczajenie

Ale piekne zdjecia Ja wlasnie zakończylam pakowanie a w nocy wyjeżdzam do Lipska a z Lipska na Rajske Plaze Dominikany Nareszcie sie doczekalam
gola81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-24, 17:04   #131
Sahira
Rozeznanie

No to życzę wszystkim wyjeżdżającym wspaniałych wakacji, na pewno takie będą.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-25, 23:07   #132
sr.johanna
Zadomowienie

GG do sr.johanna

Cytat:
Napisane przez gola81 Pokaż wiadomość
Ale piekne zdjecia Ja wlasnie zakończylam pakowanie a w nocy wyjeżdzam do Lipska a z Lipska na Rajske Plaze Dominikany Nareszcie sie doczekalam
Dopiero doczytalam,ze ty bedziesz w hotelu RIU BAMBU....ja tez ,dobijam tam w sobote.....juz jutro.....szkoda,ze nie zgadalysmy sie wczesniej....ale moze jak sie uslyszy polski jezyk....ja to na pewno zagadam!!!!Pozdrawiam!"!! !!!!!!!!
sr.johanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-26, 13:16   #133
nnajnna
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
Ja wrocilam z Dominikany dwa tygodnie temu.mielismy wycieczke wykupiona na tydzien ale moj TZ dostal zapalenie ucha(trzeba tam uwazaz poniewaz z naszej szostki-trzy osoby mialo zapalenie ucha ) i dopiero dzien przed wylotem poszlismy do lekarza i... nie pozwolili mu leciec!!!nasi znajomi wyjechali a my dwa dni spedzilismy w prywatnym szpitalu zalozonym specjalnie dla turystow i musze przyznac ze pokoje byly w baaaardzo dobtym standardzie
mieszkalismy w sieci hotelow RIU-niestety w najgorszym-RIU NAIBOA-nie polecam szczerze mowiac-jedzenie fatalne-wszystko samakowalo tak samo a oprocz tego mialam niezle przejscia z zoladkiem
10-godzinny lot mozna przetrwac pod warunkiem ze sie nie boicie latac-ja w powrotna droge nie zmruzylam oka ze strachu,choc nie bylo wielkich turbulencji
zmiana czasu-tragedia!!!przez pierwsze dni wstawalismy o 5 rano a chodzilismy spac o 20 nawet w pierwszym tygodniu na zadna impreze nie moglismy isc-dopiero jak zostalismy drugi tydzien to dwie ostatnie noce sie pobawilismy.a jak juz wrocilismy do Polski to tez nie bylo latwo wstac do pracy.
bylismy na Saonie-moze byc
na Delphin Island-super!!!!plywanie z delfinami to naprawde niezapomnianie przezycie
na boogie-hmmm srednie-fajna byla jaskinia z jeziorem
jednego dnia wypozyczylismy sobie samochod i pojechalismy do La Romana(bo to bylo w miare blisko) ale nie wysiedlismy tam nawet z samochodu-taka dzicz!!na jednych swiatlach stalismy chyba ze trzy razy bo kazdy cos chcial nam wcisnac i nie chcieli od samochodu odejsc
ogolnie podsumowujac bylo bardzo fajnie,jesli macie pytania to chetnie odpowiem.
oplaca sie tam jechac przede wszystkim dla pieknych plaz
nnajnna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-26, 13:40   #134
Sahira
Rozeznanie

A w Riu nie jest tak, że możecie korzystać ze wszystkich restauracji i barów hotelowych z tej sieci? Tak słyszałam od kobiety, która tam mieszkała, ale nie wiem, w której części. My tak mieliśmy w Palladium. Ja akurat polecam ten hotel, jedzonko pyszne i urozmaicone, obojętnie w której części jesteście, możecie jeść w dowolnej restauracji, a było ich w sumie ok. 10. Pokoje też o.k., ogólnie hotel zadbany i z fajną atmosferą. Super, że udało ci się pojechać na aż 3 wycieczki, my trochę się wkurzyliśmy na rezydenta, bo nas zwodził z tą pogodą i w końcu pojechaliśmy z innym biurem, zdążyliśmy "zaliczyć" tylko 1 i teraz musimy wrócić na Dominikanę.
Zapomniałam spytać - tzn., że koszty dłuższego pobytu pokryło ubezpieczenie? Kurczę, mnie też chcieli ostatniego dnia wziąć do szpitala, ale nie zgodziłam się, trzeba było zostać jeszcze tydzień...wow,to byłoby niezłe.
Stary 2008-09-26, 17:48   #135
dommiii_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sahira Pokaż wiadomość
Jechaliśmy z niemieckim biurem podróży, 16 -dniowa wycieczka kosztowała niecałe 11 000 z ubezpieczeniem ponadpodstawowym. Spotkaliśmy jednak osoby, które wyjeżdżały z polskim biurem i za 14 dni w tym samym hotelu zapłacili 5 tys. więcej Wiem, że można znaleźć lepsze oferty, ale wszystko zależy od terminu, hotelu. Widzę, że teraz jest trochę taniej, przynajmniej w TUI. Po cyklu sztormów wiele biur przeceniło wycieczki na Dominikanę.
No miałam tak samo będąc na wakacjach w Tunezji . Niemcy w tym samym hotelu, terminie i czasie pobytu mieli o kilkaset złotych w przeliczeniu taniej
Stary 2008-09-29, 13:50   #136
nnajnna
Raczkowanie

Cytat:
A w Riu nie jest tak, że możecie korzystać ze wszystkich restauracji i barów hotelowych z tej sieci? Tak słyszałam od kobiety, która tam mieszkała, ale nie wiem, w której części. My tak mieliśmy w Palladium. Ja akurat polecam ten hotel, jedzonko pyszne i urozmaicone, obojętnie w której części jesteście, możecie jeść w dowolnej restauracji, a było ich w sumie ok. 10. Pokoje też o.k., ogólnie hotel zadbany i z fajną atmosferą. Super, że udało ci się pojechać na aż 3 wycieczki, my trochę się wkurzyliśmy na rezydenta, bo nas zwodził z tą pogodą i w końcu pojechaliśmy z innym biurem, zdążyliśmy "zaliczyć" tylko 1 i teraz musimy wrócić na Dominikanę.
Zapomniałam spytać - tzn., że koszty dłuższego pobytu pokryło ubezpieczenie? Kurczę, mnie też chcieli ostatniego dnia wziąć do szpitala, ale nie zgodziłam się, trzeba było zostać jeszcze tydzień...wow,to byłoby niezłe.
My bylismy w naslabszym hotelu z lini RIU ,wiec mielismy do wyboru tylko dwie knajby-wloska i dominikanska ale czesto rano juz nie bylo miejsc i nie moglismy zrobic rezerwacji
Z tym ubezpieczeniem to nam sie naprawde przyfarcilo,bo oni powinni pokryc koszty pobytu tylko mojego TZ-a ale w szpitalu sie zakrecili i za mojego lozko(kosztowalo 160 dolcow za noc)zaplacilo ubezpieczenie TZ-a bo oni nie wpisali mnie tylko calkowity koszt leczenia i pobytu w szpitalu a za hotel zaplacilismy ok 400 euro i nasz rezydent wystawil fakture tylko na jedna osobe,chyba ze firma ubezpieczeniowa bedzie zawzieta i jakos to sprawdza ze byl z druga osoba....ale to sie jeszcze ma wyjasnic bo moj TZ jeszcze nie wystapil o zwrot kosztow...
Stary 2008-09-29, 14:14   #137
Sahira
Rozeznanie

O, to strach pomyśleć, co byłoby w sezonie. Ja też raz byłam w hotelu, w którym często brakowało miejsc w restauracji, masakra, ludzie ustawiali się w kolejce, głodni i zdecydowani na wszystko. A na plaży to zimą na pewno będzie tłum. Choć wakacje w sezonie mają też dobre strony, np. brak huraganów...
Stary 2008-09-30, 13:17   #138
nnajnna
Raczkowanie

Cytat:
O, to strach pomyśleć, co byłoby w sezonie. Ja też raz byłam w hotelu, w którym często brakowało miejsc w restauracji, masakra, ludzie ustawiali się w kolejce, głodni i zdecydowani na wszystko. A na plaży to zimą na pewno będzie tłum. Choć wakacje w sezonie mają też dobre strony, np. brak huraganów...
mnie te huragany az tak nie przerazaly nie odczulam za bardzo ich skutkow...na szczescie
a chcialam sie zapytac czy Ty lecialas tym samolotem co po wyladowaniu na Dominikanie weszla na poklad samolotu policja po takiego chlopaka?
Stary 2008-09-30, 15:01   #139
Sahira
Rozeznanie

Nie jestem pewna, czy chodzi akurat o to zdarzenie, ale faktycznie coś takiego miało miejsce, tylko że wyprowadzili całą rodzinę, tzn. chodziło o jakiegoś faceta, ale on był z żoną i dziećmi. A jak wracaliśmy, to strażnik zabrał na chwilę paszport mojemu mężowi, mój potem też, oglądali go i w końcu przeprosili i oddali, nie wiem, o co chodziło. Kogoś szukali?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-01, 10:05   #140
nnajnna
Raczkowanie

Cytat:
Nie jestem pewna, czy chodzi akurat o to zdarzenie, ale faktycznie coś takiego miało miejsce, tylko że wyprowadzili całą rodzinę, tzn. chodziło o jakiegoś faceta, ale on był z żoną i dziećmi. A jak wracaliśmy, to strażnik zabrał na chwilę paszport mojemu mężowi, mój potem też, oglądali go i w końcu przeprosili i oddali, nie wiem, o co chodziło. Kogoś szukali?

Tak,wyprowadzili jego zone i dziecko...ogolnie chodzilo o to ze paru Niemcow palilo w czasie lotu w toalecie a ten koles siedzial akurat za nami wiec wiedzialam ze tez chodzi palic i w koncu go personel zlapal na tym i dlatego mial problemy-skonczylo sie tak ze ma dozywotni zakaz latania LTU i musial jechac do Puerto Plata na inny samolot-wkurzyl mnie tym strasznie ale zony i dzieciaczka bylo mi szkoda.Kurcze,ja tez pale ale nie musialam tego robic w toalecie i stanowic tym samym zagrozenia dla innych pasazerow-ludzie nie maja wyobrazni-a ja sie naprawde bardzo boje latac.
a mialam sie zapytac czy byliscie w tym centrum handlowym co bylo przy wylocie z Bavaro...?
Stary 2008-10-01, 10:16   #141
Sahira
Rozeznanie

Nie, w końcu tam nie dotarliśmy, znaleźliśmy taki duży sklep z pamiątkami tańszymi niż gdzie indziej i nie trzeba się było targować. A rum i kawę kupiliśmy za grosze w Iberii w Higuey. A co, fajne było to centrum? Ja też się boję latać, my siedzieliśmy bardziej z przodu, ale widzieliśmy całą akcję i wiedzieliśmy, że chodzi o palenie od innych Polaków. Myślałam, że jeszcze coś gorszego zrobili nasi rodacy. Tę grupę Niemców też widziałam, ciekawe, dlaczego ich nie zwinęli, należało im się tak samo. My oboje z mężem palimy - tzn. ja ciągle rzucam, ale do głowy nam nie przyszło, żeby zapalić w samolocie, masakra! Ja jestem aż do przesady zdyscyplinowanym pasażerem, kiedyś miałam zapięte pasy przez całą drogę. Aż dziw, że przetrwałam tak długi lot.
Stary 2008-10-01, 11:55   #142
nnajnna
Raczkowanie

Cytat:
Nie, w końcu tam nie dotarliśmy, znaleźliśmy taki duży sklep z pamiątkami tańszymi niż gdzie indziej i nie trzeba się było targować. A rum i kawę kupiliśmy za grosze w Iberii w Higuey. A co, fajne było to centrum? Ja też się boję latać, my siedzieliśmy bardziej z przodu, ale widzieliśmy całą akcję i wiedzieliśmy, że chodzi o palenie od innych Polaków. Myślałam, że jeszcze coś gorszego zrobili nasi rodacy. Tę grupę Niemców też widziałam, ciekawe, dlaczego ich nie zwinęli, należało im się tak samo. My oboje z mężem palimy - tzn. ja ciągle rzucam, ale do głowy nam nie przyszło, żeby zapalić w samolocie, masakra! Ja jestem aż do przesady zdyscyplinowanym pasażerem, kiedyś miałam zapięte pasy przez całą drogę. Aż dziw, że przetrwałam tak długi lot.
Ja mam tak samo z tym lataniem
Faktycznie niesprawiedliwie potraktowali tego Polaka bo z Niemcami powinni zroibic tak samo ale nawet w liniach lotniczych wychodzi co o nas mysla
Centrum handlowe zrobione jedynie pod turystow-ceny spore...jedyna rzecz jaka mnie tam przyciagala(a bylismy tam 3 czy 4 razy) to Hard Rock Cafe gdzie moglam zjesc pyszny makaron bo jedzenie u nas jak pisalam wczesniej nie bylo za specjalne.
a co to ta Iberia?my przejezdzalismy przez Higuey jak jechalismy do La Romana ale szczerze to jakos nie mialam ochoty wyjsc z samochodu i pochodzic po sklepach...i tak wystarczajaca dziwnie sie na nas patrzyli zza naszych szyb
a Wy tam byliscie sami czy z jakas wycieczka?
Stary 2008-10-01, 13:54   #143
Sahira
Rozeznanie

Sami to nawet byśmy nie wiedzieli, gdzie jest ta Iberia. To zwyczajny supermarket typu Inter Marche, Kaufland. Raczej nie dla turystów, ale my byliśmy tam z wycieczką, więc cała grupa Polaków rzuciła się na rum, a był o wiele tańszy niż np. w hotelu, żałuję, że nie przywieźliśmy więcej, tak samo z kawą. A w naszym hotelu ceny były kosmiczne, masakra, za najzwyklejsze podpaski i tampony zapłaciłam w sumie 20 dolarów, hehe, teraz wiem, że z Polski trzeba brać zapas wszelkich materiałów higienicznych, bo można zbankrutować.
Stary 2008-10-01, 14:10   #144
nnajnna
Raczkowanie

a co to za wycieczka byla?
no drogo...niestety ale co maja zrobic jak tam taka bieda? musza sobie na nas zarobic
a planujesz tam jeszcze kiedys leciec?bo ja to chyba juz nie...choc plaze piekne.teraz marza mi sie Malediwy-cuuuuudnie!!!!
Stary 2008-10-01, 16:13   #145
Sahira
Rozeznanie

Plany na razie mam niesprecyzowane, na razie na pewno tam nie wrócę, ale zobaczyłam tak niewiele, że wypadałoby. Ogólnie bardzo i się podobało. A w planach mamy wiele miejsc - Kuba to był 1 impuls, potem Sri Lanka, ostatnio Mauritius. A na czym się skończy nie wiem, bo u nas takie decyzje są nieprzewidywalne. Od dawna chcę zobaczyć Maroko, ale mam fazę na tropiki. A Malediwy - niesamowite, ale chyba bym zwariowała przez 2 tygodnie na takiej maleńkiej wysepce, mam klaustrofobię lekką. A cenowo Malediwy np. w niemieckim TUI nie odbiegają drastycznie od Dominikany.
Stary 2008-10-02, 09:38   #146
czarnulka80
Rozeznanie

witam ,zalozylam juz osobny watek ale chyba sie podlacze pod dominiakne a wiec z Tz planujemy wycieczke w styczniu /lutym gdzies gdzie bedzie cieplutko ,mozna bedzie sie powylegiwac na plazy i oopalac ,czy na Dominiaknie o tej porze jest slonce i cieplutko?.

chcielibysmy sie zmiescic w 5-6 tysiacach (za 2 osoby) (interesuje nas wylacznie opcja allinclusive i hotele najmiej 4*) .Czytalam i zaobserwowalam ze w polsce taka wycieczka za osobe kosztuje najmiej w granicach 4 tys za osobe wiec odpada .Czy ktos lecial z niemiec?prosze na piszcie z jakiego miasta ,z jakim biorem i ile was to uczynilo? bede bardzo ale to bardzo wdzieczna za wszystkie cenne informacje
Stary 2008-10-02, 09:39   #147
czarnulka80
Rozeznanie

edit ...nie chcemy wydawac wiecej kasy...bo w lipcu planujemy w podroz poslubna na malediwy a to nas wyjdzie kolo 20 tys..wiec musimy byc oszczedni
Stary 2008-10-02, 09:51   #148
nnajnna
Raczkowanie

My za Dominikane placilismy ok 3500 zl za tydzien w hotelu czterogwiazdkowym ,tylko ze to nie jest sezon-pora deszczowa .... tam chyba najcieplej jest wlasnie grudzien-styczen i pewnie najdrozej
Malediwy....mhhhh....moje marzenie kiedys tam na pewno polece
Stary 2008-10-02, 11:51   #149
Sahira
Rozeznanie

A pytałaś o wycieczkę - Tipo Dominicano z biura Villapolonia. Ja zawsze tak mam, że po powrocie już planuję następną wycieczkę i wtedy mam mnóstwo pomysłów, a na końcu i tak wybieram coś nieprzewidywalnego. Tyle jest rajskich miejsc, że trudno się zdecydować.
Stary 2008-10-02, 11:57   #150
czarnulka80
Rozeznanie

no a mi dzisiaj moj Tż raczej wyperswadowal dominikane bo mowi ze moze szybciej na malediwy powedrujemy moze maj ,musze go dzisiaj przytrzec i ustalic dokladnie co i jak

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości