![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wspomnienia z Dominikany
Chyba się udało, wiec wrzucam porcję zdjęć, 2 mniej optymistyczne, zrobione podczas sztormu, 1 z wycieczki pstryknięte z okna samochodu, są jeszcze 2 fotki plaży - wieczorem i w dzień i 1 zdjęcie ogrodu hotelowego. Wieczorem będzie więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Przecudnie, zazdroszczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
A ja za 5 dni bede tam!!!!!Nareszcie!!!!!!!! !!!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
Będę dodawać po 3 zdjęcia, bo co chwile mi coś przerywa połączenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
I kolejne, głównie z plaży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
no wreszcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Bosko, cudownie, a jeśli by to nie było tajemnicą mogę wiedzieć jak z kosztami ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
Jechaliśmy z niemieckim biurem podróży, 16 -dniowa wycieczka kosztowała niecałe 11 000 z ubezpieczeniem ponadpodstawowym. Spotkaliśmy jednak osoby, które wyjeżdżały z polskim biurem i za 14 dni w tym samym hotelu zapłacili 5 tys. więcej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Pięknie!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Ale piekne zdjecia
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
No to życzę wszystkim wyjeżdżającym wspaniałych wakacji, na pewno takie będą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Dopiero doczytalam,ze ty bedziesz w hotelu RIU BAMBU....ja tez ,dobijam tam w sobote.....juz jutro.....szkoda,ze nie zgadalysmy sie wczesniej....ale moze jak sie uslyszy polski jezyk....ja to na pewno zagadam!!!!Pozdrawiam!"!! !!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Ja wrocilam z Dominikany dwa tygodnie temu.mielismy wycieczke wykupiona na tydzien ale moj TZ dostal zapalenie ucha(trzeba tam uwazaz poniewaz z naszej szostki-trzy osoby mialo zapalenie ucha ![]() ![]() mieszkalismy w sieci hotelow RIU-niestety w najgorszym-RIU NAIBOA-nie polecam szczerze mowiac-jedzenie fatalne-wszystko samakowalo tak samo a oprocz tego mialam niezle przejscia z zoladkiem ![]() 10-godzinny lot mozna przetrwac pod warunkiem ze sie nie boicie latac-ja w powrotna droge nie zmruzylam oka ze strachu,choc nie bylo wielkich turbulencji ![]() zmiana czasu-tragedia!!!przez pierwsze dni wstawalismy o 5 rano a chodzilismy spac o 20 ![]() bylismy na Saonie-moze byc na Delphin Island-super!!!!plywanie z delfinami to naprawde niezapomnianie przezycie ![]() na boogie-hmmm srednie-fajna byla jaskinia z jeziorem jednego dnia wypozyczylismy sobie samochod i pojechalismy do La Romana(bo to bylo w miare blisko) ale nie wysiedlismy tam nawet z samochodu-taka dzicz!!na jednych swiatlach stalismy chyba ze trzy razy bo kazdy cos chcial nam wcisnac i nie chcieli od samochodu odejsc ![]() ogolnie podsumowujac bylo bardzo fajnie,jesli macie pytania to chetnie odpowiem. oplaca sie tam jechac przede wszystkim dla pieknych plaz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
A w Riu nie jest tak, że możecie korzystać ze wszystkich restauracji i barów hotelowych z tej sieci? Tak słyszałam od kobiety, która tam mieszkała, ale nie wiem, w której części. My tak mieliśmy w Palladium. Ja akurat polecam ten hotel, jedzonko pyszne i urozmaicone, obojętnie w której części jesteście, możecie jeść w dowolnej restauracji, a było ich w sumie ok. 10. Pokoje też o.k., ogólnie hotel zadbany i z fajną atmosferą. Super, że udało ci się pojechać na aż 3 wycieczki, my trochę się wkurzyliśmy na rezydenta, bo nas zwodził z tą pogodą i w końcu pojechaliśmy z innym biurem, zdążyliśmy "zaliczyć" tylko 1 i teraz musimy wrócić na Dominikanę
![]() Zapomniałam spytać - tzn., że koszty dłuższego pobytu pokryło ubezpieczenie? Kurczę, mnie też chcieli ostatniego dnia wziąć do szpitala, ale nie zgodziłam się, trzeba było zostać jeszcze tydzień...wow,to byłoby niezłe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z tym ubezpieczeniem to nam sie naprawde przyfarcilo,bo oni powinni pokryc koszty pobytu tylko mojego TZ-a ale w szpitalu sie zakrecili i za mojego lozko(kosztowalo 160 dolcow za noc)zaplacilo ubezpieczenie TZ-a bo oni nie wpisali mnie tylko calkowity koszt leczenia i pobytu w szpitalu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
O, to strach pomyśleć, co byłoby w sezonie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a chcialam sie zapytac czy Ty lecialas tym samolotem co po wyladowaniu na Dominikanie weszla na poklad samolotu policja po takiego chlopaka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Nie jestem pewna, czy chodzi akurat o to zdarzenie, ale faktycznie coś takiego miało miejsce, tylko że wyprowadzili całą rodzinę, tzn. chodziło o jakiegoś faceta, ale on był z żoną i dziećmi. A jak wracaliśmy, to strażnik zabrał na chwilę paszport mojemu mężowi, mój potem też, oglądali go i w końcu przeprosili i oddali, nie wiem, o co chodziło. Kogoś szukali?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak,wyprowadzili jego zone i dziecko...ogolnie chodzilo o to ze paru Niemcow palilo w czasie lotu w toalecie ![]() a mialam sie zapytac czy byliscie w tym centrum handlowym co bylo przy wylocie z Bavaro...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Nie, w końcu tam nie dotarliśmy, znaleźliśmy taki duży sklep z pamiątkami tańszymi niż gdzie indziej i nie trzeba się było targować. A rum i kawę kupiliśmy za grosze w Iberii w Higuey. A co, fajne było to centrum? Ja też się boję latać, my siedzieliśmy bardziej z przodu, ale widzieliśmy całą akcję i wiedzieliśmy, że chodzi o palenie od innych Polaków. Myślałam, że jeszcze coś gorszego zrobili nasi rodacy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Faktycznie niesprawiedliwie potraktowali tego Polaka bo z Niemcami powinni zroibic tak samo ale nawet w liniach lotniczych wychodzi co o nas mysla ![]() Centrum handlowe zrobione jedynie pod turystow-ceny spore...jedyna rzecz jaka mnie tam przyciagala(a bylismy tam 3 czy 4 razy) to Hard Rock Cafe gdzie moglam zjesc pyszny makaron ![]() a co to ta Iberia?my przejezdzalismy przez Higuey jak jechalismy do La Romana ale szczerze to jakos nie mialam ochoty wyjsc z samochodu i pochodzic po sklepach...i tak wystarczajaca dziwnie sie na nas patrzyli zza naszych szyb ![]() a Wy tam byliscie sami czy z jakas wycieczka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Rozeznanie
|
Sami to nawet byśmy nie wiedzieli, gdzie jest ta Iberia. To zwyczajny supermarket typu Inter Marche, Kaufland. Raczej nie dla turystów, ale my byliśmy tam z wycieczką, więc cała grupa Polaków rzuciła się na rum, a był o wiele tańszy niż np. w hotelu, żałuję, że nie przywieźliśmy więcej, tak samo z kawą. A w naszym hotelu ceny były kosmiczne, masakra, za najzwyklejsze podpaski i tampony zapłaciłam w sumie 20 dolarów, hehe, teraz wiem, że z Polski trzeba brać zapas wszelkich materiałów higienicznych, bo można zbankrutować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
a co to za wycieczka byla?
no drogo...niestety ale co maja zrobic jak tam taka bieda? ![]() ![]() a planujesz tam jeszcze kiedys leciec?bo ja to chyba juz nie...choc plaze piekne.teraz marza mi sie Malediwy-cuuuuudnie!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
Plany na razie mam niesprecyzowane
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
witam ,zalozylam juz osobny watek ale chyba sie podlacze pod dominiakne a wiec z Tz planujemy wycieczke w styczniu /lutym gdzies gdzie bedzie cieplutko ,mozna bedzie sie powylegiwac na plazy i oopalac ,czy na Dominiaknie o tej porze jest slonce i cieplutko?
![]() chcielibysmy sie zmiescic w 5-6 tysiacach (za 2 osoby) (interesuje nas wylacznie opcja allinclusive i hotele najmiej 4*) .Czytalam i zaobserwowalam ze w polsce taka wycieczka za osobe kosztuje najmiej w granicach 4 tys za osobe wiec odpada .Czy ktos lecial z niemiec?prosze na piszcie z jakiego miasta ,z jakim biorem i ile was to uczynilo? ![]() ![]()
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
edit ...nie chcemy wydawac wiecej kasy...bo w lipcu planujemy w podroz poslubna na malediwy a to nas wyjdzie kolo 20 tys..wiec musimy byc oszczedni
![]()
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
My za Dominikane placilismy ok 3500 zl za tydzien w hotelu czterogwiazdkowym ,tylko ze to nie jest sezon-pora deszczowa .... tam chyba najcieplej jest wlasnie grudzien-styczen i pewnie najdrozej
Malediwy....mhhhh....moje marzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
A pytałaś o wycieczkę - Tipo Dominicano z biura Villapolonia. Ja zawsze tak mam, że po powrocie już planuję następną wycieczkę i wtedy mam mnóstwo pomysłów, a na końcu i tak wybieram coś nieprzewidywalnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
no a mi dzisiaj moj Tż raczej wyperswadowal dominikane bo mowi ze moze szybciej na malediwy powedrujemy moze maj ,musze go dzisiaj przytrzec i ustalic dokladnie co i jak
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.