![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drastyczne oszczednosci ;))))
ja to bym ci swiece najtansze wstawila
![]() albo jakas pradnice na naped nozny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ależ ja mam oszczędnych sąsiadów ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
no nie zartu ze ktos to robil!!!!!!
ze sie ludziom chce. Nie no rozumiem ale pojac nie moge... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
aja mam wodomierz i nici z darmowej herbaty
![]() Moj sasiad oszczedza tyle na wodzie ,ze podejrzewam ze nie tylko sie nie myje ale nawet nie gotuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieplo i swiatlo. maly OT - moja mama nie jest rozrzutna ale lubimy czasem zaszalec (jesli chodzi o wiazanie konca z koncem na beznadziejnym budzecie to moja mama miszczunio) Pamietam jak bylam mala i mama caly miesiac tam sobie odkladala jakies sumki drobne by na dzien przed wyplata gdzies mnie zabrac cos fajnego extra mi kupic. Teraz ja moge jej kupic cos fajnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie tu czasem ktos przed dom wywali jakies stare graty - to polacy nazywaja wystawka. Ostatnio wywalilismy stare wyro mieszkania - kompletny grat - na smitnik. Zaraz zostalo obadane czy aby napewno sie nie przyda jeszcze. To jest skapstwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
a nie płacą najczęściej najbogatsi . Mnie najbardziej denerwują ludzie -prywatni własciciele domków , którzy skapią na kasie za wywóz śmieci - przerażające zjawisko społeczne -potrafią rozwozic samochodami śmiecie po osiedlach , wyrzucac do rowów , kolo lasu -w drodze do pracy osobiście widuje panią zatrzymujaca się samochodem i wyrzycającą smiecie na pobocze ,do rowu . Osobiście znam dwie takie osoby -tzn z widzenia .
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to jest oszczednosc przeciez ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Jest to chyba wielka skala tego zjawiska bo władze komunalne lub miasta -zafundowały juz w tym miejscu kilka kontenerów . Poza nawiasem -super temat ktos rzucił na forum -gratuluję
![]()
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
o ja sie przyznam do skapstwa i oszustwa. Na osiedlach za wywoz jakis wiekszych smieci - gratow sa chyba dodatkowe oplaty(jak cie kto przydybie albo sie przyznasz) - z tego co kojarze nie mozna bezkarnie wywalic se pralki czy wersalki na wspolny smietnik....
Jesli cos pokrecilam to mnie poprawcie... No i po remoncie kuchni zostala stara kuchenka - u nas w domu chlopa nie bylo w sensie uojca rodziny wiec z matka rozkladalysmy te kuchenke na czynniki pierwsze i wynosilysmy. Raz zostal juz sam szielecik i nie dalo sie rozbic na mniejsze wiec z moim bylym (chyba) partyzancko pod oslona nocy na smietnik z tym graciorem... Wszystko pieknie ladnie by bylo gdyby nie to ze kuchenka na chodniku spadajac wydala z siebie brzek przerazajacy. Spazmy ze smiechu mocno uniemozliwily przesuwanie sie szybkie do smietnika Kuchenka na dzien kolejny zostala zabrana na wozek przez zlomiarza do skupu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
moja dobra koleżanka niedawno przeprowadziła się z bloku do domku jednorodzinnego. jej ojciec pracuje w niemczech i zarabia na polskie warunki bardzo dużo, ale (czasami) wylewają ścieki na pole (nie swoje) żeby nie płacić. kiedy mi o tym powiedziała ja zrobiłam minę w stylu ->
![]() ![]() ok, a co z chemią (detergenty, kosmetyki, środki czystości) która zawarta jest w tych ściekach i wsiąka w glebe? w tym wątku na gazecie jest motyw jak przyszedł ktoś w gości, np. przyniósł czekoladę, otworzył, zjadł towarzysko a potem jeszcze zabrał resztki do domu ![]() wiecie co? przyznam wam się do czegoś... ja kiedyś tak zrobiłam z herbatą ![]() hehe, ale od razu się usprawiedliwię ![]() ![]() ![]()
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Przypomniało mi się teraz coś:
Siostra opowiadała kiedyś o swojej znajomej z pracy: Jest wziętą księgową, zarabia 5 tys miesięcznie, pracuje w firmie swojego brata, który jest biznesmenem, właścicielem kilku dużych firm. Jej mąż ma spółkę z tym bratem, jest współwłaścicielem firmy meblarskiej, wyciąga z tego ok. 45 tys rocznie. I co? Ano ta właśnie pani była pierwsza do darmochy kiedy podjechał pod kościół samochód z jedzeniem oznaczonym"żywność dla najbiedniejszej ludności UE" ![]() ![]() ![]() Moja ciocia też poszła... z trudem namówiona przez sąsiadkę (bo było jej wstyd), no ale ona ma sześcioro dzieci i niepracującego męża ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
aż mi się nie chce wierzyć, że to prawdziwe
![]()
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
taaaa... zdecydowanie wyzwanie dla psychiatry.
ale wiecie, znam też odchyły w drugą stronę : życie na kredytach, pożyczanie na wieczne oddanie drobnych sumek, kupowanie piwa i papierosów za ostatnie 20 zeta, które miało starczyć jeszcze na tydzień na żarcie dla 3 domowników.. ogólnie bida |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez ciekawy sposob na zycie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() podnoszę, z 1 str temat koszmarny, z drugiej, obłędny. ![]() ---------- Dopisano o 04:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:40 ---------- ze strony http://forum.gazeta.pl/forum/w,384,6...pstwo.html?v=2 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:05 ---------- Poprzedni post napisano o 04:04 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-01-31 o 03:10 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | ||
BAN stały
|
ale dramatycznie też jest:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 04:19 ---------- Poprzedni post napisano o 04:06 ---------- chociaż styl pisania rzeczywście, wątpliwy, miejscami bardzo podobny.bo zarzucono tej pani od króliczka, że ściemnia, dziwnie podobny zresztą styl z 1ego wątku co o osobie od tej zbiórki i kosztów własnych 20 tyś, np. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-01-31 o 03:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.