czy jemu juz nie zależy? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-05-27, 19:47   #121
Astra24.
Rozeznanie

Dot.: czy jemu juz nie zależy?

Wiecie co, może stwierdzicie, że jestem glupia i naiwna, ale po wielu dniach przemysleń doszlam do wniosku, że uwierzę mu, uwierzę w to wszystko, co teraz mi obiecywal...tak strasznie mi na nim zależy, że dam nam szansę. Wyjechal do pracy do wawy, stwierdzil, że strasznie żaluje tego, co się stalo, że zaczyna nowe życie i chce żeby bylo nam dobrze. Wie, że na zaufanie będzie musial ciężko zapracować. Póki co przyjeżdza w piątki po poludniu prosto do mnie, sobotę spędzamy razem, w niedziele przed powrotem do wawy też wpada na herbatke. Przez te 2 tygodnie widzę, że bardzo się stara, jego rodzice wiedzą o calej sytuacji. Ostatnio jak byl u mnie to zadzwonila jego mama i nawet powiedzial, że jest u mnie ( po imieniu). Co dziwniejsze nawet chce zebym pojechala do niego, ale jakos narazie nie mam na to ochoty. Nie próbuję go usprawiedliwiać, bo na to co zrobil nie ma wytlumaczenia, ale spróbowalam go zrozumieć...mam nadzieje, że już nigdy nie pożaluję tego kroku, że dotrzyma slowa, że już nigdy mnie nie skrzywdzi. Ciężko zapomnieć takie rzeczy, ale podjęlam te decyzję. Dlatego, że go kocham i widzialam, że boli go to co zrobil, że zaluje...szkoda, że ta sytuacja się wydarzyla, bo gdyby tak bylo od początku jak na dzien dzisiejszy to bylabym najszczęśliwszą kobietą na świecie.
Astra24. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 20:51   #122
giraffe
Zadomowienie

A nie boisz się, że jak uśpi Twoją czujność... za jakiś dłuższy czas wykręci Ci taki sam numer??

Moim zdaniem jeszcze pojedyńczą zdrade można wybczyć, ale takie coś ......

No nic... decyzję już podjęłaś i obyś się nie przejechała po raz drugi.

"You may say i'm a dreamer, but i'm not the only one..."
giraffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 21:02   #123
Astra24.
Rozeznanie

Myślalam nad tym i wiem, że on już drugi raz tego nie zrobi. To wrażliwy facet i chyba to najgorszy wstyd w jego życiu. Rodzice się dowiedzieli, znajomi, sąsiedzi. Drugi raz nie byloby go stac na coś takiego. Kiedyś jak myślalam o czymś takim to bez zastanowienia odpowiedalam, że szansy by ode mnie nie dostal...będąc w centrum tego wszystkiego wszystko wygląda inaczej, o wiele trudniej. Z poprzednim facetem, który co prawda oklamywal mnie 2 tygodnie spotykając się z inną, nawet nie rozmawialam...mimo, że on jeszcze 3 miesiace po rozstaniu przyjezdzal pod dom. Mam nadzieje, że to nie będzie jedna wielka pomylka i że nie będę żalowala tej decyzji.
Stary 2007-05-27, 21:14   #124
Izaluka
BAN stały

Czytałam cały wątek. Podziwiam Cię Astra. Zastanów się, czy to nie za wcześnie, czy jeszcze tego nie pożałujesz i czy warto być z kimś takim...

Taki numer, jak On wykonał to dla mnie jakiś ''kosmos'' Nie wiem skąd w Tobie tyle zaufania i miłości do Niego...
Izaluka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 21:21   #125
Mirianka
Zakorzenienie

Astra wybacz ze mieszam a co by było jesli tamta by mu nie zwróciła pierscionka??

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 21:27   #126
Biała Dama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Astra24. Pokaż wiadomość
Wiecie co, może stwierdzicie, że jestem glupia i naiwna, ale po wielu dniach przemysleń doszlam do wniosku, że uwierzę mu, uwierzę w to wszystko, co teraz mi obiecywal...tak strasznie mi na nim zależy, że dam nam szansę. Wyjechal do pracy do wawy, stwierdzil, że strasznie żaluje tego, co się stalo, że zaczyna nowe życie i chce żeby bylo nam dobrze. Wie, że na zaufanie będzie musial ciężko zapracować. Póki co przyjeżdza w piątki po poludniu prosto do mnie, sobotę spędzamy razem, w niedziele przed powrotem do wawy też wpada na herbatke. Przez te 2 tygodnie widzę, że bardzo się stara, jego rodzice wiedzą o calej sytuacji. Ostatnio jak byl u mnie to zadzwonila jego mama i nawet powiedzial, że jest u mnie ( po imieniu). Co dziwniejsze nawet chce zebym pojechala do niego, ale jakos narazie nie mam na to ochoty. Nie próbuję go usprawiedliwiać, bo na to co zrobil nie ma wytlumaczenia, ale spróbowalam go zrozumieć...mam nadzieje, że już nigdy nie pożaluję tego kroku, że dotrzyma slowa, że już nigdy mnie nie skrzywdzi. Ciężko zapomnieć takie rzeczy, ale podjęlam te decyzję. Dlatego, że go kocham i widzialam, że boli go to co zrobil, że zaluje...szkoda, że ta sytuacja się wydarzyla, bo gdyby tak bylo od początku jak na dzien dzisiejszy to bylabym najszczęśliwszą kobietą na świecie.
...................
Biała Dama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 21:29   #127
giraffe
Zadomowienie

Mnie osobiście trochę nie pasuje do Niego wizerunek WRAŻLIWEGO chłopaka... Przecież nie liczył się uczuciami Was obu.
A dlaczego wybrał Ciebie a nie tamtą?? Bo pewnie tamta nie chciała mieć z nim NIC wspólnego... I zamiast kary - ma nagrodę pocieszenia (jedną z Was).

Wybacz mi Astra ale ja dokładnie tak to widze. I uważam, że Twoja decyzja nie jest dobra (ale to moje subiektywne odczucie). Hmm i myślę, że Ty mu tego nie zapomnisz... i przy najmniejszej okazji do podejrzeń będziesz stawała na głowie, aby go sprawdzić.... Miłośc milością - ale jak można wybaczyć COŚ tak okropnegO??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-27, 21:39   #128
Astra24.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mirianka Pokaż wiadomość
Astra wybacz ze mieszam a co by było jesli tamta by mu nie zwróciła pierscionka??
tego już nie będę wiedziala. Być może bylby z nią a może wyjechalby ze mną do wawy a z nią zerwal. już raczej się nie dowiem...Skąd tyle milości do niego? hmm nie wiem. To byla można powiedzieć milość od pierwszego wejrzenia. Czlowiek, który wydawal się być idealem, facet o którym marzy każda dziewczyna...potem stalo się to co opisalam i ta rysa na szkle zburzyla wszystko, co bylo piękne i niepowtarzalne...Zastanaw ialam się wiele czy czasem to nie jest tak, że on jest ze mną, bo tamta rzucila mu pierścionkiem, czy on w ogóle mnie kocha itd...Żeby się o tym przekonać potrzebuję czasu...wiem też, że gdyby w tamtym związku bylo dobrze, to nie bylby ze mną, nie poznawalby mnie, nie szukal bliższej znajomości. Doszlam do wniosku, że wybaczę, aczkolwiek byla to ciężka decyzja. Niestety takich rzeczy się nie zapomina, chociaż spróbuję...Wiem, że podejmując taką próbę powinnam nie wypominać, ale póki co nie potrafię. On jakoś to znosi, bo wie, że mnie więcej kosztowalo to wszystko. Pożyjemy zobaczymy...oby bylo dobrze.
Stary 2007-05-27, 21:46   #129
Fresa
Zakorzenienie

Bardzo możliwe,że sparzysz się ponownie.
Ale również bardzo możliwe jest,że rzeczywiście wyciągnął jakąś lekcję z tej całej sytuacji i będziecie szczęśliwi.

Czego Ci życzę .

Ale niestety musisz być też czujna -nie pozwól ,by skrzywdził Cię po raz drugi .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 21:47   #130
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izaluka Pokaż wiadomość
Czytałam cały wątek. Podziwiam Cię Astra. Zastanów się, czy to nie za wcześnie, czy jeszcze tego nie pożałujesz i czy warto być z kimś takim...

Taki numer, jak On wykonał to dla mnie jakiś ''kosmos'' Nie wiem skąd w Tobie tyle zaufania i miłości do Niego...
Coś mi się widzi, ża autorka tematu broni się przed samotnością
I tym samym odbiera sobie szansę na spotkanie kogoś, kto na nią zasługuje...
(<-uwielbiam tę emotkę )
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 21:54   #131
giraffe
Zadomowienie

Cytat:
On jakoś to znosi, bo wie, że mnie więcej kosztowalo to wszystko. Pożyjemy zobaczymy...oby bylo dobrze.
A co on ma znosić?? Sam sobie tak "nagrabił" przecież. Moim zdaniem trochę za bardzo go bronisz i usprawiedliwiasz (za bardzo).

Jego pewnie boli go teraz, że się to wszystko wydało... Bo tak to mógł mieć Was DWIE. Z Wami dwoma SYPIAĆ, każdej z WAS mówić że kocha i słodzić, słodzić, słodzić.....

Hmm nie neguje Twojej decyzji, bo już ją podjęłaś i nie chciałabym, żebyś się sparzyła po raz drugi, ale nie pobłażaj mu aż tak bardzo, bo zrobił Ci WIELKIE świństwo. I bądź czujna...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-27, 21:56   #132
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość
Coś mi się widzi, ża autorka tematu broni się przed samotnością
I tym samym odbiera sobie szansę na spotkanie kogoś, kto na nią zasługuje...
(<-uwielbiam tę emotkę )
Ja tak tego nie odbieram.
W innym wątku dziewczyny się pocieszają i starają odzyskać byłego.

Astra dostała od losu tą szansę -więc,dlaczego ma jej nie wykorzystać ?

Wcale nie jest powiedziane,że ponownie się im nie uda.
W końcu człowiek uczy się na błędach-swoich błędach.
Miejmy nadzieję,że ten chłopak czegoś się na swoich błedach nauczył.

Stary 2007-05-27, 22:00   #133
giraffe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Ja tak tego nie odbieram.
W innym wątku dziewczyny się pocieszają i starają odzyskać byłego.

Wcale nie jest powiedziane,że ponownie się im nie uda.
W końcu człowiek uczy się na błędach-swoich błędach.
Miejmy nadzieję,że ten chłopak czegoś się na swoich błedach nauczył.
Ale Freso... w tym wątku o powrotach nie było TAKIEJ krzywdy!! Związek wybudowany od samego początku na kłamstwie to nie jest DOBRY i UDANY związek...

Pomyśl... oszukiwał ją TYLE miesięcy. Zdradzał (zarówno jedną jak i drugą) - czy naprawdę można po takiej krzywdzie zacząć wszystko od nowa jak gdyby nigdy nic??

I nie chcę tutaj Astry dołowąć, po prostu ukazuje pewne fakty (z mojego punktu widzenia).

Stary 2007-05-27, 22:03   #134
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez giraffe Pokaż wiadomość
Ale Freso... w tym wątku o powrotach nie było TAKIEJ krzywdy!! Związek wybudowany od samego początku na kłamstwie to nie jest DOBRY i UDANY związek...

Pomyśl... oszukiwał ją TYLE miesięcy. Zdradzał (zarówno jedną jak i drugą) - czy naprawdę można po takiej krzywdzie zacząć wszystko od nowa jak gdyby nigdy nic??

I nie chcę tutaj Astry dołowąć, po prostu ukazuje pewne fakty (z mojego punktu widzenia).

Giraffe-Astra już podjęła decyzję i na pewno nie było jej łatwo-podjąć taką a nie inną.

Będąc na jej miejscu-nie mamy pewności,czy też byśmy takiej nie podjęły.

Stary 2007-05-27, 22:08   #135
giraffe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Giraffe-Astra już podjęła decyzję i na pewno nie było jej łatwo-podjąć taką a nie inną.

Będąc na jej miejscu-nie mamy pewności,czy też byśmy takiej nie podjęły.
Wiem, że podjęła... Ale ja po prostu wypisuje tutaj argumenty, które są dosyć istotne. Bo być może ta decyzja nie była do końca przemyślana...

Nie chcę jej ranić, ale nazywajmy rzeczy po imieniu. I nie ma co tego chłopaka usprawiedliwiać. Jakby było mu źle w związku z narzeczoną to by ją po prostu zostawił... tym bardziej że mógł stworzyć związek z Astrą bez tych wszystkich kłamstw i matactw.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-27, 22:25   #136
margitta
Zakorzenienie

o matko, jestem w jeszcze większym szoku niż wcześniej

Ale wiesz, nawet się tego spodziewałam, bo niestety już dawno zrozumiałam, że
1) większość kobiet to beznadziejne masochistki, które chyba czerpią z tego przyjemność, albo pewien rodzaj dumy godnej męczennicy?
2) jak kobieta jest naiwna to już taka zostaje. I każdy kolejny facet to wykorzystuje do bólu. Dwa razy już się sparzyłaś i ci nie wystarczy. Ale życzę ci dużo szczęścia, trochę rozwagi i sporej dawki kobiecej dumy.

Wybacz, jeżeli ostro zabrzmiało, ale po prostu jestem zła, ze takim draniom się zawsze upiecze I ze wystarczy pare słodkich słówek, żeby kobieta wszystko wybaczyła... zdrady, obrażanie, pijanstwo, bicie(!)...

Cytat:
On jakoś to znosi, bo wie, że mnie więcej kosztowalo to wszystko.
o biedactwo Na pewno dobrze się trzyma?
Stary 2007-05-27, 22:29   #137
bess
Zakorzenienie

no coz udało mu sie.Tamta go nie chciala wiec ...
Ale czy na pewno jesli tamta sie dowie jaka jest sytuacja tez nagle nie bedzie chciala dac mu szansy??moze potrzebuje wiecej czasu na przemyslenia
I za 2 miesiace znowu cos nam napiszesz.W koncu ona byla góra,bo dostala pierscionek.Uswiadomi sobie,ze go kocha itd ..i ciekawe co on zrobi

Cytat:
Freso do jakiego losu???Od niego dostala szanse,bo on pewnie nie lubi byc sam.
Astro czy dowiadywalas sie moze czy nie startowal do tamtej dziewczyny zanim wyjechal,czy nie zabiegal tak jak o ciebie??

Widze szanse na szczescie w takich przypadkach ale tylko wtedy kiedy kobieta pozostaje slepa,głucha i ufa bezgranicznie.
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-27, 22:33   #138
Mirianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
no coz udało mu sie.Tamta go nie chciala wiec ...
Ale czy na pewno jesli tamta sie dowie jaka jest sytuacja tez nagle nie bedzie chciala dac mu szansy??moze potrzebuje wiecej czasu na przemyslenia
o tym samym myśle...Bo jaj ona zobaczy ze Ty mu wybaczyłas (!) to moje eks-narzeczona pójdzie po rozum do głowy?? przeciez on był z nią zareczony nie z Tobą...Mój ból po czyms takim by nie pozwolił na powrót-dalszy "związek"miałabym zatruty myslami:a gdzie? a co teraz robi i z kim?...Poza tym jesli teraz mu sie upiekło,nie twierdze ze nie dostał nauczki (sama takową dostałam i na szczescie wszystko wraca do normy ale to była najgorsza i najgłupsza rzecz w moim zyciu) ale bałabym sie ze jeszcze za pare lat znów zacznie kombinowac cos podobnego..
powodzenia

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-28, 08:28   #139
Astra24.
Rozeznanie

To nie tak, że ja go bronię. Ta decyzja byla chyba najtrudniejszą w moim życiu i podjęlam ją tylko dlatego, że jestem przekonana, że drugi raz tego nie zrobi. Jeśli się pomylę to będę mogla mieć pretensje tylko do siebie. Chcialam Wam tylko napisać jak to się skończylo mimo, że moglam sie już nie odezwać. Póki co nie żaluję i mam nadzieję, że jak za pól roku czy rok się tu odezwę ( jeśli mój temat będzie to nadal będę mogla napisać to samo. Póki co kontrola jest wzmożona. Z nią nie ma możliwości się nawet spotkać, bo wyprowadzil się do wawy i przyjeżdza tylko na weekendy. Poza tym robi wszystko, żebym wiedziala gdzie jest, co robi i nie musiala się domyślać. Zawsze jest pod telefonem i od tego czasu nie zdarzylo się żeby nie odebral. Dziękuje wszystkim za napisane slowa, bo nawet te krytyczne pomogly mi się nad tym wszystkim glebiej zastanowić, spojrzeć z Waszego punktu widzenia, bo wiadomo, że będąc z takiej sytuacji patrzy się zupelnie z innej perspektywy.
Aha, wcale nie boję się samotności, bo na brak zainteresowania nie mogę narzekać, że tak nieskromnie powiem. Po prostu czasem tak jest, że spotykasz jedną osobę i nie chcesz innej, nawet na inne nie spojrzysz.

Edytowane przez Astra24.
Czas edycji: 2007-05-28 o 08:35 Powód: dopisek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-28, 09:42   #140
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
wiem też, że gdyby w tamtym związku bylo dobrze, to nie bylby ze mną, nie poznawalby mnie, nie szukal bliższej znajomości.
To teraz Astro bardzo dużo wysiłku przed Tobą, bo to teraz Ty będziesz musiała się starać, żeby on czuł się dobrze, żeby się Tobą nie znudził, żeby nie szukał żadnych innych bliższych znajomości. Życzę dużo wytrwałości i jeszcze więcej cierpliwosci do samej siebie.

Skąd to wiem?
Bo kiedyś sama dałam się wciągnąć w sytuację, która posiadała namiastkę z tego co opisałaś.
Młodzieńcze zauroczenie bawidamnkiem, oczywiście wrazliwym, oczytanym, szczodrym, silnym, męskim, przystojnym, pewnym siebie. Tak go widziałam wtedy.

Dziś jest dla mnie zwykłym kolegą, nie takim pieknym, udającym wrażliwego, szczodrym jak moze mieć korzysci z osoby obdarowywanej, zadufanym w sobie. No i chyba przestał czytać tak dużo... a ja na myśl, że dałam sie wciągnąc w jego gierki i byc tą "piętnastą" mam poczucie wstydu. Po kilku latach to nawet mogę stwierdzić, że moje zachowanie mieści sie w kategorii żenady.

Ale refleksje mają to do siebie, że przychodzą z czasem i zazwyczaj po fakcie.
dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-28, 17:46   #141
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, może stwierdzicie, że jestem glupia i naiwna, ale po wielu dniach przemysleń doszlam do wniosku, że uwierzę mu, uwierzę w to wszystko, co teraz mi obiecywal...
Czy głupia to nie potwierdzam, ale naiwna myślę że tak. Kiedyś też taka byłam. Miałam sytuacje bardzo podobną do Twojej z tymże dla mnie wszystko zakończyło sie z chwilą kiedy odkryłam prawde.
Choćby mnie błagał (aczkolwiek tego nie zrobił) nie dałabym mu szansy bo zawsze, ale to zawsze pozostałby we mnie cień niepewnosci.
Skoro juz raz tak dobrze mnie oszukiwał bo dlaczego nie drugi.
Zdrada i oszustwa = koniec dla mnie.
Mi tez on mowił piękne słowa, miał takie plany na wspolną przyszłosc, cud i miód.
Potrafił mi patrzec prosto w oczy i bez mrugniecia okiem kłamac perfekcyjnie. Wcześniej nie sądziałam że człowiek tak umie ale jednak doczekałam sie.

Co mi po nim zostało???
Kompletny brak zaufania do wszystkich facetów, nie umiem już zaufać bo w każdym widzę kombinacje i kłastwa.
Cóż zabił cos we mnie i postanowiłam być już sama

Cytat:
To nie tak, że ja go bronię. Ta decyzja byla chyba najtrudniejszą w moim życiu i podjęlam ją tylko dlatego, że jestem przekonana, że drugi raz tego nie zrobi. .
A skąd ta pewność??? bo Ci tak powiedział i przysiegał???? dla mnie za mało
Ja go broniłam jak lwica, ufałam mu w 100%, dałabym rękę za niego obciąć i dziś byłabym kaleką

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-28, 21:21   #142
SK77
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to SK77

Zycze ci wszyskiego co najlepsze,jednak z wlasnego doswiadczenia moge ci powiedziec;Przygotuj sie na kolejne rozczarowanie. .
Obym sie mylila.
SK77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-29, 22:50   #143
azzis
Zakorzenienie

Przeczytałam caly wątek i jestem w lekkim szoku Ja nie zaufałabym ponownie osobie, która by mnie tak oszukała i zraniła, mimo iż bardzo kochałabym tą osobę. Wiem, że nie wytrzymałabym takiej niepewności (czy może znów czegos nie kombinuje...?).
Wydaje mi się, jak kilku innym osobom, że boisz się być sama. Byłaś w związku przez 4 lata (o tym nowym chlopaku juz myślałaś o mężu i ojcu swoich dzieci). Może i nie narzekasz na brak powodzenia, ale powodzenie u mężczyzn w ogóle, a powodzenie u tych "właściwych" to co innego. Może ci faceci u których masz powodzenie nie są odbierani przez Ciebie jako potencjalni mężowie i ojcowie Twoich dzieci, a ten z racji takiej, że taki spokojny, ułożony itp. na takiego wygląda i myślisz, że przy nim bedziesz miała ustadkowane życie.
Nie wiem czy wyaziłam się jasno, ale mam nadzieję, że wiesz co miałam na myśli.
Podziwiam Cię.
Ja bym nie miała tyle siły.
Życzę powodzenia z całego serca
azzis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-30, 07:14   #144
Monfiołek
Raczkowanie

Hej!Faktycznie masz delikatnie mówić problem.Ciezko jest pomagac bo nikt tego nie zrozumie ani nie poczuje tak bardzo jak ty.moze bys sprobowała innej strategi postaw mu ulitimatum,powiedz ze jestes dziewczyna ktora potrzebuje miłosci,i poswiecenia wiecej czasu,5 godzin w tygodniu to jest zdecydowanie za mało ja to wiem bo sama kiedys przezyłam to choc teraz mieszkam z tym samym chłopakiem i wydaje mi sie ze za duzo czasu mamy dla siebie z miła checia bym ci oddała parenascie godzin No ale wracajac do Ciebie jezeli ten chłopak nie zrozumie to znaczy ze nie jest dojrzały i niezdecydowany co daje Ci duzo do myślenia .zastanów sie bo im dłzej bedziesz z nim na takich samych warunkach tym coraz ciezej bedzie ci odejsc od niego.Przepraszam ze to powiem widocznie mamy inne charaktery ale ja na dzien dzisiejszy nie potrafiłabym z takim mezczyzna byc ,czasami trzeba myslec rozsadkiem a nie sercem niestety....
Monfiołek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-30, 08:29   #145
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monfiołek Pokaż wiadomość
Hej!Faktycznie masz delikatnie mówić problem.Ciezko jest pomagac bo nikt tego nie zrozumie ani nie poczuje tak bardzo jak ty.moze bys sprobowała innej strategi postaw mu ulitimatum,powiedz ze jestes dziewczyna ktora potrzebuje miłosci,i poswiecenia wiecej czasu,5 godzin w tygodniu to jest zdecydowanie za mało ja to wiem bo sama kiedys przezyłam to choc teraz mieszkam z tym samym chłopakiem i wydaje mi sie ze za duzo czasu mamy dla siebie z miła checia bym ci oddała parenascie godzin No ale wracajac do Ciebie jezeli ten chłopak nie zrozumie to znaczy ze nie jest dojrzały i niezdecydowany co daje Ci duzo do myślenia .zastanów sie bo im dłzej bedziesz z nim na takich samych warunkach tym coraz ciezej bedzie ci odejsc od niego.Przepraszam ze to powiem widocznie mamy inne charaktery ale ja na dzien dzisiejszy nie potrafiłabym z takim mezczyzna byc ,czasami trzeba myslec rozsadkiem a nie sercem niestety....

No nie wiem, mnie by było strasznie głupio jakbym przeczytała tylko pierwszy post i wypisywała takie rzeczy bez sensu...
Stary 2007-05-30, 09:08   #146
żaba :)
Raczkowanie

GG do żaba :)

To Twoja decyzja, ale może przemyśl to jeszcze? 7 miesięcy jechał na dwa fronty, to mi się w głowie nie mieści po prostu. A co będzie jeżeli z Tobą się zaręczy, a potem nagle okaże się, że jest ktoś trzeci? I zamienicie się z jego byłą narzeczoną rolami? Dla mnie ten facet jest kompletnie nieodpowiedzialny. To Twoje życie, ale ja bym nie ryzykowała. Jak potem zaufać komuś takiemu?
żaba :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-30, 09:29   #147
***luna
Zakorzenienie

Astra niezła z Ciebie ryzykantka

może się ułoży, moze nie.
Ale większe szanse są na nie.
Dlaczego?? Bo jak ktoś jest notorycznym kłacą, to zaczyna kłamstwo jak prawdę traktowac.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-31, 10:39   #148
Załamka
Przyczajenie

Astra24 nie chce cie straszyc, ale według mnie źle robisz Twoj zwiazek od poczatku byl zbudowany na klamstwie i ja bym nie wybaczyła. Po pierwsze brzydziłabym się z nim kochać, nie ufałabym, nie wierzylabym........

Poza tym zobacz, od początku dziewczyny były jednomyslne, ze Cie klamie i ma kogos, a teraz, że nie powinas drugi raz wchodzic do tej samej rzeki. Zastaow sie. Bo ja nie wiem czy nie tracisz najlepszych lat swojego zycia dla kogos kto nie jest tego wart. ZAstanow sie..................
Załamka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-01, 11:59   #149
maryd
Zadomowienie

GG do maryd

Ludzie się tak łatwo nie zmieniają, a czasami w ogóle. Wiem to po sobie, ale nie chodzi o to, że ktoś mnie skrzywdził, ale ja krzywdzę. I już miałam nadzieję, że sie zmieniłam, ale niestety nie. Choć się staram jak tylko się da, aby wyzbyć się "niemówienia prawdy" to i tak nie postępuję słusznie.

maryd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 15:12   #150
motylek1007
Zakorzenienie

proponuje, żeby autorka poinformowala nas pozniej jak sprawa wyglada

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości