|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ona jest ładniejsza!
okłamywanie- czy ja wiem?
pytanie czy jestem ładna skierowane do ukochanego to zwykle zakamuflowana (niezbyt skutecznie zresztą) zachęta do adoracji ![]() pal licho obiektywizm! wałeczki na brzuchu są faktem niezaprzeczalnym? celulitis? cera też nie gwiazdy? trudno- ja wiem o tym i mój partner zapewne też dostrzega moje niedoskonałości, ale w jego oczach chcę być piękna. co nie znaczy, że on miałby być lustrem, w którym będę się podziwiać, ani też lirycznym grajkiem, który bajdurzy o moich rzekomych zaletach. w tym sensie potrafię (d)ocenić (obiektywnie) urodę innych kobiet- i nie czuję się w jakiś sposób przez to zagrożona. zauważam też przystojnych mężczyzn (o zgrozo, jaka bezpruderyjna jestem )przy czym nawet nie muszę porównywać ich z moim wybrankiem. on jest piękny w inny sposób ![]() w opisanej tutaj sytuacji bardziej uderzyło mnie jednak nie porównywanie dziewczyny z innymi kobietami, ale sam, hmmm, "estetyczny" zachwyt wspomnianego tu pana nad walorami koleżanki: szczupła laska z dużymi cyckami.....
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
oj...no przykro mi ale ja takiego pana bym kopnęla w d.... i nie chciala wiecej na oczy widziec. piszesz ze go kochasz, ale czy on kocha Ciebie to wybacz ale mam watpliwosci bo ktos kto kocha stawia na piedestale ukochana osobe, on tak niestety nie zrobil...
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
...
![]() Edytowane przez Aeterna Czas edycji: 2007-04-25 o 21:17 |
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
...
![]() Edytowane przez Aeterna Czas edycji: 2007-04-25 o 21:18 Powód: Bo niepotrzebnie wzięłam udział w dyskusji; nie kce mi się. :P ;) |
|
|
|
|
#125 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oczywiscie decyzje pozostawiam Tobie. Cytat:
Tylko ze raniac kogos nigdy sie ulgi nie poczuje. Cytat:
Cytat:
Tu chodzi dokladnie o "taka sytuacje" - chodzi o to, zeby do niej nie dopuszczac. Skoro panu X podoba sie pani A bardziej od pani B (a co nie wolno?). To czemu jest z pania B? Czy to wlasnie nie jest klamstwem? Klamie poprzez czyn poprzez wiazanie sie z kims kto nie jest "tym wlasnie". Slowa tak na dobra sprawe sa tylko werbalizacja czynu. WIec nie slowa same w sobie, ale czyny jakie sie za danymi slowami kryja sa tu raniace. |
||||
|
|
|
|
#126 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
To były dwa dobre, mądre posty.
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aete idziesz na urlop, przykro mi.
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
tak mi sie zdawalo, ze tak to sie skonczy wlasnie..
|
|
#130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Biust mam oczywiście minimalny. . Ale wcale mi to nie zaburza mojego poczucia kobiecości, które ma się jednak całkiem nieźle.A co do samego wątku, to nie wiem, jak ja bym zareagowała. Chyba za bardzo bym się nie przejeła, bo mam strasznie duży dystans do siebie, a do swojej fizyczności jeszcze większy. Nigdy nie miałam kompleksów związanych z wyglądem. Natomiast wiem, że jeżeli mój potencjalny TŻ powiedziałby mi : Z Toba się fajnie gada, ale z inna fajniej, czy cokolwiek, co wiązałoby się z pracą mojego umysłu, to raczej byłoby mi przykro.Tyle ode mnie.
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
niestety, ja nie zdążyłam
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
O Jezu!Jaki cham:/ Wspolczuje CI kochana. Sama mam dosc niska samoocene, a taki tekst od mego chlopaka bylby dla mnie ciosem w samo serce. Nie wytrzymalabym. Nawet kochajac go, nie potrafilabym juz sie cieszyc z tego, ze z nim jestem, bo jak tu sie cieszyc, jesli on mowi w oczy, ze jest jakas ladniejsza, w dodatku ma do niej numer. Zerwałabym z nim chyba...chociaz wiem, ze to trudne jak sie kocha, ale jeszcze trudniej byc z kims, dla kogo nie jestes ta jedyna, bo w koncu ta jedyna jest ta najwspanialsza. Za taki tekst nie odzywalabym sie na pewno, zrobila wojne i kazala odejsc do tej blondyny z duzymi cycami, co go i tak pewnie nie chce!CHam i prostak, wybacz, ze tak pisze, ale on chyba nie wie ile bolu i krzywdy wyrzadzil Ci takim stwierdzeniem. Buziaczki i trzymaj sie cieplutko, jestes piekna, a on najwyrazniej nie jest ciebie wart!
|
|
#134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja i tak wiem swoje . To Twoje zdanie. Ona jest chuda, nie szczupła (szczupla dla mnie to dziewczyna, ktora ma lekko zarysowane bioderka i talie, A ona wyglada jak patyk) i to tyle ta kwestia wyjasnien. Jezeli dla ciebie dziewczyna przy wzroscie na oko, 175 wazaca jakies 45 kilo jest kobieca to ok . A co do innych facetow, to nikt mi tego nie musi mowic, ze jestem ladna, mam oczka (btw. ladniutkie) wiec widze . odczytalas moja wypowiedz bardzo stereotypowo, ale to jest domena ludzi . A jesli chodzi o kobiece ksztalty to dla mnie tzn. Roznica miedzy talią, a biodrami.Pozdrawiam cieplutko
Mam imię i pomału dochodzę do wniosku, że chyba czas zacząć go używać. Bardzo mi miło- Paulina jestem Trzeba mieć to wyczucie, to minimum, ten takt, komu trzeba, komu można, komu nie, komu tak. Bowiem każda kobieta dobrze o tym wie: komu trzeba, komu można, komu tak, komu nie |
|
|
|
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
Fanko Pastrany,
nikt nie musi ci mówić, że jesteś ładna. sama to widzisz. rozumiem więc, że problemu już nie ma? kobiece kształty, powiadasz? a już myślałam, że jednak duże cycki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Taaaa... Nie jest szczupła, tylko patyk. Tak twierdzisz teraz. W wypowiedzi, do której się odnosiłam napisałaś cytuję: Cytat:
![]() Co, wobec powyższego, robi z taką urodziwą osobą jak Ty? Nie mógłby sobie znaleźć jakiegoś szkieleta w swoim guście? Pewnie chodzi o Twój wyjątkowo spolegliwy charakter. Sorry. Twoje wypowiedzi są ze sobą sprzeczne. Albo ja zbyt prosto rozumuję.
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
Przede wszystkim ja nigdzie nie pisalam, ze ona jest brzydka - tylko, ze jest innym typem kobiety niz ja. A sprzecznosc wynika z samej natury kobiety
Mam imię i pomału dochodzę do wniosku, że chyba czas zacząć go używać. Bardzo mi miło- Paulina jestem Trzeba mieć to wyczucie, to minimum, ten takt, komu trzeba, komu można, komu nie, komu tak. Bowiem każda kobieta dobrze o tym wie: komu trzeba, komu można, komu tak, komu nie |
|
|
|
|
#138 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Twierdzenie zaś, że sprzeczność wynika z samej natury kobiety to nie tylko komunał, nie tylko określenie świadczące o braku szacunku dla kobiet (czyli w twoim przypadku dla siebie samej), ale i głupstwo straszne, bo niech znajdzie się ktoś mądry, kto powie, jaka jest owa "natura kobiety". "Sprzeczność" - zwana też alogicznością, relacją absurdalną, fałszem logicznym. Nie życzę sobie, by ktoś sugerował, że jestem alogiczna z samej swej natury. Mów proszę o sobie. Nie o kobietach.
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath walczysz z wiatrakami
. Bo my kobiety to przeciez jestesmy takie juz, ze... albo zaraz Cie zasypia argumentami, ze biologia tak nas stworzyla i to widac juz od czasow prehistorycznych. Ja nie wiem jak sie walczy ze steretypami ale to chyba jest nieuleczalne
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Jednego nie rozumiem.
Chłopak powiedział dziewczynie coś, co sprawiło jej przykrość. I mogło w jej odczuciu. Czy po reszcie by to spłynęło czy też nie - to jedno. Drugie - czemu niektóre z Was doszukują się wciąż czegoś w postach autorki? I analizują nie tyle nawet tytułowy problem a samoocenę i zwroty użyte przez nią? Jak się to ma do wątku? W sumie też robicie jej przykrość... |
|
|
|
|
#141 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cóż Syntagmo... Przyznaję, że też mi to przyszło do głowy, kiedy przeczytałam kolejną odpowiedź założycielki wątku. Tak więc obawiam się, że masz rację. Tylko skąd u Ciebie takie przemyślenia, skoro Twoim psim (ups! kobiecym) obowiązkiem jest być sprzeczną z natury... ![]() Pozdrawiam ciepło
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Sabbath wydajesz mi sie byc bardzo inteligentna, madra kobieta o niezmiernie realistycznym podejsciu do zycia...Tylko pogratulowac, widac, ze masz wlasne, zroznicowane zdanie i nie boisz sie go prezentowac
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
Wiedźma
|
Aaaa....! Tu mnie masz!
Nie była za ostra? ![]() Napisałam, że jeżeli czuję się z czymś sprzeczna, to nie z natury (i nie z zasadami logiki), a z Fanką Pastrany. edit: Uznałam po prostu, że taki przycinek nie wnosi nic do dyskusji. Mogłam się mylić. ![]() Wrednazasysaro - dziękuję.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2007-04-27 o 14:49 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
nie była ostra ,była zabawna.Ja przynajmniej sie smialam
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
Co za bezczelny cham ... Ja bym się poważnie zastanowiła nad tym związkiem ... Co to za chłopak, który mówi o swoich koleżankach "niezla laska, szczupla blondynka z duzymi cyckami" Mężczyzna powinien szanować kobiety a nie wyrażać się o nich w ten sposób ... ;/ Nie wspominam już o tym - "Ty tez jestes ladna, ale ona jest ladniejsza" ;/
Nie znam go ale wydaje mi się, że to jakiś prostak ... ;/ Mam nadzieję, że wszystko sobie przemyślisz Ewentualnie wyjaśni Ci swoje zachowanie ....3mam kciuki Pozdrawiam!
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
No wiec ok. Pisze teraz wprost. Przede wszystkim moja wypowiedz o sprzecznosci kobiety byla czysto ironiczna. Moze malo wyrazna byla ta ironia. Wcale nie twierdze, ze kobiety sa zmienne, sprzeczne itd. bo to zalezy od charakteru czlowieka, a nie od plci. I nie napisalam, ze jest ona brzydka(bo nie ma brzydkich kobiet, zalezy to tylko jakie oczy patrza), tylko, ze dla mnie nie jest ona atrakcyjna I jest to tylko i wylacznie moja skromna opinia. To tak jakby porownywac hmm... kate moss z hmm j. lo. obie sa ladne, a jednak nie wszystkim sie podobaja. a poza tym porownujac siebie z ta kobieta chcialam tylko pokazac jak bardzo jestesmy rozne i troche sie wtedy zastanawialam, czemu on jest ze mna skoro podobaja mu sie inne typy kobiet (inne nie znaczy gorsze), a jesli waszym zdaniem przedstawilam ja w jakims niekorzystnym swietle, to no coz, taka wredota juz ze mnie
. Serdecznie pozdrawiam wszystkie dyskutantki. Nawet nie myslalam, ze mi sie tak watek fajnie rozrosnie![]() a tak przy okazji: chudy 1. «bardzo szczupły» 2. «zawierający mało tłuszczu» 3. «nieurodzajny» 4. «cienki, lichy» 5. «skromny, nieobfity» 6. «biedny» 7. «zawierający mało jakichś ważnych składników» * *cyt. za słownik jezyka polskiego Zgadzam sie w calej rozciaglosci. Dodalabym tylko jeszcze, ze jestes bardzo silna osobowoscia.
Mam imię i pomału dochodzę do wniosku, że chyba czas zacząć go używać. Bardzo mi miło- Paulina jestem Trzeba mieć to wyczucie, to minimum, ten takt, komu trzeba, komu można, komu nie, komu tak. Bowiem każda kobieta dobrze o tym wie: komu trzeba, komu można, komu tak, komu nie Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2007-04-29 o 13:39 Powód: Post pod postem. |
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Fanko nie wiedziałam ,ze to twoj narzeczony
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do walki z wiatrakami, to ja kiedyś "walczyłam" z dziewczyną, która próbowała mi wmówić, że zdrada u faceta to odruch całkiem normalny. Bo faceci mają instynkt samca. Ręce czasami opadają.
|
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
a, tak. znam ten tekst.
chłopak mojej koleżanki tłumaczył jej w ten sposób, dlaczego on po prostu nie może pozwolić jej na wychodzenie na imprezy bez niego. otóż on jej ufa, natomiast nie ufa innym samcom, którzy z natury czyhają na bezbronną owieczkę, by ją ubezwłasnowolnić i dać upust swoim popędom. = tak więc owieczki należy trzymać w zagrodzie/ na postronku (i mamy kolejną "mądrość życiową")
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

albo zaraz Cie zasypia argumentami, ze biologia tak nas stworzyla i to widac juz od czasow prehistorycznych. Ja nie wiem jak sie walczy ze steretypami ale to chyba jest nieuleczalne