Slub w Maju 2008 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-10, 18:50   #121
sylusia23
Przyczajenie

Dot.: Slub w Maju 2008

No hej dziewczynki,a ja dziś kupiłam przepiękną suknię i jestem bardzo zadowolona,ja choć mam 23 latka to siedmiotetnie doświedczenie z obecnym narzeczonym
sylusia23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-11, 11:14   #122
hooba
Raczkowanie

TO jak będziesz w stanie wkleić jakieś fotki sukienki to ją chętnie zobaczę .Szukam inspiracji
Stary 2007-11-12, 09:17   #123
sylusia23
Przyczajenie

No niestety ale nie mam fotek.Umówiłam sie z sympatycznąpanią z salonu (jako że nie mam za bardzo narazie jej trzymać),że suknia bedzie poprostu leżała sobie w salonie i czekała na kwiecień na przymiarkę,ponieważ trzeba ją minimalnie z przodu skrócić.
Nawet nie ma ich w internecie ponieważ salon ma własne studio krawieckie ,które szyje pojedyńcze egzemplarze.Mogę powiedzieć ,że to kolor ivory(taki delikatny ecru).W czysto białej wygladałam po prostu przeokropnie,serio.Mi nie do twarzy,hehe,może mam za jasną karnacje. Jest jednoczęściowa ,góra to gorset.
Stary 2007-11-12, 11:35   #124
Gosiaczek 82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hooba Pokaż wiadomość
NO to w takim razie ja też się odezwę . My zaczęliśmy wczoraj chodzić na nauki przedmałżeńskie i nawet nie było tak źle jak się spodziewałam . A poza tym to mamy tylko podstawowe sprawy załatwione jak sala, kamerzysta, fotograf i zespół, u księdza byliśmy to nam kazał przyjść dopiero w lutym, także nawet za bardzo zaproszeniami nie mogę sie zając na razie. Obrączki mam już wybrane, tzn wiem jakie chce i trzeba tylko jechać i zamówić, ale jakoś tak mi się wydaje że to wszystko jeszcze za wcześnie jest. Jeśli chodzi o sukienkę to nie mam całkowicie pomysłu jaką. Muszę pochodzić trochę po salonach i coś znaleźć, ale zanim to zrobię to wypadałoby mi trochę schudnąć, a nie mogę się do tego zabrać . NO i tym sposobem wszystko stoi w miejscu

Gosiaczek 82 gratuluje tak szybko podjętej decyzji odnośnie ślubu . My jesteśmy ze sobą 4,5 roku, od dwóch mieszkamy razem więc już jesteśmy jak stare małżeństwo . Nasz ślub to taka "kropka nad i", wiele się nie zmieni
HOOBA DZIEKI ZA ZYCZONKA
ale teraz to cie pewnie zadziwie, Michal jest moja pierwsza miloscia jeszcze z czasow podstawowki, znamy sie od 5 klasya ze stara milosc nie rdzewieje wiec po 11 latach odnalezlismy ise i poznalismy na nowo, jestem zakochana po uszy i pewna ze to wlasnie On jest mi przeznaczony i ze tak miala byc, jest bardzo dobry i kochany, nawet przez chwile nie watpilam ze mie kochaMysle ze nasze zamieszkanie razem to tez kwestia czasu, ba ja mieszkam juz w naszym mieszkanku, a Tż narazie pomieszkuje bo pracuje w domu na komputerze,a mieszkanka nie chcemy zagracac wiec jak kupimy komputer to wtedy bede go mila cal;ego dla siebie.Buziaczki

ps. Co jeszcze powinnam miec zalatwione na tym etapie??slub 31 maj
pasowalaby jeszcze popchodzis po salonach bo jak narazie to przymierzylam jedna suknie ale ja swoja wypatrzylam jeszcze jak nie bylam narzeczona i stwierdzilam ze to jest Ta.Jak mi sie uda to wkleje Wam zdjecie, Wy tez pokazujcie swoje modele, moze komus cos WPADNIE W OKO
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 824.jpg (8,7 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez Gosiaczek 82
Czas edycji: 2007-11-12 o 15:53 Powód: *
Gosiaczek 82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 13:55   #125
hooba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek 82 Pokaż wiadomość
HOOBA DZIEKI ZA ZYCZONKA
ale teraz to cie pewnie zadziwie, Michal jest moja pierwsza miloscia jeszcze z czasow podstawowki, znamy sie od 5 klasya ze stara milosc nie rdzewieje wiec po 11 latach odnalezlismy ise i poznalismy na nowo, jestem zakochana po uszy i pewna ze to wlasnie On jest mi przeznaczony i ze tak miala byc, jest bardzo dobry i kochany, nawet przez chwile nie watpilam ze mie kochaMysle ze nasze zamieszkanie razem to tez kwestia czasu, ba ja mieszkam juz w naszym mieszkanku, a Tż narazie pomieszkuje bo pracuje w domu na komputerze,a mieszkanka nie chcemy zagracac wiec jak kupimy komputer to wtedy bede go mila cal;ego dla siebie.Buziaczki

ps. Co jeszcze powinnam miec zalatwione na tym etapie??slub 31 maj
pasowalaby jeszcze popchodzis po salonach bo jak narazie to przymierzylam jedna suknie ale ja swoja wypatrzylam jeszcze jak nie bylam narzeczona i stwierdzilam ze to jest Ta.Jak mi sie uda to wkleje Wam zdjecie, Wy tez pokazujcie swoje modele, moze komus cos WPADNIE W OKO

Hehe to faktycznie stara miłość nie rdzewieje
A jeśli chodzi o sukienkę, to ja nie mam pojęcia co chce, dochodzi jeszcze problem że mam rozmiar 42, duży biust, szerokie biodra i takie tam . na samą myśl o przymierzaniu robi mi się gorzej
Stary 2007-11-12, 16:00   #126
Gosiaczek 82
Raczkowanie

Cytat:
Hehe to faktycznie stara miłość nie rdzewieje
A jeśli chodzi o sukienkę, to ja nie mam pojęcia co chce, dochodzi jeszcze problem że mam rozmiar 42, duży biust, szerokie biodra i takie tam . na samą myśl o przymierzaniu robi mi się gorzej
Nie przejmuj sie ja tez chcialabym schudnac, bo juz zaczynam sie martwic ze moj maz mnie przez prog nie da rady przeniesc, oczywiscie przesadzamja mam38/40, nawet jak mierzylam suknie to 38ale wiesz sama nam zawsze cos nie pasuje.Musimy sie zaczaxc tui udzielac bo puchy i nudy na naszym majowym
a przeciez pewnie jest nas sporo

Ps. a to jest moja wymarzona suknia, zakochalam sie w niej
Buziaczki, a waga sie nie przejmuj,Twojemu Tż-owi na pewno baaardzo sie podobasz

Czas edycji: 2007-11-12 o 16:04 Powód: *
Stary 2007-11-12, 20:14   #127
iwusek
Raczkowanie

Widzę, że temat sukienek na topie
Więc wklejam fotkę sukienki, którą wybrałam
Szycie zaczynam dopiero od stycznia wiec jeszcze moge zmienić zdanie hihihi
Piszczie szczerze co o niej sądzicie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienki hani 03.11.2007 048.jpg (56,2 KB, 51 załadowań)

31.05.2008
iwusek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-12, 20:29   #128
hooba
Raczkowanie

Sukieneczki śliczne . Też mi się podobają takie bez ramiączek, ale z moim biustem... to chyba by sięgał kolan
No ale koniec narzekania. Też się zastanawiam co powinnam jeszcze teraz załatwić żeby później nie zostało na ostatnią chwilę.. Trochę się obawiam, bo jestem na dziennych studiach i nie wiem czy przez ślub ich trochę nie zawale, no ale będę kombinować żeby było dobrze. Myślicie że na studiach przysługuje coś takiego jak wolne z powodu ślubu? Mam nadzieję że nikt nie będzie robił problemu jak mnie nie będzie przez dwa tygodnie...
Stary 2007-11-13, 20:20   #129
iwusek
Raczkowanie

Wklejam fotki jeszcze jednej sukienki, bo też mi sie podoba
Jednak nie mogę się na nią zdecydować bo stawiam na wygodę
Poza tym muszę w mojej sukience wskoczyć na motor hihihi
A w tej byłoby to niemozliwe

Może to będzie inspiracja dla was
Czekam na opinie i wasze foteczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienki hani 03.11.2007 023.jpg (111,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienki hani 03.11.2007 025.jpg (66,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sukienki hani 03.11.2007 026.jpg (54,0 KB, 50 załadowań)

31.05.2008
iwusek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-13, 22:22   #130
Gosiaczek 82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwusek Pokaż wiadomość
Wklejam fotki jeszcze jednej sukienki, bo też mi sie podoba
Jednak nie mogę się na nią zdecydować bo stawiam na wygodę
Poza tym muszę w mojej sukience wskoczyć na motor hihihi
A w tej byłoby to niemozliwe

Może to będzie inspiracja dla was
Czekam na opinie i wasze foteczki
ale masz figurkeaz zazdroszcze
suknia pierwsza wedlug mnie ladniejsze(ja lubie takie zwiewne)i na pewno bardziej wygodna, odnosnie drugiej to tyl wyglada jak kuper, nie bardzo mie sie podoba ale to oczywiscie Twoj wybor i kwestia gustu

a Teraz z innej beczki jutro jedziemy po alkohol, nareszcie, po niocach spac nie moglam bo balam sie ze znowu podrozeje....ale my juz mamay zaklepane 140 butelek.
Jeszcze tylko obaczki ale one w sumie moga jeszcze poczekac, chociaz ja wszystko co mozna chcialabym miec zalatwione wczesniej
Suknia bedzie szyta dopiero na ok. miesiac przedtroszke sie boje ale coz Ona wie co robi

Buziaczki

Czas edycji: 2007-11-13 o 22:22 Powód: *
Stary 2007-11-14, 09:16   #131
hooba
Raczkowanie

A mi się podoba ta druga . Śliczna sukienka i super figura

A tak odnośnie tego alkoholu, to ile płacicie za butelkę i jak się to mniej więcej oblicza ile ich trzeba? Jestem kompletnie zielona w takich sprawach
Stary 2007-11-14, 11:28   #132
ulka_j
Raczkowanie

Hej sylusia23. Ja mam 21 lat i 5-letnie doswiadczenie z moim narzeczonym wiec w tym samym wieku zaczelysmy nasze zwiazki My mamy ślub 10-go maja, godzina jeszcze nie ustalona, po Nowym Roku dopiero do kancelarii sie wybieramy, ale chcielibysmu o godz. 15. Sala zalatwiona, kamerzysta, fotograf, orkiestra tez, alkochol jeszcze nie, ale z tym raczej nie bedzie problemu, bierzemy napewno Pana Tadeusza,a Wy jaki?? Suknia mi sie podoba taka jak na zdkeciu tylko nie wiem jak bedzie na mnie wygladala,bo nie chodzilam jeszcze po salonach i nie mierzylam zadnej. W parafii nie mamy duzo do zalatwiania,bo jestesmy z tej samej,wiec nie musimy np wybierac swiadectwa chrztu i bierzmowania.Kursy mamy zrobione.Potem tylko spotkania w poradni rodzinnej i dzien skupienia dla narzeczonych.Boje sie zeby o czyms nie zapomniec, Wy pewnie tez takie obawy macie ale pomyslmy sobie ze za pol roku bedziemy szczesliwymi mezatkami życze powodzenia w dalszych przygotowaniach. Pozdrawiam wszystkie majowe Panny Młode.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (18,8 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez ulka_j
Czas edycji: 2007-11-14 o 12:24
ulka_j jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-14, 12:36   #133
czarymary
Raczkowanie

droga Aniulo nie daj sie glupio wmanewrowac. znam wiele majowych par, ktore stanowia bardzo udane malzenstwa! ja sama biore slub w ostatnia sobote maja - 31. chcialam tydzien wczesniej, ale pomyslelismy, ze moze niektorzy beda chcieli skorzystac z dlugiego weekendu (Boze Cialo) i gdzies sobie pojechac. maj jest pieknym miesiacem - wszystko kwitnie, zaczyna sie robic cieplo i pachnaco. na pewno jesli sie zdecydujecie bedzie wspaniale! trzymam za was kciuki!
czarymary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-14, 16:27   #134
orso
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sylusia23 Pokaż wiadomość
Mogę powiedzieć ,że to kolor ivory(taki delikatny ecru).W czysto białej wygladałam po prostu przeokropnie,serio.Mi nie do twarzy,hehe,może mam za jasną karnacje. Jest jednoczęściowa ,góra to gorset.
Ja tez w czystej bieli zle wygladalam, mysle ze to wlasnie kwestia jasnej karnacji, po prostu widac wtedy tylko olsniewajaca biel, a nie panne mloda.. Zdecydowalam sie na ivory tak jak ty. Moja sukienka tez lezy w salonie i czeka
Ostatnio zaczelismy kurs przedmalzenski, jest naprawde fajnie, bardzo sie z niego ciesze. W ogole to juz tylko 6 miesiecy, niby jeszcze troche, ale na pewno zleci... Juz sie nie moge doczekac
Pozdrawiam wszystkie "majowki"!
orso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-15, 11:32   #135
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
A mi się podoba ta druga . Śliczna sukienka i super figura

A tak odnośnie tego alkoholu, to ile płacicie za butelkę i jak się to mniej więcej oblicza ile ich trzeba? Jestem kompletnie zielona w takich sprawach
Mnie tez się bardziej ta druga podoba
Ja na początku myslałam, że będę miała taką w kształcie litery A czyli rozszerzającą się, ale jak zaczęłam oprzymierzać takie przy ciele, lekkie, bez tych wszystkich gorsetów, halek itp. top stwierdziłąm, że chyba bardziej mi się podobają
Nie mogę się zebrać na kurs przedmałżeński....chciała m teraz to miejsc nie było, a jeszcze bierzmowanie przede mną o mamo.....
truheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-15, 17:52   #136
sylusia23
Przyczajenie

Smile Dot.: Slub w Maju 2008

Jeśli chodzi ulcia o alkohol to my też nie mamy,ale jestem po dwóch weselach sióstr i na obydwu był Maximus i wszystkim smakowało,

jeśli chodzi o wszelkie formalności kościelne to jestem troszki do tyłu ponieważ Rafik nie ma kursu i jeszcze nauki przedmałżeńskie...

a kolorek sukni jest w pożadku,szkoda że nie mam fotki

MAJÓWECZKI...działamy...j uż aż i tylko 6 miesięcy
Stary 2007-11-15, 18:39   #137
hejj
Przyczajenie

właśnie moim zdaniem nie ma znaczenie miesiąć w którym ludzie się pobierają tylko sama inicjatywa)

mam taką prośbę poszukuję piosenki "Niebieska Piosenka" prosze jak ktoś ma niech się odezwie)[/B]
hejj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-15, 21:29   #138
sylusia23
Przyczajenie

Smile

niewiem jak wam ale mi sie strasznie podobają suknie w takim własnie stylu ja sama mam podobną,ale jak sie mówi co człowiek to inny gust

hejj
Ja niestety piosenki nie znam,ale jesli ktoś ma namiar to bardzo chętnie odsłucham

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2007-11-15 o 22:27 Powód: post pod postem
Stary 2007-11-15, 22:29   #139
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hejj Pokaż wiadomość

mam taką prośbę poszukuję piosenki "Niebieska Piosenka" prosze jak ktoś ma niech się odezwie)[/b]
Cytat:
Ja niestety piosenki nie znam,ale jesli ktoś ma namiar to bardzo chętnie odsłucham
Przypominam regulamin

6. Udostępnianie oraz prośba o udostępnianie nielegalnych materiałów objętych ochroną praw autorskich (muzyka, filmy, książki, gry itp..) jest zabronione. Dostęp do źródła takich informacji będzie kasowany, a użytkownik notorycznie łamiący ten regulamin i propagujący tego typu informacje podlega procedurze upomnień i banów;

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-17, 22:06   #140
Gosiaczek 82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Przypominam regulamin

6. Udostępnianie oraz prośba o udostępnianie nielegalnych materiałów objętych ochroną praw autorskich (muzyka, filmy, książki, gry itp..) jest zabronione. Dostęp do źródła takich informacji będzie kasowany, a użytkownik notorycznie łamiący ten regulamin i propagujący tego typu informacje podlega procedurze upomnień i banów;
Marta tak wystraszylas wszystkie wizazanki ze juz sie zadna tu nie pokazezartuje oczywiscie

odpowiedam odnosnie alkoholu kupowalismy w hurtowni bis luksusowa za 16,70 w promocji weselnej, a liczy ise alkoholna jeden dzien 0,5 na goscia, bez znaczenia czy pije czy nie na dwa chyba 0,7.
My mamay dwa ale malo pijace towarzystwo wiec wzielisnmy 0,5 najwyzej tescio pojedzie w niedziele dokupic..
Buziaczki

Czas edycji: 2007-11-17 o 22:06 Powód: *
Stary 2007-11-18, 18:34   #141
hooba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek 82 Pokaż wiadomość

odpowiedam odnosnie alkoholu kupowalismy w hurtowni bis luksusowa za 16,70 w promocji weselnej, a liczy ise alkoholna jeden dzien 0,5 na goscia, bez znaczenia czy pije czy nie na dwa chyba 0,7.
My mamay dwa ale malo pijace towarzystwo wiec wzielisnmy 0,5 najwyzej tescio pojedzie w niedziele dokupic..
Buziaczki
Dzięki za info Ja alkohol to chyba dopiero po nowym roku będę kupować, bo teraz to za bardzo nie mam czasu. U nas też będą dwa dni i raczej goście lubią wypić także trzeba się dobrze zabezpieczyć..
A swoją drogą to nam się zima fajna zrobiła
Stary 2007-11-19, 07:15   #142
Bunny_82
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli chodzi ulcia o alkohol to my też nie mamy,ale jestem po dwóch weselach sióstr i na obydwu był Maximus i wszystkim smakowało,

[...]
ja na swoim weselu tez mialam Maximusa i wszystkim ta wódka smakowała

31.10.2008

Aniołek [*] 12.10.2011 - 16 tc

Bunny_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-19, 08:32   #143
sylusia23
Przyczajenie

fajnietylko nie dowiadywałam sie odnośnie ceny tej wójki w hurtowni,ciekawe ile koszteje,hehe
Stary 2007-11-19, 08:45   #144
Bunny_82
Zadomowienie

Cytat:
fajnietylko nie dowiadywałam sie odnośnie ceny tej wójki w hurtowni,ciekawe ile koszteje,hehe
hmmmm o ile dobrze pamiętam to my za 0,7 litra płaciliśmy niecałe 30 zł

31.10.2008

Aniołek [*] 12.10.2011 - 16 tc

Bunny_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-19, 12:37   #145
sylusia23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Bunny_82 Pokaż wiadomość
hmmmm o ile dobrze pamiętam to my za 0,7 litra płaciliśmy niecałe 30 zł

aha...dzieki,czyli sie opłaca moim zdaniem
Stary 2007-11-19, 12:58   #146
hooba
Raczkowanie

A mam jeszcze takie pytanko. Jak wygląda u Was kwestia tańczenia? Bo przyznam się bez bicia że ja tańczyć nie umiem, mój Tż też nie bardzo, myślicie że jakiś kurs tańca dla narzeczonych (bo widziałam ostatnio jakieś reklamy czegoś takiego) to dobry pomysł? Czy lepiej improwizować ? Przynajmniej się będzie z czego pośmiać później.. Ehh coraz bardziej mi się zaczyna podobać wizja mojego wesela
Stary 2007-11-19, 13:32   #147
truheart
Zakorzenienie

Hooba, kurs tańca to fajna sprawa żeby się nawzajem wyczuć i obczaić wspólny rytm, ale moim zdaniem lepiej wygląda improwizowany pierwszy taniec, gdzie widać uczucie na twarzach młodych niż napięcie spowodowane stresem czy się nie pomylą w swoim wyuczonym tańcu. Byłam na weselu gdzie para młoda uczyła się ponad pół roku na kursie, pierwszy taniec powtarzali do znudzenia, a jak przyszło co do czego to tak się pokopali, że musieli od nowa w połowie zaczynać...
W końcu się zebrałam i zapisałam nas na kurs przedmałżeński, zaczynamy 06.12... jeszcze tylko jutro pojade się zorientować jak z przygotowaniem do bierzmowania
Stary 2007-11-19, 16:41   #148
hooba
Raczkowanie

Mi nawet nie chodzi o pierwszy taniec, ale tak ogólnie żeby ludziom po nogach nie deptać . Pierwszy taniec bedziemy dreptać, bo pioseneczka pewnie bedzie wolna
Stary 2007-11-19, 18:49   #149
tiffi1
Rozeznanie

OOOOOO jak tu sie ruszyło.

U mnie drobne zmiany. To znaczy zaczełam się zastanwaić którego kamerzystę wybrać mam dwóch do wyboru, ale musze pojechać i zobaczyć jak robią folmy. Nie zdecydowałam się jeszcze co do fotografa.
No i pora pomyślec o zaproszeniach.
osttanio wybrałam się na przeglad salonów - czyli sukienek i troche sie rozczarowalam. nic mnie nie urzeklo, a to co chcioalam przymierzyc juz nie bylo tegow salonach kolekcja 2007r. a nowej jeszcze nie ma. No i troche sie martwie bo jednak nic mnie nie urzeklo.
Wybieram sie na targi, mam nadzieje,ze cos bedzie ladnego a do tegow rozsadnej cenie.
zobaczymy
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-20, 08:45   #150
truheart
Zakorzenienie

Tiffi wybierasz się na te targi 1,2.12 w Warszawie? Bo ja się właśnie zastanawiam....nie wiem skąd jesteś, ale ja z Łodzi i obawiam się, że wszyscy wystawcy będą z Wawy tam i i tak nic mi po ich ofercie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości