Dzieci na weselu - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-26, 22:03   #121
pupi19
Raczkowanie

GG do pupi19
Dot.: Dzieci na weselu

U mnie w rodzinie ( jak i znajomi ) jest bardzo dużo dzieci w rożnym wieku i nie wyobrażam sobie jakby mogło by ich zabraknąć na moim ślubie i weselu.

Ślub to impreza gdzie spotyka się cała rodzina gdzie spotyka się wujka czy ciotkę którego nie widziało się parę miesięcy . Podejrzewam ,że tacy właśnie goście na pewno będą chcieli zobaczyć najmłodszych członków rodziny.

Ja postanowiłam ,że zatrudnię jakąś dobra nianię która w pokoju obok sali weselnej będzie zajmowała się dziećmi . Każdy z gości rodzic babcia czy ciotka w każdej chwili będzie mógł zobaczyć co się dzieje z jego pociechą.

Dla dzieci zorganizuję rożne zabawki malowanki lalki klocki itd. aby się nie nudziły.

Zorganizuje tez np. materace dmuchane aby dzieciaczki mogły się położyć spać jak będą zmęczone. A przy okazji jaka to frajda dla tych dzieci spać na dmuchanym materacu w końcu nie należy to do codzienności.

Oczywiście dzieci będą wołane na sale weselną jak będzie tort itd.

W pokoju dla dzieci będzie tez stół z jedzeniem i słodyczami .
pupi19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 21:41   #122
florinka1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pupi19 Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie ( jak i znajomi ) jest bardzo dużo dzieci w rożnym wieku i nie wyobrażam sobie jakby mogło by ich zabraknąć na moim ślubie i weselu.

Ślub to impreza gdzie spotyka się cała rodzina gdzie spotyka się wujka czy ciotkę którego nie widziało się parę miesięcy . Podejrzewam ,że tacy właśnie goście na pewno będą chcieli zobaczyć najmłodszych członków rodziny.

Ja postanowiłam ,że zatrudnię jakąś dobra nianię która w pokoju obok sali weselnej będzie zajmowała się dziećmi . Każdy z gości rodzic babcia czy ciotka w każdej chwili będzie mógł zobaczyć co się dzieje z jego pociechą.

Dla dzieci zorganizuję rożne zabawki malowanki lalki klocki itd. aby się nie nudziły.

Zorganizuje tez np. materace dmuchane aby dzieciaczki mogły się położyć spać jak będą zmęczone. A przy okazji jaka to frajda dla tych dzieci spać na dmuchanym materacu w końcu nie należy to do codzienności.

Oczywiście dzieci będą wołane na sale weselną jak będzie tort itd.

W pokoju dla dzieci będzie tez stół z jedzeniem i słodyczami .

To jest nas dwie. Też wynajmę opiekunkę, która będzie opiekowała się dziećmi w pokoju w którym będą spały. W ten sposób rodzice będą mogli się spokojnie bawić podczas gdy dzieci będą grzecznie spały.
florinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-08, 16:17   #123
xxxSoniaxxx
Raczkowanie

Dziewczyny potrzebuje porady Za 3 tygodnie jest ślub i wesele mojej siostry. Ja będę jej świadkową. Mamy jeszcze 6-letniego brata. To bardzo żywe, ruchliwe dziecko, a przy tym przyzwyczajony jest do tego, że non stop bawi się z kimś, przebywa z kimś, rozmawia, bardzo rzadko sam się sobą zajmuje. Oprócz niego nie będzie na weselu ani jednego dziecka. Wiadomo, że moja siostra podczas wesela nie będzie mogła sie nim zajmowac. Moja mama również będzie musiała zająć się przede wszystkim gośćmi. Ja obiecałam siostrze, że jako świadkowa bede pilnowala, aby wszyscy samotni i nie tylko dobrze sie bawili, a do tego mam jeszcze do obtańcowania swojego TŻ. Poprosilam juz swoją przyjaciółke, aby przypilnowala małego jak juz przywieziemy go do domu na noc. Moja siostra zaproponowała inne rozwiązanie. Chce poprosić ją, żeby przyszła na wesele w charakterze opiekunki dla mojego brata. Czy wypada ją o to prosić? Czy powinnyśmy jej za to zapłacić jeśli się zgodzi? Miała by zapewnione miejsce obok małego, pełne wyżywienie, ale czy ona nie obrazi się że ktoś zaprasza ją na wesele jako opiekunkę do dziecka? Czy wy byście się zgodziły na jej miejscu?
xxxSoniaxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-09, 10:38   #124
Incomprehensible
Rozeznanie

GG do Incomprehensible

Cytat:
Napisane przez xxxSoniaxxx Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje porady Za 3 tygodnie jest ślub i wesele mojej siostry. Ja będę jej świadkową. Mamy jeszcze 6-letniego brata. To bardzo żywe, ruchliwe dziecko, a przy tym przyzwyczajony jest do tego, że non stop bawi się z kimś, przebywa z kimś, rozmawia, bardzo rzadko sam się sobą zajmuje. Oprócz niego nie będzie na weselu ani jednego dziecka. Wiadomo, że moja siostra podczas wesela nie będzie mogła sie nim zajmowac. Moja mama również będzie musiała zająć się przede wszystkim gośćmi. Ja obiecałam siostrze, że jako świadkowa bede pilnowala, aby wszyscy samotni i nie tylko dobrze sie bawili, a do tego mam jeszcze do obtańcowania swojego TŻ. Poprosilam juz swoją przyjaciółke, aby przypilnowala małego jak juz przywieziemy go do domu na noc. Moja siostra zaproponowała inne rozwiązanie. Chce poprosić ją, żeby przyszła na wesele w charakterze opiekunki dla mojego brata. Czy wypada ją o to prosić? Czy powinnyśmy jej za to zapłacić jeśli się zgodzi? Miała by zapewnione miejsce obok małego, pełne wyżywienie, ale czy ona nie obrazi się że ktoś zaprasza ją na wesele jako opiekunkę do dziecka? Czy wy byście się zgodziły na jej miejscu?

Gdybym ja była na jej miejscu to bym się nie zgodziła... chociaż sama nie wiem... dziwna sytuacja, bo inaczej by wyglądało gdyby było więcej dzieci, mogła by wtedy zająć się wszystkimi i wtedy ewentualnie jej zapłacić...

"W życiu chodzi o ludzi, których spotykasz

....i o rzeczy, które z nimi tworzysz."

Incomprehensible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-15, 21:20   #125
eff
Przyczajenie

My zapraszaliśmy na wesele bez dzieci ( pomijając oczywiście bliską rodzinę ). Niestety nikt nie wykazał się taktem - wszyscy przyjdą z dziećmi. Wydawało mi się, że wystarczy nie umieszczać na zaproszeniu wyrażenia " wraz z dziećmi " ale niestety trzeba mówić prosto i wyraźnie bo niektórzy są baaaaardzo niedomyślni...
Pomijając fakt, że nikt mi nie potwierdził swojej obecności - nie dość, że musiałam wisieć kilka godzin na telefonie i pytać każdego czy przyjdzie to jeszcze niektórzy nie umieli się określić i tak na prawdę chyba nadal sami nie wiedzą czy będą... totalny brak szacunku - przecież za to się płaci !
i jeszcze teksty typu... " wiesz my to pewnie nie przyjedziemy ale może nasza córka z jakimś chłopcem ( której nie zapraszałam, nie znam i nie widziałam nigdy na oczy ) przyjedzie " PORAŻKA

poza tym hotel załatwiłam rodzinie z daleka - i oczywiście też mi się dostało, też problemy robią... że małe dzieci... że 800 m do hotelu to daleko.

itd..

Życzę Wam bardziej ogarniętych gości.
Stary 2010-08-16, 07:45   #126
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff Pokaż wiadomość
My zapraszaliśmy na wesele bez dzieci ( pomijając oczywiście bliską rodzinę ). Niestety nikt nie wykazał się taktem - wszyscy przyjdą z dziećmi. Wydawało mi się, że wystarczy nie umieszczać na zaproszeniu wyrażenia " wraz z dziećmi " ale niestety trzeba mówić prosto i wyraźnie bo niektórzy są baaaaardzo niedomyślni...
Pomijając fakt, że nikt mi nie potwierdził swojej obecności - nie dość, że musiałam wisieć kilka godzin na telefonie i pytać każdego czy przyjdzie to jeszcze niektórzy nie umieli się określić i tak na prawdę chyba nadal sami nie wiedzą czy będą... totalny brak szacunku - przecież za to się płaci !
i jeszcze teksty typu... " wiesz my to pewnie nie przyjedziemy ale może nasza córka z jakimś chłopcem ( której nie zapraszałam, nie znam i nie widziałam nigdy na oczy ) przyjedzie " PORAŻKA

poza tym hotel załatwiłam rodzinie z daleka - i oczywiście też mi się dostało, też problemy robią... że małe dzieci... że 800 m do hotelu to daleko.

itd..

Życzę Wam bardziej ogarniętych gości.
chyba im się w głowach poprzewracało!Czasem to ręce opadają.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 08:15   #127
agata_slomka
Wtajemniczenie

ja nie rozumiem gości eff... skoro na zaproszeniu jest napisane
"Małgorzata i Jacek Noewccy" to zaproszeni sją Gosia i Jacek a nie Gosia i jacek w rodziną, dziećmi albo ich pociecha z sympatią.... żałosne z ich strony. Zaproszenie jest imienne... Niedługo to ludzie będą chcieli przyprowadzać swoje psy na wesele, żeby same w domu nie zostawały
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe.

S. Mrożek
agata_slomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-17, 19:17   #128
_vixen_
Zakorzenienie

Ja to się generalnie dziwię ludziom, że chcą na wesele zabierać małe dzieciaki. Zamiast się samemu dobrze bawić, wypić, pojeść, potańczyć, pogadać z dawno niewidzianą rodziną, to się jeszcze z dzieciakami oganiać
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 20:38   #129
deb
Zakorzenienie

Też dziwię się gościom eff, skoro ktoś nie widnieje na zaproszeniu to powinno się to uszanować - przecież sale wynajmuje się na określoną ilość gości a nie teraz nie dość, że przyjadą dzieci to jeszcze ich 'chłopaki' czy dziewczyny...

My aktualnie jesteśmy na etapie przygotowań i tworzenia listy gości. Mamy nieco inny kłopot bo wśród 70 gości znajdzie się 20 dzieci... Nie mam jak z dziećmi nie zapraszać gdyż zapraszam całą rodzinę, w większości z daleka, jeśli dzieci nie uwzględnimy to po prostu nikt nie przyjedzie bo nie będzie ich gdzie i z kim zostawić... Ale też mam dylemat co na przyjęciu z maluchami zrobić gdyż są w przeróżnym wieku od 2 latków po nastolatków ... Więc obawiam się, że dla samych rodziców kłopotliwy będzie przyjazd do nas i opiekowanie się dziećmi i co za tym idzie nie tak udana zabawa, zakończona wcześniej bo wiadomo maluchy się zmęczą i będą chciały iść spać :/
deb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-17, 21:07   #130
agata_slomka
Wtajemniczenie

moje zdanie jest takie. Jeśli te maluchy to kuzyn czy kuzynka, to nie wypada nie zaprosić. Jakby nie patrzeć jest to bliska rodzina. U mnie w rodzinie ja [razem z siostrą] jestem najmłodsza, czyli dzieci moich kuzynów są bardziej moimi równolatkami niż moi kuzyni [przekrój wiekowy od 4 do 21 lat]. Mimo to nie mam zamiaru ich zapraszać z kilku powodów. Najważniejszy z nich to chyba taki, ze jest to dalsza rodzina i jakbym chciała wszystkich zaprosić to wyszłoby takie pokaźne weselicho na ponad 100 osób, a to przecież kosztuje.

Jeśli jest to bliższa rodzina, to zapraszam. Np mam bratanków w wieku rok, 5 i 11 lat. Na miejscu rodziców nie zabierałabym tych najmłodszych, bo jest to duże utrudnienie - małe dziecko nie potrafi samo sobie zorganizować zabawy, więc rodzice zamiast wesela maja przedszkole. Ale sama pamiętam, kiedy jako 10 latka poszłam na wesele kuzyna. Myślę, że jest to ciekawe doświadczenie dla młodego człowieka, więc nastolatki na weselu, wg mnie sa jak najbardziej na plus .
Co do sympatii owych nastolatków. W mojej rodzinie nie jest to jakoś 'unormowane', ale w rodzinie TŻ przyjęło się, że dopiero osoby pełnoletnie są zapraszane z osobami towarzyszącymi i uważam to za sensowne rozwiązanie
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe.

S. Mrożek
Stary 2010-08-17, 21:33   #131
neusia83
Rozeznanie

Ja tydzień temu byłam na ślubie mojej siostry, byłam świadkiem. Na weselu była moja 3 letnia córeczka, była jedynym dzieckiem ( po 1 moja siostra chciała żeby była(niosła obrączki) a po 2 nie miałam jej z kim zostawić) Była z nami do samego końca czyli do 4:00 rano. Ani razu nie zapiszczała, nie zapłakał ok 22 zasnęła u babci na kolanach i położyliśmy ją na dwóch złączonych krzesłach, siedziała przy niej nasza babcia która i tak nie tańczyła bo popuchły jej nogi. po 2 godz. mała obudziła się zażądała założenia butów bo ona "idzie tańczyć". Ja nie żałuje że mała była z nami, świetnie się bawiła, tańczyła i nikomu nie przeszkadzała. Myślę że kwestia czy zabrać dziecko na wesele zależy od wielu czynników. Jeśli Młodzi sobie nie życzą to inna sprawa ale jeśli zależy to od decyzji rodziców to sami przecież wiedzą jakie mają dziecko i czy warto je na taką imprezę zabrać.
neusia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 07:22   #132
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agata_slomka Pokaż wiadomość
moje zdanie jest takie. Jeśli te maluchy to kuzyn czy kuzynka, to nie wypada nie zaprosić. Jakby nie patrzeć jest to bliska rodzina. U mnie w rodzinie ja [razem z siostrą] jestem najmłodsza, czyli dzieci moich kuzynów są bardziej moimi równolatkami niż moi kuzyni [przekrój wiekowy od 4 do 21 lat]. Mimo to nie mam zamiaru ich zapraszać z kilku powodów. Najważniejszy z nich to chyba taki, ze jest to dalsza rodzina i jakbym chciała wszystkich zaprosić to wyszłoby takie pokaźne weselicho na ponad 100 osób, a to przecież kosztuje.

Jeśli jest to bliższa rodzina, to zapraszam. Np mam bratanków w wieku rok, 5 i 11 lat. Na miejscu rodziców nie zabierałabym tych najmłodszych, bo jest to duże utrudnienie - małe dziecko nie potrafi samo sobie zorganizować zabawy, więc rodzice zamiast wesela maja przedszkole. Ale sama pamiętam, kiedy jako 10 latka poszłam na wesele kuzyna. Myślę, że jest to ciekawe doświadczenie dla młodego człowieka, więc nastolatki na weselu, wg mnie sa jak najbardziej na plus .
Co do sympatii owych nastolatków. W mojej rodzinie nie jest to jakoś 'unormowane', ale w rodzinie TŻ przyjęło się, że dopiero osoby pełnoletnie są zapraszane z osobami towarzyszącymi i uważam to za sensowne rozwiązanie
ja też zapraszałam do siebie z osobą towarzyszącą osoby pełnoletnie. Ale spotkałam się z tym że niespełna 16-letnia dziewczyna poczuła się urażona że nie może przyjść z chłopcem. Jej mama wytłumaczyła, że to taki wiek, że co ona sama będzie robić bo to już nie dziecka. Czytając czasem dylematy łóżkowe na intymnie 15,16-latek to chyba faktycznie nie poszłam z duchem czasuale zostałam przy swoim. Nie uważam żeby to był wiek na pojawianie się z osobą towarzyszącą na imprezach rodzinnych. Te osoby powyżej 18 lat dostały oddzielne zaproszenie wypisane również na osobę towarzyszącą natomiast poniżej dopisana była do zaproszenia rodziców np. Małgorzata,Tomasz,Mateusz Kowalscy-wszystko niby jasne, ale ludzi czasem udają że nie rozumieją chyba

Stary 2010-08-20, 15:15   #133
gabi1989
Rozeznanie

pamiętam jak 4 lata temu byłam na weselu, podczas ceremonii chłopiec i dziewczynka (każde z nich miało wtedy po 3 lata) biegali po całym kościele utrudniając księdzu odprawianie ceremonii, niekiedy go zagłuszali
wszyscy wtedy się dziwili jak tak można nie upilnować dzieci (z wyjątkiem ich rodziców i dziadków, którzy patrzyli na te dzieci z ogromną dumą jakie to one są roztropne)
dzieci na wesele- owszem, żeby tylko nie wyglądało to w ten sposób że w kościele wyrpawiają co im się podoba
gabi1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 17:40   #134
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabi1989 Pokaż wiadomość
pamiętam jak 4 lata temu byłam na weselu, podczas ceremonii chłopiec i dziewczynka (każde z nich miało wtedy po 3 lata) biegali po całym kościele utrudniając księdzu odprawianie ceremonii, niekiedy go zagłuszali
wszyscy wtedy się dziwili jak tak można nie upilnować dzieci (z wyjątkiem ich rodziców i dziadków, którzy patrzyli na te dzieci z ogromną dumą jakie to one są roztropne)
dzieci na wesele- owszem, żeby tylko nie wyglądało to w ten sposób że w kościele wyrpawiają co im się podoba
dokładnie!rodzice odpowiadają za swoje dzieci i jeśli nie mogą nad nimi zapanować to powinni to przewidzieć ewentualnie wyprowadzić z kościoła. Ludziom brakuje wyobraźni i taktu. Nie można zakłócać ceremonii!ja jestem za dziećmi na weselu ale coś takiego wyprowadziło by mnie z równowagi.

Stary 2010-08-20, 19:33   #135
cynowa
Raczkowanie

My na weselu będziemy mieli mnóstwo dzieciaków, głównie to siostrzeńcy mojego TŻ.
Młodzież powyżej 18 lat planowaliśmy zapraszać z osobą towarzyszącą na osobnym zaproszeniu, następnie chłopaków w wieku 16 lat z rodzicami (więc pewnie będzie wielka obraza bo każdy ma dziewczynę), następnie dzieciaki 5-13 lat jest ich sporo to wiadomo z rodzicami. Zostaje 2 letnie dziecko, którego nie planowaliśmy liczyć, bo wiadomo, że takie dziecko będzie biegać i do stołu nawet nie dosięgnie i jakie było nasze zdziwienie, kiedy siostra mojego TŻ oburzyła się jak to jej dziecko ma siedzieć na kolanach?Zarządała wręcz także odwiezienia dzieciaka do domu kiedy mu się znudzi! (planujemy autobus o danej godzinie, żeby zabrał wszystkich gości do domu, więc dodatkowy kierowca tylko dla niej to dodatkowy kłopot).Dodam, że chcieliśmy żeby ona była świadkową, ale raczej będę się starała żeby mój TŻ poszukał innego świadka, bo jeszcze będzie cyrk w kościele że mała będzie chciała siedzieć z mamą na środku kościoła.
Dowiedziałam się także, że kuzynostwo moje także planuje przyjść z dzieciakami takimi malutkimi rok-2 latka, nie chcemy tych dzieci uwzględniać wogóle w zaproszeniach, i co dla nich też krzesełko mamy kupować?koszt krzesełka to 200zł.
Mamy wesele na 50 osób, sala też do max 50 osób, więc gdzie te krzesełka dla tych maluchów wsadzić?na sufit?
cynowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 22:33   #136
agata_slomka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynowa Pokaż wiadomość
My na weselu będziemy mieli mnóstwo dzieciaków, głównie to siostrzeńcy mojego TŻ.
Młodzież powyżej 18 lat planowaliśmy zapraszać z osobą towarzyszącą na osobnym zaproszeniu, następnie chłopaków w wieku 16 lat z rodzicami (więc pewnie będzie wielka obraza bo każdy ma dziewczynę), następnie dzieciaki 5-13 lat jest ich sporo to wiadomo z rodzicami. Zostaje 2 letnie dziecko, którego nie planowaliśmy liczyć, bo wiadomo, że takie dziecko będzie biegać i do stołu nawet nie dosięgnie i jakie było nasze zdziwienie, kiedy siostra mojego TŻ oburzyła się jak to jej dziecko ma siedzieć na kolanach?Zarządała wręcz także odwiezienia dzieciaka do domu kiedy mu się znudzi! (planujemy autobus o danej godzinie, żeby zabrał wszystkich gości do domu, więc dodatkowy kierowca tylko dla niej to dodatkowy kłopot).Dodam, że chcieliśmy żeby ona była świadkową, ale raczej będę się starała żeby mój TŻ poszukał innego świadka, bo jeszcze będzie cyrk w kościele że mała będzie chciała siedzieć z mamą na środku kościoła.
Dowiedziałam się także, że kuzynostwo moje także planuje przyjść z dzieciakami takimi malutkimi rok-2 latka, nie chcemy tych dzieci uwzględniać wogóle w zaproszeniach, i co dla nich też krzesełko mamy kupować?koszt krzesełka to 200zł.
Mamy wesele na 50 osób, sala też do max 50 osób, więc gdzie te krzesełka dla tych maluchów wsadzić?na sufit?
jak dla mnie niepoważni są ci ludzie... ciekawe czy sami skłonni byliby zapłacić 200 zł za miejsce dla dziecka, które na dobrą sprawę jeszcze jada przecierane zupki. I co to za obraza, że nie uwzględniacie maluchów? Samo powinni mieć a tyle rozumu, żeby nie zabierać takiego małego dziecka, nawet jakby figurowało na zaproszeniu!

S. Mrożek
Stary 2010-08-21, 09:49   #137
cynowa
Raczkowanie

Jak dla mnie to decyzja rodziców czy takie maluchy biorą czy nie, ale naprawdę nie mam zamiaru płacić takiemu maluchowi za to krzesło, 5tka takich dzieciaków to już 1000zł jest, na dobrą sprawę takie dziecko praktycznie nic nie zje, a jak je chcą zabrać to niech siedzą na kolanach. Będzie plac zabaw, huśtawki, zjeżdżalnie, więc dzieci pewnie tam będą biegać a nie siedzieć za stołem.
Zdenerwowało mnie naprawdę takie oburzenie siostry TŻ o te krzesło, tym bardziej, że oglądałam ostatnio dvd z jej wesela i co?maluch 3 lata siedzi u mamy na kolanach, więc sama nie zapewniła takiemu dziecku stołka a od nas tego żąda, bo jak Amelka będzie chciała siedzieć jak dorosły to co ona zrobi?Masakra jakaś!.
Jak stołek będzie miało jedno małe dziecko to nie wypada żeby inne były na kolanach, a 1000zł to dla nas spory wydatek, dodam, że sami robimy wesele, rodzice nam nie pomagają.
cynowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 18:57   #138
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynowa Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to decyzja rodziców czy takie maluchy biorą czy nie, ale naprawdę nie mam zamiaru płacić takiemu maluchowi za to krzesło, 5tka takich dzieciaków to już 1000zł jest, na dobrą sprawę takie dziecko praktycznie nic nie zje, a jak je chcą zabrać to niech siedzą na kolanach. Będzie plac zabaw, huśtawki, zjeżdżalnie, więc dzieci pewnie tam będą biegać a nie siedzieć za stołem.
Zdenerwowało mnie naprawdę takie oburzenie siostry TŻ o te krzesło, tym bardziej, że oglądałam ostatnio dvd z jej wesela i co?maluch 3 lata siedzi u mamy na kolanach, więc sama nie zapewniła takiemu dziecku stołka a od nas tego żąda, bo jak Amelka będzie chciała siedzieć jak dorosły to co ona zrobi?Masakra jakaś!.
Jak stołek będzie miało jedno małe dziecko to nie wypada żeby inne były na kolanach, a 1000zł to dla nas spory wydatek, dodam, że sami robimy wesele, rodzice nam nie pomagają.
ja to świetnie rozumiem i osobiście to sama bym zaproponowała takie rozwiązanie żeby nie dopłacać za moje dziecko. Bez przesady
Ja nie miałam takiego problemu. bo nie miałam "od talerzyka". Ale może spróbuj dogadać się w restauracji. Naprawdę nie zrozumieją że to tylko dziecko i wystarczy mu krzesełko a nie cała reszta?jeśli nie to trudno-albo bierze na kolana albo wcale.

Stary 2010-08-22, 11:59   #139
neusia83
Rozeznanie

Jak już pisałam wcześniej ja moją małą brałam na wesele siostry ale sama siostrę prosiłam żeby nie płaciła osobno za nią bo będzie u mnie na kolanach a co wielce może zjeść i tak też było mała siedziała na kolanach jadła na moim talerzu. A obsługa restauracji była na tyle miła i wyrozumiała że jak mała zasnęła na kolanach babci to zaproponowali żeby położyć ją na kanapie w recepcji i pan który tam siedzi będzie ją pilnował ale wolałam żeby była na sali wiec złączyli nam krzesła i mała na nich sobie siedziała. Tak wiec macie racje to wszystko zależy od rodziców i od tego jakie mają dzieci.
neusia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 20:07   #140
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

U mnie nie będą zapraszane dzieci. Wiadomo, bratankowie TŻa i moja kuzynka zostaną zaproszeni normalnie, rodzice dostaną zaproszenia z dziećmi, ale nie widzę sensu w zapraszaniu dzieci kuzynostwa. Będzie powiedziane po prostu podczas rozwożenia zaproszeń (większość dostarczymy osobiście), że dziecka na zaproszeniu nie ma, bo nie będzie dla niego osobnego krzesła, ale nie mamy kompletnie nic przeciwko, żeby dzieci zabrali i mieli je na kolankach

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 07:03   #141
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
U mnie nie będą zapraszane dzieci. Wiadomo, bratankowie TŻa i moja kuzynka zostaną zaproszeni normalnie, rodzice dostaną zaproszenia z dziećmi, ale nie widzę sensu w zapraszaniu dzieci kuzynostwa. Będzie powiedziane po prostu podczas rozwożenia zaproszeń (większość dostarczymy osobiście), że dziecka na zaproszeniu nie ma, bo nie będzie dla niego osobnego krzesła, ale nie mamy kompletnie nic przeciwko, żeby dzieci zabrali i mieli je na kolankach
to chyba jest rozsądne rozwiązanie chociaż pewnie tych "poruszonych" nie zabraknie

Stary 2010-08-23, 13:30   #142
asia665
Wtajemniczenie

Hej
U mnie na sali dzieci do lat 4 za darmo, do 12 połowa ceny a od 12 już całość płacimy. Dzieciaków nazbierało się sporo najwięcej tych w przedziale 4-12.
Mam więc pytanko od jakiego wieku zapraszałyście dzieci?? Tzn czy któraś z Was robiła tak że zaprasza tylko osoby od np. 15 roku życia czy 16?? A może to tak głupio określić że jednych zapraszamy a innych nie.?

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 14:48   #143
deb
Zakorzenienie

My będziemy zapraszać wszystkich z dziećmi, inaczej niektórzy mogliby nie przyjechać gdyż nie mieliby gdzie zostawić dziecka (mam rodzinę z daleka). A tak jeśli ktoś będzie miał możliwość to pewnie malucha zostawi czy u babci czy u jakiejś cioci... U nas też uzbierało się troszkę tych dzieci koło 13 na 70 gości...
deb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-13, 19:33   #144
Kalli
Przyczajenie

Nie chcę dzieci na weselu

Ustaliliśmy z TŻ że na nasz ślub i wesele nie będziemy zapraszać dzieci z kilku różnych powodów, m.in dlatego , że uważamy że jest to impreza dla doroslych. Na zaproszeniach zamierzamy wypisać tylko nazwiska osób dorosłych bez dopisków "z rozdziną" lub "z dziećmi". Mam nadzieję, że dla wszystkich będzie zrozumiałe że dzieci nie zostały uwzględnine na liście gości, chociaż biorąc pod uwagę że ludzie często czytają bez zrozumienia lub dopowiadają sobie różne informacje, mam wątpliwości. Pytanie moje jest więc do Was takie: czy uważacie że aby uniknąć nieporozumień powinnam wręczając zaproszenia grzecznie zaznaczyć że impreza jest przewidziana wyłącznie dla dorosłych czy wystarczy sama treść zaproszenia? Nie chcialabym w dzień ślubu zostać zaskoczona przez gromadkę dzieci na sali weselnej.

Dodam, że wesele robimy niewielkie na 60-65 osób i nie chciałabym wykreślać z listy gości swoich przyjaciół żeby znaleźć miejsce dla dzieci. Proszę również nie pisać, że może lepiej się jednak zgodzić na uczestnictwo dzieci bo podjęliśmy już decyzję że ich nie będzie i nie podlega to negocjacjom. Zdaję sobie sprawę również z tego , że niektóre osoby mogą czuć się oburzone moim stanowiskiem, że jak to bez dzieci, że to jakiś obowiązek, bo tak wypada itd. ja uważam że Para Młoda, która organizuje przyjęcie weselne ma prawo urządzić je według własnej wizji. Z góry dziękuję jeśli zechcecie podzielić się ze mną swoimi opiniami na ten temat.
Kalli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 19:55   #145
Ona_87
Raczkowanie

Dot.: Nie chcę dzieci na weselu

Uważam, że jeśli już się kogoś zaprasza to z całą rodziną i takie zaznaczanie, że nie życzymy sobie dzieci jest niegrzeczne - ale to tylko moje zdanie.
A Tobie, Autorko nie pozostaje nic innego jak przy wręczaniu zaproszeń jednocześnie wyjaśnić tą kwestię, żeby później nie było żadnych nieporozumień.

razem od 22.08.2007
Ona_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 20:00   #146
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

A ja mam podobne zdanie co autorka wątki i też nie chcemy mieć na weselu dzieci. Może dla niektórych to jest słodkie ale ja nie chciałabym żeby przy pierwszym tańcu po parkiecie biegały dzieciaki, niszczyły dekoracje czy płakały. Poza tym rodzice też się przy tym wszystkim nie pobawią więc albo dzieci zostana z babciami albo mogą odmówić przyjścia. I na zaproszeniach będą wymienieni tylko dorośli a przy okazji wręczania zaproszeń też to nadmienimy. I nie widę w tym nic nie stosownego. Nie raz na wesela zapraszani byli tylko mio rodzice.

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg

Edytowane przez the rock
Czas edycji: 2010-09-13 o 20:01
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 20:01   #147
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja myślę, że powinniście powiedzieć o tym przy wreczaniu zaproszeń i wytłumaczyć dlaczego
My też robimy małe wesele i na liśie mamy może ze trójkę dzieci do lat 3 które będą chyba, że ich rodzice zdecydują inaczej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 20:08   #148
takaya
Zakorzenienie

My też nie chcemy dzieci na weselu, z wielu powodów. Jak my miałam 13lat i mniej tez zostawałam w domu z rodzeństwem gdy rodzice jechali na wesele do kuzynki. Wręczając zaproszenia zamierzam informować rodzinę i znajomych, że sala nie jest przystosowana do tego by dzieci mogły się tam bawić i nie jest ogrodzona więc jak wyjdą z budynku mogą zawędrować wszędzie .Będziemy prosić by ich ze sobą nie zabierali. Też uwazam, ze wesele nie jest dla dzieci. Wynudzą się tylko na maxa i przed północą marudzą rodzicom, którzy chcieliby się pobawić jak inni.
Jasno ustaliliśmy poniżej 16go roku życia dzieciarnia zostaje w domu

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2010-09-13 o 20:09
takaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 20:12   #149
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
A ja mam podobne zdanie co autorka wątki i też nie chcemy mieć na weselu dzieci. Może dla niektórych to jest słodkie ale ja nie chciałabym żeby przy pierwszym tańcu po parkiecie biegały dzieciaki, niszczyły dekoracje czy płakały. Poza tym rodzice też się przy tym wszystkim nie pobawią więc albo dzieci zostana z babciami albo mogą odmówić przyjścia. I na zaproszeniach będą wymienieni tylko dorośli a przy okazji wręczania zaproszeń też to nadmienimy. I nie widę w tym nic nie stosownego. Nie raz na wesela zapraszani byli tylko mio rodzice.

to co Ty za dzieci masz w rodzinie

a co do wątku. nie wiem jak masz się zachować, bo pierwszy raz spotykam się z czym takim.
alufa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-13, 20:15   #150
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Musicie w takim razie poza wręczeniem zaproszeń z nazwiskami tylko dorosłych jasno powiedzieć, że robicie wesele bez udziału dzieci i już w przeciwnym wypadku (znam taki przypadek) ludzie nie zobaczą nic dziwnego i przyjdą z dziećmi. Potem są problemy bo miejsc brakuje bo nagle przyszła dziesiątak dzieci rodzice usadzili ich obok siebie i inni nie mają gdzie siedzieć...

My też mieliśmy taki pomysł, ze względu na ilość gości, chcieliśmy małe wesele, ale w końcu zaprosiliśmy dzieci. Plan był taki, ze dodatkowo rodzice rozpuszczą wieść po rodzinie, że wesele jest be dzieci..
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości