Giertych masakruje listę lektur. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-06-01, 20:48   #121
natii4
Zakorzenienie

Dot.: Giertych masakruje listę lektur.

Cytat:
Napisane przez nebraska Pokaż wiadomość
No cóż, skoro tak twierdzą sami wykładowcy UAMu, to nie śmiem polemizować
Heh Moi rozmówcy to nie był cała kadra W trakcie rozmowy doszliśmy do wniosku,że uczniowie nie lubią czytać długich opisów,a jeżeli książka cała jest w taki sposób stworzona, to nie jest łatwą lekturą.
Ja twórczość Kapuścińskiego znam i szanuję,ale uważam,że Cesarz to jest najtrudniejsza jego książka i niestety może się zdażyć tak,że jeżeli uczniowie zmierzą się z niełatwym w czytaniu Cesarzem to zdrażą się do całej twórczości pisarza. Myślę,że Heban czy np. Podróże z Herodotem byłyby 1000 razy lepszą lekturą szkolną niż Cesarz.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 11:15   #122
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natii4 Pokaż wiadomość
Heh Moi rozmówcy to nie był cała kadra W trakcie rozmowy doszliśmy do wniosku,że uczniowie nie lubią czytać długich opisów,a jeżeli książka cała jest w taki sposób stworzona, to nie jest łatwą lekturą.
Ja twórczość Kapuścińskiego znam i szanuję,ale uważam,że Cesarz to jest najtrudniejsza jego książka i niestety może się zdażyć tak,że jeżeli uczniowie zmierzą się z niełatwym w czytaniu Cesarzem to zdrażą się do całej twórczości pisarza. Myślę,że Heban czy np. Podróże z Herodotem byłyby 1000 razy lepszą lekturą szkolną niż Cesarz.

No zobaczymy, jestem jednak dobrej myśli.
Natomiast na rzeczy trudne do przebrnięcia wyglądają mi książki Dobraczyńskiego (oczywiście tematyka chrześcijańska). Nie czytałam wprawdzie, może któraś z Was coś zna?

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 11:26   #123
pink69
Zakorzenienie

Ciekawe jak zrozumiec np pozytywizm bez tych lektur?!
Szlag mnie trafia.
Zamiast tego encykliki Jana Pawła II.
W końcu katolicki kraj mamy,nie?

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 11:39   #124
agutek1984
Raczkowanie

wiecie co?? Mam ochote spalic na stosie Giertycha... tak w ramie wymiany za książki które wykreślił...
Dobrze ze maturę mam juz dawno za sobą, ale jak pomyslę o moich nie narodzonych jeszcze dzieciach to płakać mi się chce...
Mam nadzieję ze zanim pójdą do szkoły śladu po romanie nie bedzie.
Załamka po prostu
Paradoksalnie Giertych chce "upupić" polskie szkolnictwo, ciekawe czy zdaje sobie z tego sprawę???

Edytowane przez agutek1984
Czas edycji: 2007-06-02 o 11:45 Powód: nasunięcie się refleksji...
agutek1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-02, 19:22   #125
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

nie rozumiem tego co ostatnio dzieje się w polityce. teraz już nawet nie próbuję zrozumieć ale nie o tym chciałam tutaj pisać.

to co zrobił Giertych teraz, to uważam, za totalne przegięcie. ze 'spisu ksiąg zakazanych' (bo tak mi się to teraz kojarzy, wybaczcie) przeczytałam praktycznie wszystko. uważam, że to były najciekawsze lektury jakie czytałam w liceum.

keidy powiedzieliśmy o tym naszej polonistce, myślała, że to kolejny głupi żart. kiedy wreszcie doszło do niej, że to kolejny świetny rządowy pomysł zrobiła taką minę "". po czym dodała - "my i tak omówimy wszystko to co zostało wyrzucone z kanonu". nie powiem, cieszy mnie to

a gdyby nawet coś zostało pominięte, to sama przeczytam, bo lubię.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-07, 09:32   #126
LoLcIa123
Zakorzenienie

Nie zauważyłam wątku,a chciałam powiedzieć,że za każdym razem kiedy słysze o nowych pomysłach Giertycha mam ochote zrobić mu tu;
http://poszkole.pl/gry/11,gra,1238.html

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-07, 15:00   #127
badzia987
Wtajemniczenie

A ja się ciesze że wywala Ferdydurke- po dzisiejszy dzień nie wiem o co tam chodziło. Strata czasu na czytanie czegoś takiego co pamiętam że kończy się "a kto czytał ten trąba".
A Szewców przeczytałam bodajże jedną trzecią i też nie wiem po kiego ta lektura jest w spisie lektur obowiązkowych. Kiepsko się to czyta. Nie wiadomo po co.

No z innym światem to inna sprawa. To akurat bym zostawiła.
Pozdrawiam.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-07, 16:08   #128
dariazzz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
A ja się ciesze że wywala Ferdydurke- po dzisiejszy dzień nie wiem o co tam chodziło. Strata czasu na czytanie czegoś takiego co pamiętam że kończy się "a kto czytał ten trąba".
A Szewców przeczytałam bodajże jedną trzecią i też nie wiem po kiego ta lektura jest w spisie lektur obowiązkowych. Kiepsko się to czyta. Nie wiadomo po co.

No z innym światem to inna sprawa. To akurat bym zostawiła.
Pozdrawiam.
Nie przejmuj się, Giertych też nie wie...
dariazzz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-10, 18:20   #129
sweetashoney
Rozeznanie

Każdy jego pomysł jest beznadziejny a oto kolejny genialny pomysł pana G :/ Eh żałosny jest i tyle
sweetashoney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-06-10, 19:33   #130
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez dariazzz Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się, Giertych też nie wie...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości