![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Giertych masakruje listę lektur.
Cytat:
![]() ![]() Ja twórczość Kapuścińskiego znam i szanuję,ale uważam,że Cesarz to jest najtrudniejsza jego książka i niestety może się zdażyć tak,że jeżeli uczniowie zmierzą się z niełatwym w czytaniu Cesarzem to zdrażą się do całej twórczości pisarza. Myślę,że Heban czy np. Podróże z Herodotem byłyby 1000 razy lepszą lekturą szkolną niż Cesarz.
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No zobaczymy, jestem jednak dobrej myśli. Natomiast na rzeczy trudne do przebrnięcia wyglądają mi książki Dobraczyńskiego (oczywiście tematyka chrześcijańska). Nie czytałam wprawdzie, może któraś z Was coś zna? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak zrozumiec np pozytywizm bez tych lektur?!
Szlag mnie trafia. Zamiast tego encykliki Jana Pawła II. W końcu katolicki kraj mamy,nie? ![]()
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
wiecie co?? Mam ochote spalic na stosie Giertycha... tak w ramie wymiany za książki które wykreślił...
Dobrze ze maturę mam juz dawno za sobą, ale jak pomyslę o moich nie narodzonych jeszcze dzieciach to płakać mi się chce... Mam nadzieję ze zanim pójdą do szkoły śladu po romanie nie bedzie. Załamka po prostu Paradoksalnie Giertych chce "upupić" polskie szkolnictwo, ciekawe czy zdaje sobie z tego sprawę??? Edytowane przez agutek1984 Czas edycji: 2007-06-02 o 11:45 Powód: nasunięcie się refleksji... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
nie rozumiem tego co ostatnio dzieje się w polityce. teraz już nawet nie próbuję zrozumieć ale nie o tym chciałam tutaj pisać.
to co zrobił Giertych teraz, to uważam, za totalne przegięcie. ze 'spisu ksiąg zakazanych' (bo tak mi się to teraz kojarzy, wybaczcie) przeczytałam praktycznie wszystko. uważam, że to były najciekawsze lektury jakie czytałam w liceum. ![]() keidy powiedzieliśmy o tym naszej polonistce, myślała, że to kolejny głupi żart. kiedy wreszcie doszło do niej, że to kolejny świetny rządowy pomysł zrobiła taką minę " ![]() ![]() a gdyby nawet coś zostało pominięte, to sama przeczytam, bo lubię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Nie zauważyłam wątku,a chciałam powiedzieć,że za każdym razem kiedy słysze o nowych pomysłach Giertycha mam ochote zrobić mu tu;
http://poszkole.pl/gry/11,gra,1238.html
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
A ja się ciesze że wywala Ferdydurke- po dzisiejszy dzień nie wiem o co tam chodziło. Strata czasu na czytanie czegoś takiego co pamiętam że kończy się "a kto czytał ten trąba".
A Szewców przeczytałam bodajże jedną trzecią i też nie wiem po kiego ta lektura jest w spisie lektur obowiązkowych. Kiepsko się to czyta. Nie wiadomo po co. No z innym światem to inna sprawa. To akurat bym zostawiła. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Każdy jego pomysł jest beznadziejny a oto kolejny genialny pomysł pana G :/ Eh żałosny jest i tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Wiedźma
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.