![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Bodzio - opinie o meblach, dodatkach ...
Mam mieszane uczucia co do mebli z bodzio. Z jednej strony kupilam ekstra komode i szafe i sa po prostu niezniszczalne
![]() ![]() Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2017-03-01 o 20:07 Powód: ukryty link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Jestem od jakiegoś już czasu pracownikiem Bodzia i coś wam powiemâŚ
Produkcja mebla jednak kosztuje i każdy producent na czymś stara się oszczędzić. Bodzio jednak nie oszczędza na płycie jak Ikea. Nie ma tu żadnych komórkowych rozwiązań i plastra miodu więc meble nie załamują się jak w Ikei. Nie są też zrobione z cienkiej płyty. Gęstość prasowania dorównuje gęstości mebli Black Red White (szczególnie że ci drudzy produkują dziś meble znacznie gorszej jakości niż kiedyś). Wiem bo sprzedawałem i montowałem meble BRW przez kilka lat (Forte zresztą też przez ok rok czasu). I proszę porównać teraz cenę mebli Bodzio do ceny mebli BRW. Ceny Mebli Bodzio są niższe nawet od najtańszego systemu BRW czyli TipTop posiadającego plastikowe prowadnice które były bardzo często reklamowane (Bodzio posiada metalowe). Zatem porównajmy: Biurko z szufladką Bodzio 85zł a TipTop 159, komoda 4 szufladowa Bodzio 210zł a jej połowa w systemie TipTop za 249zł. Podobnie szafa 92x192cm w Bodziu to koszt 353zł a TipTop 67x183cm 399zł. Za ta cenę naprawdę ciężko kupić coś lepszego. To samo tyczy się mebli lakierowanych. Biała lakierowana komoda 4 szufladowa to koszt zaledwie 326zł. I teraz porównajcie sobie cenę z lakierowanymi meblami BRW. Więc o czym tu mówić i czego oczekiwać? Za tą cenę meble Bodzia sa naprawdę solidne a do tego posiadają regulowane nóżki co nawet w BRW nie jest standardem. Nie dziwcie się jednak że są w większej części składane na kołki zamiast na konfirmaty ani że są pakowane tak jak są bo gdzieś przy tych cenach trzeba przyoszczędzić. A jeśli meble przyjadą do was uszkodzone to fakt macie pecha jednak porównując do BRW: Bodzio wymienia bez łaski, nawet szyby i czeka się tylko 3 dni zamiast nawet 2 tygodni. Co więcej kupując meble macie prawdziwe raty 0% i transport mebli gratis przy zakupie już za 500zł a cokolwiek byście nie zamówili macie albo na miejscu albo czekacie max 3-4 dni robocze. Także zgadzam się lamentami. Bodzio ma swoje wady, jednak w porównaniu do konkurencji wypada bardzo dobrze szczególnie za tą ceną mebli. Oczywiście znajdą się też tacy co za tę kwotę oczekują Bóg wie czego. Powiem im wtedy: idźcie do Biedronki, Lidla czy Jiska. Tam dopiero sprzedają dobre meble ![]() @ankaa31 - jak na jedna firme to wybór jest ok jednak nie powiedział bym że wybór tapicerki jest spory. Jest tez nikły wybór tkanin i kolorów co podyktowane jest ograniczeniem kosztów produkcji oraz cenami docelowymi dla klientów. @mateusz27 - j.w. Uciążliwy jest montaż wtedy gdy nie umie sie tego robić. np nastawia wkrętarkę na tak duże obroty że śrubki się przekręcają. Zreszta wkrętarka do Bodzio? U nas większośc na klej a tych kilka śrubek to można wkrętakiem przykręcić i ma sie pewność że sie nie przekręciło zbytnio. nóżki można potraktowac klejem. Te nóżki to i tak wyższy standard niż meble BRW które sa 2 razy droższe. Reszty nie chce mi sie nawet czytać. ewa17117 - 30 letni segment wytrzymał 30 lat bo był tworzony 30 lat temu a nie w dzisiejszych czasach. Uchwyty inne niż w sklepie?? Łóżka maja ten problem że muszą wytrzymywać wiele więcej niż inne meble i nie mówie tu nawet o figlaszkach ale o czasem 300 kilo. W BRW też były czasem różne tego typu sprawy. Wszystko da sie zepsuć. Vixen - grzesia rzadziej niż inne meble (przynajmniej na moim salonie) mimo że najtańszy. Automnale - do spania to akurat obecnie najlepiej łóżko Grenadę z materacem brać, potem sofke Afrodytę (sprężyny bonelowe a nie jak u innych producentów sama pianka lub sp faliste) a następnie narożnik Judyta. Najczęściej jednak schodzą wersalki Bajki kaledonia - bo to sa ceny ze stelażem i materacem a łóżka sa tapicerowane i z pojemnikiem ![]() ![]() Zawiedzon -(witam pana z opineo) Teraz mamy ciut lepsza okleinę a jesli padło na pana to można użyć żelazka i sie doklei (tylko z głową) lukaszmik - to oczywiste oszczerstwo. nawet nie będę komentował suska_magda - tak może być. Tym bardziej że łóżko Grenada 160x200 z pojemnikiem,wkładem podtrzymującym materac i materacem to koszt aktualnie 945zł. Edytowane przez TakiTamTipTop Czas edycji: 2017-03-15 o 07:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
Jak dla mnie kupowanie mebli w tych wszystkich masowych sklepach typu Bodzio, Ikea itd. wcale nie jest dobrym wyborem. Wielokrotnie zawiodłam się już na takim wyposażeniu, dlatego wolę korzystać z pomocy firmy xxx, która znajduje się w Łodzi, w sumie całkiem niedaleko mnie. Dlatego jeśli będę w przyszłości kupowała jeszcze jakieś meble, szczególnie kuchenne, czy gabinetowe, to wybiorę właśnie ten sklep. Czasami warto zaufać mniej przereklamowanym salonom meblowym.
![]() Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2017-03-15 o 21:06 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Jakość jest przeciętna, jak we wszystkich sieciówkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
Hej, meble Bodzio ładne ale jakościowo słabo ...
ostatnio kupiłam w agacie naprawdę super, ale cena kosmos, szafa przesuwna z lustrem xxx wejdz i zobacz jakościowo super cena. ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2017-05-29 o 13:30 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.