![]() |
#121 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Obsesja na punkcie włosów :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() hehe ja tez jak koleżanka wyżej planuję zakup nawilżacza ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
ja tez mam obsesje na punkcie wlosow, zawsze wszyscy w rodzinie a szczegolnie na ipmrezach rodzinnych sie ze mnie smieja i opowiadaja sobie co ostanio znow nowego wymyslilam
![]()
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie Włosomaniaczki
![]() Powiem jak na spotkaniu AA Cześć nazywam się Emilka... i jestem włosomaniaczką ![]() ![]() A co gorsza jestem z tego dumna! A to moje "tajna broń": - pokrzywa - w tabletka, herbatce, w towarzystwie skrzypu lub samotnie - WAX - używałam polskiego i zagranicznego - Kallos, Serical, Crema al latte (Mleczna odżywka kremowa do włosów) - Pollena-Malwa, Gloria, Emulsja do włosów - szampon dla dzieci Johnson's Baby, No More Tears Shampoo (Szampon - jedwab Joanna - Bellissa - GLISSKUR Ekpresowa odzywka regenerująca ułatwiający rozczesywanie) ...i jeszcze parę odzywek, szamponów i maseczek ![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Wita Was kolejna mająca obsesje na punkcie włosów ![]() ![]()
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Eowino 1818 herbatki w jakich ilościach popijasz?? bo ja właśnie zaczęłam robić napary z aptecznej mieszanki. Na pudełku jest napisane że 4 kubki dziennie... I po jakim czasie widać ze zioło działa??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy masz taką samą herbatkę. Moja to Pokrzywa Fix Herbapol. Herbatka z pokrzywy docelowo jest podawana w łagodnych stanach zapalnych dróg moczowych. Dawka opisana na pudełku dotyczy stosowania tej herbatki do leczenia tego. W klupie PP piszą dziewczyny aby pić 1-2 razy dziennie. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=226323 Ja głownie pije ją raz dziennie, tylko czasem z dwóch torebek zaparzam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
A moja herbata to: US PHARMACIA RECEPTURY NATURY
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
właśnie siedzę z masażerem do włosów na głowie, kubek pokrzywy stoi obok i podsumowuję kolekcję moich szamponów do mycia bo dziś kurier przywiózł mi NISM FASt i tylko nim zamierzam teraz myć włoski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj Nisim dzis powinien do mnie dotrzec ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
no dobra, to ja tez się przyznam.. chyba bardziej sama przed sobą. Jestem włosomaniaczką. Totalną. Dzien bez myślenia o włosach, to dzien stracony. Prawie codziennie odwiedzam drogerię i czytam sobie skłądy, buszuje po necie w poszukiwaniu nowinek i cud specyfików. Moja półka ugina się od ilosci kosmetyków. Na pytanie meza, czy nie moge miec dwóch odzywek i szamponu, dosłownie warknełam:zgłupiałes? każda do czegos innego słuzy, nie moge ich tak zwyczajnie wyrzucic. Takze bez przewry cos wcieram, nakąłdam, masuję i popijam czy łykam.
Moje maniactwo siega tak daleko, ze prawie codziennie robie włosom zdjęcia i kataloguje. Sprawdzam jaks ie zmieniały z miesiaca na miesiac. Potrafie stac godiznami przed lustrem z nozyczkami i obcinac włos po włosku. Wiecej jajek z lodówki idzie na włosy niz do brzucha.. O i jeszcze to- leze wieczorem, nie moge zasnac, to o czym mysle..? że mam idealne włosy do pasa ![]()
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Ale Mysia, wizualizacje są bardzo pomocne!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale jakoś wlosy nie szczegolnie sie od tego zmieniały na lepsze. Edytowane przez Asik_ Czas edycji: 2011-03-07 o 23:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
o to i ja sie melduję. mam pełne półki odżywek które uginają się pod ich ciężarem, uwielbiam maseczki samorobione, codziennie myślę co by tu kupić, ile jeszcze zapuścić, czy obciąć. mam prócz tego 16 odżywek do psikania, 8 szamponów, 22 zwykłe odżywki i całą kolekcję waxów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Konto usunięte
|
To temat idealny dla mnie.
Miałam piękne włosy za biust, zniszczyłam je, teraz powracam do dawnej długości, zostało mi jakieś 7 cm. Moja głupia obsesja polega na tym, że oglądam je kilkanaście razy dziennie i sprawdzam, czy cokolwiek urosły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Moja obsesja trochę oslabla odkąd zaszlam w ciążę. Farbowalam "tylko" kilka razy,u fryzjera byłam tylko 2 razy. Poprawił mi się stan włosów chyba przez hormony, zaczęłam używać tylko pokrzywowego szamponu i znalazłam odżywkę idealną
![]() ![]()
![]() |
#137 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
Nie mam obsesji. Owszem, zapuściłam naturalne, ale moje włosy lubią minimalizm. Żadnego olejowania, nadmiaru masek, psikadeł - niczego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
Moje też lubią minimalizm i staram im się nie fundować zbyt wielu tego typu atrakcji, bo to nie kończy się niczym innym niż okropnym przyklapem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Nivea Long Repair - dla mnie strzał w 10, jedyna, która dyscyplinuje moje włosy i wystarczy że nałożę ją na krótko, 2-max 5 minut i działa super, ale zdaję sobie sprawę że nie każdemu może pasować.
[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5308397 2]Moje też lubią minimalizm i staram im się nie fundować zbyt wielu tego typu atrakcji, bo to nie kończy się niczym innym niż okropnym przyklapem[/QUOTE] Dokładnie, ja też ograniczyłam zabiegi i włosy mają się dobrze ![]()
![]() |
#141 |
BAN stały
|
Też chętnie wypielęgnowałabym włosy. Ale pomimo tego, że naprawdę o nie dbam (olejuje co jakiś czas, staram sięnie używać za mocnych szamponów), odżywki bez sylikonów, bez parabenów a moje włosy suche, kołtuny pomimo odżywki, rozdwojone włosy z przodu. Nie wiem co robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
tak czytam ten wątek i przypominam sobie jak ja też szalałam na punkcie moich włosów, cuda wianki , maski odzywki, farby rozjaśnianie witaminki i inne... to była masakra tyle pieniędzy szło w kanał, bo lubiłam zmiany i często zmieniałam a to uczesanie kolor czy długość. Niestety włosy lubią minimalizm i naturalność, nie prostujmy ich zatem na siłę jeśli mamy kręcone (a jeżeli już musimy to znajdźmy najkorzystniejsze rozwiązanie np.keratynowe prostowanie raz na jakiś czas i zdrowo) wiele "magicznych"odzywek/masek świetnie reklamowanych tylko stwarza pozory daje złudzenie że włosy są zdrowe. Trzeba po prostu zostawić je w spokoju, obcinać zawsze ostrymi nożyczkami uważać jak się je farbuje(nie nakładamy resztki farby na całość aby odświeżać kolor ale tylko na odrost) itd...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
BAN stały
|
Ja ma mbardzo cienkie włosy, który się rozdwajają...łatwo mówić, zeby zostawić je w spokoju...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
Moje włosy kochają silikony i nie wyobrażam sobie pielęgnacji bez tych złośników
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
khloe zgadzam się z Tobą włosy się bardzo szybko przyzwyczajają, np. wspaniały Aussie włosy są jak od manekina piękne błyszczące, miękkie, lejące ale odstawmy ją i zobaczcie co będzie się dziać :P Ja postawiłam na prosowanie keratynowe i używam teraz Joanny z keratyną bez SLS ogólnie proponuje Wam spróbować Joanny z keratyną (czarne eleganckie opakowania) bardzo dobrze sprawują się na włosach robią dobra robotę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
No ale jak używacie silikonów to nie ma sensu wtedy olejowac :P bo nie ma jak dotrzeć do włosa te dobro z oleju. Ja była na weekend u rodziców. Teraz właśnie bardzo rzadko używam silikonów. Użyłam odzywki mojej mamy (Dove do włosów wypadających)...coś strasznego. Zaczęły mi latać wokół głowy, elektryzować się. siano . No po prostu tragedia. nie wiem więc do końca czy warto powracać...do silikonów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Czemu bzdura? Myślisz, ze oblepione sylikonem włosy przepuszczą składniki odżywcze? Nie mówię oczywiście o sylikonach rozpuszczalnych w wodzie. Tylko tych które wymagają silnych detergentów do zmycia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Ja kocham silikonowe odżywki za połysk, jaki dają i za ułatwianie rozczesywania.
Ale w ostatnich miesiącach nie używałam żadnych odżywek, a i tak włosy miałam gładkie i błyszczące, więc, jak widać, wcześniejsze stosowanie silikonów krzywdy żadnej im nie zrobiło.
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2015-11-09 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.