Obsesja na punkcie włosów :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-01, 17:33   #121
adriianka
Raczkowanie

Dot.: Obsesja na punkcie włosów :)

Cytat:
Napisane przez puncia Pokaż wiadomość
O dziewczyny to może powiecie mi czy prostownica to bardzo niszczy włosy czy nie? Bo ja bardzo chciałabym sobie jakąś sprawić, ale nie wiem jak to się może odbić na zdrowiu moich włosów. Kurcze a tak mi się podobają takie sprężyste włoski. A jakie prostownice polecacie? Jakich używacie? Dodam jeszcze, że mam dosyć cienkie włosy jeśli to ma jakieś znaczenie?
Kochana ja też mam cienkie delikatne włosy i prostowałam (z tego co wiem najlepszą prostownice na rynku) prostowałam- bo na szczęście mogę to napisać w czasie przeszłym. Jestem włosomaniaczką i mojej łazience są wszytskie możliwe kosmetyki: profesjonalne, tanie, kallosy, robie maski z jajek, wella, loreal, farouk, jedwabie, odżywki do farbowanych, una, kloran tabletki, szampon, nawi,lżanie co miesiąc u fryzjera, kremy bez spłukiwania... i mogła bym tak wymieniać.. ale co do tej prostwonicy: już 1,5 miesiąca nie prostuję bo jak oglądam zdjęcia jeszcze z czasów kiedy nie miałam prostownicy to mi się wyć chce!!! długi zdrowe! a wczoraj byłam u fryzjera obciąć i bo od kiedy ich nie mećze to widać jak są porozdwajane. Zapuszczam- i stiwrdziałm ze nie uda mi się to z moim farugoskim żelaskiem. także sie jeszcze 10 razy zastanów zanim wpadniesz w nałóg prostownicowy lepiej od czasu do czasu i kup sobie porządny krem przed wysoką temp

hehe ja tez jak koleżanka wyżej planuję zakup nawilżacza

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
tez jestem wlosomaniaczka i jestem z tego dumna

uzywam WAXA, NERILU, SKRZYPOVITY, OLEJKU RYCYNOWEGO, OLEJKU KOKOSOWEGO
o kurczę myjesz nerilem włosy?? a możesz mi powiedzieć czy dla tego ze Ci wypadają? czy tak po prostu?? i czy mocnej zaczęły Ci wypadać gdy już nim zaczęłaś kurację? bo mi lecą włoaski ale się boję ze mocnje zazną wypadać jak bedę myć Nerilem. A już tak się długo zastanawiam na dnim...
adriianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 17:48   #122
Emilcia_1616
Zakorzenienie

ja tez mam obsesje na punkcie wlosow, zawsze wszyscy w rodzinie a szczegolnie na ipmrezach rodzinnych sie ze mnie smieja i opowiadaja sobie co ostanio znow nowego wymyslilam rodzice smieja sie ze wlosy mi wypadna niedlugo, ale mysle ze dbam o nie chcociaz na mje eksperymenty na glowie powinnam dbac bardziej
Stary 2009-09-01, 19:06   #123
Eowina1818
Wtajemniczenie

Witam wszystkie Włosomaniaczki

Powiem jak na spotkaniu AA
Cześć nazywam się Emilka... i jestem włosomaniaczką Całą gębą, duszą i każdym włosem
A co gorsza jestem z tego dumna!

A to moje "tajna broń":
- pokrzywa - w tabletka, herbatce, w towarzystwie skrzypu lub samotnie
- WAX - używałam polskiego i zagranicznego
- Kallos, Serical, Crema al latte (Mleczna odżywka kremowa do włosów)
- Pollena-Malwa, Gloria, Emulsja do włosów

- szampon dla dzieci Johnson's Baby, No More Tears Shampoo (Szampon
- jedwab Joanna
- Bellissa
- GLISSKUR Ekpresowa odzywka regenerująca
ułatwiający rozczesywanie)
...i jeszcze parę odzywek, szamponów i maseczek

Zapraszam na bloga:
http://eowinymakijaze.blogspot.com/
Eowina1818 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-02, 09:56   #124
asiulka123
Zakorzenienie

Hej,
Wita Was kolejna mająca obsesje na punkcie włosów Cała ta mania zaczęła się właśnie pod wpływem Wizażu. Szampony i odżywki to moje ulubione produkty kosmetyczne, które dobieram starannie- czytam składy Unikam silikonów i alkoholu. Do fryzjera chodzę, kiedy czuję potrzebę. Czasem co miesiąc, dwa, zdarzało się nawet raz na 6 miesięcy. Od niedawna myję włosy ziołowymi szamponami.

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-02, 10:38   #125
adriianka
Raczkowanie

Eowino 1818 herbatki w jakich ilościach popijasz?? bo ja właśnie zaczęłam robić napary z aptecznej mieszanki. Na pudełku jest napisane że 4 kubki dziennie... I po jakim czasie widać ze zioło działa??
Stary 2009-09-02, 14:02   #126
Eowina1818
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adriianka Pokaż wiadomość
Eowino 1818 herbatki w jakich ilościach popijasz?? bo ja właśnie zaczęłam robić napary z aptecznej mieszanki. Na pudełku jest napisane że 4 kubki dziennie... I po jakim czasie widać ze zioło działa??
Witaj
Nie wiem czy masz taką samą herbatkę. Moja to Pokrzywa Fix Herbapol.

Herbatka z pokrzywy docelowo jest podawana w łagodnych stanach zapalnych dróg moczowych. Dawka opisana na pudełku dotyczy stosowania tej herbatki do leczenia tego.
W klupie PP piszą dziewczyny aby pić 1-2 razy dziennie. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=226323
Ja głownie pije ją raz dziennie, tylko czasem z dwóch torebek zaparzam.

Zapraszam na bloga:
http://eowinymakijaze.blogspot.com/
Eowina1818 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-02, 14:16   #127
adriianka
Raczkowanie

A moja herbata to: US PHARMACIA RECEPTURY NATURY to jest mieszanka która zawiera pokrzywe, bratek, skrzyp polny , ziele owsa, zieloną herbatę i jeszcze pare innych. Kupiłam ją bo na pudełku jest napisane: SPOSÓB NA PĘKNE WŁOSY, SKÓRĘ I PAZNOKCIE

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-03, 17:07   #128
adriianka
Raczkowanie

właśnie siedzę z masażerem do włosów na głowie, kubek pokrzywy stoi obok i podsumowuję kolekcję moich szamponów do mycia bo dziś kurier przywiózł mi NISM FASt i tylko nim zamierzam teraz myć włoski
Stary 2010-12-14, 01:20   #129
Michalinka89
Rozeznanie

GG do Michalinka89

Witam dziewczynki Ja mam taką samą obsesje już robi się to dla mnie męczące dziś byłam u fryzjera i ciągle je macam, że tu końcówka zostawiona tu szorstkie coś od spodu i potrafie siedzieć i godzinami wyrywać jakie postrzępione sztywne włosy i ciągle aby myśke jaką nową odzywke chodz na włosy mam cała szafke więcej niz do innych czesci ciala razem wzięte

It always seems impossible until it is done.

Michalinka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-14, 03:40   #130
foxy123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adriianka Pokaż wiadomość
właśnie siedzę z masażerem do włosów na głowie, kubek pokrzywy stoi obok i podsumowuję kolekcję moich szamponów do mycia bo dziś kurier przywiózł mi NISM FASt i tylko nim zamierzam teraz myć włoski
Mozesz pokazazc jakiego masazera uzywasz?

Moj Nisim dzis powinien do mnie dotrzec takze rowniez zaczynam stosowac
Stary 2010-12-16, 13:49   #131
mysia m
Zakorzenienie

no dobra, to ja tez się przyznam.. chyba bardziej sama przed sobą. Jestem włosomaniaczką. Totalną. Dzien bez myślenia o włosach, to dzien stracony. Prawie codziennie odwiedzam drogerię i czytam sobie skłądy, buszuje po necie w poszukiwaniu nowinek i cud specyfików. Moja półka ugina się od ilosci kosmetyków. Na pytanie meza, czy nie moge miec dwóch odzywek i szamponu, dosłownie warknełam:zgłupiałes? każda do czegos innego słuzy, nie moge ich tak zwyczajnie wyrzucic. Takze bez przewry cos wcieram, nakąłdam, masuję i popijam czy łykam.

Moje maniactwo siega tak daleko, ze prawie codziennie robie włosom zdjęcia i kataloguje. Sprawdzam jaks ie zmieniały z miesiaca na miesiac. Potrafie stac godiznami przed lustrem z nozyczkami i obcinac włos po włosku. Wiecej jajek z lodówki idzie na włosy niz do brzucha.. O i jeszcze to- leze wieczorem, nie moge zasnac, to o czym mysle..? że mam idealne włosy do pasa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-16, 19:30   #132
malaika7
Rozeznanie

Ale Mysia, wizualizacje są bardzo pomocne! Serio!
Stary 2010-12-16, 19:38   #133
Asik_
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny tez mialam taka obsejsę, masa odzywek, szampony itp...znacie to.
Ale jakoś wlosy nie szczegolnie sie od tego zmieniały na lepsze.

Edytowane przez Asik_
Czas edycji: 2011-03-07 o 23:20
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 11:05   #134
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

o to i ja sie melduję. mam pełne półki odżywek które uginają się pod ich ciężarem, uwielbiam maseczki samorobione, codziennie myślę co by tu kupić, ile jeszcze zapuścić, czy obciąć. mam prócz tego 16 odżywek do psikania, 8 szamponów, 22 zwykłe odżywki i całą kolekcję waxów
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-21, 18:22   #135
2cfaa0a5c37026ea4ab814c74c2acc8bc9bbc2c1
Konto usunięte

To temat idealny dla mnie.

Miałam piękne włosy za biust, zniszczyłam je, teraz powracam do dawnej długości, zostało mi jakieś 7 cm.

Moja głupia obsesja polega na tym, że oglądam je kilkanaście razy dziennie i sprawdzam, czy cokolwiek urosły Wiem, że to idiotyczne, bo w taki sposób przecież przyrostu nie zobaczę, ale nie mogę się doczekać, aż odrosną. Wystarczy, że wyczytam o jakimś środku na porost, to od razu biegnę to testować.
2cfaa0a5c37026ea4ab814c74c2acc8bc9bbc2c1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-11, 20:22   #136
kleo_4
Zakorzenienie

Moja obsesja trochę oslabla odkąd zaszlam w ciążę. Farbowalam "tylko" kilka razy,u fryzjera byłam tylko 2 razy. Poprawił mi się stan włosów chyba przez hormony, zaczęłam używać tylko pokrzywowego szamponu i znalazłam odżywkę idealną tak więc ograniczylam pielęgnację do minimum, bo juz snuje plany co z nimi zrobię po porodzie, jaki kolor,cięcie,mam jeszcze trochę czasu i te plany jakoś mi pozwalają przetrwać i nie farbowac ani obcinac. Wlosy tez nie zajmuja 90% moich mysli jak to bylo wczesniej,teraz to miejsce zajmuje corcia, ale nadal to dla mnie najważniejsza część mojego ciała, i tak jak paznokcie są jak wizytówka

Kocham i jestem kochana

14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście
kleo_4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-12, 13:08   #137
ManiaczkaPiekna
BAN stały

Smile Dot.: Obsesja na punkcie włosów :)

Cytat:
Napisane przez kleo_4 Pokaż wiadomość
Moja obsesja trochę oslabla odkąd zaszlam w ciążę. Farbowalam "tylko" kilka razy,u fryzjera byłam tylko 2 razy. Poprawił mi się stan włosów chyba przez hormony, zaczęłam używać tylko pokrzywowego szamponu i znalazłam odżywkę idealną tak więc ograniczylam pielęgnację do minimum, bo juz snuje plany co z nimi zrobię po porodzie, jaki kolor,cięcie,mam jeszcze trochę czasu i te plany jakoś mi pozwalają przetrwać i nie farbowac ani obcinac. Wlosy tez nie zajmuja 90% moich mysli jak to bylo wczesniej,teraz to miejsce zajmuje corcia, ale nadal to dla mnie najważniejsza część mojego ciała, i tak jak paznokcie są jak wizytówka
A jaka to Twoja odżywka idealna
ManiaczkaPiekna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-12, 17:31   #138
201607040946
Konto usunięte

Nie mam obsesji. Owszem, zapuściłam naturalne, ale moje włosy lubią minimalizm. Żadnego olejowania, nadmiaru masek, psikadeł - niczego.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-12, 20:19   #139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Nie mam obsesji. Owszem, zapuściłam naturalne, ale moje włosy lubią minimalizm. Żadnego olejowania, nadmiaru masek, psikadeł - niczego.
Moje też lubią minimalizm i staram im się nie fundować zbyt wielu tego typu atrakcji, bo to nie kończy się niczym innym niż okropnym przyklapem
2cfaa0a5c37026ea4ab814c74c2acc8bc9bbc2c1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-13, 21:18   #140
kleo_4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ManiaczkaPiekna Pokaż wiadomość
A jaka to Twoja odżywka idealna
Nivea Long Repair - dla mnie strzał w 10, jedyna, która dyscyplinuje moje włosy i wystarczy że nałożę ją na krótko, 2-max 5 minut i działa super, ale zdaję sobie sprawę że nie każdemu może pasować.

[1=2cfaa0a5c37026ea4ab814c 74c2acc8bc9bbc2c1;5308397 2]Moje też lubią minimalizm i staram im się nie fundować zbyt wielu tego typu atrakcji, bo to nie kończy się niczym innym niż okropnym przyklapem[/QUOTE]

Dokładnie, ja też ograniczyłam zabiegi i włosy mają się dobrze Nie zawsze mam chęci i siłę na cudowanie z nimi. Tak samo mam z cerą, im mniej maseczek, peelingów itp. tym lepiej i mniej jakichś niespodzianek, wyprysków, wągrów itp.

Kocham i jestem kochana

14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście
kleo_4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-14, 14:23   #141
PieknaDanusia
BAN stały

Też chętnie wypielęgnowałabym włosy. Ale pomimo tego, że naprawdę o nie dbam (olejuje co jakiś czas, staram sięnie używać za mocnych szamponów), odżywki bez sylikonów, bez parabenów a moje włosy suche, kołtuny pomimo odżywki, rozdwojone włosy z przodu. Nie wiem co robić Mam dość cienkie włosy, mniej więcej do ramion
PieknaDanusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-22, 10:23   #142
Gosia8814
Raczkowanie

tak czytam ten wątek i przypominam sobie jak ja też szalałam na punkcie moich włosów, cuda wianki , maski odzywki, farby rozjaśnianie witaminki i inne... to była masakra tyle pieniędzy szło w kanał, bo lubiłam zmiany i często zmieniałam a to uczesanie kolor czy długość. Niestety włosy lubią minimalizm i naturalność, nie prostujmy ich zatem na siłę jeśli mamy kręcone (a jeżeli już musimy to znajdźmy najkorzystniejsze rozwiązanie np.keratynowe prostowanie raz na jakiś czas i zdrowo) wiele "magicznych"odzywek/masek świetnie reklamowanych tylko stwarza pozory daje złudzenie że włosy są zdrowe. Trzeba po prostu zostawić je w spokoju, obcinać zawsze ostrymi nożyczkami uważać jak się je farbuje(nie nakładamy resztki farby na całość aby odświeżać kolor ale tylko na odrost) itd...
Gosia8814 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-29, 13:27   #143
FitKinga
BAN stały

Ja ma mbardzo cienkie włosy, który się rozdwajają...łatwo mówić, zeby zostawić je w spokoju... chciałabym je ulepszyć, wzmocnić. Chcoiaż zeby nie wypadały. Dlatego ciagle próbuję pomimo, że wiem że co za dużo to nie zdrowo.
FitKinga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 16:30   #144
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez PieknaDanusia Pokaż wiadomość
Też chętnie wypielęgnowałabym włosy. Ale pomimo tego, że naprawdę o nie dbam (olejuje co jakiś czas, staram sięnie używać za mocnych szamponów), odżywki bez sylikonów, bez parabenów a moje włosy suche, kołtuny pomimo odżywki, rozdwojone włosy z przodu. Nie wiem co robić Mam dość cienkie włosy, mniej więcej do ramion
Kołtun masz właśnie dlatego,że.odstawiłaś silikony... powróc.do nich a włosy przestaną się plątać... włosomaniaczki wymyśliły,że silikony to zło i od razu rzesza dziewczynek bezmyślnie w to uwierzyła...

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 18:56   #145
201607040946
Konto usunięte

Moje włosy kochają silikony i nie wyobrażam sobie pielęgnacji bez tych złośników
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-02, 08:08   #146
Gosia8814
Raczkowanie

khloe zgadzam się z Tobą włosy się bardzo szybko przyzwyczajają, np. wspaniały Aussie włosy są jak od manekina piękne błyszczące, miękkie, lejące ale odstawmy ją i zobaczcie co będzie się dziać :P Ja postawiłam na prosowanie keratynowe i używam teraz Joanny z keratyną bez SLS ogólnie proponuje Wam spróbować Joanny z keratyną (czarne eleganckie opakowania) bardzo dobrze sprawują się na włosach robią dobra robotę
Gosia8814 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-05, 09:39   #147
IAmSoHappy
Przyczajenie

No ale jak używacie silikonów to nie ma sensu wtedy olejowac :P bo nie ma jak dotrzeć do włosa te dobro z oleju. Ja była na weekend u rodziców. Teraz właśnie bardzo rzadko używam silikonów. Użyłam odzywki mojej mamy (Dove do włosów wypadających)...coś strasznego. Zaczęły mi latać wokół głowy, elektryzować się. siano . No po prostu tragedia. nie wiem więc do końca czy warto powracać...do silikonów
IAmSoHappy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-05, 10:39   #148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez IAmSoHappy Pokaż wiadomość
No ale jak używacie silikonów to nie ma sensu wtedy olejowac :P bo nie ma jak dotrzeć do włosa te dobro z oleju. Ja była na weekend u rodziców. Teraz właśnie bardzo rzadko używam silikonów. Użyłam odzywki mojej mamy (Dove do włosów wypadających)...coś strasznego. Zaczęły mi latać wokół głowy, elektryzować się. siano . No po prostu tragedia. nie wiem więc do końca czy warto powracać...do silikonów
bzdura, bzdura, bzdura
Stary 2015-11-09, 10:06   #149
Krolowalasu
Raczkowanie

Czemu bzdura? Myślisz, ze oblepione sylikonem włosy przepuszczą składniki odżywcze? Nie mówię oczywiście o sylikonach rozpuszczalnych w wodzie. Tylko tych które wymagają silnych detergentów do zmycia.
Krolowalasu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-09, 12:47   #150
pani-jesień
Zakorzenienie

Ja kocham silikonowe odżywki za połysk, jaki dają i za ułatwianie rozczesywania.
Ale w ostatnich miesiącach nie używałam żadnych odżywek, a i tak włosy miałam gładkie i błyszczące, więc, jak widać, wcześniejsze stosowanie silikonów krzywdy żadnej im nie zrobiło.

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2015-11-09 o 12:49
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości