Panny Młode wrzesień 2008 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-17, 10:54   #121
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex
Dot.: Panny Młode wrzesień 2008!

Cytat:
Napisane przez Snowlove Pokaż wiadomość
No właśnie dziewczynki kiedy zamawiacie sukienki? Ze mne sie wszyscy smiejąc że mam jeszcze czas Myślałam żeby w lutym/ marcu czegoś poszukac ina początku kwietnia zamówic
to zależy jaką suknię wybierzesz

jeśli zdecydujesz się kupić suknię z zagranicznych firm to czas oczekiwania na nią to 3-4 miesiące (minimum 3 miesiące!);
natomiast na suknię z polskich firm czeka się zazwyczaj około 2 miesięcy.
Oczywiście do tego czasu musisz doliczyć sobie około 2 tygodni-miesiące na wykonanie poprawek, tzn. dopasowania sukni do Ciebie jak suknia przyjdzie

Ja mam ślub w czerwcu i 2 tygodnie temu zamówiłam już suknię Będę na nią czekać 4 miesiące (ech a już bym ją chciała mieć) i potem około 2 tygodni zejdzie na przymiarkach i dopasowywaniu sukni
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-17, 11:28   #122
soffera
Zadomowienie

Ja najchętniej już bym zamówiła ale jak wiemy nie jest to proste. Sadzęze minimum pol roku przed slubem warto by zamówić. Jest wtedy trochę czasu na zakupenie wszystkich dodatków itd.

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Jestem z woj. malopolskiego (na granicy ze slaskim)
Co masz na mysli piszac o atrakcjach?? Dla Nas atrakcje to 'tylko' zabawy na weselu
Małopolskie... to blisko

Atrakcje? np Gołębie pod kościołem, fontanna czekoladowa na weselu, Karaoke, prezentacja multimedialna ze zdjeciami itp.
soffera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-17, 13:10   #123
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

pół roku przed ślubem to akurat, zwłaszcza jak zamówicie suknię z zagranicznej firmy
jak suknia przyjdzie i będzie dopasowywana do figury to trzeba już miec butki kupione
Stary 2008-01-17, 13:27   #124
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Ja sukienke upatrzylam jedna na allegro ale czy chce tak w ciemno kupowac??
Buty zrobie na zamowienie-weselne,taneczne latino idealnie dopasowane do stopy-buty do kościoła kupie osobno...
Sukienka mnie przeraza bo chce cos prostego, delikatnego z rękawkami( eh te moje pływacki bary)...Po sesji pojde do salonu i poprosze o zaproponowanie fasonu...
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-17, 14:45   #125
katia0117
Zadomowienie

ja się zastanawiam nad szyciem,bo mam sprawdzoną krawcową,ale...jak mi kuzynka powiedziala jaka cena ...niby za szycie bierze 600 złotych(czyli chyba standardowo),ale ta moja kuzynka kupując materiał w hurtowni czy tam gdzies zapłaciła po znajomości 1800...To juz chyba teraz wiem czemu te suknie sa takie drogie..jak się chce mieć jakąś wyjątkową tkaninę,to trzeba wydać kupę kasy...
Stary 2008-01-17, 15:48   #126
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffera Pokaż wiadomość
Małopolskie... to blisko

Atrakcje? np Gołębie pod kościołem, fontanna czekoladowa na weselu, Karaoke, prezentacja multimedialna ze zdjeciami itp.
Aaaa, nie nie, z takich atrakcji to nie U nas bedzie skromnie i tradycyjnie
A Ty gdzie mieszkasz??

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-17, 20:29   #127
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Dziewczyny jak ten czas leci,az mnie to przeraza!!!
Mam wrazenie ze krece sie w miejscu.
Do tego remontujemy nowo kupione mieszkanie,spimy na materacu bo nic sensownego nie umiem znaleźć.Mam tylko wymarzone wielkie sosnowe biurko na komputer bym kulturalnie mogla sie udzielac na forum.A i zaproszenia wybralam
Jak dobrze ze jesteście

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-17, 22:50   #128
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
Do tego remontujemy nowo kupione mieszkanie,spimy na materacu bo nic sensownego nie umiem znaleźć.Mam tylko wymarzone wielkie sosnowe biurko na komputer bym kulturalnie mogla sie udzielac na forum.A i zaproszenia wybralam
Jak dobrze ze jesteście
Kochanie mnie z tz'tem też niedługo czeka sypianie na materacu i tym podobne historie,bo chcemy zacząć budowę domu...w ogóle koszty mnie przerażają ...
Stary 2008-01-18, 07:43   #129
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

To prawda,ceny wywindowały w górę.A tu jeszcze weselicho .Wydatki się spiętrzą.Chyba jeden pokój zamienię na drukarnię "papierków ze znakiem wodnym"Zrobię konkurencję Mennicy Państwowej
Stary 2008-01-18, 08:18   #130
Bunny_82
Zadomowienie

Cytat:
Jak dobrze ze jesteście

Trzy miesiące przed ślubem zaczeliśmy z TŻ remont mieszkanka, skończył się dwa dni przed ślubem malowaniem przedpokoju Jak mówiliśmy najbliższym co robiliśmy na dwa dni przed ślubem to aż niedowierzali i stukali się w głowę a my po prostu chcieliśmy wszystko zrobić przed, aby po nie myśleć juz o remontach, tylko cieszyć się soba. Patrząc teraz z perspktywy czasu, dobrze zrobiliśmy, decydując sie na remont przed slubem.
Fajnie wtedy było (choć teraz jest lepiej )

Trzymam kciuki za Was Dziewczyny, abyście znalazły swoją wymarzoną suknie

31.10.2008

Aniołek [*] 12.10.2011 - 16 tc

Bunny_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 08:31   #131
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

A nam w mieszkanku (mała kawalerka- na szczęście własna) grzyb wylazł na ścianie, rok temu był całkowity remont, nowe tapety, meble itp, i za naszą sofą-chyba najlepszym elementem mieszkania zagniezdził się grzyb jestem taka zła....
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-18, 10:43   #132
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka

Ja planuję zakupić suknię jakoś w połowie kwietnia Myślę, że to wystarczy.
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-18, 14:31   #133
Snowlove
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
to zależy jaką suknię wybierzesz

jeśli zdecydujesz się kupić suknię z zagranicznych firm to czas oczekiwania na nią to 3-4 miesiące (minimum 3 miesiące!);
natomiast na suknię z polskich firm czeka się zazwyczaj około 2 miesięcy.
Oczywiście do tego czasu musisz doliczyć sobie około 2 tygodni-miesiące na wykonanie poprawek, tzn. dopasowania sukni do Ciebie jak suknia przyjdzie

Ja mam ślub w czerwcu i 2 tygodnie temu zamówiłam już suknię Będę na nią czekać 4 miesiące (ech a już bym ją chciała mieć) i potem około 2 tygodni zejdzie na przymiarkach i dopasowywaniu sukni

A skąd zamawiałaś? Generalnie jak pytalam w salonach to tak mi mowili min 3 pelne miesiace tzn jak slub jest na poczatku wrzesnia to ostatecznie w maju musze zamowic
Snowlove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 15:53   #134
niebieskaa
Rozeznanie

Ja sie dolaczam do slubujacych we wrzesniu My bedziemy slubowac sobie dokladnie 13 wrzesnia A wesele robimy nad morzem, a przy okazji czeka nas sporo zamieszania z innymi sprawami dotyczacymi domu..ehh ale i tak sie ciesze
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-19, 16:22   #135
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Ja sie dolaczam do slubujacych we wrzesniu My bedziemy slubowac sobie dokladnie 13 wrzesnia A wesele robimy nad morzem, a przy okazji czeka nas sporo zamieszania z innymi sprawami dotyczacymi domu..ehh ale i tak sie ciesze
Witamy w naszym gronie
Stary 2008-01-19, 16:57   #136
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Witamy slubującą we wrześniu z zachodniopomorskiegoIm nas więcej tym lepiej hmm plener ślubny nad morzem...nie przegap tego!!
Rok temu bylam na weselu kolezanki z Miedzyzdrojow(moj luby stamtąd pochodzi)i bylam zdziwiona ze plener robia w parku a nie na plaz...No ale kazdy ma co lubi
Stary 2008-01-21, 10:10   #137
soffera
Zadomowienie

Mam pytanie pogodowe :P Szykujecie jakieś okrycie wierzchnie w razie brzydkiej pogody w dniu ślubu?
Sesja na plaży - coś pięknego....
Stary 2008-01-21, 10:51   #138
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez Snowlove Pokaż wiadomość
A skąd zamawiałaś? Generalnie jak pytalam w salonach to tak mi mowili min 3 pelne miesiace tzn jak slub jest na poczatku wrzesnia to ostatecznie w maju musze zamowic
moja suknie idzie do mnie z Hiszpanii
Stary 2008-01-21, 13:20   #139
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

wow!!! Żegnajcie nam dziś hiszpańskie dziewczyny... A propos na moim weselu nie moze zabraknąc szantow-w poprawiny sobie pospiewamy ze specjalna dedeykacja dla teścia.Pochwale sie co zaproponowala nam orkiestra-zrobic dyskretny wywiad wsrod zaproszonych gości i dowiedziec sie o ich ulubione piosenki.I potem dedykacje-np jesli ktos ma urodziny,zblizajaca sie rocznice slubu,albo tak z sympatii.Nasz wywiad juz dziala

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-21, 13:40   #140
niebieskaa
Rozeznanie

katia0117 dzieki za mile przyjecie -bardzo sie ciesze.
A pierwsze o czym pomyslalam gdy wpadlismy na pomysl wesela w miedzyzdrojach to wlasnie sesja na plazy

izazusia a gdzie dokladnie robila wesele?Czy moze w hotelu Slavia? Bo my tam robimy, a naprzeciwko jest wlasnie park narodowy, ale nie przegapie okazji zrobienia zdjec na plazy-szukam dobrego fotografa ze szczecina no i kamerzysty tez...

soffera przylaczam sie do Twojego pytania, slub we wrzesniu-niby powinno byc ladnie, ale nawet w lecie roznie bywa z ta pogoda
Stary 2008-01-21, 13:52   #141
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

niebieskaa znam Slavie ale oni robili wesele w Polino(ciecia kosztów-hehe np ich apartament małżeński nie był ocieplany bo to było po sezonie...)
Chcialam zapytac czy slub tez w tamtejszym kosciele bo jesli tak to przygotuj sie na dosc rygorystycznego proboszcza(fotograf i kamerzysta musza byc przeszkoleni w kierunku robienia zdjec w swiatyniach).Kobiety niech bezwzglednie nie przychodza w duzych dekoltach itp.Ale śluby sa tam piekne-po prostu magiczne.
Z tego co wiem to znajomi mieli kamerzystke i fotografke w jednym-odradzam z calego serca-kaseta byla brzydka,bez sensu poucinana itp.2 razy oddawali do poprawy.Zdjecia robili w parku obok Domu kultury...a na plaże bylo tak blisko....
Stary 2008-01-21, 14:53   #142
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez soffera Pokaż wiadomość
Mam pytanie pogodowe :P Szykujecie jakieś okrycie wierzchnie w razie brzydkiej pogody w dniu ślubu?
Tak,ja szykuję bolerko z długim rekawem,ale założe go niezaleznie od tego czy bedzie padac czy tez nie,bo to które sobie wypatrzyłam strasznie mi sie podoba i musze je załozyć,chociaż do kościoła
Stary 2008-01-21, 15:10   #143
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

ja też myślę o jakimś bolerku, ale chyba bardziej dlatego żeby nie mieć odkrytych ramion w kościele, bo podobno nie wypada...
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-21, 15:54   #144
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
niebieskaa znam Slavie ale oni robili wesele w Polino(ciecia kosztów-hehe np ich apartament małżeński nie był ocieplany bo to było po sezonie...)
Chcialam zapytac czy slub tez w tamtejszym kosciele bo jesli tak to przygotuj sie na dosc rygorystycznego proboszcza(fotograf i kamerzysta musza byc przeszkoleni w kierunku robienia zdjec w swiatyniach).Kobiety niech bezwzglednie nie przychodza w duzych dekoltach itp.Ale śluby sa tam piekne-po prostu magiczne.
Z tego co wiem to znajomi mieli kamerzystke i fotografke w jednym-odradzam z calego serca-kaseta byla brzydka,bez sensu poucinana itp.2 razy oddawali do poprawy.Zdjecia robili w parku obok Domu kultury...a na plaże bylo tak blisko....
Nie slub nie bedzie w tamtejszym kosciele, aczkolwiek mielismy propozycje zeby tam zrobic a ze Slavi od razu zejscie na plaze...
a co do kamerzysty i fotografa-juz sama nie wiem kogo brac opinie sa rozne a chcialabym miec z tego jedynego dnia cudowna pamiatke..
Stary 2008-01-21, 17:39   #145
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Slavia oferuje naprawde atrakcyją ofertę na wesela.Pyszne maja jedzonko=dobry wybór!!Gdybyś chciała robic wesele w Amber Baltic uprzejmie bym Ci odradzila.Moja rada co do szukania fotografa i kamerzysty: po pierwsze spytaj znajomych,po drugie znajdz fotografa w internecie a potem obejrzyj fora(np forum slubne Szczecin) tam ci albo go poleca albo odradza.
Jak bedziesz miec jakies pytania dotyczące M-jów chetnie odpowiem
Stary 2008-01-21, 19:19   #146
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Slavia oferuje naprawde atrakcyją ofertę na wesela.Pyszne maja jedzonko=dobry wybór!!Gdybyś chciała robic wesele w Amber Baltic uprzejmie bym Ci odradzila.Moja rada co do szukania fotografa i kamerzysty: po pierwsze spytaj znajomych,po drugie znajdz fotografa w internecie a potem obejrzyj fora(np forum slubne Szczecin) tam ci albo go poleca albo odradza.
Jak bedziesz miec jakies pytania dotyczące M-jów chetnie odpowiem

W Amber Baltic hmm nawet o tym nie pomyslalam bo tam raczej drozej Ale fajnie slyszec pozytywna opinie co do wyboru sali i miejsca. A fotografa to w sumie mam -kolega mojego TŻ zajmuje sie tym ma sprzet swoje portfolio i robi dobre zdjecia jednak jeszcze nie zarabia tym tak profesjonalnie-nie ma studia, ale mowi ze bylby z nami od poczatku do konca) Dzieki za podpowiedz co do forum slubne Szczecin
Stary 2008-01-22, 06:58   #147
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka

Okrycie wierzchnie? Zależy jaka bęzie suknia i jaka pogoda będzie się zapowiadać Póki co nie planuję...
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 07:35   #148
mari_bell
Raczkowanie

GG do mari_bell
Question Dot.: Panny Młode wrzesień 2008!

Witam Ja będę panną młoda październikową (11.10.2008) i mam mały dylemat. Krótko.. siostra w tym roku brała ślub we wrześniu i gdy odbierałyśmy sukienkę to cały salon był przeceniony - wyprzedaż kolekcji 2007. Więc sobie myślę, że sukienkę kupię we wrześniu. co o tym sądzicie?? Dzięki serdeczne Acha... super wymagań co do sukienki nie mam
mari_bell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-22, 07:48   #149
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Uważam ze jezeli lubisz adrenaline to prosze bardzo
Heh ja tez najchetniej zostawilabym to na ostatnią chwile ale co bedzie jesli nic potem nie znajdeMasakra,płacz i zgrzytanie zębów
Stary 2008-01-22, 09:26   #150
soffera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mari_bell Pokaż wiadomość
Witam Ja będę panną młoda październikową (11.10.2008) i mam mały dylemat. Krótko.. siostra w tym roku brała ślub we wrześniu i gdy odbierałyśmy sukienkę to cały salon był przeceniony - wyprzedaż kolekcji 2007. Więc sobie myślę, że sukienkę kupię we wrześniu. co o tym sądzicie?? Dzięki serdeczne Acha... super wymagań co do sukienki nie mam
Jak dla mnie niezbyt dobry pomysł... Zbyt dużo nerwów by mnie to kosztowało... Znam przypadek kiedy to panna młoda tydzień przed ślubem latała za suknią ślubną. Znalazła, ale wiem ile ją to stresu i nerwów kosztowało. Przed ślubem fundować sobie takie coś? Nie, dziękuję. Ale to tylko moje zdanie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości