|
|
#121 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: A przed maturą studniówka... - Część II
A ja jestem chyba głupia i sie studiami nie przejmuje wcale. Skladam papiery na jedne jedyne, gdzie jest 1,5 osoby na jedno miejsce i modle sie o to zeby sie nie dostac. Nie to, ze nie podobaja mi sie studia, bo to sa moje wymarzone, ale... Wolność i niezależność uzależnia :P A szczególnie w miejscu gdzie jestem. Zakochałam sie w tym miescie i w tych ludziach i chce tu zostać. Ale wiem, ze mama jak baedzie trzeba to przyjedzie tu i sila mnie zaciagnie na te studia... :/
|
|
|
|
|
#122 |
|
luckygirl
|
Magda a jakie to studia,że tylko 1,5 osoby na miejsce?
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
noo..1.5 malutko..
dzis w radiu slyszalam ze na stomatologie 30 os na 1 miejsce.. : O ![]() wogole na medycyne ogrom! bezsens jakis.. medycyna to nadrozsze studia..panstwo za nie bedzie placici..wyksztalca sie tacy i pojada za granice zarabiac na obce panstwa..albo beda kolejnymi strakujacymi..:| niech lepiej studia beda czesciowo platne a zaoszczedzone na tym pieniadze panstwo przekaze na podwyzki.. ide spac..jutro ciezki dzien..ksero, fotograf,rekrutacja,paczk a aoriflame odebrac,miasto,moze imprez...
|
|
#124 |
|
luckygirl
|
Moim zdaniem medycyna jest fajna,to bardzo interesujące studia.Ja jeżeli miałambym głowe do nauk ścisłych to bardzo chętnie bym poszła na stomatologie albo na chirurgie plastyczną,bo to teraz bardzo rozwojowe studia i potem jest raca
A nawet za granicą,ja w sumie mam taki plan,że jak skończe studia to chce wyjechać Wg mnie medycyna i prawo to sa najbardziej kształcące kierunki,ponieważ po nich jest bardzo dobre wykształcenie,a poza tym zawsze jest sie na świeżo,bo zarówno lekarz jak i prawnik uczą sie całe życie.A to nowe kodeksy,prawa,a w sytuacji lekarza nowe metody leczenie ![]() Ale wracając do moich planów,to jeżeli życie mi pozlowi i dochodzy jakies tam,to zrobie sobie aplikacje na prawnika i sędziego,bo jako notariusz to będe mogł spokjonie po samym prawie iść (tak jak i na rzecznika ) oraz chciałabym zrobić specjalizację z prawa zagranicznego tu albo z niemieckiego albo z angielskiego i wyjechać TŻ będzie inżynierem gospodarki przestrzennej ,a inżynierów potrzebują za granicą (wyśle Go na niemiecki) i może jakos się w życiu człowiek ustawi ![]() Hehe Takie moje małe marzenia
|
|
|
|
|
#125 |
|
Konto usunięte
|
a tak w ogole to za granica robotnikow potrzebuja, bo polacy dobrze robia hehehe
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.
Wstałam dzisiaj znowu po 7, ech dzień w dzień po 7:| takie mam wakacje. A do pracy chodze na 10tą. Jest mi tak niesamowicie przykro, nie wiem czemu tak mi sie nie wiedzie. ![]() Na kosmetologie sie nie dostanę, nawet już nie patrze na wyniki rekrutacji bo i tak znam je mam za mało pkt z matury Własnie miałam jechać w pon załatwaić jakąś inną szkołe ale.. mój brat idzie do szpitala i kompletnie nie mam do tego głowy;( Tak mi jest ciężko i nie czuje jakiegokolwiek wsparcia, dopiero matura egz zawodowy a już musze podejmować decyzje czy chce iść na jakiś kurs czy nie czy kontynuować staż czy raczej zostać w domu bez kasy ale pomagać rodzinie. Tak mi samotnie. . . Jejku Petitku jakie Ty masz piękne plany, zazdroszczę ludziom takich realnych i przemyslanych planów. ja niestety nie wiem gdzi iść, co robić ciągle czuję ze jestem za słaba na jakąkolwiek dziedzinę
|
|
#127 | |
|
luckygirl
|
[1=91584e3a0ddee98d7bf3501 3566e27d0b839b1c7;4724144]a tak w ogole to za granica robotnikow potrzebuja, bo polacy dobrze robia hehehe[/quote]
A tak to standart ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
Fifciu, po pierwsze to nie możesz się załamywać
Wiesz, ja myślę, że powinnaś zacząć o sobie myśleć. Bo rodzinka jakoś sobie da radę, a i dla niej na pewno jest najważniejsze żebyś była szczęśliwa Musisz usiąść, przemyśleć sprawę, jak byś chciała spędzić kilka najbliższych lat i wziąć się do roboty ![]() I przede wszystkim: uwierz w siebie!
|
|
#129 |
|
luckygirl
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe, a ja juz 10 lipca bede wiedziała czy dostane sie na AE czy nie. Jak nie dostane sie na AE to juz w ogole trace nadzieje,ze dostane sie gdziekolwiek
noa le co tam Btw od poniedzialku ide do pracy w fabryce kartek pocztowych. mam na 7rano do 15! Chcialabym zeby jeszcze odezwali sie z tego klubu, mialabym dwie prace
|
|
|
|
|
#131 |
|
luckygirl
|
Ja dopiero będę wiedziala wszystko tak na 100% 14 lipca.
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
a ja bylam w pracy doslownie na 30min, szybko zrobilam maly remanent i kumpel stwierdzil ze cos niewyraznie wygladam a ze pogoda tez taka srednia wiec mam isc do domu
![]() upieklam buleczki z rodzynkami a teraz mnie tak scielo z nog ze leze w lozku z komputerem na brzuchu i odpoczywam ![]() ![]() fifciu, powtorze za dziewczynami - uwierz w siebie i przez moment pomysl tylko o swoich potrzebach bo nie mozesz ciagle sie poswiecac dla innych i zapominac o tym co jest dla Ciebie najwazniejsze a co do stazu to na Twoim miejscu bym go kontynuowala - skonczysz go, bedziesz miec jakis papierek, doswiadczenie a moze nawet pomoze Ci to znalezc pozniej prace
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
no to....... jestem Studentka! fakt-nie kosztowalo mnie to zbyt wiele na prywatnych studiach ..
wystarczylo zaniesc papiery..podpisac umowe i juz jestem przyjeta...ale..! zawsze to brzmi ladnie.![]() ![]() lol.. petit! ty to jestes ambitna dziewczyna..! podziwiam! naprawde..jak to sie mowi.. "szacunek" .. ![]() ![]() ![]() hawro.. no to gratuluje i...czekam na pocztowke.. ![]() ![]() wnika..gdzie sie tak balowalo wczoraj ze ci kazali odpoczywac? ![]() buleczke jedna podrzuc golebiem pocztowym-czekam w oknie.. ![]() ![]() fifcia.. rozumiem, ze w domku cos nie teges, ale pomysl chwile o sobie, a nie ciagle o innych aniolku.. napewno nie rezygnuj z pracy na rzecz domu..jestes mloda..musisz nabywac jakiegos doswiadczenia..ksztalcic sie, doksztalcam i przede wszystkim byc wsrod ludzi..w domu oszalejesz.. glowka w gore!
|
|
#134 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
Ale chyba za ambitna jestem.
|
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() rany, przeziebilam sie, beznadziejnie sie czuje i musze zostac dzis wieczorem w domu a mialam isc na wiejski festyn bo u mnie na prowincji dzis obchody... dnia morza i dupa z zabawy w rytmach disco lemonka, buleczki Ci raczej nie podrzuce bo jeszcze zle wyceluje i rozwale Ci okno bo cos dziwne mi wyszly ale za to gratuluje zostania studentka(ja tez chceeeeeeee )
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
wnika..lol..
kuchara...![]() a ja wczoraj zamulalam nieziemsko..i o 22 sie dowiedzialam ze i de na impreze.. zanim sie zrobilam to o maj gad.. juz nic ode mnie ze wsi nie jechalo.. jakis bus sie uchowal.. ale i tak tramwaju nie mialam do miasta..![]() w kazdym razie dotarlam kolo 24.. bylo wyczes poczes.. ludzi ogrom-norma.. ale znajomych pelno..:P ale wiecie co mnie n ajbardziej wkurza?bo ja ogolnie to impreze=parkiet..uwielbia m dynac cala noc.. i denerwuja mnie faceci, ktorzy nie daja sie bawic bo mysla ze sa panam i wszechswiata i probuja cos teges majonez.. i te cih lapky ciagle wedruja po damskich cialkach..normalnie nie lubie tego.. sie musze ciagle przemieszczac na parkiecie..a teraz jade n a wisienki do babuni i dziadusia.. a wieczorem rande vu.. bosz mnie zdradza musze odreagowac ..
|
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
Lemonka, zazdroszcze ci,ze juz wiesz, ze jestes studentka...
A ja sie wkurzylam, bo na rekurtacji w AE pomylilam wyniki - tzn. zamienilam wyniki z poziomu podstawowego i rozszerzonego. Moj TZ własnie czyta, co pisze:/ smieje sie ze mnie, ze tak o wszytskim opowiada ;p Chcialabym wam cos o nim napisac - jest najwspanialszy na swiecie (hahahaha)<---ostatnie zdanie jest autorstwa mojego TŻ mPozniej cos o nim napisze, bo jak na razie to cenzura
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Czeeeść
Dawno mnie nie było, ale jak mam chwilkę to Was czytam Nie miałam czasu, bo ciągle w pracy, a ostatnio na imprezie byłam i kilka nocek jakoś dziwnie mi poszło Jeszcze uczelni nie załatwiłam... Ale we wtorek już mam nadzieję złożyć papiery
|
|
|
#139 |
|
Konto usunięte
|
Heh... studia... Czemu z kazdym dniem co raz mniej chce mi sie na nie iść? Dzis doszlam do wniosku ze kocham wioske, w ktorej aktualnie przebywam. Nawet jak barman z pubu mowi do mnie oooooooo fuck off. :P:P:P:P
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Co jest Fifcia?
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
fifcia,
bleee, siedzialam wczoraj z goraczka 8godz w pracy i dzis umieram ![]() ludzie wkolo w bluzeczkach na ramiaczkach a ja w bluzie mam nadzieje ze sie teraz troche podlecze bo nie chce jechac nad morze chora ![]() aniah, ja tez sie jutro wybieram na ath ![]() a dzisiaj musze jeszcze wywolac zdjecia i zalatwic odpis swiadectwa u notariusza, a tak mi sie nie chceeee ruszac z domu
|
|
#143 |
|
luckygirl
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam dziś pierwsze wyniki !
Ale to dopiero ok. 15.Z tymże i tak wiem, że nie mam szans być na tej pierwszej liście i pozostaje mi liczenie na listę rezerwowych ![]() A nie wiecie jak to jest? To muszę się odwoływać czy pisać jakieś podanie? Czy automatycznie się to wszystko załatwia?
|
|
#145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja czekam do 16 lipca i sama nie wiem jak to bedzie ![]() raz mam totalna zalamke ze zbyt slabo mi ta matura poszla i napewno nie mam szans a czasami dostaje dawki jakiejs glupiej nadzieji ze moze jednak sie dostane moze byc nawet z drugiej listy byleby tylko mnie przyjeli
|
|
|
#146 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wnika może i teraz tak jest, bo jak znajomy szedł to po ogłoszeniu wyników nie było nowych list, że ktoś zabrał papiery i po to się pisało odwołanie |
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, tylko nie to... Oby to było automatycznie wszystko załatwiane
![]() Jednak agh nie chce mnie Ale czego można było się spodziewać, skoro 90 miejsc tylko...
Edytowane przez nula88 Czas edycji: 2007-07-09 o 15:22 |
|
|
|
|
#148 |
|
Konto usunięte
|
Radzę poczekać trochę i pisać odwołanie, jestem pewna, że to nie jest automatycznie, bo wiele osób zabierze papiery i pójdzie gdzie indziej, na 100%. Tylko nie wiem ile mamy czasu na odwołania
|
|
|
|
|
#149 |
|
luckygirl
|
A jak sie pisze takie odwołanie?? (wiem głupie pytanie,ale po prostu nie wiem
)
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://studia.korba.pl/podania/1,6958,89,art.html tylko to znalazłam i za wiele mnie to nie urządza Ale chyba to zostało zniesione i nie można ich pisać, niestety |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

A nawet za granicą,ja w sumie mam taki plan,że jak skończe studia to chce wyjechać
) oraz chciałabym zrobić specjalizację z prawa zagranicznego tu albo z niemieckiego albo z angielskiego i wyjechać
mam za mało pkt z matury

)