![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II
kwintesencja moheru (niedzieciowe)
http://www.youtube.com/watch?v=SFeCn...elated&search= |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Widziałam już kiedyś ten filmik.
Poprostu brak słów. |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Garnuszki, a ,,kubelkowe" siedzenie jest zle???? w tym loola??? a jakie wymiary siedziska bylyby ok skoro 30-32cm to za malo? Tami w sumie drobna jest , ale ten wozek ma posluzyc dlugo, wiec faktycznie siedzisko powinno byc szerokie i wygodne......
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Edytowane przez garnuszki Czas edycji: 2007-07-06 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Rzabbocop
|
Dziewczyny foteliki możecie sprawdzić tutaj http://fotelik.info/
Ja dla Heleny kupiłam Britaxa ale jaki dokładnie to nie pamiętam, musiałabym sprawdzić Colin wymiata ![]() Jaga pięknie wyglądałaś ![]() Dzieciaczki jak zwykle śliczne i coraz bardziej dorosłe ![]() Moja Miśka jak na razie bezzębna, karmię ją tylko piersią. Jeszcze nie siedzi sama ani nie raczkuje, tylko kula się i też pełza jak larwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
...co do fotelika, to ja kupię prawdopodobnie z bebe confort, podoba mi sie w nich możliwośc regulacji na boki czyli szerokości, wiadmomo inaczej dziecko ubrane zimą inaczej latem, wydaje mi się to niezłym rozwiązaniem. w testach dobrze wypadają te foteliki, teraz też mam z tej firmy i jestem zadowolona.
![]() ![]() ![]() http://bebeconfort.pl/product.php?id=1224&type=color i to w nim jest fajne że można go i tyłem i przodem zamontować!! Ochrona boczna dla zapewnienia całkowitego komfortu Odpowiedni dla BBC grupy 0+/1, Iseos Safe Side pozwala zainstalować dziecko tyłem lub przodem do kierunku jazdy, zależnie od jego wagi. Ten fotelik pozwala dziecku podróżować pierwszą klasą od 6 miesiąca do 4 roku życia. Nadąża za każdym krokiem rozwoju twojego dziecka. Jego funkcja w grupie 0+/1 to dobre rozwiązanie na każdym etapie rozwoju dziecka pomiędzy 6 miesiącem, a 4 rokiem życia. Funkcja w grupie 0+ Może się zdarzyć, że 6-miesięczne dziecko będzie za duże, aby przewozić je w gondoli lub foteliku samochodowym przeznaczonym do tej grupy wiekowej. Jednak z drugiej strony jesteś świadomy, że Twoje dziecko w dalszym ciągu wymaga przewożenia w pozycji tyłem do kierunku jazdy do momentu aż będzie ważyło 9 kg tj. około 1 roku życia. Rozwiązanie: Iseos Safe Side jest przystosowany do przewożenia dzieci do 6 miesiąca życia i jest montowany tyłem do kierunku jazdy. Funkcja w grupie 1 Kiedy dziecko osiągnęło minimum 9 kg możesz zainstalować Iseos Safes Side w pozycji przodem do kierunku jazdy (ok. 1 - 4 lat) |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
schatzsi, no mi własnie chodzi o regulacje oparcia, bo chyba gdyby cały fotelik rozkładał się na płasko nie byłby taki bezpieczny. A mozesz rzucic przykładami takich z regulacją oparcia? Pamietasz coś? BEBE CONFORT - ISEOS SAFE SIDE - a taki? Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2007-07-06 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Kochane, na jakiej wodzie przygotowujecie mleko? Mogę np. podgrzać mineralną wodę i zrobić mleko? Czy musi być przegotowana?
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Elu podam Ci 3 foteliki ktroe najlepiej wypadły w testach ADAC(wszystkie maja regulowane oparcie)duo informacji jest na tej stronie co poada rzaba BEBE CONFORT Iseos Safe Side Isofix
MAXI COSI Tobi, MAXI COSI Priorifix Małgogaj ja robie mleko na przegotowanej kranowce a mineralna podaje Colinowi nie przegotowana tak do picia. , |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Hejo
![]() Malgogaj gratuluje awansu ![]() Garnuszki podoba mi się ten fotelik,który pokazałaś.. Zastanawiam się tylko,czy system Isofix mają wszystkie auta, a jeśli nie to ,czy nasz ma?A jeśli nie ma to co mogę to jakoś zamontować??Może to głupie pytanie,ale jeszcze się nie orientowałam ![]() Femme ,ale masz wyczynowca w domu ![]() Pallmall Adaś śliczny i ładnie śmignął! Gajka słodziutki Patryczek i jakie ma fajne włoski ![]() Piszecie o spacerówkach,wczoraj w gazecie,którą dostaję do domu za freeko "Twój maluszek" wyczytałam,ze najlepiej do roku jeździć w spaceróce z zestawu wielofunkcyjnego,bo one są dla dzieci do roku najbezpieczniejsze,mają oparcie dla główki itd..Potem wszystkie parasolki są wskazane..Ciekawe,czy Maciek siędo roku w deltimie spacerówce zmieści? Widziałam teżtaki wózio http://allegro.pl/item210334774_nowa...r_oferta_.html A moja koleżanka kupiła baby design aktiv i jest w miarę zadowolona,ale mały ma pół roczku,narzekała,że kółka po płaskiej powierzchni super,gorzej na wybojach..
![]() ![]() http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png Edytowane przez AnitaSuska Czas edycji: 2007-07-06 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
malgogaj, hehe, dobre
![]() Co do mleka, to ja robie na przegotowanej, ale jak bylam w Polsce u rodzicow to robilam na mineralnej, bodajze firmy Zywiec. AnitaSuska, Colin urodzil sie 1 grudnia ![]() Pallmall, Adas sliczny chlopak jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, Colin od tygodnia budzi sie okolo 1-2 godziny i widac ze dalej by spal ale cos go meczy i sie caly czas wierci, musze go brac wtedy do swojego lozka bo w jego sie caly czas obija i wtedy zaczyna plakac.
Moje pytanie czy to moze byc zwiazane z zebami? |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się zastanawiam czy taki fotelik z mocowanie Isofix można też zamontować normalnie (tzn jak zwykły fotelik-pasami). Bo mój samochod nie ma takiego mocowania, ale za jakiś czas będziemy zmieniać auta więc może kupimy taki co ma to mocowanie. Wiec teraz mogłabym zapinać za pomoca pasów a potem już normalnie za pomocą Isofix. Femme fatal, mój Olaf ma to samo od jakiegoś czasu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Uff, w końcu wszystko doczytałam i mam czas żeby wam cosik naskrobać, bo ninnia śpi
Garnuszki Olafek to śliczny chłopczyk i ma fajowe okulary, a poważnym wyglądem siostry jestem zaskoczonaMarti Laura fajnie wygląda w wanience na tej gąbce z uszkami, a tobie nadal zazdroszczę figury Anitko z Prezesa to przystojniacha, podobny do tatusia? Myśmy już się przesiedli na spacerówkę, bo miałam tak jak Sohf, czyli póki Asia spała, to spokojnie spacerowałam, ale jak się obudziła to był alarm i wracałam z nią na rękach. A co do lenistwa dzieciaczków, to mój skarbeczek jest dość silną osóbką, ale z niczym jej się nie spieszy, ostatnio to sobie nawet zapomniała jak się obraca z brzuszka na plecki, a ja się staram z niczym jej nie przyspieszać, bo na wszystko przyjdzie czas i pora Fibian witamy po przerwie, Anielka już nieźle urosła, śliczna dziewczynka Aranko - Laura oczywiście przeładna, a w kolczykach to już w ogóle, ja narazie boję się przekłuwać, bo mała jak narazie strasznie ciągnie się za uszy, więc nie chcę aby sobie zrobiła krzywdę Kasiu zdjęcia jak zawsze pierwsza klasa i jak już pisałam Nina ma śliczne oczka Czarna witaj, a z Dawida to widać że niezły rozrabiaka Maszko twoja Wikusia jest taka roześmiana i promienna, że nie widać że na tak ciężką chorobę za sobą, a tych lekarzy patałachów to wystrzelać i teraz życzę żeby was nawet małe katarki omijały A to jadłospis mojej Asi 8 - mleczko z piersi 11 - to co ściągnęłam poprzedniego wieczoru + ew. 60ml modyfikowanego 14 zupka albo obiadek 16 deserek 17.30 mleko modyfikowane 120 -150 ml 20.30 mleko mod. R 180ml Ze ściąganiem dociągnę tylko do końca 6m-ca to mam już serdecznie dosyć laktatora (choć mam elektryczny) i będzie dostawać pierś tylko rano, a o 11 spróbuję dać małej kaszkę. Zresztą Asia ma ochotę jeść z cycusia tylko rano, później już niet. A co do figury to chętnie oddam kilka kilogramów Simono Asia też nie ma zębów i narazie nic się nie zapowiada, cieszę się że już jesteś i znalazłaś chwilę żeby się odezwać i podziwiam, ja nie pracuję a nie mam na wszystko czasu, a po Tamarce to widać że się zrobiła jakby doroślejsza, ślicza dziewczynka i z pewnością złamie wiele męskich serc Elu bardzo ładne zaproszenia a z Jasia to niezły kombinator Gajka Patryczek to ładny chłopczyk, a ciebie to jakbym gdzieś już widziała, twarz mi znajoma Pallmall zaglądaj i odzywaj się częściej, a twój Adaś to przystojny chłopczyk Jago bardzo ładnie wyglądałaś, normalnie pierwsza klasa i zdjęcie też świetne |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
No i spóźnioe ale szczere życzenia wszystkiego najlepszego dla:
córci Taiki, Laury Aranki, Tamarki Simony, Anielki Fibian no i oczywiście Laury Marti |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Colin Femme po prostu boski. Nina bardzo uważnie wsłuchiwała się w jego monolog. Adaśko super, chcemy go częściej widywać! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
malgogaj, ja wode gotuje każdą.
garnuszki, własnie o tym samym foteliku myślałam ![]() ![]() A co sądzicie o tym: http://www.allegro.pl/item211008606_..._wysylk_0.html jest od 9 do 36kg |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Femme Colin rewelacja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
własnie gadałam z siostrą o fotelikach, mówi ze zna przypadek jak w markowym foteliku przy lekkim puknięciu wypięly się pasy i dziecko wyleciało!
Juz nie wiem na co zwrócić uwagę... a może Coneco Zenith??? |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Elu ten zenith coneco też jest fajny..
Malgogaj tak myslałam z tym isofixem;/muszę sprawdzić ,czy u nas jest ,ale nie wydaje mnie się;/ Zapomniałam wcześniej dopisać Jago wygladałaś świetnie!Fajna sukienka i kolczyki no i oczy i brwi ![]() Zabko dzięki w imieniu prezesa ![]() ![]() Przecież wakacje za pasem i jak ja wyjdę wciągną mnie do wody ![]() Maciek właśnie pospał 10min,mocno się wyspał; dziciak!Idę go lulnąć ![]() A u na tak kiepawa pogoda,żę w ogóle ie wychodzimy od rana pada!brr
#141 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Dzięki za komplementy dla Patryka, to są zdjęcia sprzed 2 miesięcy, niestety nie mam cyfrówki i tylko jak gdzieś pojedziemy to nas obcykają. Aktualne mam dopiero dostać.
Zabo chyba mam pospolitą twarz bo często słyszę że jestem do kogoś podobna a spotkać mnie gdzieś kiedyś przypadkiem to najszybciej mogła Marti, bo jestem z Oławy a ona jak się nie mylę ma tu rodzinę. Piszecie że chcecie skończyć karmienie, a ja chciałaby jeszcze karmić piersią ale niestety mój syn już mi za nią podziękował. W dzień w ogóle nie chce ssać, tylko w nocy i to też nie żeby się najadał raczej popija i myślę, że jakbym mu dała herbatkę, to nie zrobiłoby mu to różnicy. trochę mi przykro ale trudno, co zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Małgogaj niektóre foteliki z systemem isofx można też zamontować pasami,ale teraz nie pamiętam które to były.Jak przypomnie sobie to napisze. Edytowane przez schatzsi Czas edycji: 2007-07-31 o 08:28 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
nie są wskazane bo są zbyt proste, a dziecko powinno byc w pozycji pólleżącej, ale jesli są regulowane to jaki problem zrobic pozycje półleżącą?
Mam nowy suwaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Elu czyli niedługo balety z okazji dwulecia
![]() Właśnie doczytałam ten fotelik Coneco Zenith ma regulowane oparcie w 5 pozycjach - od pozycji siedzącej do leżącej..Poza tym cena przystępna,już kiedyś mi się on podobał,jak moja koleżanka szukała fotelika dla swojej córeczki.. http://www.allegro.pl/item208845555_..._9xbonus_.html idę obejrzeć tv,poczytać gazetę i kumpulumpu ![]()
#146 |
Zadomowienie
|
schatzsi, ale zabawnie Colinek wyglada w tych okularkach a jednoczesnie bardzo dorosle juz
Dziewczyny, zglupialam juz z tym fotelikiem. Ja mam taki tylko w kolorze wozka: http://godex.com.pl/2006/_FOTELIKI/easymaxi01.htm Tamiczka wazy teraz pewnie niecale 7 kg, wiec kiedy powinnam kupic nowy? Chyba jeszcze poczekam z zakupem skoro ten moj jest do 13 kg? Podejrzewam ze tak do roku starczy. Fajny ten bebe confort i szkoda ze go nie odkrylam wczesniej- bylby na dluzej bo jest do 18 kg - ale dziwnie ze od 0-18kg .Bylby o 1 zakup mniej bonie trzeba by bylo kupowac 9-18kg. Sama juz nie wiem..... Anitko a jak sobie zalatwilas free ,,Maluszka" ???? |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Simona, z tym fotelikiem to zależy od dziecka. Konicznie trzeba wymiwnić na większy jak zaczyna wystawać główka. Olaf waży teraz 9 kilo i pojeżdzi jeszcze przez wakacje ale potem w kurtce lub kombinezonie nie wcisne go za nic. Tak więc po wakacjach będzie musiał mieć nowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Tymku Nasz Sliczny z okazji Twojego swieta ciocia Marta wraz z Laurka chcialyby Ci zyczyc duzo zdrowka radosci bezbolesnego zabkowania sukcesow w zyciu i spelniania w przyszlosci najskrytszych marzen
za chwile napisze poscika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
se napisalam Laura sie obudzila:/mowie Wam od kilku dni mamy masakre jesli chodzi o zeby i spanie jak nie wstanie i 24 to o 4 i nie chce spac:/dzis mialam dramatyczna noc spala tylko na rekach idlozona budzila sie po 10min i tak w kolko usypianie 20min spanie 10 ryk usypianie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.