![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06! II
Kasiu ucałuj mocno Oliwkę i zycz jej od nas wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia 1,5 roczku!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() Zdjęcia śliczne, z tą plażą to macie po prostu rewelacyjnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do drugiego dzidziusia, to powiem Wam, że ja jakbym mogła cofnąć czas, to na pewno by Nikusi jeszcze nie było, jeszcze bym się na to nie decydowała. U nas różnica wieku jest 2,5 roku i wymęczyłam się strasznie ![]() Nie wyszłam z jednych pieluch, a zaczęły się następne, dla mnie to troszkę za szybko było, a Patryk do 3 latek tak dał nam w kość, że po prostu aż czasami mi się życ nie chciało. Teraz jak już mam Nikusię, to wiadomo bardzo ją kocham i nie oddałabym jej za żadne skarby, ale gdybym miała wybór po raz drugi, to córeczka byłaby jakby Patryk miał 5-6 latek ![]()
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Niki a co Ty piszesz takim maczkiem,póżna pora i muszę wzrok na maxa wytężać a po drugie jestem po browarku.
![]() Iwonka Martynka zajmuje się Amelką niestety jak musi,sama od siebie nie chce,ale to pewnie wynika z jej wieku dorastania i burzy hormonów ![]() A propo drugiego baby to ja się cieszę z tego co mam, u mnie taka różnica jest dla rodziców rewelacyjna.Wyszaleliśmy się ,znudziliśmy się i pojawiła się iskierka ,która dodaje nam poweru ![]() A jeżeli miałabym cofnąć czas to na Waszym miejscu chyba bym wybrała różnicę wieku między dziećmi 2,5 do 3 lat,taka jest najlepsza z punktu widzenia pedagoga do komunikacji między maluchami. Także Iwonka i Jastinek do dzieła,nie patrzcie na finanse tylko działajcie. ![]()
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Już od jakiegoś czasu przyzwyczaiłam Oliwię że po kolacji jest mycie ząbków i do łózeczka lulu , bez cyca, w ten sposób staram się po mału jej go ograniczać , no i mam nadzieję niedługo przestać zupełnie. I zawsze było ok , zasypiała ładnie oczywiście były dni kiedy się buntowała ale w końcu padała. A dzisiaj to był jakiś koszmar , płakała strasznie ze chce cycusia, aż wpadła w histerię i tż nie mógł jej uspokoić. W końcu podeszłam do niej, od razu się przytuliła i uspokoiła, ale po chwili chciała cyca więc znowu płacz że jej nie daję ![]() ![]() Piszecie o kolejnych dzidziach, u nas różnica wieku jest 3,5 roku i pomimo tego że to niby spora różnica to jednak tak wesoło nie miałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koleżanka ma córkę w wieku naszych dzieci i lada dzień urodzi drugie, jest załamana totalnie , niby się cieszy ale jednak świadoma jest tego co ją czeka niedługo. Przy dwójce takich maluchów nie jest wcale kolorowo ![]()
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do rodzenstwa to chyba tylko ja nie mam w tej kwestii nic do powiedzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Moni przestań się smucić bo ten smutek do mnie dochodzi,w życiu tak jest ,że nie zawsze jest lekko i kolorowo. Jesteś młoda także Szymek na pewno będzie miał rodzeństwo i przestań się smutać.
![]() U nas pogoda dzisiaj do du..........leje,leje ,Amelcia wstała o 8 ,pobawiłam się z nią w jej pokoiku a teraz już z" niońkiem" tzn.smoczkiem siedzi na mnie. Dziewczynki czy Wasze dzieci mają smoczki,podajcie sposób oduczenia dzieci od smoczka.
#126 |
Zadomowienie
|
Moni@ nie smuć się , jesteś młoda, śliczna, masz wspaniałego syna i napewno kiedyś rodzeństwo mu sprawisz
![]() ![]() ![]() ![]() Nel moja odrzuciała sama smoka w wieku 11 miesięcy , jak oduczyć nie wiem ![]()
#127 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Myślałam ze nie bede miała czasu zeby zajrzeć,a tu sie okazuje ze od dwóch dni mam go troche wiecej.Pokłóciłam sie z tż i nie chodze do nowego mieszkanka,niech sam wszystko robi ![]() ![]() ![]() Dziś niedziela a my z Wikusia siedzimy jak kołki w domku,pogoda ładna,ciepło (ale ma padać),tz pojechał malowac sypialnie ![]() ![]() Wiecie co ja to chyba na drugiego dzidziusia sie nie zdecyduje ![]() ![]() Kasiu prosze nie przejmuj sie i powtórze to samo co napisała Moni@ konsekwencja i upór to klucz do sukcesu ![]() Ostatnio tez Wiktorka robi jakieś dziwne jazdy z cycem ![]() A przeciez skończyłam ja karmić jak miała siedem miesiecy ![]() Kasiu pytałaś mnie tez wcześniej o azeurusa(przepraszam ale zapomniałam Ci odpisać),tak to taki program do ściągania jak emule ![]() Cytat:
![]() Kochane mam do Was pytanko,ile jeszcze piją dziennie mleczka Wasze szkraby? Bo Wika zawsze piła dwa razy dziennie rano i wieczorem po 250ml,ale ostatnio rano nie chce pic mleka tylko chce jeśc takie samo śniadanie jak my z tż,wiec juz nie wciskam jej tego mleczka,myślicie ze to dobrze? W dzien daje jej inne produkty mleczne,twarożek,albo ser itd.ale mleko pije juz tylko przed snem. Cytat:
![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 15:51 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jastin moj Szymek pije mleko rano 210ml, wieczorem 240ml Rano pije około 7.00 ta kaszke i potem o 9-10 ze mna sniadanie zjada.. Czasem nie chce to okolo poludnia robie mu paróweczke cielecą, albo chlebek z filetem z indyka(bardzo lubi) ![]() On musi to melko jesc jak najdluzej bo on bialka nie tolueruje wiec co on by bidny jadł.. ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 15:52 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego naj dla laseczki Wikuni,niech zdrowo się mamusi chowa,jak te 1,5 roczku szybko minęło
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jastinku moja Amelcia pije mleka bardzo dużo 4 razy dziennie po 200 ml i to mnie niepoki bo obiadków nie chce jeść tzn.troszkę podziobie ziemniaczki,kotlecika,tro szkę zupki,owoce poje,ciasteczka ,serki,troszkę twarożku ale jak butli nie dostanie mleka lub kaszki to jej w ciągu dnia brakuje.
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nel kochana ślicznie dziękuje za pamięć ![]() ![]() ![]() Szybko minęło te półtora roku,oj szybko ![]() ![]() ![]() Z tego co piszecie to chyba nie ma reguły z tym jedzonkiem,bo jak juz pisałam Wika zdecydowanie woli treściwsze posiłki,żarłok jeden ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Buziaki dla Wikusi z okazji półtoraroczku
![]() ![]() My dziś też cały dzień w domu ![]() Jastin dzięki za odpowiedź w sprawie programu ![]() ![]()
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Ślicznej Wiktorii z okazji ukonczenia 1,5 roczku duzo zdrowka, uśmiechu, miłosci i szcześliwego dziecinstwa -------------<<<-----------<<----@ |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj nie miałam mozliwosci zagladnac tutaj, bo byłam na 7 urodzinach mojej chrzesnicy
![]() Moja chcrzesnica jest corka mojej kolezanki z dziecinstwa wiec nie z rodziny..rzadko sie odwiedzamy i dlatego pojscie na te urodziny to był strzał w 10 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynki ślicznie dziekujemy z Wikusią za życzonka ![]() ![]() Cytat:
Moni@ to super ze fajnie sie bawiłaś ![]() Ja tez mam chrześniaka ma juz skończone 7 lat i za rok jego komunia mnie czeka ![]() Też rzadko go odwiedzam,to synek kolezanki mojej mamy. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 15:53 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Jastinku złóż Wikusi najserdeczniejsze życzonka od nas, moc buziaków i samych radosnych chwil w życiu!!!
![]() ![]() ![]() przepraszam, że życzonka troszkę spóźnione, ale nie miałam ostatnio weny do pisania, jakoś mi smutno po tej tragedii polskiego autokaru ![]() Do tego Marcin Szklarski- właściciel Orlando Travel ze Skawiny to mój kuzyn, bardzo go lubię i przykro mi strasznie, że to sie stało ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Moni@
![]() ja się cały czas dziwię jak ten Caban ze SSzczecina mógł puścić w trasę 22 letniego kierowcę i jeszcze mówią, że kierowcy byli doświadczeni ![]() ![]() ![]()
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moni@ no to fajnie że wcozraj miło spędziliście niedzielę ![]() Mój chrześniak (syn siostry) za miesiac kończy 8 lat i w przyszłym roku ma komunię, a ja już się pomału zastanawiam co kupić zeby wiedzieć ile pieniędzy musze na to mieć i nie mam zielonego pojecia co to mogłoby być ![]() Dzisiaj zostawiłam dzieci z narzeczonym i pojechałam załatwiać sprawy bo ostatnio non stop ciągają mnie po urzędzie pracy , narzeczony sobie świetnie poradził z tymze z dziećmi siedział u teściów, ale sam bo teściowa była w pracy a teść co chwile gdzieś wychodził. Jak wróciłam to obiad mi podał , teściowa przygotowała nam mięso a on tylko musiał obrać ziemniaki ale to zawsze coś ![]() ![]() ![]()
![]() |
#141 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak naprawde to nie ma co gdybać ![]() Nie mówie ze kierowca nie jest niewinny,ale z drugiej strony wkońcu on tez zginął miał 22 lata,wyobraźcie sobie co muis czuć jego rodzina,jak wszyscy dudnią ze to przez niego zgineło tyle osób.Dla tej rodziny to podwójna tragedia ![]() ![]() Szkoda gadać bo sie nóz w kieszeni otwiera ![]() Niki mam nadzieje ze wszystko sie wyjaśni. Cytat:
![]() ![]() Ja tez nie wiem co małemu zafundować ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 15:54 Powód: post pod postem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Czesc Kochane
![]() U mnie pogoda taka ze szkoda gadac ![]() Wczoraj byłam z mama i Szymusiem w Brzegu na małych zakupach...no tym razem tylko moja mama skorzystała, ale to dlatego ze ja jestem bardzo niezdecydowana a Szymek ma tyle szmat i zabawek ze potrzebny mi na to oddzielny pokój ![]() Jednak wypatrzyłam bardzo ładna wykładzine dla Szymonka i jestem napalona by ja kupic ![]() Moj synek bardzo lubi bawic sie na podłodze i ciagle musi w d.pokoju sie bawic bo u niego sa panele i latem to pa licho ale zima w dodatku na parterze to zimno lezec..wiec wykładzine na pewno kupie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Witajcie !
Moni@ u nas pogoda tez do bani ![]() Wieje i pada,wczoraj mieliśmy taką straszną burze ze jak żyje 24 lata to takiej nei widziałam ![]() Moni@ jak kupisz wykładzine to koniecznie pokaż ![]() My wczoraj zaczeliśmy juz robic pokój Wikuni,łazienka,sypialnia ,kuchnia juz zrobione tylko jeszcze musimy skończyć saloni przedpokój i juz mozemy sie przeprowadzać.Najgorzej ze nei bedziemy mieli jeszcze drzwi do pokojów i do łazienki bo musimy czekać jeszcze miesiąc na realizacje zamówienia ale to akurat przeboleje ![]() Moni ja tez chciałam kupić Wice na panele do nowego mieszkanka jakiś fajny dywanik i upatrzyłam taki fajny z namalowanymi klasami,ale narazie brak kaski,za to na ścianach u małej namaluje łąke,znalazłam gotowe szablony w internecie i musze je tylko podrukować i pod koniec tygodnia moze juz zaczne je malowac.Na pewno pochwale sie swoim dziełem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Moni@ pochwal się wykładziną jak już kupisz
![]() Jastin ty natomiast całym mieszkankiem musisz się pochwalić ![]() ![]() Ostatnio koleżanka pokazał mi zdjęcia pokoju swoich córeczek po prostu cud miód ![]() ![]() Wczoraj miałam dzień strachu ![]() ![]() ![]() ![]()
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do upadku Julii to mojej kolezanki synek jak mial ok 5latek spadł z trzepaka na glowke u mnie za blokiem...I tez przyszedł do niej na ławke (bo tam siedzialysmy) i mow ze go glowa boli , kolezanka mowi to idz do domku sie polozyc i z placzem poszedł...za pol godz wola ją jej mama ze mały zwraca i ma goraczke...szybko do szpitala pojechali lecz okazalo sie ze musiał miec otwierana glowke bo zrobil sie krwiak ![]() Przezylismy ogromny dramat ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu no to żeś mnie nastarszyła ![]() Strasznie sie zdenerwowałam czytając Twojego posta ![]() ![]() Wyobrażam sobie co musiałaś przeżyć,ale to dobrze kochana ze pojechaliście do szpitala,lepiej "dmuchać na zimne" ![]() Kiedyś miałam taki przypadek ze moja koleżanka spadła z rowera,niby nic,wstała jeździła z nami jeszcze na rowerkach ok. dwóch godzin,jak mieliśmy wracać do domu jej zrobiło sie nie dobrze,ale wiadomo my dzieciaki nie wnikneliśmy(byłam wtedy może w 6-stej klasie).Po kilku godzinach jej mama zadzwoniła do mojej mamy ze Edyta(tzn.ta co spadła z rowera) jest w szpitalu i ma krwiaka ![]() ![]() Co do zdjec to na pewno umieszcze ale jak bedzie to miało jakiś wygląd bo co ja Wam teraz pokaze jak jeszcze bajzel wszędzie...fachowiec płytki kładzie ![]() Hihihi...Moni@ napisałysmy nasze historie prawie w jednakowym czasie ![]() Mam nadzieje ze Kasienka sie nie przestraszy po naszych opowieściach ![]() Zresztą Kasiu co ja będe pisać zapobiegliwa mamusia z Ciebie,wiec należął Ci sie buziaki ![]() Wiecie co?Nie pisałam Wam wcześniej o tym ale Wiktorka ma chyba bielactwo ![]() Jakis czas temu zauważyła u niej jak opaliła nózki ze ma taka duża plame biała na kolanie i kilka mniejszych obok,myślałam ze to moze od pisaku jak na plaży sie bawiła i ze tak sobie opaliła nózke,bo piasek leżał na kolanie ![]() Ale jej to nie schodzi niestety ![]() W mojej rodzinie mojego taty św.pamięci siostry córka ma ta chorobe z tym ze ona ma w miejscach intymnych,pod pachami i na kostkach te białe plamy i widocznie Wika dostała te geny ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 15:43 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to dorosła kobieta i jakos cicho z tym zyje i gdyby mi nie powiedziala ze ma to nie wiedzialabym, a ma na calym ciele.. Wiesz Jastinku wiem ze to co napisze bedzie malo wazne, ale Wika jest zdrowa, ma 2 nozki, 2 raczki, mowi, slyszy i widzi...Wydaje mi sie ze tym powinnas sie cieszyc najbardziej ![]() Wiem ze to mało atrakcyjne dla dziewczynki ale jak dorosnie poradzi sobie z tym zobaczysz....Na pewno pojdzie po mamusi i bedzie sie malowała a wcale nie jest powiedziane ze bedzie miala wielkie biale plamki na buzi czy ciele ![]() Nie smuc sie kochana na zapas bo Wikusia jest przesliczna i duzo czasu przed nia, a choroba wcale nie musi sie rozwinac..moze miec kilka plamek i to wszystko... A bylas z nia u lekarza by to stwierdzic??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Kasiu kochana, to się wystraszyłaś bidulko
![]() ![]() Oj ile to człowiek się udenerwuje zanim te dzieci wyrosną ![]() Ja myślałam, że Patryk to już taki w miarę mądry chłopczyk, że wie iż nie wolno wybiegać na ulicę itp. A tu wczoraj idziemy przez rynek, on biegł przed nami (bo on nie potrafi iść spokojnie, tylko musi lecieć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jastinku nie słyszałam nigdy o tej chorobie- bielactwie, ale mój tż ma na karku taką plamkę jasną, nie rozprzestrzenia mu się to, nie powiększa się, po prostu wygląda jakby w tym miejscu go słońce nie opaliło ![]() Ja też mam taką jaśniejszą plamkę przy zgięciu ręki w łokciu, u mnie to powstało jak opalałam się na plaży w grecji, przylepił mi sie piasek do ręki (do olejku) i w tym miejscu mnie nie opaliło, została taka jasna plamka i powiem Ci, że zostało mi to do dziś i do dziś tego nie opalę, po prostu tak jakby ten pisaek tam nadal był ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.