![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Cytat:
tatus cwany ![]() ![]() ![]() my juz Ntakiem na spacerku byliśmy a zaraz razem z tż em jedziemy do parku ja na rolkach bede jazdowac a oni w piłe grac ![]() a i ja takze Gratuluje Natalci ![]() ![]()
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Joasiu jakby to powiedzial moj TZ "przeciez siedzi cicho wiec o co chodzi" - ile razy dla spokoju dawal jej stara klawiature ktora juz teraz nie da sie podpiac pod kompa(stara wtyczka).
my juz po odwiedzinach u tesciow. pewnie bylibysmy jeszcze gdzies w rozjazdach ale Wiktorii znow humor nie dopisywal. jakos nie lubi byc gdzies indziej niz u siebie w domku lub na podworku. u nas wreszcie sie pogoda poprawila. rano jeszcze bardzo wialo ale teraz jest w miare spokojnie i sloneczko przygrzewa. od jutra ma byc cieplutko i mam nadzieje ze im sie pogoda sprawdzi bo mam dosc kiszenia sie w domu. czas wykanczac Wiktorie na podworku.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
hejka
gratuluję Natlci samodzielnego chodzenia ![]() Zdjęcia bardzo ładne zarówno Adrianka jak i Julci. Ale rzeczywiście ona opalona. Kociulku, wcale nie widać, ze zdjęcia jakiejś gorszej jakości więc rób częściej. Mam złe wieści. Nie chciałam wcześniej pisać. Wczoraj się nam Milcio poparzył ![]() ![]() Mam nadzieję, że w przyszłości uda nam się go ochronić.
#124 |
Zakorzenienie
|
Agiko
![]() ![]() ![]() Fotki super, Adrianek ma słodką buziulke a Julka to najwieksza wymiataczka wątkowa ![]() ![]() ![]() Mam kijowy nastrój, pożarłam sie z całym swiatem, chyba ide spac |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Agiko strasznie mi przykro z powodu oparzenia Kamilka
![]() ![]() ![]() Kasiulko ![]() ![]() Haniu, sukieneczka Pati jest śliczna, a fakt faktem, ze Pati wygląda na dużo starszą niż jest ![]() Adrianek super chłopczyk ![]() Joasiu, Julka chyba musi pożerac kilogramy marchewki ![]() ![]() ![]() A propo opalenizny, Natalka wygląda jakby nosiła cały czas białą koszulkę ![]() ![]() Dziękuję za gratulacje ![]() ![]() Dziewczyny, czyli wszystkie które zostaja na noc we Wrocławiu, na spotkaniu oczywiście ![]() Acha, acha.... byliśmy dzis w ZOO, jak na złośc zapomniałam wziąśc aparatu, ale małż zrobił kilka telefonem wiec postaram sie jutro cos wkleic ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Dobranoc
![]() ![]() ![]() Było rewelacyjne wybawilismy sie za wszystkie czasy...i ledwo do domu doszłam z samochodu ![]() Nataniel jest niesamowity tak otwarcie podchodzi do innych, zagaduje tym swoim językiem a dzieci go bardzo lubia i nawet jak cos mu nie pzowole to tłumacza...'ale zostaw go pozwól mu bo on sie tylko tak bawi' hahaha\ słodkie to...dzieci najlepiej rozumieja dzieci a na kolacje dzisiaj wciął 2 parówki i jeszcze tacie podjadał hahah małz sttierdził ze więcej z nami parówek nie bedzie jadł ![]()
#127 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Cytat:
Jak nic mały haker Ci Joasiu rośnie ![]() Agiko bardzo mi przykro ![]() ![]() ![]() Kostko ale masz dobrze z ty ogrodem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Agiko koszmar normalnie
![]() ![]() Kostko ale masz super z ogrodem. Zazdroszcze. My na szybki spacer musimy chodzic wokół bloku i ruchliwej ulicy ![]() ![]() Kasiulko masz ochote się wyżalić? Może przejdzie wtedy? Nareszcie świeci słońce ![]()
#129 |
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane za miłe słowa
![]() Dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Adrianuś waży 11,5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Całe szczęście to była ostatnia szczepionka z tych płatnych hib. Pielęgniarka nam powiedziała,że te szczepionki będą bezpłatne dopiero jak Adrianek rocznikowo będzie miał 5 lat ![]() ![]() Agiko,szkoda Kamilka ![]()
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
czesc mamcie
![]() wkeljam zdjecia z wczorajszego wypadu... oraz jeszcze kilka z parku koło naszego osiedla... my dzisiaj juz po 2 godzinnym spacerku...zaraz ide poskakac na skakance... a pozniej czeka mnie sprzątanie bo Natan mi sajgon zrobił... dzisiaj wrzucił taki fajny jezdzacy i grający samochodzik do miski z woda dla psa i zacżał warjowac samochodzik ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez gosiaczek94@buziaczek.pl Czas edycji: 2007-10-03 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
i jeszcze...
![]() ![]() ![]() Edytowane przez gosiaczek94@buziaczek.pl Czas edycji: 2007-10-03 o 14:23 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
To dziwne Kociulku ponieważ jak byłam ostatnim razem w przychodni to lekarka wspominała mi że Hib weszła do kaledarza szczepień szczepionek standartowych, jeszcze Tiaara się dowiadywała czy jej Wiki się załapie na Hib bezpałatną
![]() Fajne te nasze chłopaki ![]() ![]() ![]() U nas raz pada, ale taki przyjemny deszczyk raz świeci słońce tak w kratkę. My dzisiaj jedziemy do lekarza, znowu ten trzeci migdał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Cytat:
o tym samym pomyslałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Cytat:
Może to zależy od regionu? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny
![]() Kasiulek, z kim się pożarłaś? Ciąg dalszy wesela, czy nowa sprawa? Dziewczyny, mam potwierdzenie noclegów z 25 na 26 sierpnia. Zamówiłam 5 pokoi: Kostka, Hania, Joasia, Płatek oraz dla Kasiulka, choć mi nie odpowiedziała i nie wiem, czy che. Czy komuś jeszcze? Pani prosiła o wpłatę zaliczki połowę ceny. Cena 45 zł za osobę, nie licząc dzieci. Czyli 90 zł za pokój. Co mam robić dalej? Pa
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Natan ma troszke pozniej niektore szczepinia nadrabiane ze wzgledu na chorobe ale za tydzien idziemy na HIb własnie za darmo jest
![]() oo jak dobrze ze wczesniej na spacerku bylismy te 2 godzinki bo teraz leje ![]()
#137 |
Wtajemniczenie
|
ze szczepieniem u mnie to jak sie zapytalam o te bezplatne pneumokoki to mi pielegniarka powiedziala ze dzieci do drugiego roczku zycia sa szczepione. Wiki miala wtedy wirusowke i niestety nie zalapala sie.
Agiko z tym wydarzeniem to ja ci wspolczuje musieliscie niezle byc zdenerwowani. znajomi opowiadali jak kiedys ich synek wylal na siebie herbate goraca. znajomy podleciam i jenym szarpnieciem zdarl koszule i podkoszulek z synka. guziki zajdowali potem po calym pokoju. bali sie ze przyklei sie do ciala i potem bedzie maly bardziej cierpial. na szczescie skonczylo sie na lekkim zaczerwienieniu i masci. ale ja niestety do tej pory musze pilnowac wszystkich i Wiktorii. moja mama np. nie potrafi zapamietac i nadal stawia na brzeznym palniku goraca patelnie z olejem. jeszcze potrafie zrozumiec jak sie sporo gotuje i wszytskie zajete palniki. ale co za roznica kiedy te tylnie oba stoja wolne a ona musi gotowac na tym z brzegu. ile razy ja przestawialam garczki lub kubki z goraca herbata z dala od zasiegu Wikulkowych lapek. szczoka niekiedy jezyka strzepic. no i dzisiej sie narobilam troszku. zmylam okna, zmienilam firanki i posciel. popralam od razu wszystko i posprzatalam lekko w pokoju. no i odkurzylam w samochodzie. rano bylo cieplutko i fajnie az do godziny 14 potem sie zachmurzylo a dwie godziny temu zaczelo padac. i leje non stop. pogoda iscie jesienna a nie letnia. chociaz tyle ze udalo nam sie z Wiktoria pospacerowac po podworku. masz racje Kostko przy chodzacym dziecku najlepiej miec kawalek qwlasnego ogrodka. ja tez Wiki nie musze za bardzo pilnowac. ma wlasna piaskownice (chociaz piach wiecznie mokry od deszczu bo pokrywke ciagle nam do sklepu dowoza i jakos ta dostawa nie moze dojechac) ale miejsce jest i nikt nie swisnie zabawek. nawet w upal moze w samych majciochach latac . Kasiulka o co chodzi. znajac zycie to Tesciowka ciag dalszy. pisz kobietko i wyrzuc to z siebie. a ja siedze sama z Wiktoria. TZ wyszedl o 7 i wroci nie wiadomo o ktorej. wczoraj jeszcze wieczorem dzwonil ten gosc ktoremu robia domek ze przy dachu chce wieksza przerwe. a oni juz styropian przykleili. najgorsze ze teraz z brzeszczocikiem musza odcinac te trzy centymetry stryropianu. zloscil sie bo jakby powiedzial wczeniej a przeciez dogadywali szczegoly to od razu zostawili by marginez. TZ jeszcze tylko zastanawial sie czy w zime nie bedzie mu na poddasze sypac sniegiem. bo pomiedzy gora sciany a dachem ma 8 cm przerwy a od srodka tylko karton gips. ale powiedzial ze jego sprawa. godzina 19 wiec pomalu trzeba szykowac kapiel dla Wiktorii. padnie znow jak trusia bo wstala z drzemki o 11. dobranoc kobietki ide dopic kawke i scielic lozeczko. jak TZ wpadnie to zje i od razu spanie.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziekuję ![]() Jeszcze co do szczepienia,to jeśli chodzi o pneumokoko, to do 2 roku zycia płaci sie u nas ponad 300zł.,zaś po drugim 50zł.
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
z tym ogródkiem toświęta prawda...ja zawsze musze latac z małym i patrzec co kombinuje bo jest wulkan energii zniego...ciągle w ruchu...ale u siostry któa ma domek i ogródek tak odpoczełam...nie musiałam go tak bardzo pilnowac jak normlaNIE było po prostu swietnie takze zazdroszcze wam dziewczyny ze macie taki komfort
![]() ja tez podłoge dzisiaj myłam ![]() ![]() ![]() Agiko biedny maluszek ![]() ![]()
#140 |
Zakorzenienie
|
przepraszam Agiko, nie odpowiedziałam bo nie wiem jeszcze czy u mnie ten nocleg wypali
![]() ![]() ![]() ![]() Tiaaro bingo zgadłas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Agiko
![]() ![]() ![]() Gosiaczek fajnie masz że taki park blisko i tyle huśtawek ![]() ![]() ![]() ![]() U nas dziś też mały wypadek się zdarzył ![]() ![]() ![]() Co do podwórka to my też mamy swoje ![]() ![]() Kasiulko to może spróbuj ze żłobkiem może Oliwka nie będzie chorować, to napewno by odciążyło twoich rodziców ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Kasiulek - nie wiem w jakiej kondycji są twoi rodzice, ale 70 lat i małe dziecko może wykończyć. Pomyślcie jakie my czasem jesteśmy zmęczone. oczywiście dziadkowie nie odmówią, bo są kochani i pragną się opiekować małą. Ale może w takiej sytuacji wynająć panią na kilka godzin, a kilka godzin twoi rodzice, by się zajmowali
![]() Haniu, niestety Milcio ma oparzoną część brzuszka, tak z 1/3. Kawa była gorąca.Dziś mu się zaczęło jątrzyć w obszarze pęcherzy, więc ma nową maść. Ale on jest radosny więc ok. Pierwsza ślina Pati zaliczona. JA to jak byłam mała ciągle miałam podrapane nogi. Mam blizny do dziś ![]() Kasiulek, dobrze, że mąż kombinuje wczasy. DObrze wam to zrobi. Wizja naszego wyjazdu niestety się oddala ![]() dobrej nocy
#143 |
Zadomowienie
|
Gosiaczku, super chłopczyk z Natanielka
![]() Ja wklejam kilka zdjęc (robione telefonem dlatego niezbyt dobra jakośc) ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
...
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
Agika Ty to mądra kobieta jesteś
![]() Kasiulka mnie też się wydaje że to trochę za dużo jak na Twoich rodziców ![]() Agiko jeśli chodzi o zaliczke to czy podasz nam nr konta na PW?
#146 |
Zakorzenienie
|
Aż chce się patrzeć na te wasze dzieciaczki
![]() Kostka,super musiała byc ta wyprawa do zoo ![]()
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulko ja mysle ze dziewczyny maja racje z ta niania. nie wiem czy ze zlobkiem zdazysz zapisac ale jesli nie to moze niania na trzy dni w tygodniu. a dwa dni twoi rodzice. to tez bylo by dobre. a o tesciow sie ie przejmuj nikt ci potem nie wypomni ze dziecko ci pilnowal. moja mama tez ma dziwne podejcie. kiedy mialam dwa latka zajmowala sie mna moja prababcia, mam z tata pracowali. jak mialam trzy latka to zapisali mnie do przeczkola. a teraz jak czasem poprosze zeby zostala np. na godzine to najpierw musze powiedziec po co wychodze. czasem na prawde musze wyjsc sama lub z TZtem bo nie ejstem w stanie czegos tam zalatwic jeszcze z Wiktoria. tym bardziej ze ona stala sie strasznie nerwowa. wczesniej moglam chodzic poltorej godziny np. w tesco a teraz po pol godzinie wychodzi mi juz z wozka. tesciowka z mila checia by z nia zostala ale Wiki najdluzej to 20 minut nie plakala potem siedziala w przedpokoju i poplakiwala. ile razy jedziemy na grilla do brata TZta i sa tez tesciowie to od razu biora Wiktorie i zabawiaja ja zebym mogla chociaz kawe wypic. ale wystarczy ze jej znikne i juz wola mama i szuka mnie.
Joasiu ja mysle tak jak ty to jest moje dziecko i ja powiennam sie nim zajmowac ale sa w zyciu takie sytuacje ze przydalaby nam sie pomoc.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
To ja też poproszę numer konta Agiko na PW.
Kostko masz fajną pomocnicę ![]() ![]() Kasiulko tak bardzo bym chciała byście przyjechali na spotkanie ![]() ![]() ![]() ![]() Mai ma znowu infekcję trzeciego migdała i kupę leków ![]() ![]() Kocuilku my mamy w sierpniu szczepionkę 6w1 z Hib i lekarka mówi do mnie, że będzie za darmo, ale byłyby dwa kłucia i mówi, że skoro wykupuję to najlepiej skończyć już ta płatną, dlatego będziemy jednak płacić, ale one są teraz już bezpłatne więc drugi Wasz bobas będzie miał już darmową. |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
kostko super zdj z zoo
![]() ja tez sie chciałam tam wybraz tylko tz ta sie nie udało namówic ![]()
#150 |
Zakorzenienie
|
Muszę się wam koniecznie pochwalić...
przed chwilką Adrianek wziął nocnik, dał dla mnie i pokazał aby go posadzić. Posadziłam i ślicznie zrobił siusiu ![]() ![]() Ale jestem z niego dumna ![]() Nie sądzę,aby za każdym razem sie to powtarzało,ale cieszę się nawet z takich małych kroczków ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.