|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007 II
bola mnie zebra
mlody tanczyl sobie do nelly furtado
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Shem, gratuluje
|
|
|
|
#123 |
|
Rozeznanie
|
Ja też uwielbiam Nelly
Kancia - suwaczek rewelacja, a ja nie dość, że nie bardzo umiem zrobić, to już mi się nie opłaca
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
cierpie z powodu swojej glupoty
nadzwigalam sie dzis przy tej przeprowadzce.. teraz ledwo sie rusza i wszystko mnie boli a najbardziej brzuch
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
kropka241 czy Ty chcesz juz urodzić
oj a małż Ci pozwolił dźwigać Ty niegrzeczna
|
|
#127 |
|
Konto usunięte
|
kropka, nie chcę się mądrzyć, bo sama najmądrzejsza nie byłam,
ale ja przez takie przeforsowanie się wylądowałam z kolką nerkową w szpitalu. Więc, proszę Cię, wrzuć na luz, bo to nic przyjemnego leżeć w szpitalu tak bez sensu.Dziś wieczorem TŻ poustawia mi wszystko w sypialce tak jak sobie umyśliłam... czyli już prawie wszystko gotowe. Teraz mogę Małemu zaproszenie na ten świat wysłać. Wyjęłam już torbę, w która muszę sie spakować do szpitala. Zaraz ją załaduje. A ubranka itp. dla dzidzi na wyjście ze szpitala pakujecie od razu do swojej torby czy macie drugą przygotowana, którą TŻ potem dowiezie? Bo tego wszystkiego troszkę będzie, a te szafki w szpitalach takie malutkie, że sama nie wiem, czy nie lepiej podzielić na dwie torby. Shem już pewnie dokładnie Oskara pooglądała, teraz tylko czekamy na relację.
|
|
|
|
#128 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
U mnie cisza Nic się nie dzieje, a do terminu 10 dni!!! Narobiłam 36 słoików kompotu, 15 dżemu i 16 woreczków owoców do zamrożenia. I NIC!! Ale mam uparciucha w brzuchu Muszę jakoś uczcić 10 rocznicę poznania z mężem, nawet mu nową wodę toaletową kupiłam ( promocja w Sephora była )
|
#130 |
|
Konto usunięte
|
Zacznijcie sie wreszcie kochać z TŻ, to może Maluchy coś ruszy i wyjdą z brzuszków.
I torba spakowana... dość pokaźnej wielkości, jakbym się na urlop wybierała, mimo, że tylko swoje rzeczy spakowałam, a dla dzidzi spakuje w osobnej. Coś mnie ruszyło na porządkowanie. Opróżniłam całą szafę w sypialce i wszystkie ubrania moje i TŻ na nowo układałam, składałam... no i mam cały regał wolny na rzeczy dla dzidzi. Oprócz tego komoda, więc na pewno z wszystkim się pomieszczę. Tylko pogoda taka ..... , że nie sprzyja praniu. Może wreszcie po niedzieli się rozpogodzi. Dzisiaj wieczorem idziemy do kawiarni, dawno nigdzie nie wychodziłam (nie licząc odwiedzin w domach znajomych), trzeba się trochę poudzielać towarzysko,małe piwko wypić, może jakąś pizze spałaszować.... Teraz śmigam na obiad, dzisiaj gołąbki w sosie pomidorowym. A na podwieczorek ciasto teściowej, jeszcze nie wiem jakie, ale pachnie w całym domu.
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
JOANNA ja na poczatku tez chciałam taki wozek jak Ty masz ale jednak zdecydowalam sie na inny
![]() własnie wrocilismy z zakupów i jestem uboższa o becikowe ![]() fotki w załączeniu juz obejrzałam z każdej strony i w każdej mo zliwej konfiguracji a mielismy szczescie bo akurat był kolor taki jaki chciałam
|
|
|
|
#132 |
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;4726725]Zacznijcie sie wreszcie kochać z TŻ, to może Maluchy coś ruszy i wyjdą z brzuszków.
.[/quote]Ja przez ten krążek miałam zakaz , więc obawiam się, że muszę sobie przypomnieć jak się to robi![]() Kancia - ale poszalałaś Ładny kolorek wózka
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze Wam powiem na jaka promocje trafiłam
kupilismy w Carrefourze 4 pary skarpetek dla dzidka 2 pary za 10 gr 1 za 20 gr i jedna za 50gr (antyposlizgową) masakra |
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Shem dopiero teraz zobaczyłam Oskara.Jest prześliczny
jeszcze raz gratuluje przystojnego mężczyzny
|
|
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Jaka tu cisza dzisiaj ... My idziemy na 13:00 ze szkoły rodzenia oglądać porodówkę. Ciekawa jestem co tam zastaniemy?? A w ogóle to od kilku dni miałam lenia i byłam bez humoru, bo od poniedziałku byliśmy bez ciepłej wody i dopiero teraz nam włączyli ( a mieli dopiero we środę) i już mi się humorek poprawił i teraz spadam pod prysznicKancia, Joanna - śliczne wózeczki Kropka - kobieto !! teraz to Ty powinnaś więcej niż dotąd odpoczywać a nie się przemęczać!! ![]() Ciekawe jak tam Shem sobie radzi z Oskarkiem ...
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Radzi sobie dobrze, tylko ją cycki bolą
, dostałam dziś od niej smsa:1. Czy Ty też ryczałaś przy karmieniu? Dziś normalnie wyłam jak głupia i napisałam już Łukaszowi żeby kupił laktator. To jakiś koszmar! Na razie smaruję bepatenem i raz próbowałam karmić ale płakałam rzewnymi łzami. Mam nadzieję, że wypuszczą nas jutro bo już zwariować można. W życiu mnie tak nie pokłuli i nie nafaszerowali. Ciekawe ile już schudłam na sucharach i gorzkiej herbacie. 2.Jeśli mama i dziecko czują się dobrze to na 3 dobę wypuszczają. Udało mi się go trochę nakarmić i teraz śpi. Ale od jego ryku łeb mnie napier... 3. Na moje pytanie jak minęła noc:![]() Na noc go zabrali dzięki bogu bo dostałam takich bóli kręgosłupa, że płakałam pół nocy. Rano dostałam zastrzyk i teraz jest super. Oskar nie lubi lewego cyca. Oto mój wniosek na dziś. Ciekawe ile będzie spał. Niedługo będzie Łukasz ze swoją mamą :-/ 4. Wstaję i chodzę. Nawet dziś byłam pod prysznicem. Mam całkiem ładny szew. Trochę ciągnie, ale da się żyć. O matko. Oskar znowu wyje. Umre zaraz!
Szefowa wydziału ds. niemożliwych Edytowane przez Xantia Czas edycji: 2007-07-08 o 11:45 |
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Shem - gratuluje
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Xantia - dzięki za info
Biedna Shem . Męczą ją tam, kłują, cycki bolą, kręgosłup. Miejmy nadzieję że to minie lada moment jak ręką odjął i że ich już dziś lub jutro wypuszczą.Joanna - nie ma za co
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cicho...
Shem - poczułam się lekko zawiedziona normalnie się zakochałam ![]() No to teraz izuniak i JOANNA16 na start - która pierwsza?? a potem już tylko sierpniówki... Trochę szkoda, że to tak szybko leci - uciekniecie potem już wszystkie na odchowalnie i smutaśno bez Was będzie ![]() Raz jeszcze gratuluję wszystkim rozpakowanym - a za dwupaki trzymam mocno i wszystkim małym i większym życzę zdrówka i miłości |
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny to moj ostatni post dopoki nie podlacza mi ponownie neostrady na nowym mieszkaniu.. troche zejdzie.. postaram sie pod koniec tyg jakos zajrzec (z kafejki moze) i powiem wam jak ktg i jak to wszystko u nas bedzie..
ps. wczoraj juz nic nie dzwigalam.. przyszedl moj kumpel z pracy i z TZ wszystko przeniesli.. tyle gratow a ja nie wiem jak to poukladac ale to juz!!.. dobrze teraz musimy uciekac![]() caluje was bardzo.. bede tesknila i pisala smsy
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
trzymaj sie kropka
mam nadzieje, ze uporacie sie z ta neostrada szybko. Chociaz z moich doswiadczen wynika całkiem co innego niestety...
|
|
|
|
#144 |
|
Konto usunięte
|
Shem jest nieziemska w tych swoich opisach.
Byłam wczoraj u siostry w odwiedzinach, potem w supermarkecie, potem u kuzynki TŻ na kawie, potem u znajomych na herbatce, potem w restauracji na kolacji, .... tak że wieczorem padałam z nóg i nawet kompa nie miałam siły włączyć. Poza tym wczoraj była taka ładna pogoda, że z samego rana dwa prania wyprałam. A o 15:00 USG. Ale jestem ciekawa tego naszego urwisa, co się tak w brzuchu wierci, kręci i napina. Mam nadzieję, że będzie grzeczny przy badaniu i pozwoli się zmierzyć, i pokaże się z każdej strony.Od dwóch dni cieknie mi z nosa, i nocami drapie mnie w gardle. Biorę tabletki homeopatyczne do ssania, trochę pomagają. A nocne skurcze łydek wciąż mnie napadają, i to bardzo bolesne, mimo że łykam ten magnez w końskich dawkach. Ładne bryki dziewczyny!!! Nasze Maluchy od początku takimi wozami będą śmigać, że ja się z obawą zastanawiam, jaki samochód sobie zażyczą, gdy zdają prawko. Byle czym się nie zadowolą. ![]() Pisz do nas sms'y kropka bo telekomunikacja raczej nigdy się nie spieszy z obsługa klienta, więc licząc na nich, mogłybyśmy tu długo czekać na wieści od Ciebie. |
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Lea Ty tak nie szlaej z tymi spacerkami
Ja dzis nie ruszam sie z domu bo mam nadzieje, ze moja paczuszka z allegro dotrze do mnie ![]() tez już machnęłam 2 pranka ale cos się słonko schowało Mamusie : Oczekujące : Izuniak – 17.07.2007 - niespodzianka - Emilka lub Tymoteusz JOANNA16- 19.07.2007 - dziewczynka - Wiktoria Olinda – 03.08.2007 - dziewczynka - Dominika lea35 – 08.08.2007 - chłopak - Maksymilian juleczka1980 -09.08.2007 - chłopak - Mateusz kropka241 – 16.08.2007 - chłopak - Adrian Kancia - 18.08.2007 - chłopak - Adrian katia21 - 19.08.2007 - chłopak Patrilla – 22.08.2007 - dziewczynka - Pola Nikita Zielonooka - 27.08.2007 - chłopak - Jakub Filip blondie-b1 - 28.08.2007 - chłopak barwa - 31.08.2007 - niespodzianka Helena Ida lub Tymon JacekIzuniak i JOANNA jesteście jeszcze 2w1 czy juz rozpakowane ?czy ktos wie co sie dzieje z Katią juz dlugo sie nie odzywa
Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2007-07-09 o 10:43 |
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Widziałam wczoraj naszą porodówkę i ... mam mieszane uczucia. Z pozytywów to kupili miesiąc temu nowe łóżko porodowe . Od miesiąca jest również nowa cieplarka dla dzidziusiów, bardzo ładna i nowoczesna Niestety to by było na tyle . Sale poporodowe - okropieństwo . Obdrapane ściany, trzeszczące stare łóżka i okropne maciupeńkie szafeczki. Łazienka, toaleta - bez komentarza . A na dodatek od połowy lipca jest zaplanowany remont tego oddziału, więc atmosfera będzie wspaniała ... I to tyle ... Mam tylko nadzieję, że nie będą mnie tam długo trzymać z Mateuszkiem. Bo ogólnie mam obrzydzenie do szpitali.A dzisiaj idziemy do gina. Ale to dopiero na wieczór. Ciekawe co tam się nowego dowiemy?? Kurcze, tez chciałam zrobić pranie, ale u nas zanosi się na przelotne deszcze
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
hej. dziewczyny kiedys podawalyscie linka ze stanikami dla karmiacych z allegro czy mozecie mi podac namiary ktory to byl sprzedawca i czy faktycznie sa dobre?trzeba powoli kompletowac ..........
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
sylwia moze zapytaj dziewczyn na odchowalni. Z tego co pamietam to ajanna i minia kupowały takie zdobione
i pewnie Ci powiedza czy sie sprawdzaja ![]() Juleczka ja wczoraj az sie poryczałam jak glupia jak sobie pomyslałam, ze bede musiała w tych obskórnych dusznych salach spędzić min 3 dni ![]() PS. rozmawiałam z Katia i jest ok, ale ma ograniczony dostęp do neta |
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Kancia widzę, że w twojej tabelce tylko mój syn jest bezimienny. Dopisz Krzyś, bo to tak trochę dziwnie.
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Jestem jeszcze w dwupaku i nic się nie dzieje . Jak sie przelecę po galerii handlowej, to może moje potomstwo się ruszy . Właśnie wymówiłam małej "lokal", wystarczy tego życia na koszt mamusi![]() ![]() Ma wyjść i kropka!Ja rodziłam Jagodę prawie sześć lat temu, moja porodówka już wtedy nie była najgorsza. Mamy fajne łóżko, wannę, worki, piłki i takie tam. Na stronce " Rodzić po ludzku" znalazłam pochlebne opinie co do opieki, więc staram się być dobrej myśli. Kiedyś mnie naszło i poczytałam sobie wieczorkiem wspomnienia innych mam z innych szpitali- normalnie powiało grozą, nie polecam Ja niestety z TP SA też mam same niemiłe zdarzenia, łącznie z pisaniem skarg przez trzy miesiace. Nawet Blue connecta mamy w domu w razie czego, więc z Kropką to my chyba długo nie pogadamy....obym się myliła
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

mlody tanczyl sobie do nelly furtado

oj a małż Ci pozwolił dźwigać Ty niegrzeczna
kurde już się nie mogę doczekać kolejnych zdjęć
ale ja przez takie przeforsowanie się wylądowałam z kolką nerkową w szpitalu. Więc, proszę Cię, wrzuć na luz, bo to nic przyjemnego leżeć w szpitalu tak bez sensu.

Nic się nie dzieje, a do terminu 10 dni!!! Narobiłam 36 słoików kompotu, 15 dżemu i 16 woreczków owoców do zamrożenia. I NIC!! Ale mam uparciucha w brzuchu
, że nie sprzyja praniu. Może wreszcie po niedzieli się rozpogodzi.
A na podwieczorek ciasto teściowej, jeszcze nie wiem jakie, ale pachnie w całym domu.

i wszystkim małym i większym życzę zdrówka i miłości
mam nadzieje, ze uporacie sie z ta neostrada szybko. Chociaz z moich doswiadczen wynika całkiem co innego