![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak schudnąć? - część II
Joasiu Moja Kochana,
ja równiez mam słabośc do butów i torebek. Słyszałam, że w Egipcie właśnie mozna kupic świetne i niedrogie torebki. Chcoaiz o Tunezji tez chodziła taka fama, a ja nic stamtąd nie pzrywiozłam. Intrygowały mnie niesamowicie ich perfumy, ktore były pzrecudne jak orientalne ogrody, ale buteleczka kosztowała ok 1 tys dolarów. Chyba wolę kupic na Allegro - oczywiście oryginały ![]() A jakie Ty teraz masz dojście do perfum Słoneczko? pzryznaj się proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Niko z załącznikami jest tylko DRUGA CZĘŚĆ
![]() ![]() Joasiu super wakacje, fajna rodzinka, pięknie-pięknie-pięknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale i tak w samolocie nie moglam sie oprzec i kupilam sobie moj ukochany letni Jill Sunder SUN.I teraz tak pachne,ze ...mniam mniam.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
Joasiu Kochana,
Sun to świetny zapach, elegancki i ma w sobie to coś - zawsze bardzo mi sie podobał. Kochana szkoda, że nie jestes bliżej nas - też bysmy żerowały na Twojej Przyjaciółce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Jestem
![]() Musialam sie przygotowac do pracy,szybka kapiel,wlosy umyc a to troche u mnie trwa. Switezianko,nie ma problemu kochana jezeli tylko bedziesz czegos potrzebowala to pisz.Ja jestem od 23.9 w Polsce,zawsze moge ci cos wyslac wtedy.Napewno to taniej niz kupic w sklepie i to w duzo mniejszej pojemnosci. Juz kiedys oferowalam wam swoja pomoc w kazdej sytuacji zakupowej dotyczacej kosmetykow ![]() dorinko otrzymalas takze pierwsza czesc zdjec? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
Joasiu, jesteś Kochana,
jak znajdziesz trochę czasu , to napisz prosze do jakich kosmetyków masz "dojście" i w jakich cenach - to nieśmiałe pytanie. Całsuki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Dorinko,wysłałam jeszcze raz
![]() Dorinko,zrobiłam szpinak,jest idealny ![]() ![]() ![]() Kochane moje CZarowniczki ,zegnam sie z Wami na jakiś czas,bede tęsknic za ploteczkami z Wami ![]() Nie zapomnijcie o mnie i piszcie duzo zebym poźniej miala co czytac jak wróce ![]() Sciskam Was mocno ![]() Pędzę sie pakować ![]() Przyłaczam sie do pytania Switezianki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
nie odzywałam się ostatnio, bo strasznie dużo pracowałam, ale warto było
jutro jadę nad morze ![]() pozdrawiam Was serdecznie życzę, żebyście również odpoczęły, czy to na urlopie, czy nie ![]() całuję i wracam w sierpniu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Wiedźma
|
Joasiu, dziękuję za zdjęcia. Są piękne!
Mój Najmilszy po okazaniu mu zdjęcia Twojego z córką na plaży i zastrzeleniu pytaniem: - Jak myślisz, która z nich jest starsza? spojrzał na mnie spłoszony, zrobił głupia minę i powiedział niepewnie wskazując (jednak) na Ciebie: - Trochę ta... Chyba... A kiedy zdziwiona zapytałam go skąd wiedział, zareagował pełnym niedowierzania: - A co, zgadłem?! Bo strzelałem. ![]() ![]() ![]() Pięknie wyglądasz! Cytat:
Jeśli tak, piszę PW. Jeśli nie, też chyba napiszę, bo ciekawi mnie jakiego rzędu to są różnice w cenie. Z ewentualną wysyłką, kłopotów nie będzie, bo i tak zobaczymy się kiedy przyjedziesz, prawda? ![]()
![]() |
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do kosmetykow,kein problem,co prawda ja zacofana,tych prawie marek wcale nie znam,ale moge poznac. ![]() W wrzesniu i tak sie spotkamy ![]() Dziekuje wszystkim za komplementy,zaraz mi sie lepiej na duszy zrobilo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Joasiu ja też poprosze o zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hahaha! To wiele wyjaśnia. Ulala, ale gafa! Wybacz Joasiu, fakt, że jechałaś z siostrą gdzieś mi umknął. A podobieństwo rodzinne rozpoznałam głównie po nogach - macie takie same. ![]() Najmocniej przepraszam. Nie wyglądasz staro. Właśnie o to chodzi, że obie wyglądacie na okropne smarkule. Cytat:
Z resztą sama zobaczysz. ![]() Powiedz mi jeszcze jedno - wiem, że przyjedziesz we wrześniu, ale czy sama, czy z rodziną? Bo przecież syn do szkoły chyba chodzi...
![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wrzesnia,to przyjezdzam kochana z rodzinka,bo tu prawie beda wakacje jesienne.Przyjezdzamy 23.9 samochodem,ale ja musze wracac 30.9 sama samolotem bo mam tylko tydzien urlopu ![]() Ale znowu z drugiej strony fajnie,bo bede tydzien tutaj sama ![]() ![]() Lubie od czasu do czasu byc sama ![]() Dlatego niewiem czy bedzie wam pasowalo z Nika spotkac sie kiedys w tygodniu?Ale to jeszcze wszystko omowimy ![]() Ide spac,bo dopiero co wrocilam z pracy,padnieta a za pare godzin musze wstac i tam wrocic ![]() Pozdrawiam i ![]() ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was cieplutko.
Pusto tu widze strasznie. pewnie wszystkie odpoczywacie. Należy Wam się Moje Piekne. Ja walczę z remontem i niestety jeszcze pracuje, ale od pzryszłego tygodnia urlop. fakt, że nie wypoczynkowy, zas wręcz pzreciwnie bardzo pracowity, bo remontowo-wykończeniowy, ale odpoczne od tej bezlitosnej głupoty prezentowanej pzrez współpracownikłów. Całuję Was mocno i prosze byście się odzywały. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Melduję się i ja
![]() Z zakupowych nowych hitów na allegro polecam fluid Revlon Color Stay- zakupiłam, sprawdziłam, potwierdzam jest SUPER. Cieszę się bardzo bo mogę dzięki temu wprowadzić oszczędności w budżecie- do tej pory Estee Lauder-135 zł. a ten jedyne 42 zł. wraz z kosztami przesyłki ![]() Efekt moim zdaniem ten sam, czyli świetny, powiem nawet ze Revlon jest delikatniejszy i mimo matowienia i wygładzania nie tworzy maski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Witaj Świtezianko!
![]() ![]() Pustki tu faktycznie jakieś... No, ale załóżmy że wakacje są i nasze Kobitki odpoczywają ![]() A ja, Kochana, próbuję niezmordowanie odnaleźć sie w tym świecie perfum ![]() ![]() W związku z czym pokornie, kłaniajac sie prawie w pas poprosiłam o zaprezentowanie czegoś w zbliżonej tonacji, po czym Panie dały mi do powąchania koreczki, psiuknąć sie nie mogłam bo nie dysponowały testerami, dały mi tylko trzy gdyż wiecej nie ma sensu, bo sie pomieszają, wiec grzecznie przytaknęłam że zapachy były ładne i dziękując oddaliłam sie ze sklepu z mocnym postanowieniem nie wracania do niego więcej ani też żadnej innej perfumerii. Wieczorem zakupiłam kilka próbek na allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane Dziewczynki : Dorinko i Leweczku.
Cieszę się niezmiernie, że zechciałyście ze mną pogadać. Dorinko Kochana, mam nadzieję, że podzielisz się z nami doznaniami na temat nowego pudru i podasz sprzedawcę, od ktorego można bezpiecznie nabyć dobry towar. MOja Kochana, fluid Color Stay Revlonu kojarzy mi sie z koszmarnym nakładaniem, bowiem bardzo szybko zasychał na skorze. Całuski ![]() Leweczku Moja Kochana, oj Ty Moja Piekna to stanowczo jesteś zbyt delikatna. Kochana Moja, zapachy, o których mówiłyśmy są dostępne w normalnych perfumeriach z wyjątkiem nowego Givenchy, ktorego nie ma jeszcze w Polsce. Panie z Twojej perfumerii były więc wyjątkowo nie uprzejmie, traktując Cie w ten sposob i twierdząc, że wymienione zapachy możesz nabyć w świecie przestępczym. Poza tym, nie do ich kompetencji nalezy ocena na jaką pore roku przeznaczone są perfumy. O gustach sie nie dyskutuje, a profesjonalany sprzedawca stara się zaspokoić potrzeby klienta nie ważąc się na dyskusje o jego gustach. Każda w miarę dobra perfumeria posiada testery, które sa pzrekazywane pzrez firme będąca dystrybutorem danej marki. Nawet w moim małym miasteczku można popsikać się wybranym zapachem. Ja bym te babska ustawiła MOja Kochana. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Świtezianko Kochana, ja niestety należę do grupy klientów mało asertywnych. Jak mi kiedyś fryzjer zrobił beznadziejną fryzurę to zapłaciłam i wyszłam z krzywym uśmiechem na ustach, a następnego dnia obcięłam sie poraz drugi u kogoś innego. Do poprzedniego nigdy nie wróciłam i nie zamierzam.
Z paniami nie chciało mi się dyskutować, nie to nie, jak nie potrafią obsłużyć profesjonalnie klienta to go po prostu nei będą miały. A próbki kupiłam bo nie mam czasu chodzić i szukać kompetentnych ekspedientek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Świtezianko fakt, ze Color Stay zastyga w 60 sekund
![]() ![]() Lewku ja w ogóle nie radzę się ekspedientek w żadnej kwestii, jeśli jestem niezdecydowana na jakiś ciuch- albo rozmiar ten czy ten, albo kolor w którym lepiej- to zawsze mam farta spotykania na swej drodze innych miłych klientek, które nawet same proponują swoją pomoc ![]() ![]() Lewku dobrze zrobiłaś z tymi próbkami, ja już mam takie myśli czasem, że kupię zapach np. w ciemno, korci mnie......., na razie powstrzymuję się ale wiem że kiedyś nie wytrzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Leweczku Kochana,
a ja jestem asertywna i umiem walczyc o swoje. Kiedy kupię cos nie odpowiadającego opisowi jakości, natychmiast to reklamuję i wcale nie dlatego, ż ejestem super jędzą, ktora uwielbia sie kłócić, tylko czynię tak dla zasady, bowiem uważam, że jeśli ja obdarzam zaufaniem spzredawcę, czy producenta danego produktu, to ów producent, czy spzredawca powinien moje zaufanie szanowac i starać się wykonywac lub spzredawać produkt na najwyższym poziomie, w dodatku zgodny z opisem jaki podaje. Równiez dlatego walczę, iż jestem wymagająca pzrede wszystkim w stosunku do samej siebie. Jesli ja robię wszystko właściwie , tego samego wymagam od innych. Jeśli np. fryzura mi nie odpowiada, to każę sobie zrobić bezpłatną poprawkę. Jeśli towar zakupiony pzreze mnie jest wadliwy lub nie odpowiada opisowi jakości wystoswanemu pzrez spzredawcę, prodecenta, czy dystrybutora, to dochodze swoich praw, nie tylko dla swojego dobra, ale rowniez po to , by inne klientki miały pzretrate szlaki. Leweczku Moja Kochana, Ty jesteś slodką i delikatna istotką, ale pamiętaj Moja PIekna, że obowiązkiem sprzedawcy, czy np. rzemieślnika jest zaspokojenie Twoich oczekiwań, z prostej i oczywistej pzryczyny, bowiem to Ty Kochana, płacisz za towar, czy uslugę. ![]() Dorinko Kochana, ja tez mam skłonnośc pzryciągania innych klientek. Często bywa tak, że dany ciuch np. wisi sobie spokojnie na wieszaku i ja go pzrymierzam i oczywiście w tym momencie wszystkie panie życzą sobie takiego samego towaru. Wydaje mi się Kochana, że to dobrze, iz inne Panie tak nas postrzegają , widac wyglądamy na osoby dbające o siebie. ja oczywiście nie śmiem sie do Ciebie porownywać, a ni z figura , ani z urodą, bowiem wiele mi brakuje i już lata nie te, a nadwaga tez sie pojawia, ale miłym jest dla mnie fakt, że cos co podoba sie mnie , budzi też zainteresowanie innych kobiet. Kochana Moja , kiedys używałam Color Stay - tak jak pisałam, ale pamiętam, że nie mogłam sie wyrobić w te 60 sekund i na twairzy pozostawały plamy. Ja dośc dziwnie wykonuje makijaż, najczęściej najwięcje czasu pzry tej czynności zajmuje mi robienie i picie gorącej, mocnej, czarnej herbaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Switezianko, ja się całkowicie z Tobą zgadzam i jeśli rzecz dotyczy jakiegoś większego zakupu, kosztowniejszego, to jednak staram się zadbać o własny interes, ale czasami po prostu odpuszczam ![]() Dziewczynki, a babki w sklepach biorą z Was przykład, bo z pewnością wyglądacie w tym co nosicie tak dobrze, że one zwyczajnie Wam zazdroszczą! I chcą wyglądać tak samo super dlatego śledzą Wasze zakupowe poczynania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki Kochane,
a ja ostatnio właśnie zakupiłam perfumy zupełnie w ciemno - był to pierwwzy taki pzrypadek w moim życiorysie i jestem , o dziwo, badrzo zadowolona. Nie wiem jednak, czy jeszcze kiedys zdobędę sie na taką odwagę, szczególnie teraz gdy liczy sie każdy grosz - którego nota bene - nie ma. Leweczku Kochana, to dobrze, że walczysz o swoje prawo dotyczące zkaupów. Moim wywodem nie chciałam Cię Kochana urazić. ![]() Kochana, myślę, że w kwestii naśladowania naszych zakupowych wyborów, to zreczywiście kobitki mogą zwracać uwage na Dorinke, ktora ma figure modelki. Ja to już jestem mamuska i ostatnio, szczególnie , gdy jestem zmęczona , coraz badrziej to zauważam, mam jednak nadzieję, że jak uporam się z remontem , to będe też mogła trochę zadać o siebie - chociażby odpocząć. Dorinko Kochana, a chciałas już jakieś perfumy kupić w ciemno? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Świtezianko, absolutnie mnie nie uraziłaś, podziwiam Twój charakter, ja niestety nie jestem taką perfekcjonistką - choć wiem że i to bywa uciążliwe. Ja natomist sobie wyrzucam, że za mało czasami od siebie wymagam miewam z tego powodu wyrzuty sumienia. Ale coż, każdy z nas ma jakies wady i zalety, i nie ma sie co zanadto stresować
![]() Świtezianko, nie ujmuj sobie uroku porównując się do Dorinki, bo kobieta w każdym wieku jest piękna jeśli jest zadbana, jeśli ma dobry gust ..itp. I Ty z pewnością do tych kobiet należysz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Oj dziewczynki Kochane proszę mi tu nie cukrzyć
![]() Świtezianko zawsze jak czytam opisy perfum na KWC to mam ochotę zakupić coś w ciemno, ostatnio znowu naszła mnie chętka na Twoje Crystal Noir- są w bardzo przystępnych cenach i mogłabym ustrzelić jakiegoś pewniaka (oryginał oczywiście) ![]() Ja makijaż robię naprawdę błyskawicznie i chyba dłużej zajmuje mi nakładanie bazy pod makijaż niż sam makijaż... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
Leweczku Moja Kochana,
![]() dziekuję Ci za te miłe słowa. ![]() Staram sie Kochana dbać o siebie, ale nie zawsze mi to wychodzi - często ze zmęczenia, cześciej z braku czasu, bowiem na lenistwo ostatnimi czasy nie moge sobie pozwolić. Czuję jednak, że już się starzeje, bowiem widze jak działa na mnie zmęczenie fizyczne. Kiedys mogłam nie spać trzy noce i zonak zmęczenia nie było widac na moim licu, teraz zaś nie pzrespie 6 godzin, to budzę się z workami pod oczami. oczy też nie naja juz tego błękitnego blasu. szarzeję Kochana, ale taki los - wieku i upływu czasu nie można oszukać. Widzisz Moja Kochana , ja wcale nie jestem taka perfekcjonistką. Moje wysokie wymaganie wobec siebie jest podyktowane jakims dziwnym mechanizmem, np. nie lubię sprzątać, ale lubie mieć czysto i tu oczywiście zmuszam samą siebie do spzrątania. Nie zawsze bywa to dobre. ![]() Dorinko Kochana, nie cukrzę Ci absolutnie, widziałam twoje zdjęcia, znam Twoj rozmiar i opis figury - perfekacja, do ktorej ja juz nie mam szansy dojśc - chcociażby dlatego, że jestem gorzej wyposażona przez naturę. ![]() Moja Kochana, Crystal Noir - rzeczywiście sa w przystępnych cenach, ale pamietam jak pisałaś, że nie odpowiada Ci w nich jakaś nuta zapachowa. Choć nie mam w tej chwili fundusz, to znając siebie zapewne też skusze się na kolejny zakup - może wrócę do Champes Elysses - samam nie wiem, ostatnia butelka uświetniła przecież swoim zapachem cały dywan ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Ja tam kicham na tego typu sytuacje w sklepie, ale pamiętam, jak właścicielka salonu, w którym szyłam suknię ślubną żaliła mi się że pewna jej klientka widząc mnie podczas przymiarki zażyczyła sobie dokładnie identyczną suknię, a potem nie chciała jej odebrać (i co gorsza - zapłacić), bo okazało się, że nie wygląda w niej tak samo jak ja. Hmm... ![]() Lewku, perfumerie to trudne miejsce zakupów. Początkowo też dawałam się "zakręcić" ekspedientkom i zwykle kończyło sie szybką rejteradą bez łupów. Teraz, na starość ![]() Nie ma co dyskutować, bo przecież nie jesteś w stanie dowieść in, że "tu odstaje, tu się marszczy, tu uwiera". Dyskusje na poziomie "ładny - nieładny", "pasuje do pani - nie pasuje" są z założenie jałowe. Ciekawe jak czułaby się dowolna przedstawicielka wielce światłych doradczyń, które krytykowały Twoją listę, gdybyś w ramach rewanżu za rady oświadczyła, że noszona przez nią sukienka podkreśla wały sadła na brzuchu, kolor apaszki ją postarza, a takich obcasów się już nie nosi...? ![]() ![]() Nie chwaliłam Wam się jeszcze: byłam w Guerrilla Store, kupiłam sobie trzy zapachy z serii kadzideł i Harissę z serii Red. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
Oj Leweczku,
nareszcie moje ulubione zajęcie - klepanie po pupci ![]() Sabbath Kochana, witaj cieplutko. Zacofanea jestem - wytłumaczysz mi Kochana, gdzie byłas i co nabyłaś ![]() Nie znam tego sklepu. Dorinko Kochana, jesli chodzi o makijaż, to ja jestem strasznie powolna, bowiem w jego trakcie wykonuję setki innych czynności. Zazdroszczę Ci szybkości - chyba musze nad tym popracować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Sabbath zazdroszczę zakupów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
No trudne miejsce Sabbatku, dlatego ja najchętniej weszłabym sobie do takieh sephory, stanęła przed całym regałem perfum i sama obwąchiwała nieograniczone ilości zapachów (choc wiadomo, że na raz to nie da rady) przez nikogo nie poganiana i nie oceniana, bo ja z taką obcą kobietą nie lubię dyskutować o swoich gustach (bo jak wiadomo to nie jest temat do dyskusji). A juz tekst o złodziejach zwalił mnie z nóg
![]() Gdybym kobitce w rewanżu napomknęła o niemodnych butach czy czymś podobnym, z pewnością by tego nie zrozumiała, bo przeciez ona chciała dobrze a ja to sie czepiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.