|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak mogę określić swój typ urody?
Bezka - wrzuc fote tu albo do mnie na PW (zblizony dekolt i twarz. Moze byc z make-up'em ale bez pomalowanych brwi i ust)
_motylek_ - na zdjeciu jestes opalona? Z opisu lato a co do makijazu oczu to nie maluj ich w ten sposób. Looknij tu: http://www.wizaz.pl/kurs_oko.php paulina_222 - zdjecia nie ma ![]()
#122 |
Zakorzenienie
|
No więc ja też chciałabym spróbować
Proszę o pomoc, bo zupełnie nie wiem czy jestem jesienią czy zimą 1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? opalam się szybko, na czerwono, następnego dnia mam skórę brązową-ale raczej szarą 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? oczy mam ciemno-brązowe, chyba piwne, mam problem z ich okresleniem, bo ich kolor się zmienia, czasami są czekoladowo-brązowe jednolite, czasami źrenicy są zielono-brązowe, ale obwódka tęczówki zawsze ciemna. Oprawa oczu też ciemna brwi i rzęsy ciemne, brązowo-szare 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? czasem pojawi się kilka szaro-brązowych 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? skórę mam w ciepłym odcieniu żółtawą (na ciele),ale trochę jakby"brudną"na buzi rumienię się na kolor czerwony 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? kolor ciemno-brązowy (jeśli chodzi o przebłyski,to pojęcia nie mam-zależy jak światło pada) 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? raczej ciemny, koral-ale taki zimny 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? dobrze się czuję w zdecydowanych białym, kolorze czerwonego wina, czarnym, fioletowym, fuksja, zieleń. Kolor szary i żółty lubię(chociaż widzę że źle wyglądam ![]() źle się czuję w beżach, brązach, kolorach pastelowych, nie lubię pomarańczowego, brzoskwiniowego, czekoladowego (chociaż podobno dobrze mi w nim), Edytowane przez zioła Czas edycji: 2007-08-03 o 10:23 Powód: dopisuję |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
zioła - zima
#124 |
Przyczajenie
|
A co ze mna??? Moze ktos postara sie okreslic moj typ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
daglezja - patrzac na foty - wiosna
#126 |
Przyczajenie
|
Czy ja bym też mogła prosić o pomoc?
![]() 1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? Opalam się chyba dość szybko, opalenizna jeszcze szybciej schodzi ![]() 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Oczy niebieskie, z ciemną obwódką, w środku z różnymi plamkami, brwi i rzęsy ciemne. 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? Kilka na nosie, szaro-brązowe. 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Yyy... Nie wiem, załączam zdjęcie. Chyba chłodny, nie tylko z racji tego, że teraz w ogóle się nie opalam i jestem przeraźliwie blada ![]() 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Bardzo ciemny blond lub jak kto woli- szatynka. Żadnych przebłysków, bardzo mdły, mysi i niewyraźny kolor. Ale farbuję się na jasny brąz ![]() 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? Chyba całkiem jasny ![]() 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Hmmm... W sumie lubię chyba wszystkie w szczególności czerwień, bardzo ciemny niebieski, fiolet, zieleń i brązy, źle czuję się w jaskrawych barwach, pomarańczu, błękicie. Z góry bardzo dziękuję za jakąkolwiek pomoc w określeniu swojego typu kolorystycznego ![]() Edit Skóra na dekolcie chyba żółta, a na całym ciele prześwitują gdzieniegdzie żyłki. |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
Rowniez prosze o okreslenie mojego typu urody
![]() 1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? Opalam sie baaardzo ciezko, slonko praktycznie mnie "nie lapie". Jak juz uda mi sie opalic to jest to taka delikatna "przykurzona" opalenizna. 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Oczy koloru ciemno zielonego, z ciemno zoltymi plamkami. Teczowki maja ciemna, grafitowo-czarna obwodke. Oprawa oczu jest zdecydowana, czarne brwi i rzesy. 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? Nie wystepuja. 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Cera bardzo jasna, wpadajaca w roz. 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Wlosy koloru ciemno brazowego ze zlotawo-brazowymi przeblyskami. 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? Jasne (ale nie bardzo), rozowe. 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Zdecydowanie najkorzystniej wygladam w czerni i czerwieni. Poza tym w bieli, zolci, fiolecie. Niekorzystnie wygladam w brudnej zieleni, khaki.
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Mary_mary - typ chłodny bo zadnej ciepłej cechy nie dostrzegłam oprócz skóry jak napisałaś w żółtawym odcieniu. Szaro-brązowe piegi, mdły kolor włosów, transparentność skóry - wszystko wskazuje na lato.
n_o_b_o_d_y - yhym zima ![]()
#129 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Tapciu, mam jedno pytanie- czy jeśli jestem azjatką, to również da się określić mój typ urody w ten sposób? W każdym razie, przesyłam Ci odpowiedzi na pytania ( zdjęć nie mam w komputerze...)
1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? Hmm, cóż, ja w zasadzie zawsze wyglądam na mocno opaloną. Moja skóra jest zwykle złoto - brązowawa, jeśli dłużej posiędzę na słońcu, to robi się prawie zupelnie brązowa. 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Czarne. Nie ma żadnych plamek, a oprawa jest również czarna. 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? Nie ma. 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Coś pomiędzy ciamną oliwką a jasnym brązem, w każdym razie dość ciemna ( co jest moim utrapieniem , he, he). Nie rumienię, się, a w każdym razie, nie jest to widoczne. 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Absolutnie czarne. Z tym, że czerń czarna, nie taka aż granatowa. 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? Dość jasny w porównaniu z resztą cery, chyba koral. 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Dobrze wyglądam w mocnych kolorach, pasują mi nawet bardzo śmiałe zestawienia kolorystyczne. Za to w kolorach pastelowych, czy przybrudzonych wyglądam bardzo kiepsko. |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
![]()
Napisane przez mila17
![]() 1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? Najpierw na czerwono, a później na brzoskwiniowo. 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Zielone, z żółtymi plamkami, czarne, długie rzęsy, brwi też ciemne. 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? Nie mam piegów. 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Normalnie jasna brzoskwinia, rumieńce ciemny róż. 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Ciemny blond, ze złotawym połyskiem. 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? Ciepły róż. 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Ładnie wyglądam w kolorach: zielonym, niebieskim, różowym, brązowym i czarnym. Źle? Żółty, szary i czerwony (źle się w nim czuję) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy możecie pomóc i mi?
Teje - zima południowa
![]() irmisia15 - wiosna
#133 |
Raczkowanie
|
Tapciu, irmisia15 to wiosna?
![]() Po edycji: a jednak ![]()
Edytowane przez Kubiaczek Czas edycji: 2007-08-06 o 17:25 Powód: pytanie po odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
![]()
Dziękuję Ci bardzo!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
![]()
dzienx dzieffcynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
1. Jak się opalasz - ciężko, Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy
2. Kolor oczu - jasne... czy tęczówki mają jasną obwódkę, ich kolor jest czysty. oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna 3. Piegi - szaro-brązowe 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? jasny, chłodny wpadający w róż 5. Naturalny kolor włosów - jasny. odcień- ciemny blond/jaśniutki brąz mysie 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest różowy 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze(w żywych), a które źle podkreślają Twoją urodę (np. w beżu)? |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
mrowka_92_ - lato
![]()
#139 |
Rozeznanie
|
A czy ja też mogę prosić o pewną podpowiedź? Wiem, że jestem jakimś typem zimnym, ale nie wiem do końca, czy zimą, czy latem, czy też czymś pomiędzy
![]() 1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? Praktycznie wcale nie jestem w stanie się opalić (nie tak, żeby to było widać) -za to bardzo łatwo u mnie o oparzenie słoneczne. 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Tęczówki jasnozielone w ciemnej obwódce, jest to raczej zimny odcień zieleni z domieszką szarego. Brwi bardzo wyraźne, niemal czarne, bardzo kontrastują z jasną cera, nigdy nie musiałam ich niczym malować. Rzęsy - były kiedyś ciemne, ale spłowiały, pewnie od ciągłego tuszowania ![]() 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? Szarobrązowe; na twarzy niewiele, za to mnóstwo na ramionach. 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Bardzo jasna, blada z wyraźnym odcieniem różowym. Łatwo się rumienię - na różowo. 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Bardzo ciemny brąz, ale zimny, wpadający niemal w grafitowy. Obecnie farbuję się na czarno i jest mi w tym kolorze dość korzystnie (lepiej niż np. w kasztanowym, którego też próbowalam). 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? Dość zdecydowany chłodny róż. 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Najlepiej czuję się w czerwieni, czerni (czerwień+czerń to ostatnio mój ulubiony zestaw), granacie, szafirowym, turkusowym, fioletach i srebrze. Całkiem możliwie wygladam w khaki, butelkowej zieleni i czekoladowym brązie, ale to zależy od zestawienia z innymi kolorami. Bardzo źle się czuję np. w bieli (zarówno tej śnieżnej, jak i tej kremowej), beżach, pomarańczu, żółtym i rdzawym. Ciekawe, że wszelkie barwy przybrudzone, zgaszone i zszarzałe pasują mi nawet w makijażu, natomiast kompletnie nie pasują w stroju. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
1. Jak się opalasz - dość powoli, najpierw na czerono, potem opalenizna brązowieje. Po zbrązowieniu, jest to odcień złoto brązowy (;
2. Kolor oczu - zielone, ciemna obwódka, blizej zrenicy jaśniejsze, nie jest to czysty kolor, gdzieniegdzie jaśniejsze. oprawa oczu (brwi i rzęsy)- raczej średnio jasna (; 3. Piegi - brązowo - złote 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? jasny, raczej ciepły, rumienię się raczej na czerwono. Na pewno nie jest to chłodny odcień. 5. Naturalny kolor włosów - ciemny blond, lekko rudawy. ze złotymi przebłyskami. 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) blady malinowy, o ile mozna tak powiedziec ![]() 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę ? dobrze czuje się we wszystkich kolorach, byleby były wyraziste. Zbladłe, mdłe kolorki odpadają. Najkorzystniej wyglądam podobno w granacie i czerni.
#141 |
Zadomowienie
|
dziękuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
stargazer - zima
Lea93 - Z pewnoscia ciepły typ. Za mało szczegółów... - wiosna
#143 |
Rozeznanie
|
Wielkie dzięki, tak podejrzewałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
Drogie frorumki, cz ja moge rowniez prosic Was o pomoc? Jak zawsze czytam opisy to wydaje mi sie ze mam po troche cech z kazdego typu. Widze jednak ze Wam to bardzo sprawnie idzie wiec pomozcie prosze i mnie
![]() 1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? Opalam sie dosc szybko, w miejscach mniej wrazliwych na brazowo, a w bardziej wrazliwych na czerwono, ale szybko zamienia sie w braz. Odcien po opaleniu jest zlotawo-brazowy. 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Kolor oczu zielono - brazowe z przewaga zielonego, wyraznie odcieta teczowka od bialka taka ciemna otoczka. Bialko czyste o zabarwieniu lekko niebieskim. Brwi i rzesy ciemnobrazowe ale srednio - geste. Rzesy dlugie. 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? W zasadzie piegow nie mam, ale po opalaniu pojawiaja sie plamki brazowo-oliwkowe. 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Cere mam ciezka do okreslenia. Jest wrazliwa przede wszystkim i gdy jest podrazniona to ma odcien rozu a nawet jasnego fioletu. Gdy np rano wstaje i jest wypoczeta to ma raczej odcien oliwkowy. Na pewno nie sprawia wrazenia swietlistej. 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Przed farbowaniem mialam wlosy kasztanowe z refleksami zlotymi. Teraz troche ciezko stwierdzic ale odrosty maja chyba mysi kolor, jednak nadal mam refleksy zloto - kasztanowe, ktore przebijaja przez farbe. 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? Usta mam dosc wyraznie zarysowane, w zasadzie nie musze ich malowac. Maja srednio intensywny kolor koralu. 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Zawsze bylo mi dobrze w kolorach zdecydowanych i kontrastujacych. Czern- biel, czerwien - biel. Poza tym ciemna butelkowa zielen, pomarancz, czerwien, musztardowa zólc, nasycony turkus. Przez bardzo dlugi czas garderobe mialam wylacznie czarna. Zle mi jest w cukierkowych, pastelowych kolorach i w bezach, z ktorymi po prostu moje cialo sie zlewa w jeden kolor. Ciemny braz jednak juz nie sprawia takiego wrazenia. Czy cos wyjdzie z tego mojego podsumowania? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
chyba Loise jest moją siostrą
![]() coś mi się zdaje, że zima południowa
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
szukaj na wizazu typ ZIMA i tam są odmiany królewna Śnieżka i TYP POŁUDNIOWY
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Często zastanawiałam się nad typem urody, lecz sama nie potrafię jednoznacznie go okreslić. Pomożecie?
![]() 1. Opalam się szybko na ciepły złoty kolor. 2. Oczu mam zielone tzn ciemnozielona obwódka, reszta jaśniejsza + mała złota obwódka. 3. Piegów brak. 4. Cera złotawa, rumieńców brak. 5. Kolor włosów jasny brąz tzw. mysi. 6. Usta jasnoróżowe. 7. Ostatnio najlepiej czuje się zieleniach, oliwkach i brązach chociaz raczej we wszystkich kolorach jest mi do twarzy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Aganju> typ ciepły, czyżby wiosna?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.